Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *19

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Paulinka
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek (chyba Filipek)
07.06 - stokrotka84
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka- Córeczka Milenka
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - Córeczka
12.07 - nilkaa
14.07 - Nieska
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00
22.07 - iwonka_ika
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta

Zapraszam do nowego wątku :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *19

Widzisz Agusia, nie ma co sie stresować , maluchy tez musza czasem odpocząć ;) Moja mała tez wczoraj prawie sie nie ruszała a dzis szaleje od rana :)

Kosza na pieluchy tez nie bede kupowac, jednak kolezanka mi poleciła takie woreczki pachnace, kosztują ok 4-5zł za chyba 30 czy 50 szt a jednak nie czuć smrodku ;) poza tym napewno czesciej bedziemy wyrzucac smieci ;) hihi

Ja tez chodze do lekarza raz na miesiac, tylko ze NFZ nie ma dobrego sprzetu, Ola wyglada jak ameba i usg trwa minute... albo nawet nie... wiec na USG chodzę prywatnie :) i moze dlatego wyglada jakbym chodzila co chwile ;) Chociaz tak naprawde ostatnie USG mialam 18 stycznia, czyli ponad miesiac temu :P

pg nie stresuj się:) ja też chodzę do lekarza ok raz na miesiąc, no chyba że coś się dzieje to dzwonię i się umawiam. Wizyty wg ustawy o opiece okołoporodowej (polecam Wam tam zajrzeć -są infomracje dotyczące tego co nam się należy podczas ciąży i w trakcie porodu)wizyty odbywają się co miesiąc i potem chyba po 36 tygodniu co dwa tygodnie a potem już co tydzień. Także spokojnie:)dzwoniłam do invicty ale pani w rejestracji powiedziała, że już za późno na usg 3d:(że dzidzia może być za duża...

nulka - wlasnie ten sam laktator polecala mi Pani w Tygrysku. Kosztowal 89 zeta.

Elfik - jesli dobrze pamietam to podobal Ci sie wozek Nestor. Mozna je obejrzec w Tygrysku - widzialam wczoraj ze staly dwa.

Pq - masz to samo wrazenie co ja... inni ciagle chodza na usg a ja w porownaniu do nich straaaasznie rzadko. Ale moze to tylko sie tak wydaje :-)
Kosza na zuzyte pieluchy nie kupuje. Dla mnie to zbedny wydatek. Mam rzut beretem do smietnika bo mieszkam w domku a w razie naglej awarii i niemozliwosci wyjscia pieluchy beda ladowac za drzwiami w woreczku i poczekaja az maz wroci z pracy :-))))

My rowniez jestesmy bardzo zadowoleni ze szkoly Rodzenia I.Guć. Wczoraj byly pierwsze zajecia, bylo wesolo i fajnie. Maz juz sie nie moze doczekac kolejnych spotkan :-)

Witam dziewczynki :)

Najpierw odpowiem na pytania- my jesteśmy umówieni na Mamo nadchodzę w sobotę 24 marca :) Wczoraj dałam linka jeszcze dwóm koleżankom które mają termin na wrzesień i też się zapisały- także pójdziemy we trzy :) Fajnie to będzie wyglądać tyle brzuchatych w jednym miejscu :)

Co do laktatorów to dobrze że piszecie jakie firmy, posłucham jeszcze co ma do powiedzenia pani w szkole rodzenia i poszukam odpowiedniego. Ale kupię chyba dopiero po porodzie, bo w zasadzie jak by się trafiło brak pokarmu lub mała ilość to laktator będzie zbędny. Oczywiście mam nadzieję że będzie inaczej :) Pokażę mężowi o jaki mi chodzi i w razie czego dokupi.

No a teraz relacja z wczorajszej wizyty. Na szczęście wszystko jest w porządku- dzieciaczek i łożysko są całe i zdrowe :) Mały waży już 628g, serduszko biło 148 razy/minutę, no i jest większy o tydzień niż wynika z miesiączki :) Oczywiście jak wróciłam od lekarza to tak się rozkręcił że pierwszy raz widziałam jak mi faluje brzuch :) Śmieszne to było :) Szkoda tylko że przez dwa dni się wogóle nie ruszał i matkę nastraszył :)
No i dostałam skierowanie na glukozę :( Tylko mi kazał kupić 75g, pierwsze pobranie na czczo, wtedy kolejne po godzinie i kolejne po dwóch godzinach. Trochę mnie to zdziwiło- bo wy chyba miałyście dwa kłócia a mi kazał zrobić w sumie trzy. Strasznie się tego boję :( Byle tylko nie zemdleć i nie wymiotować :)

Witam Dziewczynki,
już zdecydowałam, że kupuję ręczny - dzięki sporo kaski zostanie w kieszeni :) A jeszcze podpytam o jedną drogą sprawę - mianowicie kosz na zużyte pieluchy + wkłady ( przecież to jest strasznie drogie). Kupujecie takie cudo, czy jakoś inaczej będziecie sobie radzić?

ps. jak tak poczytuję forum, to wydaje mi się, że wszystkie chodzicie tak często do lekarza, na badania...a ja raz na miesiąc...ale może tylko mi się tak wydaje

Hej mamuśki :)

Mi osobiscie ten laktator przypadł do gustu,http://www.elmedico.pl/product-pol-315-Laktator-reczny-Avent-ISIS-SCF310-20-.html i ceną i opiniami w necie... a dodatkowo mam sterylizator z aventu, plus butelki wiec chyba zostane wierna tej firmie ;) teraz tylko trzeba wyczaić jakas promocje w mama i ja- jak bylam jakis czas temu to byla... ale wtedy sie tym kompletnie nie interesowałam, wiec czekam na kolejną ;)

Dzis idziemy z mezem na 14 na USG i juz sie nie moge doczekać!!! :) Mam nadzieje, ze Oleńka pokaze swoją sliczną buźke i d*pke dla pewności ;)
A potem na 16 do SR na pierwsze ćw, mam nadzieje, ze nie bedzie duzych opoźnien do dr Puzio.

Ja też mam kartę w medicover i aktualnie jestem po połówkowym, które trwało ok 15 minut. Wcześniejsze USG ( to w 13tc) trwało ok 10 minut. Na obu byłam z mężęm, który nagrywał aparatem filmik. Za około 2 tygodnie wybiorę się do tej Invicty na nagranie 3D aby mieć też fajną pamiątkę.

Potwierdzam, że szkoła Iwony Guć jest bardzo dobrym miejscem do nauki. Jestem bardzo zadowolona z pierwszych zajęć :)

Co do laktatora to chciałam poczekać z jego kupnem dopiero po porodzie, ale skoro mówicie, że jest przydatny już w szpitalu to będę musiała poszukać.

Witajcie dziewczyny,
ja znowu mam angine-od nocy z niedzieli na pon sie mecze, wiec humoru brak. Napisze Wam jak u mnie bylo z laktatorem, bo to jeden z wazniejszych zakupow moim zdaniem. Mialam taki zestaw TT jak wkleila Jonka-super w 100% wystarczalny. Zagladajcie na strone akpolu i upolujcie w promocji-macie jeszcze czas.
Popelnilam jednak wieeeeeeelki blad-przed ktorym mozecie sie ustrzec: jadac do szpitala zostawilam go w domu. Myslalam,ze jak bedzie potrzebny, to przeciez maz zawsze dowiezie. Jednak okazalo sie,ze nie umialam rozpoznac nadchodzacej katastrofy-nawalu. Obudzilam sie o 23 z goraczka i dreszczami-piersi tak nabrzmiale,ze nie moglam ich dotknac, a dziecko nie bylo w stanie nawet zlapac brodawki. Do meza zadzwonilam dopiero rano i laktator mialam przed poludniem, ale co sie nacierpialam to moje :( Pomagala mi wspaniala pani polozna-gorace oklady, zimne oklady itd. ale to nie bylo to. Laktator byl jak wybawienie!!!! Tym razem bedzie to pierwsza rzecz, ktora spakuje do szpitalnej torby. Kupilam juz elektryczny TT, bo miesiac temu byl w promocji za 229zl-super cena, wiec specjalnie wyslalam meza po pracy ;D Tez ma w zestawie pojemnik do sterylizacji, butelke itd. Musialam kupic elektryczny, bo mam problemy z nadgarstkiem i "praca reczna" niestety u mnie odpada.
Aaaaa... i nie mam wcale duzych piersi, wiec TT polecam i tym malobiusciastym-na pewno bedziecie zadowolone.
U mnie leci juz 30 tydzien, wiec mam juz z gorki.
Milego "wiatrodnia"!

Pomelo może jeszcze nie przespałaś, bo do dr Puzio ja miałam wizytę z dnia na dzień jak się umawailłam. Spróbuj może jeszcze się uda :)

No i właśnie tego się obawiam...że może być za późno... trochę przespałam ten moment...

pomelo,
ja idę w sobote na nagranie filmiku, w rejestracji Pani mi mówiła że najlepiej zrobić badanie przed 30 tc, ze względu że potem dzieci są już duże.
Wiesz, jak się uprzesz że chcesz na własne "ryzyko" to pewnie je wykonają, ale może być tak że buźki nie zobaczysz.

Myśmy wczoraj w SR debatowali właśnie na temat laktatorów i podobno w formie laktatorów mogą też się dobrze sprawdzić mężowie:) panowie się ucieszyli:)

Może i głupia jestem, ale ogólnie to się boję jak to będzie :) i z karmieniem i itp :)
Heh, tatuś generalnie bardzo dobrze dogaduje się z 2-3 latkami, ale do dziecka młodszego boi się podejść żeby krzywdy nie zrobić :D

W piątek idę na połówkowe, właśnie do medicaveru (ale tu filmik kosztuje dodatkowo 180 zł...) , a w przyszłym tygodniu chciałabym się wybrać do invicita w madisonie (tam nagranie samego filmiku bez badań kosztuje 80 zł)

Ja też decyduję się na TT, tylko myślałam o elektrycznym, a nie ręcznym...ale jak zobaczyłam tego "pilota" na sznurku, ze wyglądałabym jak dojna krowa, to chyba się skłonie ku ręcznemu :)

Właśnie chciałam zapytać czy zrobienie usg w 3d czy tam 4d (szczerze mówiąc nie bardzo czuję różnicę) coś jeszcze pokaże po 30 tygodniu. Czy dzidzia nie będzie za duża i nie będzie nic widać? My się zastanawiamy czy nie zrobić sobie takiej pamiątki jak filmik, wcześniej pisałyście że chyba w invikcie nagranie filmiku kosztyuje 80 zł. Ale szczerze mówiąc myślałam, że już za późno...

w gabinecie bylam ok 30min, i 4d to filmik mam na nim dzidzie w 2d i 3d , teraz mialam połowkowe ale na filmik skocze jeszcze ok 30tygodnia wtedy bedzie super widać buzie.

korzystanie z laktatora bolało jak miałam nawał a poznie juz bylo ok ;)

mnie nie bolało:)

a że się tak spytam czy korzystanie z laktatora nie jest bolesne?

Chodziło mi o czas wizyty :) Ile będę mogła patrzeć na dzidzie i jej poszczególne cząstki :D

w medicaverze mam abonament i zapewnioną opiekę prenatalną, myślałam że może ktoś jeszcze korzysta- jestem ciekawa opinii ;)

A robiłyście badania 4d? (tak wiem to tylko przyjemność i można nagrać płytkę, co uważam za super pamiątkę:D )A w którym tygodniu najlepiej wykonać?

ja piersią karmiłam 15 miesięcy a laktator tak czy inaczej się przydał:)

Inne tematy z forum

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?