Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *20

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Paulinka
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek (chyba Filipek)
07.06 - stokrotka84
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka- Córeczka Milenka
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - Córeczka
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa
12.07 - Joann4
14.07 - Nieska
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00
22.07 - iwonka_ika
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-19-t312369,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *20

Tak, ale zeby przejsc z grupowego na indywidualne musi byc tego jakis powod, od tak nie można... a np do emerytury to mi daleko a jedyny powod na który można mnie przepisac do rozwiązanie umowy miedzy pracownikiem a pracodawcą... a czegos takiego nie podpisze... wole byc czujna ze złośliwoscią moich przełożonych..
Poza tym ja to ubezpieczenie sama płace ;) tylko jest jakby grupoiwe, bardziej opłacalne ;)

Nulka ja Tobie nie pomogę. Sami z mężem opłacamy sobie ubezpieczenie, a mój pracodawca ma takie bardzo okrojone dla pracowników i nie ma tam kasiorki od narodzin dziecka. Ale na logikę wydaje mi się, że w nowej ubezpieczalni powinien zostać zachowany okres karencji. Ale to da sie obejsc najwyzej do czasu porodu możesz indywidualnie kontynuować wcześniejsze ubezpieczenie, a później dalej korzystać z ubezpieczenia opłacanego przez pracodwacę, bo powinien zostać naliczony okres karencji. tak to rozumuję :)

hej dziewczyny,
pogoda fatalna niestety no ale Młoda w brzuszku tego nie czuje a dotlenienie się dziecku przyda, dlatego zaraz się zwijam, lęce trochę pochodzić a później na kawkę z koleżanką. :)

miłego dnia wam życzę

Jestem po badaniu tej nieszczęsnej glukozy, a raczej jestem po próbie badania, bo po 15 min od wypicia tej mikstury zwymiotowałam wszystko i w czwartek robie 2 podejście :/. Czułam, że tak będczie, bo od razu po wypicu zobiło mi się niedobrze... Najpierw pielegniark pobrała mi krew z palca, pozniej z "łokcia", wtedy mikstura 75g (bez cytryny itp.), a po 2h siedzenia na tyłku kolejne pobranie z "łokcia". Mam nadzieję, ze w czwartek dam radę....

Agusia, ja mialam 2 razy pobierane z żyły łokciowej, ale dasz rade ;)

Ja tez polecam dr Puzio w Inviccie, dr Leszczyńska napewno w Gdyni, w Gdańsku nie wiem... ale byl ostatnio wątek o dr Leszczyńskiej wiec w wyszukiwarce powinno znaleźć.
No i ja mialam opoźnienie 10 min, przy pierwszym usg u Niego w ogole, takze chyba jestem wyjątkową szcześciarą ;)

Dziewczyny, macie prywatne ubezpieczeniagrupowe w pracy ? Jak to jest kiedy pracodawca zmienia ubezpieczyciela na innego ? wtedy nie obowiązuje okres karencji u tego kolejnego i normalnie zostana wypłacone pieniążki np za urodzenie dziecka ?

Aha a w Invicie było 1,5 godziny opóźnienia..

Cześć mamuśki w ten śnieżny poranek :)

Ja nadal chora, ale temperatura w sumie teraz na poziomie 37,5 wiec jest dobrze :) Na jutro chciałabym się umówić do ogólnego i zobaczymy czy coś przepisze.

Co do lekarzy z Invicty ja poszłam do Puzio, bo został mi polecony i byłam bardzo zadowolona. Za tydzien we wtorek mam połókowe u niego i myślę,że się tez wybiorę tak w 30-32 tygodniu. Jedyny mega minus jak dla mnie to te opóźnienia. Nie wiem czy ja mam pecha i moja koleżanka z pracy, ale jak idę do swojego to jak ma 5 min obsówy to duzo.

Leszczyńska przyjmuje w Klifmedzie - w Gdyni Orłowie, mi akurat pasuje, nie wiem czy także w Gdańsku ...

agusia :) nie będzie tak źle :)
mnie kuli 2 razy, normalne pobranie krwi oraz w paluszek sprawdzają poziom cukru.

to jak urodzisz dziecko agusia, skoro przy pobraniu krwi mdlejesz :) ?

przepraszam ale nie mogłam sobie darować.

odpowiadając na pytanie to mi pobierali ze zgięcia łokcia.

Dzięki dziewczyny za info- w takim razie w piątek będę musiała się pomęczyć bez wspomagaczy :) Mi w sumie lekarz nic nie mówił o cytrynce ale surowo zakazał się ruszać- mam siedzieć na tyłku i czekać.

Mi gin od razu zlecił 75g glukozy, także trochę sobie posiedzę- ale chyba mąż ze mną pójdzie to będzie mi raźniej :)

A jeszcze jedno pytanie- krew pobierana jest w zgięciu łokcia czy z paluszka?? Pytam bo ja jestem strasznie wrażliwa na pobieraniu krwi i jeśli kłują mnie więcej niż raz to mdleję :(

no właśnie ciekawi mnie czy to jest liczone jak połówkowe czy jakoś inaczej sobie ceny ustalają, a dr Leszczynska w Gdańsku przyjmuje czy w Gdyni?

chyba że kogoś z invikty możecie polecić?

u dr Leszczyńskiej 200 zł (połówkowe - nie wiem jak następne)- radzę się umówić jak najszybciej - bo dość długie terminy - ja trafiłam na powyżej miesiąca aż ...

Mysmy mysleli o pobraniu krwi pepowinowej juz przed pierwsza ciaza, ale nie przekonala mnie do tego zupelnie babka, ktora reprezentowala bank krwi w SR - pomyslalam sobie wtedy, ze moze po drugim dziecku za te dwa latka technika pojdzie jeszcze do przodu... No a teraz ten artykul w Wysokich Obcasach obala po kolei wszystkie "za" o ktorych wczesniej slyszalam..!

Ciekawe, czy moj wynik glukozy 75ml po cytrynce jest w takim razie wiarygodny..;)

nulka dzięki za info, ja chyba i tak podejdę do kogoś innego, chcę żeby spojrzał na mała ktoś innym okiem, tym bardziej jeśli nadal będzie mniejsza. Wiecie może ile kosztuje wizyta u dr Leszczyńskiej? albo u kogoś w invikcie ale właśnie w tym 32/33 tygodniu? może któraś się gdzieś teraz wybiera??

Sylwia, nie ma na świecie przypadku, aby własna krew pępowinowa uratowała komuś życie. Przekopałam na ten temat internet i przekonałam się że to nabijanie kasy. Propaganda jest wielka, bo rodzice chcą jak najlepiej dla dziecka, ale my podziękowaliśmy.

Oczywiście zapomniała napisać, a miałam w głowie...
Hematokryt ostatnio miałam 31 i już biorę dodatkowo żelazo, wszystko mi chyba pospadało oprócz leukocytów i neutrofili.

Kate88 ja bym nie zaczynała teraz prawka na Twoim miejscu bo to jednak spory stres i nerwy.

Ja jeżdżę teraz tylko sama, bo nie ma kto mnie wozić. Teściowa nie jest z tego powodu zadowolona, ale ja nie widzę przeciwskazań nie mdleję, nie kręci mi się w głowie, koncentrację za kółkiem zachowałam.

Ja też będę miała glukozę co na nast.pobranie czeka się 2h i gin zapowiedziała, że bez żadnej cytryny.

O krew pępowinową pytam się każdego lekarza, u którego jestem, każdy zachęca. Te czterysta parędziesiąt zł na rok nie jest dużo, ale opłata wstępna to 600zł i po pobraniu 1690zł nie zachęca.

Dziewczyny jeżeli chodzi o promocję w rosmanie i pewnie nie tylko tam, ale w rosmanie mam już to sprawdzone to uważajcie na promocyjne ceny bo często te produkty mają krótki termin ważności, np. ostatnio płyn do mycia maluszka z oliwka nivea był po 11zł o chciałam nawet wziąć bo gdzie indziej kosztuje coś koło 15,a tam zonk termin do końca kwietnia:)

banka,
u mnie nie przychodnia tylko lekarz,
powiedział, że bewzględnie mam nie brać cytryny i nic nie pić :)
a ja się go boję więc słucham

Inne tematy z forum

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

krem nawilżający do twarzy (44 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...