Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (5)

link do poprzedniego wątku:

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2016-4-t653114,1,130.html

Ja już po połówkowym i dopisuję się do listy :)
Dzianinka 1.05.2016
kararinah 03.05.2016
Mięta 05.05.2016
Mała mi 09-10.05.2016
Sylwa 11.05.2016
Aga_Kr 15.05.2016 Agata, Kliniczna
Chmurka 16.05.2016 Szymon, Wojewódzki
Pegisu 17.05.2016
weronikaz 19.05.2016
Dysia 21.05.2016 Zuzia, Kliniczna
Aga M. 24.05 Julka, Redłowo
Queen 26.05.2016
Karoluś 28.05.2016 Zuzia, Redłowo
Groszkowa11 31.05.2016 Franek, Zaspa
Kmina 31.05.2016

Zapatrzona 5.06.2016 Piotruś, Wejherowo
arnika 09.06.2016
Amo 11.06.2016 Renatka, Wojewódzki
KasiaQ 13.06.2016
Marcelinka 17.06.2016
Adelajla 20.06.2016 Filipek
Pyska 24.06.2016
bosa1 25.06.2016 Martynka, Redłowo
Jusia 26.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016
Buba 30.06.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (5)

Dzień dobry dziewczyny. Ja znowu ze swoim "spóźnionym zapłonem" do Was pisze, jak to ja - raz na miesiąc. Ale mam nadzieje ze teraz juz z Wami zostanę. Mój mały coraz więcej mojej energii pochłania, ale też jest coraz starszy i coraz lepiej bawi się sam :)

Ja bardzo bym chciała urodzić drugiego synka w Redłowie. Co do odwiedzających to bardzo cieszę się, że nie można wchodzić na oddział, bo czasami to potrafią wielkie tłumy przychodzić do mam, a np ja chciałabym móc jak najwiecej odpocząć po porodzie. Niestety duże tłumy ciagle odwiedzających rodzin tego nie ułatwiają. No i te zarazki po moim pierwszym porodzie w odwiedziny przychodziły nawet zakatarzoną i kaszlącej kilkulatki, ktore mamy przemycały za szybkę, gdzie oprócz rodzeństwa w łóżeczkach stały tez inne bobaski. Ale jeśli o tatusiów chodzi to nie miałabym nic przeciwko zeby jako jedyni mogli wchodzić na sale. W najgorszym wypadku jeśli poród szybko sie rozkręci, to nie zdążę dojechać do Gdyni i zamelduje sie w szpitalu w Wejherowie, ale dla mnie to niedobre rozwiazanie, bo synka musze dostarczyć do teściowej do Gdyni.

Teraz duzo wypoczywam, bo miałam trochę przebojów ze skurczami i szyjka, no i z racji jednego przedwczesbego porodu, który przeszłam, teraz chucham na siebie i dmucham :)

Pogoda okropna, to fakt, ale to zima w końcu i czego się spodziewać :) i tak jest o wiele cieplej niż kiedys bywało ;)

Hej :)
Dziś na szczęście pracuję w domu, więc nie muszę na razie nigdzie wychodzić. W środę mam wizytę i porozmawiam już o L4, bo nawet nie wiem czy ta moja doktorka chętnie je daje.
Dziewczyny byłam wczoraj w Mama i ja w Gdańsku oglądać wózki i faktycznie wybór mają duży ale nic mi się nie spodobało. Jakieś takie nie w moim stylu, dużo takich "modnych" i drogich. Pojechaliśmy też do Akpolu i tam spodobał mi się wózek Amelis Pro, gondola super, leciutka, zgrabna, ale obszerna. Za to spacerówka strasznie mnie rozczarowała, jakaś taka niesolidna i budka strasznie hałasowała przy składaniu. Szkoda, bo wózek mógł być moim number 1. Dziś wybierzemy się jeszcze do Bobo Wózki i mam nadzieję, że na coś w końcu się zdecydujemy, bo już czas. Wybór wózków niby ogromny, a tak ciężko coś fajnego znaleźć :(

Zapatrzona, dzięki za info :) ja też biorę żelazo osobno więc również faszeruje się druga porcja ;) mam jeszcze zapasy obecnych ale wypadnie tak, że od 35 tyg będę brać już te bez Wit B. Myślę, że to wystarczy ;)
Pogoda jest tak okropna, że człowiek nie ma ochoty nawet nosa wystawić na zewnątrz :( no ale obowiązki wzywają więc trzeba się zebrać :)
Miłego dnia dziewczyny :)

Ja dziś trochę jak zombie :( Pogoda taka, że nic prócz spania się nie chce

W przedszkolu u synka dalej grypa panuje, jeszcze ten tydzień przytrzymam go w domu. I zaczynamy robić jaja na Wielkanoc :) Takie ze styropianu z cekinkami :) Wiem, że to jeszcze kupa czasu, ale coś z dzieckiem trzeba robić :)

Karoluś, jeszcze FolikMama nie mają wit B. Brałam je zanim żelazo zaczęło mi mocno spadać i chyba do nich niebawem wrócę :) Skończę tylko opakowanie tych, które biorę teraz. Bo żelazo i tak biorę osobno niestety.
A jak u Was Dziewczyny po weekendzie? Jak działacie w taką zamulającą pogodę? :)

Dzianinka 1.05.2016
kararinah 03.05.2016
Mięta 05.05.2016
Mała mi 09-10.05.2016
Sylwa 11.05.2016
Aga_Kr 15.05.2016 Agata, Kliniczna
Chmurka 16.05.2016 Szymon, Wojewódzki
Pegisu 17.05.2016
weronikaz 19.05.2016
Dysia 21.05.2016 Zuzia, Kliniczna
Aga M. 24.05 Julka, Redłowo
Queen 26.05.2016
Karoluś 28.05.2016 Zuzia, Redłowo
Groszkowa11 31.05.2016 Franek, Zaspa
Kmina 31.05.2016

Zapatrzona 5.06.2016 Piotruś, Wejherowo
arnika 09.06.2016
Amo 11.06.2016 Renatka, Wojewódzki
KasiaQ 13.06.2016
Marcelinka 17.06.2016
Adelajla 20.06.2016 Filipek
Mała757 23.06.2016 Kliniczna
Pyska 24.06.2016
bosa1 25.06.2016 Martynka, Redłowo
Jusia 26.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016
Buba 30.06.2016

Hejka. Dopisałam sie do listy bo nie wiem czemu mnie nie było :-(
Ja tydzień temu byłam na połówkowym i z maluszkiem wszystko w jak najlepszym porządku jednak jakie moje zaskoczenie było jak lekarz powiedział że to chłopiec.
Ostatnio lekarka mówiła że dziewuszka a tu taki mały szoczek :-/
Tak więc czekam do następnej wizyty i zobaczymy co powiedzą znowu bo zgłupiałam i nie mogę ciuszków porządkować bo nie wiem jakie :-)
Ale robimy już powoli zakupy i mamy już w domku wózek i fotelik więc coraz bardziej czuć nadejście maluszka :-)
Mąż znowu wyjechał ale prawdopodobnie tylko na tydzień a później podobno ma już wrócić więc będziemy wszyscy razem :-)
Maluch kopie coraz bardziej ale niestety też odczuwać skurcze (macica ostro ćwiczy :-)).
pozdrawiam was serdecznie

Cieszę się Dziewczyny, że informacje się przydadzą :) z tego co wiem to witaminy B nie mają tabletki Omega Med ale myślę, że jeszcze jakieś inne też się znajdą.
Dzięki za info o czapeczkach, jeszcze to mi pozostało do kupienia a poza tym to jeszcze cała wyprawka kosmetyczna i łóżeczko :)

Ja również polecam Mama i Ja w celu oglądania, przypasowania się itd :) Bosa jeśli coś wybierzecie z Mama i Ja a na necie znajdziecie taniej to u nich też taka cene można uzyskać a plusem jest to, że kupując w sklepie dostaje się wozek zastępczy w razie reklamacji i oni też wszystko sami załatwiają :)

Melduję się w nowym wątku :)

Ja dziś po wizycie. Glukoza książkowo, więc mogę zapomnieć o tym wstrętnym badaniu

Z małym wszystko w porządku :) Mega szczęśliwa. Ma juz 1080 gram, także spory już z niego chłopczyk! A ja 7 kg na plusie :)

hej :)
Bosa nie wiem czy jesteś też zainteresowana wózkami używanymi, ale my kupiliśmy fajny wózek w komisie skrzat na morenie. z tego co wiem można znaleźć tam od czasu do czasu dobre wózki. w mama i ja jest bardzo duży wybór. no i w akpolu na jaśkowej też jest ich sporo, można negocjować rabaty...

dzięki za nowy wątek , na telefonie ciężko się przewija, za to posty mi wcina i pisać mogę tylko z kompa ..

Dziewczyny, mam ciuszki po letnim chlopcu i letniej dziewczynce na sprzedaz za grosze.... może któraś bylaby zainteresowana ? Robie porzadki i musze sie pozbyc :) Najlepiej im szybciej tym lepiej, odbiór Gdańsk Orunia Gorna ale może tez sie uda nam dogadac :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak potrzebujesz fachowej porady co do wózków i obejrzenia ich to ja bym proponowała "Mama i Ja" :-)

Dzień dobry wszystkim :)
Paulina witaj :)
Karoluś ciekawe te informacje o witaminach, szczególnie o tych z grupy B. Biorę prevenit intensiv z dużymi dawkami wit. B więc z tego wynika, że pod koniec powinnam go odstawić. Mam też nadzieję, że w Redłowie podejmą jedyną słuszną decyzję i pozwolą tatusiom wchodzić na oddział i pomagać nam po porodzie. Nie wyobrażam sobie, że miałabym zostać sama, szczególnie, że niestety mogę mieć CC.
Dziewczyny pewnie ten temat już się przewinął, ale szczerze mówiąc nie chce mi się przeszukiwać wszystkich wątków. Gdzie w Trójmieście znajdę największy wybór wózków do obejrzenia? Chciałabym pojechać do jakiegoś porządnego sklepu i pooglądać na żywo różne wózki. Potem pewnie coś kupię na necie.

Paulina dopisz sie do listy z informacjami, które powoli dodajemy, jesli wiesz i chcesz sie nimi podzielić :).

watek zwykle zakładałyśmy , około 200 wpisów, bo ciezko jechac szczególnie na kom.:)

Witam wszystkie Mamusie majowo-czerwcowe, jestem tu nowa i z chęcią się do Was dołączę :)
mamy termin na 22.05
pozdrawiam

bosa, ja mam bardzo dobre wspomnienia z wejherowskiej porodówki jeśli chodzi o opiekę i pomoc po porodzie... Raz było mi głupio, bo dzwoniłam kilka razy po położną, przeprosiłam ją za to, że co chwilę ją wołam, a ta na to, że zaraz mnie kopnie w tyłek za takie gadanie, bo przecież one od tego tam są... Więc widać zależy na kogo się trafi - jak wszędzie z resztą...
AgaM, dzięki za założenie nowego wątku :)
Karoluś, dzięki za te info o żelazie i witaminach. Szczerze mówiąc i jedno i drugie z radością wykorzystam :) Jak będę dziś w aptece to kupię sobie ten środek laximama, bo zaczęły się problemy niestety...
Co do czapeczki to ja kupiłam takie "noworodkowe", ale mój "maluch" ;) miał 40 cm w obwodzie główki. Normalnie dziecko ma podobno do 35 cm po urodzeniu, więc myślę, że takich czapeczek 30-35 cm warto szukać.

Aga M. super, że o tym pomyślałaś :)
Ja dziś się kiepsko czuję, plecy tak mnie bolą, żę nie umiem sobie znaleźć dogodnej pozycji siedzącej czy leżącej, na stojąco też kiepsko a to wszystko dlatego, że przez 2 dni weekendu brzuch mi po prostu spuchł!!! Normalnie w piątek zapinałam kurtkę a w sobotę już czułam jak mi zamek drażni brzuch, dziś to już w ogóle jest masakra. Wyglądam jak niektóre koleżanki w 9 miesiącu. Dziś miałam wizytę u swojego ginekologa i sama doktor jak mnie zobaczyła to zrobiła wielkie oczy na brzuchola ;) Z Zuzią wszystko ok, rośnie jak na drożdzach i waży 819 g :) jak zwykle pokazała w której części ciała ma fakt, że mama by chciała mieć ładną pamiątkę w postaci zdjęcia buzi ;) ale pośladki ma ładne :) Póki co jeszcze nie obrała pozycji prawidłowej do wyjścia ale jeszcze ma czas :)
Przy okazji chciałabym podzielić się z Wami informacjami, które sama dziś uzyskałam a może komuś się przydadzą :)
- w wyniku brania dodatkowej dawki żelaza zaczęły się problemy z zaparciami, doktor poleciła środek laximama (proszek) i picie dużej ilości soku jabłkowego, oczywiście błonnik i dostarczanie produktów z pałeczkami kwasu mlekowego
- pytałam jak to jest z zależnością przyjmowanie witamin a duże dziecko i tu dr potwierdziła, że rzeczywiście w ostatnim miesiącu ciąży dzieci zaczynają znacznie przybierać na wadze u kobiet przyjmujących witaminy a za to zjawisko odwpowiedzialne są witaminy z grupy B, wniosek z tego był taki, jak również sugestia samej doktor aby od 35-36 tygodnia zmienić preparat na taki, który witamin B w składzie nie ma

A tak poza tym to mam pytanie, na jaki rozmiar kupić czapeczki do szpitala i na te pierwsze tygodnie? :)

Ponieważ doktor pracuje w Redłowie podpytałam o ten temat odwiedzin na oddziale, jeszcze trwają rozmowy i przemyślenia, decyzja nie została podjęta. Na ten moment ze względu na panującą grypę odwiedziny są wstrzymane a tatusiom nie wolno oglądać maluszków inaczej niż przez szybę (i nie da się tego nagiąc, tak jak kiedyś)

Inne tematy z forum

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...