Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (7)

Z okazji pierwszych narodzin na naszym wątku :-) !!!

1+1 :-)

Kararinah 19.04.2016 Aleksander 4.150g 55 cm, SN Kliniczna

2w1 :-)

Dzianinka 1.05.2016
Mięta 05.05.2016
Mała mi 09-10.05.2016
Sylwa 11.05.2016 Nikodem, Wojewódzki
Aga_Kr 15.05.2016 Agata, Zaspa
Chmurka 16.05.2016 Szymon, Wojewódzki
Pegisu 17.5.2016
Pietrucha_ 18.05.2016
weronikaz 19.05.2016 Michał, Redłowo
Dysia 21.05.2016 Zuzia, Kliniczna
paulina_kn 22.05.2016
Aga M. 24.05 Julka, Redłowo
Queen 26.05.2016 Tomasz, Wojewodzki?
Karoluś 28.05.2016 Zuzia, Redłowo
Groszkowa11 31.05.2016 Franek, Zaspa
Kmina 31.05.2016

Zapatrzona 5.06.2016 Piotruś, Wejherowo
arnika 09.06.2016
Amo 11.06.2016 Renatka, Wojewódzki
KasiaQ 13.06.2016
Marcelinka 17.06.2016
Adelajla 20.06.2016 Filipek, Zaspa
Mała757 23.06.2016 Kliniczna
Pyska 24.06.2016
bosa1 25.06.2016 Martynka, Redłowo
Jusia 26.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016
Buba 30.06.2016 Wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (7)

A czy zawsze ten czop musi odejść? bo ja nic a nic nie mam takiego.
Trzymam mocno!

Jadę na SOR sprawdzić czy wszystko ok. Trzymajcie kciuki

Hej,

AMO tak to czop :) będzie pewnie przez jakiś czas jeszcze wychodził :)
Ja dziś w miarę dobrze spałam, choć ból gardła i zatkany nos mnie budziły. Dziś już trochę lepiej, bałam się że przed porodem się rozłożę totalnie.

Teraz w szpitalach jest zatrzęsienie, a co będzie jak zaczną zachodzić dla 500+... to dopiero będzie. My w dobrym czaasie dziewczyny rodzimy

Komu czop odszedł? Czy to taki ciągnący się śluz, ba- dużo śluzu? Takie trochę smarki? W żadnej ciąży czegoś takiego nie miałam....a tu- tadam!! Dziś rano...

Dziewczyny, dobrego dnia! Mnie dziś prócz kręgosłupa głową strasznie boli, chyba zmiana ciśnienia... Dziecko dało pospać. To w brzuchu juz się mniej rusza, a Starsza wstała przed 6.
Jak u Was? Kulacie się jeszcze?
Żadna nie rodzi?
A maj juz blisko...
;-)

Queen, ta smycz jest automatyczna i w ten mechanizm wkręciły mi się włosy, bo przystawiłam rękę do ucha, w której trzymałam smycz i telefon, a że włosy długie...pech! Piesek ogólnie mały, bo Sznaucer miniatura, ale jak się jest niezdarą to wszystko jest możliwe heheheheh

AMO pewnie, że mąż mógł wyjść z psem tylko, że ja uwielbiam spacery z nim szczególnie teraz, bo przynajmniej jest motywacja, aby się, choć trochę ruszyć :) a że teraz człowiek taki niezdarny to i po prostej drodze do sklepu może się zabić :)

Dziewczyny czy posiadacie nianie elektroniczne z video, które są godne polecenia lub nie? Bo chcę zakupić, ale tyle jest tego na rynku, że wybór strasznie trudny...

Sylwa oblęzenie chyba w każdym szpitalu, koleżanka wczoraj urodziła na zaspie i kilka rodzących rodziło na korytarzu czekając na wolne miejsce na porodówce .. na położniczym to samo armagedon

Jęsli was interesuje ta wiedza, to są godziny teraz na klinicznej wyznaczone w jakich rodzina może odwiedzic mame i bobasa w pokojach położnic, jakoś 7-8, 13-14, 18-19, a pokoj odwiedzin cały czas jak było. na sali pooperacyjnej jeśli będzie któraś miała cc to bobasy są teraz przy mamach

ja na klinicznej rodziłam od 9 do 17 we wtorek środek dnia w tygodniu i zzo sie nie doczekałam :P a niby też dają :P mowieli ze zaraz że za chwile i tak kilka h

stenemi ja w 1c miałam nadciśnienie i podczas porodu mierzyli mi ciśnienie dość często, można rodzić naturalnie. u mnie skonczyło się cc, ale doszłam do pełego rozwarcia, ponad 1h partych, mimo nadciśnienia. Teraz nie wiem jak będzie, znów historia się powtarza, mam jeszcze większe nadciśnienie niż w 1c, tyle, że od kilku tyg dopiero.
Polecam profil na fb - naturalnie po cesarce grupa wsparcia

Hej dziewczyny :-)

Dzień minął baaaaaaaaaardzo leniwie. Rano pojechałam tylko na pobranie krwi. Na szczęście żadnej kolejki nie było więc szybko poszło. Chociaż za każdym razem kiedy muszę wyjść z domu bez śniadania to jest mi słabo. Teraz coraz gorzej jakoś w sumie. A przed ciąża potrafiłam do południa latać bez śniadania jak czasami w pracy nie było czasu zjeść.a teraz to nie ma opcji, żeby wyjść gdzieś na pusty żołądek. Do tego w autobusie taki zaduch, że normalnie można zasłabnąć.
Aha apropos zaduszonych autobusów. Ostatnio jadę sobie gdzieś. niedaleko mnie kobieta z malutkim dzieckiem w wózku, do tego pełno innych ludzi i wchodzi sobie pewien Pan z papierosem w ręku i chowa go za sobą. Udaje głupka bo widać szkoda mu było zgasić. I ten dym leci sobie przede wszystkim na to małe dziecko. Rozejrzałam się do okoła a ludzie nic... Zero reakcji. Więc mówię głośno (bo byłam troszkę dalej) że niech natychmiast zgasi to bo truje wszystkich dookoła. Na co on udając jeszcze głupszego, że widocznie nie dogasił mu się ten papieros a zresztą zaraz wysiada i że przeprasza ale już nie będzie gasił tylko zaraz wysiada. No to mówię, że ja się nie gniewam bo jego sprawa ze się truje sam ale ma natychmiast to zgasić. No i drzwi się otworzyły i wysiadł. Ale wiecie co w szoku jestem, że nikt mnie nie poparł. Nikt się nie odezwał.

Hej Stenemi. To nie jest przeciwwskazanie do porodu siłami natury. Ja jestem teraz w 39 tc i mam dawkę 3x 2 depegyt. Mniejsze dawki nie działają na mnie

Amo. Czasem nie ma wyjscia... Nasze dzieci niby sa samodzielne, ale to maluchy i dzwigac czasem trzeba... Szkoda, ze kosztem swojego zdrowia, ale czego nie zrobisz dla dzieci? ;)

Syla, a czemu mąż z psem nie poszedł? Dobrze, że wszystko się ok skończyło.
Zapatrzona- moje dziecko waży 18kg i niestety... Zdarza się, że ja noszę... Ale cóż zrobić.
Dziewczyny, trzymajcie się!! Jeszcze troszkę...

A ja mimo wyspania jestem do niczego.Mi tez od rana doslownie wszystko leci z rak.lepiej do kuchni juz dzis nie wchodze...
Podbrzusze mnie mocno boli i gardlo,chyba zarazilam sie od syna.
On biedny siedzi i sie nudzi ale jakos ten trudny okres musimy przezyc.
Sylwa jak ci sie wlosy wkrecily? Matko dobrze ze sie nic nie stalo!
Moja kolezanka na spacerze z psem zlamala dwa palce bo ja pociagnal :/

Cześć dziewczyny,

Ja dziś też senna jestem, bo wczoraj położyłam się koło 1 a córka dziś wstała, po 6 aby zrobić siusiu i skończyło się płaczem, że ją szczypie i boli. Pewnie zapalenie pęcherza ehhhhh :(

Ja jeszcze kulam się, w dwupaku trzy tygodnie temu lekarz nastraszył mnie że w każdej chwili mogę urodzić przez ten odchodzący czop a tu nic. Czuję się już taka niezdarna np. wczoraj poszłam z psem na spacer zadzwonił telefon chciałam odebrać, ale w ręku też trzymałam smycz i włosy wkręciły mi się w nią. Pies pociągnął i runęłam na chodnik jak długa. Strachu się najadłam, co niemiara, ale dobrze, że akurat wczoraj miałam wizytę u ginekologa to wszystko posprawdzał i jest ok. Syn waży 3150 g lekarz powiedział, że macica już dojrzała, więc czekam:) Dodatkowo powiedział mi wczoraj, że jest takie oblężenie teraz w Wojewódzkim, że odsyłają...

Na te spotkanie w sprawie ZZO w Wojewódzkim nie musze iść, bo jak byłam w pierwszej ciąży w 2010 r. byłam na nim. Wtedy nam polecali dane znieczulenie, ale i zaznaczyli, że jest tylko jeden anestezjolog i jak będzie miał wolne to może się je dostanie.

Miłego dnia!

Witam dziewczyny, pisałam już raz do Was odnośnie zapytania i vbac. Termin porodu mam na 9.06. Do tej pory nie było przeciwwskazań do porodu naturalnego, ale od trzech dni skacze mi ciśnienie ok 140/990 dostałam dopegyt 2x1. Boję się, że to może przekreślić moje szanse na poród naturalny....czy któraś z Was miała podobne doświadczenia lub słyszała coś ?

Dziewczyny współczuję tych bóli kręgosłupa, ja nie wiem co to (dzięki Bogu). Trzymam kciuki, żeby Wam ulżyło

Ja dziś niestety niewyspana, próbuje teraz sie zdrzemnąć, bo mam okazję, ale nie mogę :(

Spotkanie w Wojewódzkim uważam za całkiem fajne, anestezjolog bardzo na TAK. Ale uprzedza że nie kążdej kobiecie pomaga i że w ciągu dnia w ciągu tygodnia raczej nie ma problemu ze znieczuleniem, ale w weekendy i porach nocnych to niestety kiepsko. Ale jak jest w praktyce to się okaże. Powiem Wam szczerze, że ja bardzo liczę na "pomoc", ale z doświadczenia i ze słyszenia wiem, że bardziej nie dają jak dają

AMO, u mnie ze wstawaniem rannym podobnie jak u Ciebie ;) Tyle tylko, że pół nocy nie spałam, bo mój dwulatek ma taki katar od wczoraj, że go zatykało i budził się z płaczem. Za chiny nie chciał kłaść się do łóżka, tylko mi się na kolana ładował. Przytuliłam go tak kilka razy i dziś chodzić nie mogę, bo Jasiek już 15 kg waży... I wszystko mnie boli, ani się zgiąć ani wyprostować dzisiaj - masakra...
Wczoraj mąż złożył młodszemu kołyskę. Dziwnie mi się na nią patrzy, bo dociera do mnie, że rzeczywiście niebawem będzie w domu drugi bąbel :)

Mąż wstał po 4, dziecko po 5... Ehhh. Co to za spanie :-P a to w brzuchu juz tez spać nie może od wczesnych godzin nocnych i uciska kręgosłup...
Ale Queen, Ty przynajmniej wypoczeta, brawo!
Mam nadal bakterie w moczu. Norma-100, a ja mam 150. Biorę Urosept, ale... Średnie efekty.
Dobrego dnia kochane!!

Hej laski :)

Dziś się mogę pochwalić że zdarzył sie cud! przespałam większość nocy od kilku tygodni :D
Czuję od razu przypływ endorfin :D
Mam nadzieję że wy też dobrze spałyście?

Co do cc i skurczy to ja właśnie wolałabym już podczas porodu mieć cięcie, bo macica lepiej się zrasta i podobno nie ma takich zrostów. Ja w pierwszym porodzie tak miałam. Jak mi ginekolog robił usg to też skomentował, że widać że cięcie było podczas skurczy bo dobrze macica wygląda. Z drugiej strony mam kawałek drogi do przejechania i zawsze jest to dodatkowy stres :)

Ja dziś już po badaniach w labolatorium, na szczęście tłumów nie bylo :D

No to super jesli moga znieczulac. Wciaz sa szpitale gdzie mozesz prosic, ale predzej urodzisz niz ktokolwiek zechce Ci ulzyc. Chocbys juz mdlala z bolu :/

Ja narazie tabletek staram sie nie brac na zgage bo i tak juz lykam tych pigul jak jakis cpun. Na kazda dolegliwosc cos, witaminy, wspomagacze, zelazo. Nospa. Zwariowac mozna