Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (5)

link do poprzedniego wątku:

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2016-4-t653114,1,130.html

Ja już po połówkowym i dopisuję się do listy :)
Dzianinka 1.05.2016
kararinah 03.05.2016
Mięta 05.05.2016
Mała mi 09-10.05.2016
Sylwa 11.05.2016
Aga_Kr 15.05.2016 Agata, Kliniczna
Chmurka 16.05.2016 Szymon, Wojewódzki
Pegisu 17.05.2016
weronikaz 19.05.2016
Dysia 21.05.2016 Zuzia, Kliniczna
Aga M. 24.05 Julka, Redłowo
Queen 26.05.2016
Karoluś 28.05.2016 Zuzia, Redłowo
Groszkowa11 31.05.2016 Franek, Zaspa
Kmina 31.05.2016

Zapatrzona 5.06.2016 Piotruś, Wejherowo
arnika 09.06.2016
Amo 11.06.2016 Renatka, Wojewódzki
KasiaQ 13.06.2016
Marcelinka 17.06.2016
Adelajla 20.06.2016 Filipek
Pyska 24.06.2016
bosa1 25.06.2016 Martynka, Redłowo
Jusia 26.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016
Buba 30.06.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (5)

Wszystkiego najsłodszego :-)
Faceci widać jak chcą to potrafią :-) i brawa dla nich :-)

Hej babki, wszystkiego dobrego w nasze święto!! Kwiaty juz stoją w wazonach? Mój mąż kupił mi 9 róż... Jak on je ukitrowal?? i kiedy je kupił, tajemnica lasu... Wczoraj wrócił po 21 do domu.
Ale hiciorem jest mój sąsiad, stoi wczoraj pod drzwiami z 3ma różami i się pyta, czy mu je do dziś przetrzymam. Dla sasiadek i dla żony, żeby niespodziankę zrobić.
Ja dziś od 4rano umieram - zgaga i kręgosłup :-P .

Na stronce Superpharm jest oferta na dni 8-9 marca i pampers premium care opakowania 44 - 88 szt. mają być w cenie 36,99 zł. Czyli z tego co sprawdziłam w necie to są to opakowania rozmiar 1 do 5. Do tej pory nie kupowałam pampersow więc nie mam 100% pewności jak to jest z tymi szt.
Jutro sprawdzę i napiszę :)

Ja kupiłam jedna paczkę jedynek pierwszy raz pieluch marki babydream - spakowałam do szpitala. Synek pamietam w jedynkach chodził chwilę, szybko przeszliśmy na dwójki, tyle, że on ponad 4 kg ważył. Przy synku uzywałam zielonych pamperów bardzo długo aż odkryłam dady i powiem wam jestem zadowolona, za dnia nosi dady a na noc pampersa. Dlatego córce kupiłam jedną paczkę dad nr 2 - wiecej nie kupuje zobacze czy bedzie jej pupa tolerowała tą markę. Całą resztę pieluszek kupi sie juz po porodzie :)

Matki poporodowe to ja różne kupiłam właśnie w gemini, jednorazowe i wielorazowe, też tej firmy co Dysia wstawiła foto

Groszkowa a w jakiej cenie mają być te pampersy i za ile szt? bo ostatnio jak bylam w superpharmie to nr 2, 80szt było po 46,99, a nr1 i 2, 22szt po 12,99. w gemini ostatnio kupiłam te same nr 1 (premium care) po 12,69

Groszkowa to daj znać jak z tymi pieluchami. Ja znalazłam takie info, ale to chyba nie dotyczy tej promocji:
"Informuję, że od 6 lutego 2016 dla klientów LifeStyle cena regularna pieluch Pampers Active Baby-Dry Maxi Pack* wynosi 39,99zł
*cena nie dotyczy pieluch dla dzieci Pampers Active Baby-Dry Maxi Pack w rozmiarze 2."
Nie znam się jeszcze na pampersach, więc może to chodzi o zupełnie inne ;)

Nigdzie nie znalazłam informacji, że promocja nie dotyczy najmniejszych rozmiarów. Widzę jedynie na gazetce, że cena obejmuje paczki 44 szt. - 88 szt. Z tego co widziałam w sklepach to właśnie rozmiar 1 to 88 szt.
Nie mam daleko więc jutro z rana się wybiorę i Wam napiszę :)
Co do pakowania to ja planuję tak pod koniec miesiąca, żeby było te 2 miesiące przed :D

Groszkowa też patrzyłam na tą promocję w superpharm, ale nie obejmuje ona najmniejszych rozmiarów. Kupiłam dziś za to termometr microlife nc150 za 86zł. To taniej niż znalazłam na necie.
I w końcu dodzwoniłam się do Redłowa. Babeczka mnie zapisała do szkoły, ale nie wiedziała kiedy się zaczną zajęcia. Mają dzwonić do mnie w tym tygodniu.
Czytam sąsiedni wątek marcówek i kwietniówek i dziewczyny, które rodziły w Redłowie są zadowolone. Bardzo mnie to pociesza :)
Kurczę dziewczyny Wy się już pakujecie? No, ale faktycznie jak macie termin na początek maja to zostało 2 miesiące :) ale Waz zazdroszcze...do końca czerwca jeszcze tyle czasu.

Mieta i ja się dołączam. Jeszcze nic nie mam :-( Tez tak czytam i zaczynam się stresować. Ale jeszcze trochę czasu mamy wiec pewnie igsrniemy sprawę

dysia ja mam te gatki co wstawilas zdjęcie. Dostałam od szwagierki. Zostaly jej po porodzie. Ona byla zadowolona

groszkowa ale te małe rozmiary będą w promocji?
te majtki w gemini są po 5,39, czyli prawie jak w tygrysku, też w gemini kupiłam pampersy ale zielone, chyba mają najlepszą cenę, ale białe też używaliśmy i były fajne, co do rozmiaru nic nie podpowiem, córcia miała 2,5 kg jak wychodziliśmy i długo używaliśmy najmniejszych.

Dziękuję Dziewczyny. Byłam w Rossmanie i kupiłam parę za dyche. W Tygrysku naprawdę tanio! Prawie połowa tej ceny!
Co do pieluch - kupiłbym jedynkę, tak kupowałam i się sprawdzily.

Kup 1 paczkę 1 na start dzieciaki mega szybko wyrastają ale mój synek miał 60 cm po porodzie iw 1 się mieścił

Ja kupiłam w Tygrysku majtki siateczkowe firmy Akuku (takie w biało-pomarańczowym opakowaniu), 2 sztuki za 5,30 zł, sprzedawczynie mi je poleciły...

Dziewczyny a ja zastanawiam się nad pampersami. Jak myślicie od jakiego rozmiaru zacząć? 1 czy 2? Jutro w Superpharm jest fajna promocja na te Pampers Premium Care i poszłabym kupić tylko nie wiem jaki rozmiar. Może doświadczone mamy doradzą?

AMO te majtki można zakupić w Gemini, jest tam kilka firm do wyboru, koleżanka poleca tez z gemini kółko poporodowe "krąg połogowy"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Te majtki u mnie sie nie sprawdzily, w sensie tej firmy.maja wrzynajaca sie gumke na udach i w pasie.

image

Takie widziałam.

AMO a patrzyłaś w Akpolu? Bo widziałam tam wielorazowego użytku tylko, że nie wie czy o takie Tobie chodzi.

Mieta, bez paniki!! Ja też nic jeszcze nie mam ;-) wiec juz jest nas dwojka...
Dziewczyny, czy orientujesz się - gdzie można kupić gacie siatkowe, te z dziurami? Nie fizelinowe, czy jakieś tam inne.. tylko te wielokrotnego użytku. Mam tylko parę, to trochę mało...
Właśnie czekam do ginekologa. Spóźnił się...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja planuje do końca tygodnia wszystko już kupić i spakować torby do szpitala. Pozostałe zakupy są w jednym wielkim nieładzie bo nie mam gdzie tego kłaść jak meble jeszcze śmierdzą nowością.

Ja dzis tez panuje pranie ubranek.chce tez liste rzeczy skompletowac do drogerii i apteki.w przyszlym tyg planuje pakowanie torby :)
Dzis taki ladny dzien a moj starszy kaszel znowu :/
Wiosno wiosno czekamy ! :)
Nikt nie byl w weekend w mama i ja?

Inne tematy z forum

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?