Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (4)

Zapraszam do nowego wątku :)
Link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2016-3-t646575,1,160.html#npu1

zianinka 1.05.2016
kararinah 03.05.2016
Mięta 05.05.2016
Mała mi 09-10.05.2016
Sylwa 11.05.2016
Aga_Kr 15.05.2016
Chmurka 16.05.2016
Pegisu 17.05.2016
weronikaz 19.05.2016
Dysia 21.05.2016
Aga M. 24.05, Julka, jak sie uda Redłowo
Queen 26.05.2016
Karoluś 28.05.2016
Groszkowa11 31.05.2016
Kmina 31.05.2016

Zapatrzona 5.06.2016
arnika 09.06.2016
Amo 11.06.2016
KasiaQ 13.06.2016
Marcelinka 17.06.2016
Adelajla 20.06.2016
Pyska 24.06.2016
bosa1 25.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016
Buba 30.06.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (4)

Groszkowa ja też słyszałam te słowa o odwiedzinach, więc musiałyśmy stać gdzieś koło siebie :) Faktycznie oddział bardzo ładny, choć w niektórych pokojach brak było łóżek i przewijaków. Jeśli chodzi o remont porodówki, to podobno ma się zacząć w czerwcu, tak mówiła jedna położna. To akurat nie napawa mnie optymizmem, bo wolałabym nie trafić na remont. Ale cóż, na kogoś musi paść...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kurcze mi się nie udało dotrzeć na zwiedzanie :( Mąż nagle musiał jechać do pracy, ja zostałam bez auta a jechanie w jedną stronę dwoma autobusami skutecznie mnie zniechęciło :(
Ale liczę właśnie na Wasze opisy i przemyślenia :)
A jak z tym pokojem do odwiedzin? Nadal jest jeden wspólny a dzieciaczki zostają za szybą i czy tu też się coś pozmieniało?
Z tymi odwiedzinami na oddziale to w moim odczuciu jest takie pół na pół. O ile jeszcze przyjdzie tylko partner to ok (powiedzmy) ale połowa rodziny to już odpada. Nie chciałabym musieć karmić czy wietrzyć rany przy tabunie obcych ludzi u sąsiadki, z drugiej strony wiem, że mój mąż pewnie też byłby skrępowany "przeszkadzając" tej drugiej Mamie.

Dziewczyny byłam dziś na "zwiedzaniu" porodówki w Redłowie - powiem Wam że jestem pod wrażeniem. Sale bardzo ładne i przestronne, w każdej łazienka i w ogóle tak zachęcająco wygląda... Co prawda nie mam porównania ale w opowieści koleżanek to nie miały takich warunków w innych szpitalach. I jeszcze ciekawostka - oddziałowa zapytana o odwiedziny na oddziale powiedziała, że trwają rozmowy z neonatologami i niewykluczone, że do pokoju będzie mógł przychodzić partner żeby pomóc itp... Powiedziała, że decyzja powinna zapaść w ciągu najbliższych dwóch tygodni - dla mnie to byłaby karta przetargowa żeby tam rodzić, bo obawiam się czy będę miała siłę :)
Póki co jestem nastawiona na Zaspę, bo mam tam najbliżej, ale dzisiaj stwierdziliśmy z mężem, że jak nas odeślą bo będziemy jechać do Redłowa.

Co do fotelika to my również zamówiliśmy Cybex Cloud - baza najlepiej pasowała do samochodu.

Miłego weekendu Wam życzę :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co do porodu w Redłowie to ja pewnie będę to rozważać jeśli Piotruś pod koniec ciąży okaże się taki duży jak jego starszy brat ;) Chciałabym rodzić w Wejherowie, ale nie chcę powtórki z rozrywki - a Wejherowie trzeba mieć nie wiem jakie wskazania by zrobili cesarkę. Choć ja liczę cały czas na to, że Piotruś będzie ciut mniejszy i że zostanie Wejherowo :)

Ja dziś robiłam morfologię, bardzo szybko poszło :) A w poniedziałek popodglądam maluszka na USG :) I dostanę skierowanie na tę nieszczęsną glukozę bllleeee

Dziewczyny, dzięki za polecenie legginsów z H&M - rzeczywiście rewelacyjnie się je nosi :)

Hehhe dobre a ja juz myslam ze jakis sklep przeoczylam :p

Szymon to pracownik Mama i Ja :)

Gdzie jest sklep Szymon?

Co, do negocjacji cen w Mama i Ja to prawda. Najlepiej jeśli udałoby się Wam upatrzyc produkt w necie, za niższa cenę i wtedy negocjować. My tak sprobowalismy z fotelikiem. Mój mąż chciał recaro priva, bo to niby dobra firma itd. W Mama i Ja powiedzieli nam cenę 1350 z bazą. W necie, w jednym ze sklepów, znaleźliśmy super promocje i komplet był za 977. Myśleliśmy, że 380 zł to nie spuszcza z ceny ale się pomylilismy. Zaproponowali nam równe 980 :) ostatecznie go nie wzięliśmy bo doszukalismy się kiepskich opinii, co do zbyt siedzącej pozycji dziecka w foteliku zarówno na bazie jak i na wózku. W samym sklepie też zbyt przychylni do niego nie byli.
Zarówno w Gdyni jak i w Gdańsku mocno polecali nam Cybex. Przewinal się już ten fotelik w wątku. No i rzeczywiście stanęło na tym. Mam nadzieję, że będziemy zadowoleni :)
Dziewczyny, a czy oprócz mnie, Bosej i Agi M, jak się uda, któraś jeszcze zastanawia się nad porodem w Redlowie?

Dziewczyny, widziałam relacje z Redlowa. Na fotach wygląda to rewelacyjnie!
Jadłam paczki do 18 ;-)

Widziałam, że w naszym wątku coś się przejawiała na temat fotelików dziecięcych. Z doświadczenia polecam sklep Mama i Ja i Szymona.

W danym sklepie foteliki można przymierzyć do samochodu potargować się o cenę a Szymona polecam, ponieważ jest osobą znającą się na rzeczy, prowadzącym szkolenia z zakresu fotelików, więc jego wiedza jest mega przydatna. Naprawdę polecam!

Queen widziałam, że robiłaś badanie tego dnia, co ja a ze mną robiły jeszcze dwie kobiety, więc myślałam, że może byłaś którąś z nich :)

AMO dużo tych pączków zjadlas? :) mi gin mówiła żebym na ok 2 dni przed ograniczyła cukier żeby wynik był rzetelny ale ja codziennie chociaż coś małego i słodkiego muszę zjeść :p
No remont już się skończył, na trojmiesto.pl jest też reportaż z otwarcia. Dziś w radiu był wywiad z wojewoda bodajże i jeszcze w tym roku mają zmodernizować trakt porodowy i patologie ciąży. Ciekawe czy zdążą do maja ;)
Bosa, możliwe, że gdzieś się miniemy na korytarzu a relacje z porodu zdam na pewno :)

Sylwa ja w Pruszczu robilam badanie.

AMO, aż jestem ciekawa czy cukier Tobie drgnie po tych pączkach.

Ja pamiętam jak w pierwszej ciąży na kolację najadłam się płatków czekoladowych z mlekiem i na drugi dzień po badaniu cukier wyszedł leciutko podniesiony. Ginekolog jak zobaczył dane badania od razu zapytał, co jadłam. Jak mu powiedziałam to mi odpuścił diabetologa.

Po danych przygodach do tego badania należycie się przygotowałam i dzień przed badaniem nie jadłam żadnych słodyczy :)

czyli juz po remoncie? hoho czekam na opinie. ja wczoraj nie pojadlam, ale dzie dojadłam, moja lekarka zlecila dwa kłucia, dobrze, ze bylo zimno na dworzu to posiedzialam w aucie, bo poczekalnia wszyscy kichaja i 30 stopni.

Karoluś to może jutro się spotkamy w Redłowie :) bo na porodówce to na pewno nie, bo rodzisz prawie miesiąc wcześniej. Przynajmniej będę miała wiadomości z pierwszej ręki ;)

Właśnie, ja się tymi paczkami obzarlam a później na badanie cukru. Może być wesoło ;-)

a gdzie robiłaś glukozę Queen ?

Cześć dziewczyny,

U mnie chyba ten cukier też jest ok:77,128,88
Dobrze że przed tłustym czwartkiem zrobiłam :P

Fajnie, że jesteście już po :) ja się wybieram w poniedziałek lub wtorek. Nie lubię pobierania krwi, mam złe wspomnienia z SORu i moje reakcje bywają różne ;) a tu aż 3 razy :( i problemem będzie ograniczenie słodyczy przez weekend :p
Wybieram się jutro Zobaczyć ten nowy, cudowny oddział w Redlowie bo tam będziemy rodzic :) na zdjęciach wygląda ładnie :) tak w ogóle to chyba pobyt w szpitalu jest dla mnie trochę przerażający bo nigdy w szpitalu nie leżałam :p

Inne tematy z forum

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Wybór auta :) (83 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?