Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (7)

Z okazji pierwszych narodzin na naszym wątku :-) !!!

1+1 :-)

Kararinah 19.04.2016 Aleksander 4.150g 55 cm, SN Kliniczna

2w1 :-)

Dzianinka 1.05.2016
Mięta 05.05.2016
Mała mi 09-10.05.2016
Sylwa 11.05.2016 Nikodem, Wojewódzki
Aga_Kr 15.05.2016 Agata, Zaspa
Chmurka 16.05.2016 Szymon, Wojewódzki
Pegisu 17.5.2016
Pietrucha_ 18.05.2016
weronikaz 19.05.2016 Michał, Redłowo
Dysia 21.05.2016 Zuzia, Kliniczna
paulina_kn 22.05.2016
Aga M. 24.05 Julka, Redłowo
Queen 26.05.2016 Tomasz, Wojewodzki?
Karoluś 28.05.2016 Zuzia, Redłowo
Groszkowa11 31.05.2016 Franek, Zaspa
Kmina 31.05.2016

Zapatrzona 5.06.2016 Piotruś, Wejherowo
arnika 09.06.2016
Amo 11.06.2016 Renatka, Wojewódzki
KasiaQ 13.06.2016
Marcelinka 17.06.2016
Adelajla 20.06.2016 Filipek, Zaspa
Mała757 23.06.2016 Kliniczna
Pyska 24.06.2016
bosa1 25.06.2016 Martynka, Redłowo
Jusia 26.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016
Buba 30.06.2016 Wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (7)

Dzięki Dysia.
Tak, pomogą, jak anastezjolog ma akurat dyżur... Czyli - marne szanse...no cóż... Ale, może... Mnie to się udało nawet na prośbę lekarza pogadać z psychologiem przed porodem martwej córki, wiec - wszystko jest możliwe ;-)

Pomaga. Owocowe Rennie. Mam już zachomikowane wszędzie ale ile mozna.

Potwierdzenie o aktualności spotkania z anestezjologiem decyduje informacja telefoniczna w czwartki ok godz 10.00 pod numerem 58 764-06-50 lub 58 764-01-60

Gada facet w samych superlatywach o zzo. I że niby ten szpital ma możliwość praktycznie każdej kobiecie zaoferować znieczulenie. A jak jest w praktyce? Nie wiem.

Zgadzam sie co do tego 500+ z Toba Amo, ale poki co nie zanosi sie na to, raczej wszystko idzie w przeciwnym kierunku :/

A co na tym szkoleniu dot. ZZO omawiaja? Ryzyko? Czy to jak wszystko przebiega? Ponoc w Francji takie porody z ZZO to norma, a nieliczne wyjatki stanowia zbyt szybko postepujace porody albo panie "masochistki" ktore za wszelka cene chca urodzic w pelni naturalnie ;) ale nam do takuego stanu rzeczy dalekooo

Ja wlasnie na zgage wypilam, mleko, dziala

Tak, koniecznie spróbuj w płynie!!!

Dobranoc dziewczyny, życzę Wam i sobie snu choć na 5-6 h...
Zamiast +500 mogliby nam dać poprawnie zarobić na rodzinę, a nie - zapomoga na drugie dziecko i umowy- smieciowki za marne grosze...
Co do CC- często się teraz zdarza, że robią juz podczas skurczy - tzw.cc na ciepło... Wiec, wszystko się może zdarzyć..
A, Dysia - masz może tam jakiś nr telefonu? Boże, godzina szkolenia... To chyba z pytaniami?

Aga M. a próbowałaś gaviscon na zgagę? mi tylko to pomagało...

Queen ale zawsze masz pewność, że poźniej niz 23 maja nie urodzisz.

Ja teraz probuje usnac ale mam natlok mysli, jakos tak mnie wszystko dokola ostatnio irytuje. Najlepiej to bym dla odpoczynku psychicznego wylaczyla sie na chwile ze spoleczenstwa :P sama tez stalam sie denerwujaca dla otoczenia i bez przerwy tylko narzekam albo uzalam sie nad soba :) czuje sie taka toksyczna :/

Przeraza mnie troche wizja nieuniknionego porodu i bólu, ale co sie odwlecze to nie uciecze. To tylko dzien, gora dwa meczarni i jest dziecko - najwspanialsza nagroda :)

Mimo wszystko chcialabym zeby najpredzej mlody dal znac ze jest gotow do wyjscia za jakies 2 tygodnie, wtedy bede spokojniejsza. O i okna od razu umyje za 2 tygodnie, bo wolaja o pomste do nieba. W mieszkaniu ciemno, niedlugo swiata przez nie nie zobacze :)

To milych snow wszystkim dziewczyny, wyspijcie sie porzadnie :)

Hmm temat 500+ strasznie irytujacy. Bo najpierw Polacy jak to Polacy, narzekają na to, że wszędzie dają kase na dzieci z rządu, pomagają rodzicom, a w Polsce tylko podwyższaja podatki, dają marne rodzinne, gdzie cięzko nie przekroczyć progu dochodowego, albo zabierają. Narzekają, że trzeba przyjàc uchodzcow i utrzymywac ich z naszych pieniedzy zamiast dac Polakom najpierw kiedy tu jest wystarczajaco duzo obywateli w potrzebie.. Bla bla bla. A jak już jakaś częsc społeczeństwa, czyli rzeczeni rodzice mają otrzymać wsparcie w postaci 500 zl miesięcznie na druugie i każde kolejne dziecko, czyli nie kokosy, ale jakaś bardziej przyzwoita pomoc niż takie rodzinne - to co? Dalej narzekają. I zauważylam, że są dwie grupy ludzi. Ci, ktorzy dzieci nie mają i mieć nie planują, co są oburzeni tym, że "dziecioroby" kasę będą brali z ICH podatków (taaa 2 dzieci - dziecioroby jesteśmy, co nie? :P) i jest też druga grupa. Ci, którym już się nie należy żadno pińcet plus, co to sie smieją, że młode szczwane szybko zaczęly się rozmnażać żeby tylko kasy się nachapać.

A najśmieszniejsze jest to, że dopiero teraz ludzie zaczęli tak kobiety ciężarne z tłumów masowo wyłapywać i zaczepiać. Szkoda tylko że kulturka wobec kobiet w ciąży nie uległa zmianie ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej dziewczyny

Ja dziś po kwalifikacji do cc. Będzie 23.05 choć dla mnie to trochę późno, bo czuje że wcześniej urodzę. W każdym razie liczyłam na 3 tygodnie a nie 4.
U lekarza też dziś byłam i mój synek waży 2800 więc się cieszę, że przybiera na wadze :) do 3,5 pewnie dobije :) nic nie wskazuje na wcześniejszy poród, wszystko pozamykane szczelnie :P

500+ to dopiero się zacznie...ja też słyszę "O TO SIĘ ZAŁAPIECIE" Wtedy mówię że przewidziałam wybory PIS i że dadzą 500zł na dziecko dlatego już wcześniej zaszłam w ciąże żeby szybciej kasę mieć...:P

Przespanej nocy dziewczyny. To ostatnio moje marzenie, przespać całą lub większość nocy

na poczatku mialam zespol ciesni tez masakra, jak sie lekko wyprostowało rece to jakby raziło rądem. teraz jest zgada, zjem ciasto zgaga, gejefruta zgaga, salatke zgaga, kabanosa to samo. umeczona jestem i nie wiem co poza mlekiem , jabłkiem, migdalami i lodami zjesc...

Mięta to Ty zaraz rodzić będziesz :) trochę Ci zazdroszczę, że to już, bo ja już nie daję rady na końcówce. nie dość, że całą ciążę miałam ciężką, to teraz jeszcze coraz gorzej jest :( dziś tylko byłam w stanie zjeść bułkę przez cały dzień, bo tak mnie brzuch/jelita bolały...

Dysia mam nadzieję, że Ci przejdzie to drętwienie po porodzie, bo to masakra jak nie masz czucia w palcach!

To życzę nam przespanej nocy :)

O rany o czym można mówić przez godzinę w kwestii znieczulenia? :)

AMO następnym razem udam zbulwersowaną i powiem babie, że jestem otyła i nic jej do tego hehe

Co do spotkania to tak jak mówisz jest o 13 w czwartek w bibliotece ale trzeba rano około 10 zadzwonić i się upewnić czy dziś będzie, bo nie zawsze jest to spotkanie.
Jak byłam to nie było żadnego brzdąca na sali, ale być może nie byłoby problemu, żebyś zabrała dziecko. Tylko, że to spotkanie trwało godzinę to może się wynudzić :-)

Ja mam gorzej!! Ja!!! 49 dni do porodu ;-)
Pytam się dziś ginekologa - co może ulżyć mojemu bolowi w kregoslupie? Orzekł - tylko poród!
No, to się mecze...
Dziewczyny, w Wojewódzkim podają gaz rozweselajacy podczas porodu- tak, pisze, żebyście się może o niego upomnialy jak juz poród się Wam przedłuży...
Czy pamietacie- spotkanie w sprawie znieczulenia w Wojewódzkim - czwartek, godzina 13, czytelnia? Dobrze pamiętam? Myślicie, że mogę moje 2,5letnie dziecko zabrać ze sobą?
Zaczynam się martwić czy po tym wszystkim co przeszłam - dam radę bez znieczulenia... Chyba na nie pójdę...
500+ się uśmiałam Dysia, trzeba było babie powiedzieć, że to nie ciąża tylko żeś się gruszek objadla ;-)

Mięta Ty już jesteś jedną nogą na porodówce :-)
Trzymam kciuki, żeby szybko i "gładko" poszło :-)

Ja też już mam dość a tu jeszcze 25 dni... No i kto ma gorzej heh

A ja Wam powiem że mi to się kompletnie nic już nie chce, ciąża donoszona, dziś byłam na kolejnej wizycie 38t6d, wszystko gotowe do porodu.... ale coś czuje że się jeszcze pomęcze:( takie moje narzekanie myslę że ostatnie 2 tygodnie ciągną się najdłużej.... heh ale to nic one też kiedys miną

Całe życie człowiek płaci składki, podatki i inne d*perele a potem ma mieć wyrzuty sumienia, że bierze pieniądze za coś co mu się należy? Nooo jasne. Najlepiej się biczować i bić w piersi jeszcze jak przyjdzie przelew hehe

Ale o czym tu w ogóle dyskutować ...
Skoro dają, to się bierze.
Zazdrosna?
Wiecie, każdy mierzy swoją miarą ...
Pewnie sama by se tylko po to zrobiła dziecko, gdyby mogła ...

Co za durna baba. Te 500 to starczy na miesiąc pieluch i mleko w puszce..