Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *19

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Paulinka
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek (chyba Filipek)
07.06 - stokrotka84
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka- Córeczka Milenka
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - Córeczka
12.07 - nilkaa
14.07 - Nieska
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00
22.07 - iwonka_ika
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta

Zapraszam do nowego wątku :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *19

no z gondolą 27 kg !!! :D szok

no chyba się wścieknę, odezwali się ze sklepu, mojego koloru nie ma i nie będzie ( info od dystrybutora), proponuja inne, ale mi zależało na tej czerwonej ramie, a te są paskudne http://www.mamaija.pl/jane-trider-wozek-gleboko-spacerowy-z-fotelikiem-strata-0-13-kg-,d3206.html

no i znów szukam wózka...

Bezpłatne warsztaty dla kobiet w ciąży - 13.03.2012, Gdańsk

Kochane Mamy, pozwalam sobie zaprosić Was na bezpłóatne warsztaty organizowane w ramach Kampanii Bezpieczny Maluch http://www.bezpiecznymaluch.com.pl Na każdą mamę poza cenną wiedzą czekają atrakcyjne upominki :). Zapraszamy do rejestracji na http://www.bezpiecznymaluch.com.pl

Więcej informaji po napisaniu zapytania na adres: bezpiecznymaluch@bezpiecznymaluch.com.pl

tu waga:
http://www.mamaija.pl/stokke-xplory-wozek-gleboko-spacerowy-limited-edition-z-kocykiem-i-parasolka-,d2218.html

Pomyliłam się o 2,5 kilo ...

co do wagi to
http://www.jakiwozek.pl/?co=wozki&act=show&id=123

to mi ostatnio taki się kołacze po głowie jedynie 7 kg ;)))

Mikulka dzwoniła i w Brusie nie trzeba mieć ze sobą glukozy, dotyczy to na pewno Grunwaldzkiej.

hymmmm ja znalazłam informacje ze stokke z gondolą waży 12 kg - dziwi mnie ta waga 25 kg- skoro stelaż aluminiowy .....
mi sie stokke akurat podoba bardzo- tylko ma słabe koła a ja dużo chodzić na spacery będę więc potrzebne są porządne koła i zawieszenia na wertepy hehehehh

Mi narazie gin nie kazał robić, ale wizytę mam 6 marca i pewnie wtedy dostane skierownie na glukoze i kilka innych badań gratis ;)

Wracając do wózków tak czytam,że mój waży ok. 15kg, a mieszkam na II piętrze bez windy. Bicepsy będę miała tak wyrobione,że w marynarkę później się nie zmieszczę do pracy... ;)

Makuszka mi ginka kazała powtarzać Tsh i ft4 chyba każdym trymestrze bo teraz też mam do zrobienia, a zaznacza że nigdy z tarczy nie mialam problemów.

Dokładnie Ibiszowa zachwalała wózek, że niby taki łatwy w obsłudze, że nic ściągać, przekładać nie trzeba a sama miała problem:) Według mnie za połowę tej ceny można kupić super wózek, a pokazała tylko takie, na które mogą sobie pozwolić ludzie z dobrą pensją bez zobowiązań finansowych:)

Dziewuszki ja też w Brusie będę robiła badania glukozy, więc nie trzeba kupować w aptece??

Ja tez wole klasyczne wózki... juz niezaleznie od ceny :) chociaz serduszkowy bieżnik ... fajna sprawa :P

Ja robilam tsh przed ciąża i na początku dwa razy(przez ta utrate wagi, bo dr sie zastanawiala i szukala powodu) , teraz tylko morfologia i mocz...

nikaa nie- to była norweska firma. A Emajlunga była zaliczana właśnie do tych tańszych...

dla mnie te wozki byly okropne - bez urazy dla tych ktorym sie podobaly, kwestia gustu. Nadal pozostaje wierna swojemu wybrancowi - Tako Laret.
Mi znowu leci krew z nosa. Moze nie leci jak z kranu ale jednak komfortu nie ma, ciagle czuje ze mi kapnie :-/

Ja mialam jako dziecko problemy z tarczyca. Potem sie uspokoilo. Zrobilam przed ciaza badania TSH i FT4 i wyszly bardzo ladne - takie srodkowe wyniki. Czy powinnam to powtorzyc? Gin mowil ze wyniki mam super, no ale cos mogoa sie zmienic? Sama nie wiem czy to powtarzac czy nie ma sensu.

o w morde, z bieżnikiem na oponach w kształcie serduszek...wymiękam :D

napisałam do mama i ja w sprawie jane, zobaczymy jak szybko się uwiną :)

w stokke podwozie z gondolą ważyło chyba 25 kilo - to jest wózek tylko dla osób które nie będą musiały go wnosić, czyli np. mieszkających w domkach w innym przypadku sobie tego nie wyobrażam, nawet na pierwsze piętro nie chciałabym wnosić 25 kilo codziennie ...

niikaa, to był Stokke ;] jak dla mnie zbyt kosmiczny :) co lepiej Ibiszowa nie mogła go złożyć...taki wypas ;]

Hey Mikulka, to super z tą glukozą ;] to już w poniedziałek, mam nadzieje że nie będziemy miały rewolucji :P

Jolaa, no właśnie sie zastanawiam co zaproponują... bo na tych 80zł mi nie zalezy, po prostu chciałabym mieć pamiątke, dla nas i dla małej..

nulka ja mam teraz 6 marca kolejną wizytę.

sylwia ja już sporo czasu chodzę do S-kujawy i można by książkę napisać, na początku źle nie było, pewnie dlatego że młoda byłam :P ale ogólnie mam wrażenie że naciąga na kasę jak może, zleca badania często niepotrzebne itak dalej... :) ja chodzę już właściwie tylko po recept i z wynikami.

Sylwiaagnieszka ja kilka razy byłam u Szymuli i też oczywiście naczytałam sie opini do tego stopnia,że bałam się wejść do gabinetu:) facet może nie jest jakiś super miły i przyjacielski jak dr Stachowiak, za to wiem,że jest dobrym fachowcem, a to przecież o to chodzi. Raz byłam u niego na usg to było już w ciąży i pytał czy znamy płeć dziecka, powiedziałam,że tak,ale że może powiedzieć tak dla potwierdzenia to wiecie co mi powiedział cytuje: "płód jest rodzaju żeńskiego" i jak zobaczył moja minę to sie poprawił i powiedział tzn. będzie dziewczynka:)

my wanienki nie będziemy kupować,bo dostaniemy od męża siostry dlatego zastanawiam się nad ta roczna,a wiecie czy dzieci można tym od początku kąpać, czy dopiero od ktoregos miesiąca?

a ciśnienie ostatnio nu szaleje,bo z rana mam np.100/60 a po południu już 130/80.

szwedzka firma to może stokke ;)))
ja poluje na joolz- duński wózek- chciałabym zobaczyć na zywo go kiedyś hehehehhe
ostatnio wypuścili serię z bieznikiem na oponach w kształcie serduszek dla dziewczynek- wiem że pierdoła to - ale jaaaaka fajna ;))))

tez uważam że można spokojnie firmowy wózek kupić używany - nie wiem co by trzeba było robic aby zniszczyć wózek używany przez kilka miesięcy a przeciez tak jest z głębokimi ;)))

Inne tematy z forum

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...