Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *20

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Paulinka
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek (chyba Filipek)
07.06 - stokrotka84
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka- Córeczka Milenka
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - Córeczka
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa
12.07 - Joann4
14.07 - Nieska
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00
22.07 - iwonka_ika
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-19-t312369,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *20

Mikulka to spora ta twoja malutka :-)
ale super że tak rośnie
Ja ostatnio nie miałam ważonego małego dlatego czekam na kolejną wizytę żeby zobaczyć ile nasz wielkolud już waży :-)

To z roztargnienia, chciałam tyle rzeczy napisac-musicie mi wybaczyc.

To miało byc oczywiscie do białej_katarzynki:)

Nie chciałabym znaleźć takiej Pani :/

hej dziewczyny, my właśnie po wizycie,
Młoda waży 750 gram, więc przybrała prawie 400 gram no a ja pół kilo schudłam, ale powiedział, że wyniki i Młoda super więc moje chudnięcie też super, szczególnie, że mam nadwagę.
no ale jak mu powiedziałam jakie eskapady urządzam to się facet za głowę złapał i powiedział, żebym do 2h i 10 kilometrów się ograniczyła, i jak już 2h pochodzę to , żebym już nie odkurzała i myła okien :)
szczególnie, że coś mi się szyjka macicy troszkę rozmiękcza, jeszcze nie ejst to nie pokojące ale maratony mam na razie zawieśić.

aaaa, jak by ktoś robił sobie fibrynogen i d-dimery, to fibrynogen norma bez ciąży jest do 4, a w ciąży do 6, a d-dimery bez ciąży 500 a w ciąży 1000 - tak piszę jak by ktoś się miał martwić.

Co do imion to i Alaksandre i Szymon fajne, dzecka nie skrzywidzi - no i obstawiam Kacperka.

Nasze będzie stara dobre Anna, nie wiem czy popularne ale ładne, uniwersalne i międzynarodowe.

a jeśli chodzi o spanie z dzieckiem, to wedle mojej wiedzy (jestem psychologiem, mąż też) to teorii jest 100 co jest dobre a co nie.
jedni piszą, że bliskość super i dzieci się lepiej rozwijają, inni że dzieci nie mają swojego miejsca i się stresują a do tego co kraj to obyczaj no i co roku jest inna moda (trochę jak z masłem i margaryną - raz jedno trujące a inne dobre a innym razem odwrotnie) więc wydaje mi się, że każdy powienien zrobić tak jak czuje, bo intuicja kochającej matki jest najlepszym doradcą :)

Ja teraz przez te duszności niestety nie mam za bardzo apetytu ale owoce jem i zawsze coś w siebie wmusze a nawet obiad dam rade zjeść czasami :-)
Ogólnie to jem to co mam ochotę i nie ograniczam się jakoś mocno :-)

Akamara pomyliłaś os. ale spoko:)

Odnośnie spacerów po p.oruńskim

"Z ulicy Przy Torze przechodzimy do Parku Oruńskiego. Trzy dni później, w sobotę (25 II) przed godziną 9:00 znaleziono tam ciało kobiety. Jak ustalili policjanci, były to zwłoki 46-letniej gdańszczanki, która dzień wcześniej w godzinach popołudniowych wyszła na spacer z psem i nie wróciła do domu.

- Biegły z zakresu medycyny sądowej podczas wstępnych oględzin zwłok nie stwierdził, aby do śmierci kobiety przyczyniły się jakieś osoby trzecie. W trakcie czynności procesowych na miejscu zdarzenia funkcjonariusze znaleźli przy zmarłej telefon komórkowy i pieniądze, dlatego też wstępnie wykluczono, aby doszło do przestępstwa na tle rabunkowym. Kobieta nie miała też żadnych widocznych obrażeń na ciele mówi nam rzecznik KMP."

sylwiaagnieszka mnie też do śłubu malowała dziewczyna o imieniu Olimpia:) moze to ta sama laska, bo to dosc mało spotykane imie:)

Nam położna dzisiaj na szkole rodzenia mówiłą, zeby jesc wszystko tylko z umiarem i patrzec jak dziecko reaguje,pokarm do mleka przenika po 6 godz. Oczywiscie nie wcinac na raz kilograma czeresni czy truskawek, ale na troche mozna sobie pozwolic. Takze dziewczyny zdrowy rozsądek nas uratuje, mam nadzieję, bo już widze Babcie, ciotki które napewno pospieszą z dobrymi radami, ktore kiedys były standardem,a teraz sie od nich odchodzi.

Uaktualniona:

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Paulinka
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka- Córeczka Milenka
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - Córeczka
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa
12.07 - Joann4
14.07 - Nieska
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00
22.07 - iwonka_ika
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta

Jeżeli chodzi o spanie z dzieckiem to ja od początku mówiłam że mała będzie spała sama w swoim pokoiku w swoim łóżeczku i tak było ale około tygodnia spała ze mną na początku ponieważ bolało mnie krocze i wstawanie z bardzo niskiego łóżka ze szwami na kroczu było dla mnie morderstwem a (były)mąż nie chciał mi pomóc i przynieść jej do karmienia.
Ja całe życie się kręciłam w łóżku ale jak mała ze mną spała to jak tylko chciałam zmienić pozycje w łóżku to odrazu się budziłam :-)
Chyba instynkt świeżo upieczonej mamusi nie dawał mi się kręcić żeby nie zrobić małej krzywdy
Teraz również nie zamierzam spać z małym tym bardziej że moje kochanie powiedziało że będzie mi go przynosić do łóżka na karmienie Zobaczymy jak będzie :-)
Dzięki częstemu wstawaniu na karmienie bardzo szybko zgubiłam kg z ciąży i jeszcze więcej :-)

tak a propos imion to naszego Filipka można wykreślić, Mąż się na to imię już nie zgadza, bo jest w czołówce ;)

nam przy Tysi też się kilka imion dość oryginalnych podobało - Nawojka właśnie, Zoja, Maura... ale nam do nazwiska nie pasują :P

a teraz się nie możemy zdecydować, mamy oczywiście całe listy imion, ale zupełnie się nie pokrywają ;)

oolll mnie do ślubu malowała właśnie dziewczyna imieniem Olimpia :)
Bardzo ładne i niespotykane :)
Mam koleżankę imieniem Nawojka i kiedyś miałam niezłą jazdę na jego punkcie.

A Emma to też mi się bardzo podoba!!!!!!
Tylko mój Mąż to na pewno by się nie zgodził :(
Jestem zagorzałą fanką serialu "Przyjaciele" i Rachel urodziła tam córeczkę i tak właśnie ją nazwała i strrrrrasznie mi się spodobało :)

wg tej listy to w K-P nigdzie http://bellamy.pl/uploads/catalog/ekspozycja.pdf ale może warto do nich zadzwonić i popytać...

ja właśnie oglądam fotki z naszego wyjazdu na 1 rocznice ślubu jak to męzowi powiedzialam,ze bedzie tatą :))) ehh :)))

jaaaaaa własnie wysłałam mężczyznę na polowanie truskawkowe do biedronki
jak dobrze ze jest tak blisko
hahahhaha

ja aż do liceum nie spotkałam drugiej olimpii i potem po liceum aż do dzisiaj znowu też nie
dlatego osobiście uważam że imiona niepowtarzalne są super

na dziś u nas będzie EMMA ;))
(przepadłą julianna - tacie kompletnie nie podpasowała , szkoda ale nie rozpaczam bo jest emma)

co do spania z dzieckiem, ja podobnie jak madziuska- na początku było że młoda śpi u siebie, ale jak wróciła po tygodniu w szpitalu na patologii (gdzie nie mogłam spać w nocy koło niej) znalazła się u nas w łózku nie byłam potem wstanie wstawać po 6 razy heheheh
z własnej wygody - nei pamiętam dokładnie ile spała z nami, ale nie było większego problemu ze spaniem w łóżeczku- ja miałam problem z usypianiem i to meeeeeega problem ... ale to inna bajka ;))

a jak sprawdzę czy bellamy jest gdzieś do obejrzenia w kujawsko-pomorskim/? podpowiecie? jade do rodzinki w niedzielę i mogłabym w tygodniu podskoczyć i zobaczyć - bo jednak łóżeczka za tysiaka w ciemno nie chciałabym kupowac ;/
a mi się baaardzo podoba ten model z komódką z boku ;))

Ja mam na razie 5kg + ale brzuchol jest wielgachny :-)
Możemy wkleić niedługo znowu nasze brzuchole :-)

Oj taaak, wielki brzuch to moje drugie imie ;) hii... czuje, ze zaraz zrobimy powtórke i powklejamy fotki co by zobaczyc kto urósł ;)

Właśnie widziałam, ze w TV reklamują masiowe truskawki z biedronki, jakoś nie mam ochoty na nie. Odwrotnie jest jeśli chodzi o pomarańcze :P
Ja mam już 7 kg + i wielki brzuch, nie wiem czy to dobrze czy źle.Ja też z '84 ;)

hej gadułki :-)
ale się rozpisałyście
Jeżeli chodzi o imię dla naszego synulka to cały czas się zastanawiamy więc jeszcze 100% decyzji nie ma bo ja co chwile coś zmieniam :-)
Ja dzisiaj mam takie duszności że szkoda gadać :-/
W ogóle jakoś dzisiaj się źle czuje ale to pewnie przez zmianę pogody :-/

A jeszcze zapomnialam napisać, ze bedac dzis na spacerze na osiedlu widzialam dwa nowe Jedo ;) bo 3 krążą już długo a dzis widzialam tego fioletowego w kropki i brązowo beżowego- oba fajne :))

Agusia85-my mieliśmy od razu wybrane imię dla chłopca, a dla dziewczynki to były krwawe negocjacje. W końcu wybraliśmy i super, a jakiś tydzień temu mój ukochany wymyślił jakieś imię nie wiem skąd i też próbuje mnie przekabacić, ale ja się nie daje:)Nie ze złośliwości-tylko po prostu mi się to imię nie podoba:)
Akamara-co do Twojego brzucha to wogle się nie martw, każda babka jest inna i jedna przytyje 30 kg, a są takie co wogle po nich nie widać:) powiem Ci, że chyba wolę Twoją opcję niż po 15 kg na każdym boczku:) Ja jutro mam lekarza i ważenie, więc dieta pełna-coby nie dostać zawału serca z powodu kilogramów:)
Pg-co do jedzenia, to moja siostra w 1 ciąży jadła tylko rosołki, bo mały miał różne nietolerance wysypeczki, kropeczki itd, natomiast przy drugim od razu po porodzie jadła jak normalny człowiek cytrusy, truskawki, wszystkie warzywa itd. Także bądźmy dobrej myśli, że nasze dzieciaczki to będą zuchy i dadzą mamom trochę pożyć jedzeniowo:)
Jak ja kocham truskawki:) Narobiłyście mi apetytu:)
A wogle to dzisiejsza pogoda mnie tak optymistycznie nastroiła, że szłam na spacer i miałam takiego rogala na twarzy jakbym ze 20 baniek w totka wygrała:)

Inne tematy z forum

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

Dr Małgorzata Błędzka (4 odpowiedzi)

czy może ktos chodzi do pani doktor? chciałabym poznac opinię o niej.