Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (7)

Z okazji pierwszych narodzin na naszym wątku :-) !!!

1+1 :-)

Kararinah 19.04.2016 Aleksander 4.150g 55 cm, SN Kliniczna

2w1 :-)

Dzianinka 1.05.2016
Mięta 05.05.2016
Mała mi 09-10.05.2016
Sylwa 11.05.2016 Nikodem, Wojewódzki
Aga_Kr 15.05.2016 Agata, Zaspa
Chmurka 16.05.2016 Szymon, Wojewódzki
Pegisu 17.5.2016
Pietrucha_ 18.05.2016
weronikaz 19.05.2016 Michał, Redłowo
Dysia 21.05.2016 Zuzia, Kliniczna
paulina_kn 22.05.2016
Aga M. 24.05 Julka, Redłowo
Queen 26.05.2016 Tomasz, Wojewodzki?
Karoluś 28.05.2016 Zuzia, Redłowo
Groszkowa11 31.05.2016 Franek, Zaspa
Kmina 31.05.2016

Zapatrzona 5.06.2016 Piotruś, Wejherowo
arnika 09.06.2016
Amo 11.06.2016 Renatka, Wojewódzki
KasiaQ 13.06.2016
Marcelinka 17.06.2016
Adelajla 20.06.2016 Filipek, Zaspa
Mała757 23.06.2016 Kliniczna
Pyska 24.06.2016
bosa1 25.06.2016 Martynka, Redłowo
Jusia 26.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016
Buba 30.06.2016 Wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (7)

Bosa ja polecam panią Ewę Dondela. Pracuje na pewno w przychodni "Działki Leśne" w Gdyni. Przychodziła do mnie po pierwszym porodzie 3 razy choć 2 tygodnie spędziliśmy jeszcze w szpitalu i zawsze jak miałam problem, np. z piersiami (powiększony gruczoł). Ogólnie super kobieta, ciepła i pomocna. Zdarzyło się że podziwiała mojego golutkiego synka a on tymczasem wysiusiał się na jej sweterek jak go przytulała ;)

Ja to już nic o moim spaniu nie mówię. No takiej tragedii dawno nie było, żebym aż tak nie mogła zmienić pozycji w łóżku. A jak już zmieniam to wszystko mnie boli, problemy ze wstawaniem, ech. Jeszcze te 1,5 tygodnia marudzenia więcej mi nie zrobi, oby tylko dzidzia zechciała poczekać grzecznie :)

Ja też dziś obudziłam się wcześnie, po 6. Ale w sumie to dobrze, dłuższy dzień, a poza tym można się później przespać.

Kararinah, pewnie jesteś pochłonięta synkiem, ale daj znać co u Was :)
Która teraz w kolejce?

Możecie mi polecić jakąś położną środowiskową z Gdyni?

Taka pogoda, pyla różne drzewka i kwiatki...
Ja tez dziś od 4 szaleje, biedny ten mój mąż, pewno pójdzie spać niedługo do drugiego pokoju, bo znieść to moje wiercenie jest ciężko...
Alergolog na NFZ - albo ma Polankach, albo - przy Guderskiego w Gdańsku- Kowalach. Niestety - wszędzie kolejki... Może lepiej się ustawić. Czekać, wydowiedziec sie- jaki to lekarz i w międzyczasie pójść do niego prywatnie...
Przy Jaskolczej była kiedyś dobra babka - robiła maluchom testy na plecach- te testy uczuleniowe, bo wiadomo- należy je robić na rękach, na przedramieniach, ale takie 2-3 letnie dziecko nie wytrzyma tego testu nie drapiac się i rąk nie wykrzywiajac...

Hehhe z tym goleniem to ja juz po omacku w tych okolicach ;) ciekawe jak to tam wyglada :) nogi jakos daje rade,tez jest krzywo ale duzo lepiej.
Pisze sobie o 4.40 i od godziny nie spie bo maly sie wierci,brzuch mega boli i moj starszy syn tak kaszle ze juz nie wiem co robic :/
Zaczal sie dusic i otworzylam okno,troche pomoglo.moze mamy starszakow maja jakiegos dobrego alergologa dzieciecego? Tu podejrzewam problem

Taki kasztanowo-rudy mam :-)
Mąż to mi strzela jakiś numer, że to odcień na poziomie około 5.45. Nie kumam nic z tego ;-)

Z goleniem nóg nie mam problemu jakoś specjalnie, ale jak mam ogolic się tam na dole to już jest problem heh ostatnio ledwo dałam radę ;-)

Dysia - jaki kolor? Ja też muszę sobie farbę położyć... Na razie pertraktuje z mężem, żeby mi nogi ogolil ;-)
Olalam dziś sobotnie porządki, co tam kurz :-P trochę mi mąż z córką pozwolili poleżeć...

O kurcze właśnie dopiero przeczytałam o tym "maluszku" 6 kg.
Nieźle. Jak ona go urodziła? :-)
Jak ja sobie pomyślę o urodzeniu takiego okruszka to aż mnie boli tam wszystko heh
Ja dziś mam jakiś taki dziwny dzień. Nic mi się nie chce dosłownie. Nie mogłam sobie znaleźć miejsca. Dopiero teraz wieczorem wróciły mi siły trochę i humor bo mąż się zajął moimi włosami. Farba, strzyżenie itp. To jakoś ożyłam :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale mnie dziś na słodkie ciągnie. No nie mogę się opanować, ciągle mało a waga jest nieubłagana...masakra jak tak pójdzie dalej to kiepsko to widzę.
Z drugiej strony ja przed poprzednim porodem tak miałam :P
Oby posiedział syn w brzuchu jeszcze i niech trochę urośnie, byle nie do 6kg :D
Przespanej nocy dziewczyny :)

Największe dziecko urodziło sie w zeszłym roku na zaspie prawie 7 kg i 67 cm chyba babka z nieleczona cukrzyca więc makrosomia.

Ja trochę mniej latam. Dopralam resztę ciuszkow. Teściowa ze Starszą się bawią. Oby jeszcze tydzień ,półtora wytrzymać i dobić do tych trzech kg. Położna będzie w poniedziałek to zobaczymy.brzuch czuje ze opadł i mogę zmieścić pięść nad nim. Zgage mam kilka razy dzienne więc już nie robi na mnie wrażenia. Mleko i kolejne rennie, i dalej.

Miłego weekendu

Karoluś bole porodowe to praktycznie te same bole co miesiaczkowe, tyle ze z przerwami i stawianiem brzucha, czasem nawet z ciagnieciem w pachwinach, czyli no mialas skurcze :) ja tak mam od kilku tygodni raz na kilka dni i po kilka godzin trwaja. Co 6, potem, co 5, 3 minuty... Biore nospe, klade sie i czekam czy ustapi.

Moj malutki z USG od poczatku wychodzi o tydzien mniejszy niz z OM wiec termin jednak bedzie na 26 maja.

Dziewczyny ja to tez juz mam dosc ciazy, ale jeszcze dwa tygodnie sie przemecze z usmiechem na twarzy, a potem juz moge rodzic :) ostatnio gin wyszukal jakas nieprawidlowosc w serduszku mojego Michalka i musze to skontrolowac. Ale to ponoc nie jest az takie grozne. No ciekawe. Na oststnim KTG wlasnie rysowaly mi sie regularne skurcze, ale nastepnego dnia juz miałam ksiazkowy wykres z KTG :)

Milego dnia kobietki i jak najmniej uciazliwych dolegliwosci :)

Wczoraj nawet w tv pokazywali tego małego dużego chłopca. Położyli go obok dziewczynki, która też tego samego dnia się urodziła to ona była przy nim jak okruszek ;)
A ja mam.do Was może trochę głupie pytanie ale do jakiego rodzaju bólu można przyrownac skurcze? Wczoraj wieczorem oprócz tego, że czułam jak się brzuch napina to miałam takie skurcze, które czułam jak ból na okres. Przychodziło, trzymało chwilę i puszczalo. Było ich 5 i już nawet zaczęłam liczyć czas. Było 5, 7, 10, 7 minut. Ale się uspokoilo. Czy te prodowe można czuć podobnie? (jak na okres)

A ja Wam dziewczyny zazdroszczę takich Maluchów. Mój ma 2 kilo i wszystkie wymiary ponad normę. :)
Ale u nas to rodzinne, także nie nastawiałam się na maleństwo :)

Też słyszałam o tym małym gigancie ;)
Lekarka nie mówiła żeby to było niepokojące, ale wiecie jak to jest, i tak się martwię. Myślałam jak szłam na usg ze będzie miała chociaż z 1500gram.

bosa1 - drobniejszą łatwiej będzie przepchnąć ;) i 1350 jest w normie zupełnie, moja ma 1490 także niewiele więcej :) A tak z drugiej strony, to czytałam dziś, że babka gdzieś w Polsce urodziła prawie 6 kilowe dziecko drogami natury, to już lepiej mieć drobnicę :P

Póki co to ogólnie z usg wychodzi około tydzień mniejszy ale chyba nie ma sie czym martwić ;-) Moja ginekolog nie stwierdziła by było to coś niepokojącego, zobaczymy jak dalej będzie rósł i przybierał na wadze. A Twój lekarz powiedział, że coś może być nie tak?

U mnie w 30tc i 3 dniu miała 1350g. Główkę miała w normie, dokładnie na ten dzień ciąży, tylko resztę ciałka mniejszą, młodszą o ponad tydzień. Jusia, a Twój synek też ma rozbieżność w proporcjach ciała czy cały jest drobniutki?

bosa1 - a ile waży Twoje maleństwo? Ja jestem w 31 tyg i w poniedziałek wg usg mój synek miał 1333g i też już się przekręcił główką do dołu :)

Dołączam do klubu niewyspanych. Źle śpię bo po prostu jest mi niewygodnie, a jak mam się przekręcić, to 5 minut się zastanawiam, bo tak mi ciężko...Eh, jeszcze dwa miesiące.

Kararinah, jeśli faktycznie termin z usg prenatalnego jest taki dokładny, to super :) Obym tylko nie urodziła później!

Moja dzidzia też już główką w dół, kopie mnie po żebrach. W ogóle teraz jest strasznie aktywna. Martwi mnie tylko ciągle, że ona jest taka mała :(

Ja z młodą robie prysznic- jest szybciej i...kręgosłup ma trochę lżej. Powiedzmy.. Zależy jak współpracuje... Idę ja budzić. Obejrzałam komedie o ciężarnych na YT- PRAWO CIAZENIA. Jeśli nie będziecie spać po nocach, to polecam...

Ja tez dzis z czekolada narabialam :)
Amo masz szczescie :D my dzis siedzimy bajki, kolorowanki, klocki, gry a ja z kregoslupem leze i czekam na meza.
Z kapaniem mam lzej bo moj syn juz sam wychodzi z wanny i jakos tam sie umyje a raczej wymoczy ;)