Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (4)

Zapraszam do nowego wątku :)
Link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2016-3-t646575,1,160.html#npu1

zianinka 1.05.2016
kararinah 03.05.2016
Mięta 05.05.2016
Mała mi 09-10.05.2016
Sylwa 11.05.2016
Aga_Kr 15.05.2016
Chmurka 16.05.2016
Pegisu 17.05.2016
weronikaz 19.05.2016
Dysia 21.05.2016
Aga M. 24.05, Julka, jak sie uda Redłowo
Queen 26.05.2016
Karoluś 28.05.2016
Groszkowa11 31.05.2016
Kmina 31.05.2016

Zapatrzona 5.06.2016
arnika 09.06.2016
Amo 11.06.2016
KasiaQ 13.06.2016
Marcelinka 17.06.2016
Adelajla 20.06.2016
Pyska 24.06.2016
bosa1 25.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016
Buba 30.06.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (4)

chmurka zdrowia życzę. Ja też się boję że złapie od synka i biorę wit c i witaminy bo strach ;/
W Mama i Ja byłam ostatnio ciuszki tam stasznie drogie. Kupiłam jednego pajaca i tyle. Ubranek tam kupować nie będę.
W akpolu też byłam ale wtedy jeszcze nie wiedziałam co trzymam w brzuszku więc ostrożnie białe tylko wybrałam :) ceny rozsądniejsze choć pamiętam że z jakością też jest tam różnie. Zamierzam spróbować przez internet.
W Rumi się nie orientuję to dla mnie daleko :P

Dziewczyny a czy orientujecie się jak jest ze sklepami Tygrysek w Wejherowie albo Rumii? Koleżanki z pracy polecały mi wybrać się tam po całą wyprawkę, bo jest taniej niż w Gdańsku. Byłyście kiedyś? Który z nich ma największy asortyment?
Póki co ja byłam w Mamaija ale ceny ciuszków mnie powaliły :(

Dziś o 18 jedziemy na połówkowe - mam przygotowaną płytkę i nadzieję że pani dr nagra nam filmik :) Już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć maluszka...

Właśnie też tam mam zamiar się wybrać po wyprawkę. Byłam dziś obejrzeć co i jak i tyle tego jest,że muszę na spokojnie zebrać fundusze i podjadę kiedyś autem na spokojnie.

Mnie wydaje się, że w Akpolu w Gdańsku jest szerszy asortyment (wózki, foteliki). Ja przy córeczce kupowałam tam część wyprawki, np. pieluszki tetrowe, prześcieradełka itp.

Hej dziewczyny. Takie szybkie pytanie. Była któraś z Was w sklepie Akpol w Gdańsku i Gdyni? Gdzie mają większy asortyment?

Cześć, trochę mnie nie było bo jednak mnie też chwyciło. Temperatura prawie 39 :( Ale dziś już duuuużo lepiej. Tylko osłabienie mi zostało. Teraz dużo warzyw i owoców

Co do Lidla to ja czasem kupuje tam rzeczy czy dla mojego synka czy maluchów szwagierki, Jestem zadowolona, dobra jakość za rozsądną cenę

Dziewczyny czy Wy macie lub macie zamiar korzystać z monitora oddechu?? Ja używałam przy Bartku i teraz przy drugim maluchu też zamierzam. Trochę na mnie ludzie dziwnie reagują. Nie wiem czy nie przesadzam, ale przy Bartku włączył się nam dwa razy :(

Ja leginsy zamawiam na allegro :)

A pogoda do niczego :( Spać, sać i jeszcze raz spać, ale u mnie to jeszcze osłabienie bo mam "aż" 35.4 :(

Kupowałam ubranka z Lidla dla starszego synka - spodnie i body były ok, ale rajstopki powykręcały się strasznie - tzn. kolana i pięty były takie powykręcane, że trudno było to założyć po pierwszym praniu. Poza tym ubranka ok. U nas w Redzie nie ma szans nic dostać w Lidlu - są takie sceny jak w necie ;) Bo pełno u nas młodych matek z dziećmi. Do Lidla teściową wysyłam - na Grabówku zawsze dostała wszystko bez stresu :)
W Pepco można czasem dostać super ubranka - ale ja prałam je zawsze na lewej strony, bo Pepcowe naklejki na ubrankach są nędzne i szybko pękają...

Dzięki Dziewczyny za ten cynk z leginsami w H&M. Podskoczę przy okazji i coś sobie wyszperam :)

A jak Wasze samopoczucie w taką zamulającą pogodę? Mnie się tak nic nie chce, że aż strach :D

Czyli mam jeszcze czas. Ja też Queen przymierzam się do przyszłego tygodnia, bo w tym przez chorobę córci nie mam szans...

To muszę podjechać do tego Lidla i zobaczyć te rzeczy. No chyba, że już nic nie będzie, bo filmiki, które oglądałam z Lidla jak ludzie walczyli o różne rzeczy były przerażające :)

Sylwa glukoza do 28tyg
Ja w lidlu kupuje dla mojego syna i jestem zadowolona,dobrej jakosci bawelna.
Ide na glukoze w przyszlym tygodniu,jakos mi nie spieszno :p

Cześć dziewczyny,

Miło poczytać, że u Waszych dzieciaczków w brzuszku wszystko dobrze!

U nas starsza córka, coś dziś zaczęła gorączkować, katar i pokasływanie. Modle się, aby tylko tego od niej nie załapać, bo już mam dosyć chorowania a i w weekend ostatni egzamin i bardo ważny...

Przyznam szczerze, że też liczyłam na wersję ekonomiczną a jednak będzie parka. Muszę ogarnąć te wszystkie ciuchy po córce tym bardziej, że niektóre są całkiem nowe i jakoś ciężko mi było przez te 5 lat z nimi rozstać :) (brat pracuje w LPP i ciągłe dostawy ciuchów z Re kidsa były, że córka nie nadążała znosić)

Widziałyście gazetkę z LIDLA? Od 01.02. będą jakieś kołdry oraz poduszki dziecięce, odzież, pościel. Jak jest z jakością w Lidlu ? Czy coś z tych rzeczy polecacie?

Dziewczyny orientujecie się, do kiedy można zrobić tą glukozę, tzn. do którego miesiąca ciąży, bo ja jeszcze nie dojechałam

Kasia Ty nie kupuj, bo ja dla Ciebie paczke zbieram chłopska:) przejrzyj , co potrzeba

Vero MODA jest mniej wiecej na srodku ;)

Cześć dziewczyny,
Nie było mnie parę dni. Młody ma zapalenie oskrzeli i antybiotyk a mi się wdało zapalenie nerek. Na razie próbujemy leczyć ziołowo ;/
Co do czosnku to ja w pierwszej ciąży jadłam go sporo na początku bo bylam chora i nikt nie mówił że nie wolno. Dziecko zdrowie i ja zdrowa więc sama nie wiem. Kiedyś można było jeść wędzone ryby a teraz niby też nie...myślę że trochę zdrowego rozsądku i nie będzie źle.

Co do ciuchów to polecam na szadółkach VeroModa jest dział ciążowy. Zakupiłam tam w sobotę spodnie za 20zł i jeansy za 60zł i bluzkę za 15 :)
Wyszłam mega zadowolona, leginsy też są :D

Wiecie co. Właśnie sobie przeczytałam początki forum. Jak każda z nas czekała dopiero na potwierdzenie u ginekologa i te pierwsze niepewne tygodnie...a teraz już połówkowe. Jak ten czas leci :-) a brzuchy coraz większe :-)

Dziewczyny leginsy ciażowe polecam z hm, w 1c mega sie sprawdziły takie zwykłe za 40 zł, teraz kupiłam droższe ale są ocieplane i też są spoko, na wiosnę pewnie zaopatrze się jeszcze w jedna parę lżejszych

Ja też liczyłam bardzo na wersję ekonomiczną, chciałam drugiego syna, ale będzie córa z czego bardzo cieszy się tata, chciał laleczke :)

a ruchy tak potwierdzam, teraz czułam dużooo szybciej niż za pierwszym razem

Zapatrzona tak leginsy są ciążowe z pasem :-)

Aga M. musiałam przeczytać jeszcze raz, ale już rozumiem :)
też liczyłam na wersję ekonomiczną, no ale będzie parka, więc też dobrze, wczoraj kupiłam synusiowi pierwszy ciuszek, w Smyku mega przeceny więc się skusiłam
Byliśmy w weekend na chrzcinach i o dziwo córcia nie była zazdrosna jak braliśmy dzidzię na ręce, więc postęp, za to cały czas wpychała jej smoczek do buzi, wczoraj się uparła żeby kupić bratu różowy smoczek :D
jakiś wirusy panują, bo w przedszkolu dzisiaj pustki
no a ja jestem ciekawa czy za 2 tyg będzie u nas ospa, bo córcia miała w sobotę kontakt z dzieckiem które wczoraj wstało z ospą, co prawda była szczepiona, więc ciekawe

ekonomicznie było bo udalo sie załapac na termin sponsorowany przez nfz w ostatnim mozliwym dniu:)

u nas druga Kobitka z czego tez sie cieszymy

Aga M - fajnie, że macie "wersje ekonomiczną" jak mi to pielęgniarki powiedziały ostatnio - tzn, drugie dziecko tej samej płci. Dlatego ja mam nadzieję, że sprawdzi się drugi chłopiec :)

Dysia, a te legginsy, które masz z H&M to zwykłe, znaczy nie-ciążowe? :) Bo ja szukam takich z pasem na brzuch chyba... Nigdzie fajnych jeszcze nie upolowałam niestety...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...