Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *20

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Paulinka
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek (chyba Filipek)
07.06 - stokrotka84
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka- Córeczka Milenka
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - Córeczka
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa
12.07 - Joann4
14.07 - Nieska
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00
22.07 - iwonka_ika
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-19-t312369,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *20

on przyjmuje 150km od Gdańska

a jaki to lekarz?sama chętnie bym sie do niego wybrała:)pozdrawiam

WItam się po długiej ciszy.Byłam od środy u mamy i nie miałam tam ani głowy ani czasu na internet.
Wymyśłiłam że pojadę sobie do rodziców pociągiem: takie szaleństwo z dzieckiem, małym psem torbą i w ciąży i sobie wyobraźcie że w ostatniej chwili zmienili peron i nie dałam rady dobiec :-) no ale nic mąż mnie zawiózł połowe drogi a odebrała mama :-) Także miałam małe przygody.
W piatek bardzo źle się czułam i moja mama zadzwoniła do swojego gina, który mnie przyjoł. Wspaniały lekarz naprawdę wyszłam mega zadowolona i uspkojona. Zapraszał mnie do rodzenia u niego- jest ordynatorem szpitala. Powiedziałam o swoim panicznym strachu przed porodem i powiedział że moglibyśmy temu zaradzić. :-) Muszę wam powiedzieć że chyba nigdy od żadnego gina nie wyszłam z taką satysfakcją i zadowoleniem że się dokładnie mną zajoł. Miałam podwyższone ciśnienie dostałam leki no i zobaczymy jak będzie jutro na wizycie u mojej gin. A i Pan doktor stwierdził że będziemy mieli 2 córcię.
Jeśli chodzi o zakupy, to ciuchy i sprzęt w większości mam. Muszę dokupić troszkę drobiazgów ale wogóle mnie nie ciągnie do tego :-) My używaliśmy tylko NIVEA BABY i sprawdziły się super. Więc tym razem też stawiam na te kosmetyki. Pieluchy polecam pampers 1 przynajmniej do szpitala bo super wchłaniają pierwsze kupki, one mają taką inną siateczkę niż inne pieluchy. A puźniej to stosowaliśmy pampersy i DADA z biedronki i były ok. Chusteczki głównie pampka bo zawsze jakąś fajną promocję znalazłam. I polecam butelki NUK takie szerokie bo mają podobny kształt do piersi jak maluszek pije. Jak mi się coś jeszcze przypomni to napisze

Nie wiem czy Wam pisałam, ale ostatnio sobie wykombinowałam,że załatwie sobie poród na Klinicznej. Tak się składa,że mój brat będzie się żenił i jego przyszła teściowa pracuje jako położna na Klinicznej :)
Więc poprosiłam przyszła szwagierkę żeby mi pomogła z miejscem i w ogóle. I powiedziała,że nie może tego obiecać, bo ostatnio mieli taką sytuację, że ich położna (czyt. ze szpitala Kliniczna) przyjechała z akcją porodową i nie mogli jej przyjąc, bo nie mieli miejsca... Tak więc lipka :(

myśmy jedynek mieli chyba jedno albo dwa opakowania ale mało, Dawid miał 4260 więc za długo ich nie ponosił :)

pieluszki miałam pampersa premium care2 opakowania i bylo ok pieluszki super fajnie sie zawija przy pępuszku i dokładnie po 7 dniach odpadł , pozniejsze pieluszki testowalam Huggis średnie, pampers Slepp & Play i tez lipa jak dla mnie, a teraz cały czas jestem na Activ Baby i jest super.
Chusteczki Pampers Sensitive i tez sa super a testowalam ich sporo. ;)

jest to jakiś pomysł:)

A ja się zastanawiam czy w ogóle od dwójek nie zacząć, nawet się zaopatrzyłam w papmpki2 jedno opakowanie. Jak będą duże to wyślę męża po jedynki - to zawsze można kupić. A znam Mamy którym całe stosy jedynek zostają bo albo dzieci bardzo szybko wyrastają, albo od razu są za małe...co myślicie?

No właśnie w moim otoczeniu z tych mam które znam to tylko pampki i żadne inne...

ja mam nadzieję, że pupcia mojego dziecka nie będzie bardzo wymagająca. Niektóre dzieciaczki tylko pampersy, inne tolerują jakieś tańsze zamienniki;) no, ale jak już powtarzałam wiele razy- w razie co nie wolno żałować, jak będzie potrzeba to się będzie kupowało najdroższe.

myśmy na początku przetestowali chyba wszystkie możliwe, nawet realowskie i tescowe jakieś cuda mieliśmy, ostatecznie jesteśmy na babydream z rossmana i teraz chyba od razu się w nie zaopatrzę :)

no to chyba pójdę do invicty, ale to pomyślę później jeszcze sporo czasu mam;)

No własnie ja sie zastanawiam ile pieluszek kupic na początek, mysle ze kupie 1 z dwóch firm i 2 tez dwóch firm... bo 1 są do 5 kg, wiec jak sie urodzi klops to bedzie problem ;) a 2 są chyba 3-6kg wiec tez nie jest źle...
Na jakies konkretne firmy sie nastawiacie ? Bo słyszałam, ze pampersy ogolnie kiepsko wychodzą...

Jak ja rozmawiałam z dr Puzio o tym USG 30-32 tydzien to powiedzial, ze 130zł... bo to jako doppler.

a dużo wcześniej trzeba się zapisywać? może też pójdę tylko bez filmiku samo badanie.

Madziuska wcześniej byłam na zwykłym USG w 16 tygodniu i zapłaciłam 120zł. Gratis za to czekanie zrobił nam 3D. Teraz idę na połówkowe 3D+nagranie filmiku i za całą przujemność płacę 280zł.

mi z palca nic nie pobierali, tylko dwa razy ze zgięcia.

masia a ile płacisz u Puzio? jak byłaś wcześniej to było genetyczne czy zwykłe usg? i ile za połówkowe??

Hejka Dziewczyny,

ja zapewne kupię pieluszki kilku producentów, aby przekonać się jakie nam służą, huggiesy z wycięciem na pewno też, myślę że ono nie zaszkodzi, a może pomoże w gojeniu się pępuszka nie ocierając go.

A jeszcze bylam dzis w Tesco na chełmie, weszłam na dział dzieciowy i pieluszki Huggies 1 new born z wycieciem na pępuszek 27 szt po 17zł, pampersy new baby 43szt 29zł i przwiajaki byly po 65 zł...

Myslicie, ze te z wycieciem na pępek to dobra 'inwestycja' ??

np:
http://www.pieluszki.pl/categories/cat_id/31
http://www.tomi.pl/szczegoly/8242/happy_pieluszki_newborn_25_kg_z_wycieciem_na_pepek_42szt__warszawa

nilkaa, to ile płacicie miesiecznie za ubezpieczenie, ze wyjdzie Wam az tyle ???
U mnie jest 1500zł mąż ma koło 2 tys wiec w sumie cała wyprawka, którą sami kupujemy sie zwróci plus becikowe 1000zł -na pieluchy ;)

Za urodzenie dziecka, wiec jesli mąż ma taki wpis w swoim 'pakiecie' to tez musi dostać :)
Ja jeszcze w tym nowym bede miec pobyt w szpitalu i zastanawiam sie, czy poród tez sie liczy jako pobyt ;) bo tu mam płacone od 1dnia, a w poprzednim ( jeszcze aktualnym) mam chyba od 5... wiec by sie kwalifikowało ;)

Widzisz ja już bym kompletowała, ale mój mąż.... mówi, że za wcześnie (kuzyna żona straciła dziecko w 7 miesiącu). Cały czas tłumaczy się tym, że trzeba przygotować pokój dla małego, żeby można było swobodnie składować wszystko..... chyba niedługo go zastraszę faktem, że za jakiś czas sam będzie musiał kompletować, bo ja już siły chodzić nie będę miała:p

Inne tematy z forum

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?