Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *20

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Paulinka
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek (chyba Filipek)
07.06 - stokrotka84
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka- Córeczka Milenka
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - Córeczka
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa
12.07 - Joann4
14.07 - Nieska
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00
22.07 - iwonka_ika
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-19-t312369,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *20

Jonka, do mnie również to nie przemawia :D
ale promują to eko na całego :)

Ja też podobnie jak Nulka, tzn. rano mleko z chrupkami ( jestem uwzależniona od granoli :P ), potem koło południa parę kanapek, jeżeli do obiadu jestem jeszcze głodna to zjem jabłko lub jakiś jogurt, potem obiad koło 17, pod wieczór pije duży kefir :) Najczęściej mi styka :)

Nulka , widzę, że prowadzimy podobny jadłospis dzienny :) W ciąży jeśli jem kanapeczki to tylko z serem lub twarożkiem. Jakoś na wszelkiego rodzaju szynki nie mogę patrzeć..... :)

A co dziś macie dziewczyny na obiadek??? Ja dziś rybkę :]

Azura właśnie oglądałam....
Nie wiem ale do mnie to nie przemawia, jakieś myjki itp...

Ja się żywię tak samo jak Nulka dokładnie :)

heja na DDTVN gadają o pieluchach wielorazowych :)

My mieliśmy mieć małego Tymka, ale 2 pary naszych znajomych maja Tymków, kiedy byłam w pierwszej ciąży mówiłam że jak bedzie synek to wybraliśmy takie imie to mówili że Feeee no daj spokoj itp , a nagle prosze ;)

Hmmm co jem?

Sniadanko, zazwyczaj płatki albo jakies fikuśne kanapeczki ( małe śniadanie)
Lunch: jakies owoce, albo twarożek
Obiad: wiadomo róznie, czasem zdrowo ;) a czasem jakas Pizza ;)
Kolacyja : kanapeczki, jogurt owoce zależy na co mam ochotę

W miedzy czasie jest miejsce na jakies słodycze ale mało ich jem.

Ja nie mam takiego podziału ;) Poza tym zalezy od planu dnia i w ogole o której wstane ;)
Ale np... jakies 30-60 min po wstaniu jem płatki z mlekiem, albo jakis jogurt, albo jogurt z musli... potem koło 12 jem albo 2-3 kromki chlebka z serem i czasem warzywami, albo chlebek z twarożkiem albo paróweczki ;) i poźniej koło 15-16 obiad... a poźniej to różnie, albo do wieczora przekąski, jogurt, owoce, cos slodkiego... albo nic ;) i do rana...

Hej dziewczyny,
ja się tak zastanawiam trochę ze względu na mój spadek wagi,
jak wygląda wasze przykładowe menu, co na śniadanie, na II śniadani , obiad....
napiszcie proszę bo się juz głowię czy dobrze jem

Czesć Mamusie :)
U nas z imieniem dla dziewczynki od początku wiedzieliśmy,że będzie Maja Anna. A dla chłopca nie mogliśmy dojść do porozumienia zwłaszcza,że mąż obstawiał za imieniem Kazik, którego w ogóle nie chciałam słyszeć ;) Zdecydowaliśmy się na Franusia i też ze strony mojej rodziny nie spotkało się to z aprobatą.

W mojej pracy ludki mają: Rubena, Emme, Kacpra, Szymona lub Wojtka. Szymków i Kacprów akurat w moim otoczeniu jest dużo. Z takich żadszych imion znajomi Synka nazwali Tymon/ Tymek.

Co do pokoiku nasze dzieciatko będzie miało osobny pokoik, ale łożeczko z początku i tak będzie stało obok naszego. Narazie się zapieram,że nie bedzie spało z nami a jak to będzie to zobaczymy :)

Cześć laseczki,
spójrzcie co znalazłam http://wyborcza.biz/finanse/1,105684,11260710,Koniec_z_ulga_na_internet__Co_zmieni_sie_w_ustawie.html

Azura, a ja pomimo braku bramek uwazam, ze mecz nie był tragiczny -oglądałam na trzeźwo, z popcornem ;) Mieli kilka akcji,które im nie wyszły... ale jak po pierwszych 20 min Portugalia nie strzeliła nam gola zaczełam sie zastanawiać, czy napewno gra Polska ;)

A co do spania, o siebie sie nie boje, bo ja mam od zawsze czujny sen, ale od męża sama nie raz dostalam w twarz z łokcia wiec nie bede dziecka narażać :P a tak ona bedzie u siebie, my za sciana a niania i monitor beda czuwać ;)

Moja mała w 27 tyg wazyła ok 1150g ale dr powiedziala, ze na ten tydzien jest ok i nie jest za duza... wiec licze, ze maszyna mnie nie oszukała i ze juz mała bedzie rosła w normalnym tempie a nie jak wcześniej ;) Ja mialam 3600 i mam nadzieje, ze Olcia wieksza nie bedzie ;)

witam w czwartkowy poranek :)

Dzięki dziewczyny za rady w sprawie imienia- na szczęście mamy jeszcze trochę czasu i może w końcu uda nam się podjąć decyzję. My dla dziewczynki też mieliśmy imię na 100% miała być Wiktoria, a tu się chłopak pojawił i tyle różnych pięknych imion. No cóż bedziemy intensywnie myśleć :)

Co do spania malucha- my będziemy mieli łóżeczko w sypialni. Także mały będzie blisko łóżka. Jeśli będzie krzykacz to mąż będzie musiał się przenieść do salonu aby się wyspać do pracy. Ja osobiście chciałabym aby synek spał w swoim łóżeczku, ale głowy sobie uciąć nie dam że dla wygody będę go brała do łóżka. Przynajmniej gdy będę jeszcze obolała.

Jutro mam badanie glukozy i powiem szczerze że bym chciała żeby badanie było już za mną. Jestem zła bo mąż przyszedł wczoraj z grypą do domu- kaszle, smarka, kicha i ma gorączkę. Jest na chorobowym a ja strasznie się boję że się zarażę :( Na mnie niestety nic poza antybiotykami nie działa :( Więc będę się ostro męczyć, a muszę jeszcze chodzić do pracy 3 tyg bo dopiero od poneidziałku przychodzi moja zastępczyni i musze ją wyszkolić :(

Co do wagi to nasz mały w 23 tyg ważył 628g.

Heja, oglądam ten beznadziejny mecz i bardzo żałuje ze to Karmi, które pije nie ma procentów...bo na trzeźwo to nie idzie oglądać...masakra:-)

nasz mały w 24tygodniu ważył 630g i w porównaniu do Gabrysi jest sporo większy ale w końcu to mały mężczyzna :-)
Gabrynia ważyła 3390g jak się urodziła a teraz mam nadzieje że nie więcej niż 3600g będzie ale to się okaże za pare miesięcy :-)

ja planowałam że młoda będzie spała tylko u siebie ale życie zweryfikowało te plany ... Wytrzymałam ponad półtora miesiąca wstając do niej na karmienia i odkładając do łóżeczka - ale potem łatwiej mi było jak spała z nami, zresztą to jest niesamowite przytulić się w nocy do takiego malutkiego stworka ...
Nigdy nie mieliśmy problemów z usypianiem, zawsze zasypiała w swoim łóżeczku tylko później jak się budziła na karmienie to już zostawała u nas ( jak była mniejsza - to dopiero nad ranem (po 6tej) a potem się rozleniwiłam i już jak się obudziła koło 1/2w nocy to też już z nami spała). Niecałe pół roku temu odstawiliśmy ją już na stałe do jej łóżeczka i też odbyło się to bezproblemowo - była kilka kryzysowych nocy - ale to z racji że ząbki wychodziły i po prostu potrzebowała przytulenia, pogłaskania po główce itd.

ja to bym się bała takiego malucha do drugiego pokoju, cały czas bym czuwała albo chodziła sprawdzać czy oddycha, a jak miałam koło siebie to jakoś tak pewniej się czułam, ale jak miał 7 miesięcy to poszedł do swojego pokoju i do tej pory nie mamy problemów, jak mówimy że idzie spać to wchodzi sam do łóżeczka i się kładzie :)

my dla Dawida mieliśmy od razu (mąż wybrał a ja się łaskawie zgodziłam pod warunkiem że dla drugiego będę sama wybierać ) a i tak dla drugiego nie mieliśmy pomysłu i teraz poniekąd mamy, ale nadal ja się zastanawiam bo i tak coś nie mogę w tą dziewczynkę uwierzyć :)

no ona jest większa o dobry tydzień, rośnie sobie jak na drożdzach i odchudza mamusie :)
a tak poważnie to i ja i mąż mieliśmy po 4 kilo więc chyba goni rodziców, bo podobno jak duże będzie dziecko najbardziej miarodajne jest to ile ważyli rodzice, szczególnie matka w chwili swoich narodzin :)

azura,
wkręciłaś mnie z fotelem bujanym, też chce,
jak wstawię łóżeczko i się zmieści to kupię )

moj młody na poczatku 23tygodnia ważył 487g a niby i tak jest mniejszy o 3 dni niz wychodzi z miesiączki

Ja wczoraj miałam ważoną córkę i wyszło 480g a zaczęłam 24 tydzień. Super, że Twoje dziecko takie duże :) i gratuluję - 0,5 kg :)

Inne tematy z forum

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...