Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (4)

Zapraszam do nowego wątku :)
Link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2016-3-t646575,1,160.html#npu1

zianinka 1.05.2016
kararinah 03.05.2016
Mięta 05.05.2016
Mała mi 09-10.05.2016
Sylwa 11.05.2016
Aga_Kr 15.05.2016
Chmurka 16.05.2016
Pegisu 17.05.2016
weronikaz 19.05.2016
Dysia 21.05.2016
Aga M. 24.05, Julka, jak sie uda Redłowo
Queen 26.05.2016
Karoluś 28.05.2016
Groszkowa11 31.05.2016
Kmina 31.05.2016

Zapatrzona 5.06.2016
arnika 09.06.2016
Amo 11.06.2016
KasiaQ 13.06.2016
Marcelinka 17.06.2016
Adelajla 20.06.2016
Pyska 24.06.2016
bosa1 25.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016
Buba 30.06.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (4)

Cześć :)
A mi udało się rano dotrzeć do Lidla, jakichś dzikich tłumów nie było. Kupiłam dla dzidziusia kołderkę z podusią, komplet pościeli i prześcieradeł i spodenki. Bodziaki i pajacyki też były fajne, ale odpuściłam. Widziałam, że babeczki brały te maty na podłogę, ale stwierdziłam, ze jeszcze za wcześnie na takie zakupy. Karoluś, może później jak się lepiej poczujesz, to pojedziesz, coś tam powinno zostać, przynajmniej na Witominie.

Mi też udało się coś przygarnac od rodziny i kumpeli. Problem tylko taki, że dookoła sami chłopcy więc mało było ciuszków, które ktoś mógł mi oddać ale to zawsze coś :) próbuje się zebrać do tego Lidla ale znowu przeziębienie mnie dopadło, nos mam zapchany a nie chce ciągle kropli brać :( a jak oddycham buzia to gardło mnie boli. Masakra jakaś :(

My też byśmy chcieli trochę nowych rzeczy dla Piotrusia :) Więc jak wypatrzę gdzieś coś co mi się spodoba to nie odpuszczę ;)

Takie prezenty są super :-) też bym się nie obraził gdyby ktoś mi zaproponował :-) mam kilka rzeczy od siostry więc i tak się cieszę, bo coś tam odpadnie. Ale też szukam okazji jakichś, żeby tej mojej córeczce coś kupić niedługo :-)

Queen podklady canpol poporodowe widziałam ostatnio w Rossmannie :) Na bank są też w Akpolu, Tygrysku, Świecie Dziecka. Ja pewnie w Tygrysku napadnę jakoś za miesiąc/dwa po podkłady, wkładki laktacyjne, herbatkę Bocianek i tego typu pierdółki :) Teraz szukamy szafy do pokoju chłopaków. Jak znajdziemy też będę szaleć z ciuszkami :) Szwagierka mojej siostry zapytała mnie czy nie chce ubranek po jej synku. Nie powiem - ucieszyła mnie bardzo, bo spory wydatek nam odpadnie, a te ubranka nosił tylko ten chłopiec :)

sporo, wiec bede pod lidlem przed 8, oczywiscie nie na morenie bo u nas nie ma szans, zeby cos kupic, a pchac sie nie bede.

w smyku na matarni i w hm jest bardzo duzo przecen po 10-20 zl, kupilam naszej starszej, ale dla maluszkow tez masa, czapecki letnie 2 sztuki 10 zl, bodziaki za 12 zl, takze niektore ceny spoko

Dziewczyny, oglądam gazetkę z Lidla od 1 lutego - masa dziecięcych rzeczy w promocji, maty na podłogę dla dziecka, bodziaki, staniki do karmienia, kolderki...

Ja tez na pewno 56 i 62 do szpitala wezme.nigdy nie wiadomo ;)
Juz powoli jak przy okazji jestem gdzies w sklepie kupuje rzeczy do szpitala.jakas wazelina do ust,krem do rak,chusteczki do higieny intymnej,bede lezec przez kilka godzin to jakos trzeba bedzie sobie radzic ;) wiecie gdzie mozna kupic podklady canpol poporodowe? Nie chce tych belli
Laktator jedzie,poprzedni wyrzucilam bo patrzec na niego nie moglam.odciagalam pokarm przez 3miesiace bo moje dziecko ma za krotki jezyk i nie ciagnelo piersi.obym nie miala powtorki z rozrywki ;)
Ja sie spakuje do walizki na kolkach :p jak na wakacje a co! :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No tak, ciekawe jakie te nasze pociechy długie będą ;) ja po przemyśleniu sprawy zamienię parę sztuk na większe - 62 i z krótkim rękawem a do tego kaftaniki. Pajace też mi się mega podobają, przede wszystkim do spania, nie chcę ubierać Zuzki w kaftaniki i śpiochy bo po prostu to połączenie niezbyt mi się podoba ;)
Człowiek przy pierwszym zielony jest na groszek a przy okazji chciałoby się zrobić wszystko jak najlepiej ale chyba trzeba odpuścić i po prostu uczyć się na błędach ;)
Rodzinie i znajomym już oświadczyliśmy, że te małe ciuszki mamy i jeśli ktoś będzie miał parcie na kupienie to większe ;)
Tak na marginesie to my teraz mamy "problemy" co wybrać a nasze mamy to miały dopiero problem - co się uda zdobyć ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć :)

ja do szpitala na pewno wezmę pare rzeczy na 56 i 62, zawsze mężowi czy partnerowi można dać zeby wymienić. Bartek 56 nosił chyba koło miesiąca. Zobaczymy jaki będzie Szymek

Ja zabierałam body z długim rękawem+półśpiochy lub body z krótkim rękawem+pajac. Chyba z 5 sztuk zabrałam.

Muszę wyjąć z szafy ciuszki i zobaczyć co ja tam w ogóle mam

No właśnie też myślałam, że dwa rozmiary wezmę. Najwyżej będzie dowodzić. Moja koleżanka spakowała 56 i 62. A córka się urodziła bardzo duża i miała 64 cm. To dopiero była niespodzianka. Wszystko na szybko mąż musiał przywieźć hehe

I te mniejsze i te większe. Może być różnie ;-)
Licz się z tym, że w jednej torbie możesz się je zmieścić, a i tak trochę rzeczy mąż musi dowieść...

Dziewczyny a do szpitala do torby dla maluszka co pakujące? Jakie ciuszki dokładnie? I jaki rozmiar? 56 i 62 czy jedne tylko?

No ja też na 56 się nie nastawiam bo mój synek był długi i nie było sensu go w te ubranka męczyć.

Co do ubranek to mój Jasiu rozmiar 56 nosił tylko w szpitalu... Zwyczajnie był przyciasny, ale duży chłop był, gdy się urodził. Teraz też ten najmniejszy rozmiar mamy tylko kilka sztuk i dokupywać raczej z tego nie będę... Tak jak Dziewczyny pisały warto mieć też bawełniane czapeczki czy półśpiochy (ja używałam zamiast rajstop w zestawie z bodziakami). Zostawiłabym taką ilość jak masz teraz. Dużo osób przynosiło nam ubranka, gdy przychodzili w odwiedziny :) Jak są ludzie, którzy będą chcieli Was odwiedzić to warto powiedzieć by przynieśli coś w rozmiarze 62-68. Nasz dużo osób pytało co chcemy żeby nie dawać nam tego co mamy... I tak dostaliśmy 4 kocyki, 15 par niedrapek i pełno skarpetek :) I później powtórka była na chrzcie. Bo znajomi przyszli do kościoła i naznosili ciuszków w prezencie. Więc napewno to co masz na początek Ci wystarczy.

Co do ciuszków to chyba na początek powinno być ok. Później się przekonasz czego trzeba dokupić. Moja córka przez pierwsze pięć miesięcy strasznie ulewala, wiec przebierałam ją kilka razy dziennie.
U mnie a początek najwygodniejsze byly pajace, ewentualnie body i polspiochy.

Ja jestem zwolenniczka pajacow :) praktycznie kaftanikow nie uzywalam.ja bede kupowala polowe z krotkim i polowe z dlugim.zawsze jakis sweterek mozna ubrac.no i spodenki tez oczywiscie(nie uzywalam rajstopek bo sa niepraktyczne) ale ja mam chlopaka.dla mnie wazne jest zeby ubranka byly odpinane,zeby przez glowke nie zakladac za duzo bo tez stres dla dziecka ;). Do tego bodziaki i dziecko ubrane. Max do 10szt bo dziecko szybko rosnie i nie ma co kupowac za duzo

Dysia, widzisz, Zuzia od małego robi po swojemu ;) mnie moja gin pytała czy jesteśmy pewni, że to ma.być Zuzia bo jej córka też ma.tak na imię i wszystkie Zuzki to nieźle ziolka są ;)
AMO, tak mam skarpetki, jakieś rajstopki, bluzę, która mi skapla po kumpeli no i czapeczki, rękawiczki. Chciałabym jeszcze takiego dresowego pajace na podróż do domu i ewentualnie późniejsze wyjścia. Wiem, że szybko wyrośnie z tych ubranek dlatego wszystko kupowałam na przecenach i w sumie za 10 szt body w Smyku zapłaciłam 80,00 zł. Zastanawiam się tylko czy może lepiej wymienić połowę na krótki rękaw i na to kaftanik? Chciałam mieć więcej właśnie biorąc pod uwagę kwestie przebierania po X razy dziennie i prania żeby zdążyło schnac ;) wiadomo, dokupić zawsze można i juz sama się pogubilam :( Słyszałam już tyle opinii, że sama nie wiem jak to dziecko ubierać. A Wy pozostałe mamusie jakie macie pomysły na ciuszki? :)

z ubrankami to musisz wybrac:) dla Majki kupowałąm ciuszki w ilosciach takich, ze piecioraczki bym obdzielila, ale nic sie nie zmarnowalo, bo obdzielilam potem 10 kolezanek i zostawiłam dla drugiej Córy. wydajac kilkaset zł na ciuszki w swietnym stanie zaczelam tak naprawde kupowac dopiero przy 74-80-86 ( poza jakimis megaokazjami), jak juz na dobre zaczely sie wspomniane marchewki. wybierałam w których fajnie wygladała i które mi sie łatwo ubierało. jak ulewała albo pampek nie wytrzymał to przebierałąm nawet 6 razy dziennie, wiec 10 body to by starczało na 2 dni:), a ja bym ciagle prasowała. mialam sporo ciuszkow nie na te pore roku, ale ubierałam na cebulke, co sprawdzalo sie na spacerach lub przy wejsciu " w gosci". Urodziłą sie i miała 52 cm, 56 nosiła w sumie ok 4 tygodni, potem 62 na jakies 3 miesiace 74, kolejne 3 miechy.

oprócz gemini fajny jest tez sklep belli- kupujemy happy tansze o ok 15 zł za paczke niz w sklepie stacjonarnym.

www.blizejciebie.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dobrej nocki :-)