Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *20

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Paulinka
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek (chyba Filipek)
07.06 - stokrotka84
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka- Córeczka Milenka
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - Córeczka
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa
12.07 - Joann4
14.07 - Nieska
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00
22.07 - iwonka_ika
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-19-t312369,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *20

na szkołe rodzenia do klinicznej można się już zapisywać :)

A Ja mam na plusie + 3kg i powiem Wam,że nie ciągnie Mnie do jedzenia i oby tak zostało... Ale pozwalam sobie czasem na małe śmieciowe rzeczy i nie głodzę dzidziusia,bo z czegoś musi mamę objadać :-)))

Agusia Ja jutro też idę na glukozę,więc łącze się w bólu z Tobą :-))) Damy radę dla Naszych Syneczków :-))) No i biorę cytrynkę oczywiście i męża, który w razie co wesprze Mnie ramieniem :-)))

Dla Mnie moda-eko to nowy pomysł na zbijanie kasy i tyle... Kiedyś pieluszki tetrowe były eko i jakoś się na Nich wychowałyśmy i nie czuje się jakaś inna ;-)))

Hej Mamuśki ;-)

W końcu do Was wracam... ;-) Miesiąc były u Mnie dwie siostrzenice i nie miałam na nic czasu... Wykończyły Mnie na maxa, a luty zleciał jak szalony i doczekałam się wiosny ;-) Ale to dobrze miałam zajęcie i miesiąc do przodu poleciał ;-) No i praktyka z dziećmi zaliczona ;-)))

Mikulka,a już można zapisywać się do SR na Klinicznej na ten nowy kurs,bo Ja jestem chętna???

I dziewczyny,które chodzą do SR na Klinicznej jesteście zadowolone z zajęć???Bo ostatnio zastanawiałam się czy Wam się podoba???I czy mąż coś płaci???

A np. można zapisać się do dwóch SR np. Kliniczna i Zaspa skoro są bezpłatne i refundowane,czy tylko do jednej-wiecie może???

U Nas tez problem z imieniem dla synka i cały czas negocjujemy ;-))) Ale synek kopie i daje czadu mamusi w brzuchu-cudowne uczucie :-))) Wiec może sam Nam podpowie jak się chce nazywać :-)))

Buziaczki dla Was :-)))

Dzięki kabor :)

tak czekałam na tą studniówkę :) :) :) i się doczekałam :P normalnie trzeba to dziś uczcić :D

mi z 2011 zostało 5, także razem 31 dni urlopu :) zawsze to dłużej do wychowawczego :)

hej szalone mamuśki, znów miałam czytania...
Banka ja podobnie jak Ty - ok10kg od początku ciąży no i się nie ruszam... no ale co, nie mogę przecież ;) muszę spytać gina, czy jakiś lajtowy basen chociaż wchodzi w grę, bo już mam tak niedotlenione mięśnie :( biodra i całe boki mnie bolą od tego leżenia, normalnie jakbym miała siniaki :/ choć i tak nie leżę jakoś strasznie dużo, się nie da :P a jem to chyba ciągle ;)

puściłam dziś 2 prania z niemowlęcymi ciuszkami :D już nie mogłam się powstrzymać ;)

ja chciałam w wielorazowe pieluszki się wkręcić, ale chyba nie ogarnę ;) może jak Martynkę odpieluchuję, ale średnio to widzę - za leniwa jestem :P no ale z drugiej strony sama wolałabym nosić wielo, w pampersie chyba bym zwariowała ;)

Urlop wypoczynkowy pracownicy, która urodziła dziecko i przebywała na urlopie macierzyńskim, traktuje się w sposób wyjątkowy. Pracownica może po zakończeniu urlopu macierzyńskiego wrócić do pracy, skorzystać z urlopu wychowawczego bądź skorzystać z prawa, jakie daje jej art. 163 § 3 Kodeksu pracy i bezpośrednio po urlopie macierzyńskim wykorzystać cały przysługujący jej urlop. Pracodawca w związku ze złożonym przez pracownicę wnioskiem jest zobowiązany udzielić jej urlopu zaległego oraz bieżącego i nie może odmówić ich udzielenia.

Powyższe jest zgodne z wyrokiem Sądu Najwyższego z 20 sierpnia 2001 r. (I PKN 590/00): Pracodawca nie jest związany wnioskiem pracownika zawierającym propozycję terminu udzielenia mu urlopu wypoczynkowego. Jest jednak związany takim wnioskiem pochodzącym od pracownicy, która urodziła lub ma urodzić dziecko i chciałaby skorzystać z urlopu wypoczynkowego bezpośrednio po urlopie macierzyńskim.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny z tego co ja wiem to fakt urlop trzeba wykorzystywac do wrzesnia za rok ubiegły jezeli pracownik jest normalnie w pracy, a generalnie nie przepada on az do 3 lat i wyjatkowych sytuacjach takich jak ciąża, mozna go wykorzystac zaraz po maciezyńskim, ja takim sposobem posiedze na urlopie 2 miesiace, bo za rok 2011 mam 14 dni no i wskoczy mi urlop za 2012 kolejne 26 dni.

no dziś było ostro na ćwiczeniach.Na ostatnich 2 mnie nie było to już w ogóle brak kondycji.Myślałam ze tylko ja ledwo dawałam rade:p

Azura gratulacje z okazji studniówki :)

Ja mam już 8kg na plusie a zostały jeszcze 3 m-ce:/ także do końca spokojnie przekroczę dyszkę. Dobrze że mąż mnie pociesza że tylko w brzuch i biust i poszło;p

Hejka, już po zajęciach :) ale dała nam dziś wycisk...normalnie aż mi po tyłku leciało ;)
Wygląda na to że będę ćwiczyć 4 razy w tygodniu, bo 2 razy medison, a 2 razy szkółka...będę tak wyćwiczona, że chyba sama sobie ten poród odbiorę ;)

pomelo, spokojnie, przecież lekarz wie co robi, nie będzie Ciebie nie potrzebnie faszerować prochami, skoro nie ma to jeszcze zagrożenia.
Ale duża już ta Twoja Paulinka :) Fajnie :) nie łam sobie głowy, lekarz wie co robi.

Sylwia, no byłam bardzo szczupła, dlatego teraz tak nadrabiam z nawiązką :P

agusia, ja też mam zaległy urlop i też go nie zdążę wykorzystać do września, ale to że tak powiem problem pracodawcy :)

pomelo- ja w pierwszej ciązy miałam białkomocz - po prostu od pewnego momentu miałam badany mocz co dziennie i w pewnym momencie gin dał sygnał do porodu było to około m-ca wcześniej

ale jakie to były wartości to nie pamiętam- to 7 lat temu było hehehhehe

teraz też mam białko w moczu ale też wartości nie pamiętam- jak mi ginka mówi ze jest ok- to nie myśle o tym za dużo ;)))

u mnie w pracy za to chcą mnie wypchnąc na zwolnienie a ja nie mam ochoty bo w domu umarłabym z nudów ;))))

nulka wykorzystuję urlop zaległy za 2011r, bo potem nie da rady. Urlop zaległy można wziąć do września, ale najpierw trzeba wziąść macierzyńskie. czyli licząc że w czerwcu urodzę to na macierzyńskim będę gdzieś do listopada a wtedy urlop by mi przepadł lub musiałabym dostać ekwiwalent finansowy co nie bardzo jest pracodawcy na rękę :)

Pomelo kurcze to Twoje dziecię już duże :) No ale ty najwcześniej chyba rodzisz także to zrozumiałe. Co do białka to ja nie pomogę bo nie miałam z tym problemu.

Hej dziewczyny. Ja dzisiaj po USG mała waży 1600 g:)Ale na szczęście przytyłam tylko 1 kg od zeszłego miesiąca. Także mam na plusie 9,5 kg więc nie jest źle:) Ale za to w pracy też mam wrażenie że kierownictwo uważa że jestem na tym zwolnieniu bo mam taki kaprys. Co miesiąc jak dzwonię do kierowniczki (no bo przecież zwolnienie wystawia się na miesiąc) to mam wrażenie, że ma pretensje-mimo że już mówiłam, że raczej do pracy już nie wrócę. I zawsze po telefonie czuje się jakby moim obowiązkiem było pracowanie do dnia porodu, choćbym umierała. Wkurza mnie to... No a poza tym mój białkomocz trochę się zwiększył. Ostatnio miałam 64, a teraz 119. Lekarka mówi, że od 500 zaczyna się reagowanie. A na razie mam dużo odpoczywać i jeść dużo białka. Nie wiem sama co z tym białkiem zrobić...trochę się martwię, że to wzrasta... co myślicie?

dziewczyny,
od kwietnia po świętach rusza nowy cykl zajęć naklinicznej w SR, ktoś się zapisuje?

U mnie ciężko z tymi życzliwymi stosunkami, bo i tak jest obraza majestatu ze taaak szybko idę na zwolenienie :( Ale cały czas słyszę zapewnienie,że praca na mnie bedzie czekać. Zobaczymy...

no ja też na zwolnieniu byłam 2 razy pomóc nowej koleżance i 3 miesiące pod telefonem :)
no jeszcze na wigilie mnie zaprosili :)

ale z drugiej strony, nie wiadomo, jak się życie ułoży, lepiej odchodzić w życzliwych stosunkach

no ja po zakuoach i spacerze :)

z tyciem Azura ma racje, nawet ona i ja, ona ma 10 na plusie a i tak waży znacznie mniej odemnie mimo, że ja mam koło kilograma na plusie.
ja dzisiaj na obiad mam kaszankę, super bogata w żelazo i zalecana dla ciężarnych :)

No właśnie dziś poproszono mnie o przyjście tego dnia-09.03. Zasugerowałam, aby nowa osoba przyszła wcześniej. Zobaczymy w przyszłym tygodniu :)

Sama byłam w pracy w czasie zwolnienia na parę godzinek, by wprowadzić koleżankę w moje obowiązki. Oczywiście, dużo wcześniej zgłaszałam, że niedługo mogę pójść na L4 i że robię rzeczy, których nikt inny nie potrafi...
Masia może szef pójdzie Ci na rękę i da już spokój z tym 9.03.

Tak podejrzewałam, że się nie da :) trudno powiem pracodawcy, że nie i juz.

Masia z tego co wiem, lekarze mogą wystawić zwolnienie od następnego dnia ( od jutra ). Sama miałam z tym przeboje i biegałam po internistach by wpasować się i zachować ciągłość.

Inne tematy z forum

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?