Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (4)

Zapraszam do nowego wątku :)
Link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2016-3-t646575,1,160.html#npu1

zianinka 1.05.2016
kararinah 03.05.2016
Mięta 05.05.2016
Mała mi 09-10.05.2016
Sylwa 11.05.2016
Aga_Kr 15.05.2016
Chmurka 16.05.2016
Pegisu 17.05.2016
weronikaz 19.05.2016
Dysia 21.05.2016
Aga M. 24.05, Julka, jak sie uda Redłowo
Queen 26.05.2016
Karoluś 28.05.2016
Groszkowa11 31.05.2016
Kmina 31.05.2016

Zapatrzona 5.06.2016
arnika 09.06.2016
Amo 11.06.2016
KasiaQ 13.06.2016
Marcelinka 17.06.2016
Adelajla 20.06.2016
Pyska 24.06.2016
bosa1 25.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016
Buba 30.06.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (4)

Ani pół rozstępu oczywiście :)

Wiem, że ma parabeny i inne takie... ale naprawdę mi służy :)

Ja używam Pharmacerisa na rozstępy. Jest dość drogi, ale wydajny i naprawdę bardzo dobry - nie mam ani pół :)

ziaja ma niestety w składzie parabeny. lepiej juz wypada dzidziuś.

polecam blog sroki

http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html

http://www.srokao.pl/2011/04/analiza-ii-co-jeszcze-znalazam-na.html

mi po biooilu wysypalo caly brzuch

Używam krem przeciw rozstępom Ziaja Mama Mia.
Wcześniej też używałam Bo Oil ale jak mi się skończył to jednak zainwestowałam w Ziaje. Cena dużo mniejsza. Póki co nic na brzuchu się nie dzieje. Oby tak dalej.

Dziewczyny, może polecicie jakiś krem/oliwkę przeciw rozstępom, ale do skóry wrażliwej/hipoalergiczny?
Używałam w poprzedniej ciąży Bio Oil i sprawdził się rewelacyjnie, nie mam żadnych rozstępów. Zaczęłam go używać też w tej ciąży. Ale po tym, jak ciągle swędział i piekł mnie brzuch i okolice tułowia, zaczęłam się zastanawiać, czy to nie reakcja alergiczna. Odstawiłam Bio Oil ponad tydzień temu i swędzenie ustępuję. Także to chyba była jednak wina Bio Oli... Nie chcę zostać bez żadnego specyfiku na rozstępy, więc może macie jakieś rady?

Jestem już po i odpoczywam w domu. Uffff. Oby wyniki były ok.
Powiem tak- bez połówki cytryny nawet nie radzę tego pić. To jest obrzydliwe. A z sokiem z cytryny da radę to wypić jakoś chociaż.
Ale kwestia zatrzymania tego w żołądku przez dwie godziny to jak dla mnie kosmos. Po godzinie już było mi słabo i strasznie niedobrze. Ja tak mam, że jak na zwykłe badanie krwi na czczo idę to już nie mogę wytrzymać, bo z rana zawsze mi jest słabo jak szybko czegoś nie zjem. A teraz... No kryzys miałam poważny jak myślałam, że zemdleję ale zimna woda mnie uratowała.
Zaraz po 3 pobraniu wybiegłam do łazienki i trochę mi ulżyło :-)

Dobrze, że to jeden jedyny raz w ciąży się robi :-)

Powodzenia z tą glukozą:) ja na szczęście mam to za sobą

Dysia, trzymam kciuki! :) Daj znać po jak było.

Dysia, dasz radę! :)

Podjęłam się dziś tego słodkiego wyzwania i właśnie wypiłam glukozę :-) paskudztwo!
Teraz modlę się, żebym dała radę do 11 z tym w żołądku :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co do Mama i ja, to rzeczywiście ceny ubranek mają z kosmosu. My tam kupiliśmy fotelik.
A ktoś wspomniał o aptece Gemini. Ja też polecam tam zakupy.
Kupuję tam mleko Bebilon dla córki, poza tym maja rewelacyjne ceny na wiele produktów. Np. witaminy, które łykam - Pregna Plus - kosztują tam 29zł, a normalnie jakieś 36-40zł. Naprawdę warto tam robić zakupy. Ja robię zamówienie raz na miesiąc i mam dostawę do pobliskiej apteki za darmo.

Hej Dziewczyny,

Jesli mowa o wyprawkach dla maluszków, bardzo proszę czy mogłybyście podrzucić tu taką przykładową listę?

Wiem, że w Internecie można znaleźć sporo tego, jednak wolałabym opierać się na wiedzy 'doswiadczonych' mam :) (jestem w pierwszej ciąży i niestety nie mam kogo poradzić się). Poza tym często w internetowych listach jest wiele niepotrzebnych rzeczy np. przy dziecku urodzonym w miesiącach letnich chyba od razu nie trzeba kupować kombinezonu zimowego? ;)

Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam! :)

Groszkowa, jeśli fotelik i wózek macie to zdecydowanie polecam Rumię na resztę zakupów :) My dla Piotrusia nie mamy jeszcze właściwie nic... Dużo rzeczy będzie miał po starszym synku, ale zbieram się by usiąść i spisać rzeczy, których nam brakuje... A obawiam się, że trochę tego jednak będzie ;)

Zapatrzona dziękuję bardzo za info w takim razie wybiorę się do Rumii, bo fotelik i wózek już kupiony i będę kupować wszystko pozostałe - oprócz kilku ubranek nie mamy nic...

Wczoraj wieczorem mieliśmy połówkowe - maluszek rozwija się prawidłowo i waży już 452 g :) Z nowych badań dostałam skierowanie na biocenozę pochwy i test tolerancji glukozy więc czeka mnie słodka przeprawa...

Groszkowa, ja mieszkam w Redzie, więc często bywam w jednym i drugim Tygrysku :) Ceny rzeczywiście mają rewelacyjne. Jest dużo taniej niż w Akpolu czy Smyku. Pamiętam swoje zdziwienie, gdy za podkłady poporodowe zapłaciłam kilka złotych mniej niż w Akpolu...Ja dorobiłam się też karty stałego klienta przy synku i mam dodatkową zniżkę. Nie wiem co dokładnie chcesz kupować. Jeśli wózki, wanienki, foteliki itd to polecam Wejherowo. Jeśli ubranka i rzeczy higieniczne - ja jeżdżę po nie do Rumi. W Rumi mają chyba większy wybór rzeczy małogabarytowych np.ubranek. Zawsze miałam takie wrażenie :) Od zawsze kupuję tak synkowi np.czapki. Ubranka są bardzo dobrej jakości, prześcieradła które kupiłam na przewijak i łóżeczko 2 lata temu też wyglądają prawie jako nowe, a używane ciągle. Więc Tygryska z czystym sercem polecam :)
Co do wielkości Akpolu to nie wiem - byłam tylko w Gdyni :)

dziewczyny orientujecie się może gdzie zrobią rentgen kobiecie w ciąży. Koleżanka jest w 4 miesiącu, złamała nogę, ortopeda każe zrobić rentgen, a gdzie nie była odmawiają zrobienia :(

z lidla sa wieksze niz gdzie indziej,podobnie z hm, lekko zawyzone, zaraz kolei bywa przymała. pepco ma dobra jakosc ciuskw, nie polecam a to bodziakow z pierdonki i smyka, rozciagaja sie na boki i robi sie torba, nawet przy praniu w 30 stopniach.

w mama i ja kieronik dzialu fotelikó to bardzo rzeczowy gosc, w bobowozkah gdanskich, zawsze jakos tak ogolnie, w akpolu tez maja troche sprzetow.

AMO zdrowia dla teścia i dziadka, udar straszna sprawa, moja mama w wieku 39 lat dostała ja byłam w klasie maturalnej .. wyszła z tego bez szwanku także jest nadzieja, choć jej tata prawie 20 lat temu nie miał tyle szczęścia

Dziewczyny ja polecam hm, mam ubranka po chrześniaku, nosi mój syn, i taka jakość , że będą ok jeszcze dla córy. Smyk , auchan, też słyszałam że ok. Mothercare i next maja bardzo dobrej jakości ubrania, no ale cena adekwatna, można kupić taniej a też w miarę ok. W mama i ja oprócz fotelików nie kupowałam nic, zarówno smoczki jak i ubranka - cena powala

Hej dziewczyny!
Życzę zdrowia! U nas na szczęście zdrowotmiev- dobrze, choć... Teść dostal udaru, leży w szpitalu i na nogi juz raczej sam nie stanie. Dodam, że Dziadek tez po ukarze leży w Wojewódzkim. Wiec przeziębienie przy tym to Pikuś ;-)
Byliśmy dziś na polowkowym w Gamecie. Córka nam się na powitanie tak ułożyła nogami i d*pka, że mamy 100% pewności. Problem polega na tym, że stopy są szpotawe - poproszę jeszcze innego lekarza, żeby na swoim usg na to rzucił okiem... Może to kwestia ułożenia Małej. Leży jakoś dziwnie... I serduszko - zastawki coś szwankuja... Na 3 lutego mam echo serca Malej, wiec to też pod obserwacja. Oby się wszystko dobrze ułożyło. Z tym sercem to może być problem spowodowany ziarnami usg. Raz wychodzi dobrze. Raz - nieszczególnie. Zobaczymy co wyjdzie z echa.
Pewne jest, że moja starsza córkę słyszało pół miasta, no jak to dwulatka - buntowala się o ubranie i została siła wzniesiona wśród krzyku i płaczu na miasto z Gamety :-P
Jakościowo i cenowo polecam bodziaki z Auchan. W Smyku - faktycznie, duże przeceny i promocje. Warto zajrzeć. Tygrysek w Rumi - rewelacja cenowa! Kuzynka kupowała mi dla młodszej córki materac. Ok 40zł taniej niż np.w Auchan. Ciuchy z Lidla starcza na dłużej i są niedrogie, wiec tez polecam. Mama i ja - drogie, bardzo drogie! Wybór duży ale... Jak kogo stać. Ja bardzo mało nowych rzeczy przy pierwszej dwójce kupowałam. Się nie opłaca - dwa miesiące, góra tezy dziecko ponosi... A są czyste, bo z mleka plamy schodzą... Gorzej już takie rozmiarowki 75-80, gdzie dzieci marchewka i sokiem zaleja :-P Chyba taniej kupić od kogoś, albo w lumpeksach. Ja miałam i mam dużo od rodziny.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

chmurka zdrowia życzę, jakaś epidemia wirusów panuje :(
Apkol znam, Tygrysek podobno dużo tańszy, ale ja nie byłam, jak zrobię listę potrzebnych rzeczy to może się wybiorę, poprzednio kupowałam przez internet, mam nawet tego sprzedającego w ulubionych, dużo też w gemini kupiłam
Aga M. pamiętam i lista się tworzy, ale nie mogłam się oprzeć, kupiłam body+pajacyk+czapeczkę za 20 zł :)
no właśnie polecam wam teraz podejść do smyka, mają mnóstwo przecen, więc ceny bardzo sensowne, jakość jest bardzo dobra. W carefurze na morenie jest smyk i tam chyba mało ludzi chodzi, bo wybór wszystkiego bardzo duży

Inne tematy z forum

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

krzywe ząbki (24 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...