Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (4)

Zapraszam do nowego wątku :)
Link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2016-3-t646575,1,160.html#npu1

zianinka 1.05.2016
kararinah 03.05.2016
Mięta 05.05.2016
Mała mi 09-10.05.2016
Sylwa 11.05.2016
Aga_Kr 15.05.2016
Chmurka 16.05.2016
Pegisu 17.05.2016
weronikaz 19.05.2016
Dysia 21.05.2016
Aga M. 24.05, Julka, jak sie uda Redłowo
Queen 26.05.2016
Karoluś 28.05.2016
Groszkowa11 31.05.2016
Kmina 31.05.2016

Zapatrzona 5.06.2016
arnika 09.06.2016
Amo 11.06.2016
KasiaQ 13.06.2016
Marcelinka 17.06.2016
Adelajla 20.06.2016
Pyska 24.06.2016
bosa1 25.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016
Buba 30.06.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (4)

No i dobrze, spokojnie noc przepisz.
Zuzanny są dokładnie takie jak Twoja córka ;-) z gracją pokonuje napotkane przeszkody.
Tak trzymać. Dobranoc!

Dostałam właśnie kopniaka! Jeden ale porządny :-)
Jejku ja osiwieje z tą Zuźką. Cały dzień cisza i dopiero teraz raczyła się odezwać. No, ale mam nadzieję, że jeszcze później się rozkręci i tak mamy nie będzie straszyć.
A już się miałam zbierać do tego Wojewódzkiego AMO :-)

Napisze tak - dziecko szybko urośnie, nim się obejrzysz z rozmiarowki 60 mieć będziesz 80 ;-) Krótki rękaw jest poniekąd wskazany, jeśli będzie zimno - założysz jakiś kaftanik. I tak będziesz na początku co kilka dni wszystko prala, a nakupujesz tych ciuchów i będą leżały. Wszystko wyjdzie w praniu, jeśli będzie ciepło - może Twój mąż/ partner podskoczy do sklepu i Maleństwo zaopatrzy. Masz skarpetki, rajstopki? Bo o tym nic nie piszesz... A może się przydać ;-) sweterek, cienka kurteczka? Maj, czerwiec może być zimny. W zeszłym roku upały zaskoczyły nas dopiero w lipcu :-)

Dysia, nie martw się bo stres to ostatnia rzecz, której Ci teraz potrzeba. U mnie też ostatnio była cisza w porównaniu z innymi dniami. Jak byłam akurat u lekarza to dr powiedziała, że Mała leży tylkiem przy brzuchu i ruchów nie czuć wtedy. Pobrobuj jeszcze pozaczepiac dzidzie ale jeśli nie będzie poprawy, a Ty dalej będziesz się stresować, to zdecydowanie jedź na sor.
Dziewczyny, a ja mam pytanie do tych już Doświadczonych Mam :) chodzi o wyprawkę ciuszkowa - rodzimy wiosna i zastanawia mnie ilość poszczególnych elementów garderoby w małym rozmiarze :)
Po wyprzedazowym szaleństwie mam 10 szt body na długi rękaw w rozm 56. Body na długi w rozm 62 - 5 sztuk. Do tego póki co tylko 3 pajace w rozm 56 i 6 sztuk polspiochow. Może od razu dodam, że mam założenie, że na dzień body i polspiochy a na noc pajac. Odpadają kaftaniki i śpiochy bo zwyczajnie takie Połączenie mnie nie powala ;) zastanawiam się czy nie za dużo tych na długi i czy może czego nie wymienić jednak na 62 i może na krótki rękaw?

Jak masz się Dysia denerwować i nocy nie przespać - jedz na Sor ginekologiczny, polecam Wojewódzki-1p. Lekarz tez ma nocny dyżur. Sprawdza Cie. Będziesz spokojniejsza.
A babce w rejestracji dodaj, że dziecko dłużej się nie rusza, że jadłam słodkie, leżała na boku. To przyspieszy sprawę.
Jak ja byłam tam z Olgą, to była chwila moment. Od razu ktg i usg. Bez czekania.
Ja bym jechała.

Już mnie to naprawdę martwi... Nic kompletnie nie czuję i wmawiam sobie, że pewnie sieje panikę niepotrzebnie. Oby tak było. Pojadę do szpitala napewno jutro jak się nie ruszy.

Dysia, złap się podczas leżenia za brzuch, ale goły. Może uda Ci się wyczuć tętno. Jeśli jutro nie kopnie - idź na usg do szpitala.
Nasza Koza leży ułożona d*pka do mojego pępka, wiec jak kopie to po nerkach i tego nie czuć. Może u Ciebie jest podobnie?
Poukładać się w różnych pozycjach, może w końcu kopnie?
Albo wpadaj do mnie - mam detektor, to Ci sprawdzę serduszko. Daleko z tej Moreny nie masz, zapraszam.

Dysia spokojnie :) Możliwe że sobie śpi po prostu. Mój synuś dziś też leniwie, tylko rano go poczułam i koniec.
Taki dzień najwyraźniej. Jeśli jutro nie poczujesz to będziesz mogła "delikatnie" świrować
Pamiętam że w pierwszej ciąży leciałam na ktg jak małego dwa dni nie czułam. A on sobie spał :P

Dziewczyny podpowiedzcie coś jeśli chodzi o ruchy dziecka, bo ja od rana świruję.... Raz mnie Mała kopnęła i wszystko. Cisza zupełna. Leżę, jem coś słodkiego i nic... Czy to normalne, żeby miała aż tak leniwy dzień? Czy się serio powinnam martwić.

Zapatrzona mojej kolezacne kazali rodzic naturalnie przy polozeniu posladkowym.pojechala na Zaspe i bez problemu jej zrobili cc.lekarz na zaspie przepraszal za kolegow ktorzy narazaja kobiety na powiklania. Ona pierwsze dziecko w Wejherowie rodzila i byla bardzo zadowolona wiec drugie tez chciala.

Dysia, też Ci zazdroszczę, że jesteś juz po glukozie :) Sama boję się tego badania - w sensie, że nie wytrzymam bez bliskiego kontaktu z muszlą klozetową przez te 2 godziny :) Ale trzeba być dobrej myśli...

Wczoraj miałam USG połówkowe. Z Piotrusiem wszystko ok :) Pan dr zaczął od pytania czy znamy płeć i od razu pokazał na siusiaka z pytaniem "podoba się?". Jak mąż zaczął gadać, że jemu bardzo to mało ze śmiechu nie padłam. Ogólnie samo badanie długie i bardzo dokładne - miałam wrażenie, że dr pokazuje nam każdą kość małego :) Nastukał nam masę fotek, w tym też w 3D (mimo, że nie płaciliśmy za to dodatkowo). Także dr bardzo polecam - dr n.med. Maciej Pawłowski z EviMedu w Gdyni. Gadaliśmy trochę z doktorem o mojej pierwszej ciąży i jak mu powiedziałam ile cm miała główka starszego syna przy porodzie to nie ukrywał szoku. Że 40 cm rodziłam naturalnie... Właściwie zaczęłam naturalnie, bo nie chciała wyjść sama i skończyło się na próżnociągu. Zbadał też więc główkę Piotrusia dokładnie i chyba zapowiada się powtórka z rozrywki... Też główka jest większa niż reszta ciała, choć w normie. Ale mnie to nie pocieszyło, bo chciałam rodzić znów w Wejherowie, ale mogę drugi raz nie dać rady z takim porodem... A Wejherowo mnie ostatnio dobrze nie nastraja - kazali mojej koleżance rodzić naturalnie dziecko o wadze 4700... Urodziła, ale nie będę mówić jaką ma ranę. Trochę mnie to zniechęca do porodu tam.
Piotruś waży 509 gram :) Więc już kawał chłopa :)

Ze środków na rozstępy też polecam te Rossmannowe. Mnie bardzo odpowiadają. Tylko przy pierwszej ciąży dr zwróciła mi uwagę by nie smarować brzucha na dzień przed i w dniu badania USG - bo niektóre środki zaburzają obraz USG. Tak ku przestrodze :)

Używam balsamu, a dokładnie massage-creme. To moje drugie opakowanie. Oliwka też pewnie dobra, ale ja akurat nie lubię oliwek do ciała.
To czekam na sprawozdanie z Redłowa :)

Bosa1 żona mojego kolegi rodziła w Redłowie kilka dni temu. Z informacji kolegi jeszcze sprzed porodu wynikało, że remont miał się skończyć 17 stycznia. Nie znam jego relacji z porodu, bo jest na urlopie macierzyńskim. Ale jak wróci, to na pewno go podpytam o warunki w Redłowie i dam znać na forum.
Bosa1 używałaś oliwki czy balsamu Babydream? Zastanawiam się, którą wersję kupić.
Amo ja również trzymam kciuki za dzidziusia! Będzie dobrze!

Sierpniowa, ja używam tej serii z Rossmana prawie od początku ciąży i mogę polecić. W porównaniu ze zwykłymi balsamami są bardziej tłuste, ale to dobrze, bo w ciąży skóra jest zazwyczaj bardziej sucha. Nie mam co prawda jeszcze dużego brzucha, ale sporo urosły mi piersi i na razie nie mam rozstępów.
Amo, trzymam kciuki, żeby w Twoim maleństwem było wszystko ok!
Fajne rady dajecie co do zakupów dla maluszków :) Ja jestem kompletnie zielona w tym temacie, byłam dopiero w jednym sklepie żeby wstępnie zerknąć na wózki. Coś mi się tam spodobało, ale myślę sobie, że mam jeszcze czas ;)
Połówkowe mam dopiero 11.02, w przychodni w Dąbrowie. Mam nadzieję, że poznam w końcu płeć dzidziusia, bo na razie się kryje. Ostatnio byłam w szpitalu, bo miałam krew w śluzie, zatrzymali mnie 2 dni, ale oprócz stanu zapalnego nic nie stwierdzili. Najlepsze jest to, że był to szpital w Koszalinie, akurat dopadło mnie na wyjeździe, więc pojechałam na SOR położniczy. Patologia ciąży w Koszalinie całkiem przyjemna :)
Ciekawi mnie czy któraś z Was wie jak się przedstawia sytuacja na położniczym w Redłowie? Bo czytałam, że tam remont i zastanawiam się czy do czerwca skończą.

Dziękuję dziewczyny za rady. Chyba wypróbuję tę serię z Rossmana. Cena jest rewelacyjna, więc chyba warto spróbować, skoro ma takie dobre opinie u Sroki.

Hej!
Ja uzywam zwyklej oliwki.w pierszej ciazy sie sprawdzila.dostalam tez maslo zrobione z roznych olejow od mojej przyjaciolki.super nawilza.w zapasie mam tez krem z oleju kokosowego ale stosuje go na suche nogi i rece :)

Ja też po recenzji srokao używam produktów babydream a wcześniej bio oil, tylko przez zapach zrezygnowałam. Do tej pory nie pojawia się żaden rozstęp:)

jest seria kremów z rosmana dla kobiet w ciaży, mleczkiem i oliwka smarowałam się na przemian z 3x dziennie, pod koniec ciązy bio oil na litry dosłownie, ja miałam ogromny brzuch z tendencja do rostepów, bo np. na udach mam po okresie dojrzewania, a na brzuchu ani jednego .. mam nadzieje, że teraz też mnie to ominie, choć aż tak bardzo nie przeraża, teraz stosuję zwykłą oliwkę z bio oil na zmianę. Sierpniowa ja bym te kosmetyki babydream rosmanowskie polecała

Dysia super, że dałaś rade z glukozą, ja czułam się podobnie, dobrze że już masz za sobą

Dysia ja też zazdroszczę że już masz tą glukozę za sobą. W ciąży z Bartkiem mogłam ta glukozę wypić w domu i po 2h jechać na pobranie. Tak było o wiele lepiej bo w domu to i położyć się można czy coś obejrzeć, ja przespałam.
Jutro idę właśnie po skierowanie na glukozę i po zwolnienie.

Ja smaruje się zwykłą oliwką. Poprzednio się sprawdziło. Miałam chyba ze 2 czy 3 rozstępy, które teraz są prawie niewidoczne

Zazdroszczę Tobie Dysia, że już jesteś po tym badaniu ono jest jeszcze przede mną :(

Co do kremów używam MUSTELA Maternite krem przeciw rozstępom, naprawdę polecam do dnia dzisiejszego rozstępów oraz uczulenia brak! http://www.aptekagemini.pl/mustela-maternite-krem-przeciw-rozstepom-150ml.html ...