Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *20

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Paulinka
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek (chyba Filipek)
07.06 - stokrotka84
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka- Córeczka Milenka
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - Córeczka
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa
12.07 - Joann4
14.07 - Nieska
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00
22.07 - iwonka_ika
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-19-t312369,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *20

Azura, jak juz pisałam, dzwonilam tam dzis ,pani powiedziala, ze remont mial sie zakończyć! 1 lutego a trwa nadal i nie wie ile to potrwa i póki co maja sprzedaz internetową...
Hubi tez mi sie podobał, gorzej z ceną ;)

A jesli chodzi o spanie, młoda bedzie miała swój śliczny pokoik i mam nadzieje, ze bedzie od początku sama spała... ewentualnie jak mąż bedzie szedł do pracy to bede ją brała do siebie, co by wygodniej z rana bylo ;) Ale jak dziewczyny piszą, zycie zweryfikuje ;)
My właśnie kończymy meblować sypialnie, tzn meble przenosimy i powoli przygotowywujemy sie na remont pokoiku :) Już sie nie moge doczekać !!! :))

Jak dla mnie to wałeczki też są zbędne. Jakby co to można zwinąć kocyk albo ręczniki i jeden wydatek z głowy ;)

Mój siostrzeniec do 2 i pól roku spał praktycznie ze swoimi rodzicami w łóżku, ale jak się wyprowadzili i Mały zobaczył swój pokoik i ekstra swoje własne prywatne łóżko z baldachimo-moskitierą to aż zapiał i śpi tylko tam i w ogóle się nie pcha do łóżka rodziców ;)

Witam i ja ;)
Piękny dzionek prawie cały dzien byłam na spacerku, cudownie ;)

Dużo tematów poruszacie o tych firmowych to nie mam pojecia bo mam wlasna firme.

Imiona? Aleksander jest super ale zdrobnienie Olek mi sie nie podoba choć można mówc do niego Alex ;) dodatkowo obstawiam Kacperka ;)
Na nas też dziwnie patrza ze bedzie Vincent, ale nam sie podoba, problem mielibyśmy gdyby była dziewczynka ale plan był na Lily .
Ja jestem rocznik 87 i w klasie mialam 3 Pauliny, 3 Piotrów, 4 Katarzyny ;)

Madziuska2 ma racje jeśli chodzi o spanie z maluszkiem.
Ja również przez pierwsze tygodnie spałam z maluszkiem bo młoda od poczatku miała kolki ;/ teraz ma swoje łózeczko i tam śpi choć czasem jest problem od kiedy umie wstawać.
Musze powiedzieć że usypianie dziecka np w wozku, łóżku rodziców a pozniej odkladanie do wlasnego łózeczka to nie jest dobry pomysl, taki maluszek nagle sie budzi i nie wie co sie stało bo jest w innym miejscu niz to w ktorym zasneło.

Wałeczki nie yły nam potrzebne wiec też nie wiem czy to potrzebne czy nie, a monitor działam jak młoda spała na boku.

oj mi się też marzy bujany fotel.... oj i to jak bardzo!!
Ale tatusiek twierdzi, że to zbędna rzecz i na razie ma opory, heh ale coś czuję, że uda mi się tatuśka przekabacić :D

PS. Zapomniałam Wam powiedzieć, że od jakiś paru dni wołamy z chłopakiem do siebie- Mamo / Tato :) i to jest super uczucie :D Głupie? Heh a ile radości :D

hej Kobitki :)
Odpoczywam u rodziców do końca tygodnia, rodzinkę odwiedzam, także mało czasu żeby zaglądać na forum :) Ale widzę, że wątek rośnie jak na drożdżach :D

Jestem 88 i w klasie miałam 4 Kaśki :P Zawsze jak do odp wołali po imieniu to strach i nadzieja w jednym, ze "to nie ja " :D

Heh Akamara my mieliśmy tak samo :D Dal dziewczynki zgodnie, jedno imię wybrane, a dla chłopca dylemat.... I jak już wiemy że chłopak to zastanawiamy się się na KACPER i MAKS :) ja jestem za K :P

Muszę Wam się pożalić/pochwalić że mój chłopaczek to tak dziś mnie pokopał że od 5 nie spałam, a jak przykładałam rękę to zaczynał jeszcze mocniej :D Przez pierwsze 5 minut nawet fajne było, ale potem już miałam dosyć :P Łobuziak rośnie, nie ma co :)

My łóżeczko i komodę też prawdopodobnie będziemy "w ciemno" zamawiać, chociaż wolałabym najpierw zobaczyć na własne oczy, pomacać trochę... tak dla pewności :) Mebelki wstawimy do nas do pokoju, i ambitnie chciałabym aby dzidzia spała u siebie, ale zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Oj ja nie tyłam tak do 16 tc, wręcz schudłam i to 8 kg... bez żadnych wymiotów, ot tak po prostu... a teraz w przeciągu ok 6 tygodni doszło 6 kg, i nie ukrywam, że mnie to przeraża... (tym bardziej, że należę raczej do "zaokrąglonych" babek :) )

Co sądzicie o tych bezpiecznych wałeczkach do spania?
Sprawdza się? I jak np ktoś z tego korzysta, to wówczas te monitory oddechu działają? tzn chodzi mi o to, czy jak dziecko leży tak troszkę na boczku to monitor i tak "wyczówa" jego oddech ??

Trzymajcie się! Dużo zdrówka!

Ale mi się ten zestawik spodobał http://vitaliagdynia.istore.pl/pl/bellamy-zestaw-hubi-krem-z-lozeczkiem-60x120.html#op1

Na ten fotel bujany choruję od dawna i to w sumie przez niego odkryłam Bellamy :)

iwonka, mój lekarz bierze tylko 100 zł, nie ma znaczenia jakie badania robię, ale ja prowadzę ciążę od początku więc nie wiem jak to jest, jak się chce samo badanie USG połówkowe.

Dziewczyny muszę się umówić na USG połówkowe mogłybyście mi kogoś polecić i zarazem abym nie zbankrutowała

~pq a u nas z imieniem jest na odwrót dla dziewczynki mielismy jeden typ jeszcze zanim zaszłam w ciąże, a z imieniem dla chlopca mielismy ogromny problem, na szczescie sam sie rozwiązał, bo bedzie córeczka-chociaz ja cały czas sie boje, ze moze jakas pomyłka bedzie i przy kazdym usg sie pytam czy nic w tej kwesti sie nie zmieniło:)

nilka gratuluję chłopaka :) u mnie niby dziewczynka ale jak się nie urodzi to nie uwierzę :))

ja też jem to na co mam ochotę, teraz zaczęłam tyć ale zacznę się martwić wagą jak urodzę :) jak karmiłam piersią bardzo szybko chudłam więc i teraz na to liczę tym bardziej przy dwójce maluchów.

a co będzie w czerwcu lipcu to dopiero będziemy ociężałe i jeszcze to ciepło na dworze :)

makuszka co do spania razem to ja też nie chciałam zanim urodziłam, ale pierwsze 5-6 tygodni młody spał z nami bo najzwyczajniej w świecie nie chciało mi się w kółko wstawać do niego tym bardziej po CC gdzie wszystko mnie bolałao przy każdym ruchu, a i często dawałam pierś i ja drzemałam mały jadł po pół h się obudziłam zabrałam pierś odbiłam i dalej spać, tak więc dla mnie to było bardzo wygodne, ale gdzieś słyszałam że maluch do około 6 tygodnia nie jest wstanie przyzwyczaić się więc po tym czasie poszedł do swojego wyrka i nie było problemu. I mały spał z brzegu tylko że mamy poręcz w łóżku później ja a na końcu tatuś więc nikt go nie przygniótł, a śpi się tak czujnie że nie zgnieciecie malucha. Ale to każda zweryfikuje jak już urodzi i będzie maluch co 5 min wstawał :)ja też się zapierałam że nie będzie spać z nami i kilka innych rzeczy też mówiłam co się później nie sprawdziły :))

A mi z tych dwóch imion bardziej podoba się Aleksander...dla małego bobaska Oluś, później chłopiec/ chłopak Olek i oczywiście dorosły Pan Aleksander...super :-)

i za bardzo nie podoba mi się zdrobnienie Szymek...ale to tylko moje skromne zdanie...kieruj się sercem:)

A w ogóle to uważam, że imiona męskie są o wiele ładniejsze...i naprawdę trudno wybrać coś dla dziewczynki... przynajmniej nam było trudno!

O i ja jestem 84 i nie miałam w klasie żadnej Ani, ani Kasi...za to było sporo Mart i Monik :-)

U nas też miał być Aleksander dla chłopca i chociaż ja nie byłam przekonana to mój mąż powiedział że to i tak on pujdzie rejestrować malucha. No ale będzie dziewczyna więc obstawianmy JULIANNĘ lub Emilię oba po moich prababciach.
Ja dziś po lekarzu, niby okej ale trochę ciśnienie mi skacze więc muszę założyć dzieniczek i mierzyć 3 razy dziennie. Zwolnienie mam do 21. Jestem ciekawa jak mi wyliczą wypłatę za luty skoro od sierpnia do stycznia byłam na wychowawczym.

Hejka Dziewczyny :)
My już po wybiegu :) :) :)
Wiosna tuż tuż, pod koniec szłam w rozpiętej kurtce :) Bosko :)

Synek będzie mieszkał z nami, ale na pewno w swoim łóżeczku. Nie zasnęłabym spokojnie z obawy że zostanie przygnieciony np. przez Tatusia, co lubi się wiercić i nie jest tak czujny.

Z tego co pamiętam to nulka znalazła hurtownie w Gdyni, co ma mebelki Bellamy, tylko tam był remont.

Co do imion to my mamy bardzo nietypowe imię i drugiego Anatola w klasie nasz maluch na pewno nie spotka :)

Znajomi dziwnie reagują na to imię, rodzice nie komentowali, że dziwne więc uważam za zaakceptowane ;)

Ja się wiercę w nocy więc bałabym się, że zgniotę malucha. Poza tym spanie z dzieckiem w łóżku może skutkować później w trudności zasypianiu gdzie indziej. Zgadzam się z tym, że dziecko powinno wiedzieć gdzie jest jego łózko i tam zasypiać.

takie jest moje zdanie, w sumie nie mam doswidczenia w tej materi, ale nasza córeczka od poczatku bedzie miała swoje własne, małe królestwo:)

makuszka ja szczerze mówiąc nie wyobrazam sobie spania z dzieciątkiem i to za dwóch powodów po pierwsze bym sie bała, ze cos moze sie stac, a dodam, ze mam bardzo czujny sen, byle much amnie zbudzi, a po drugie, ze jak sie takiego dzieciaczka przyzwyczai do spania z rodzicami to pozniej za chiny nie bedzie chciało spac samo.

a ja wokol siebie nie mam ani Szymona ani Aleksandra :-)

Dziewczyny, ostatnimi czasy bardzo popularne a moze "modne" stalo sie wychowanie w bliskosci, ktore w swojej teorii zaleca spanie z dzieckiem w lozku. Co Wy na to? Bo mi sie to nie podoba. Ululac w lozku lezac obok jest OK, rano przyniesc do lozka zeby wspolnie sobie podrzemac tez OK, ale tak cale noce to mi sie nie podoba. Uwazam ze dziecko powinno wiedziec ze ma lozeczko i tam jest bezpieczne i tam spi.

Co do imion to znowu w moim otoczeniu jest 4 Aleksandrów, a Szymona zadnego, takze ta popularnosc rozklada sie:) Mi sie podoba jedno i drugie:)

Apropo imion, to ja jestem 88 i Kasiek w klasie mialam 5 a Agnieszek 2 ;) Ja bym jednak wolala Szymona, bo zdrobnienie Olek mi sie nie podoba ;) ale o gustach sie nie dyskutuje ;)

Ojej, dziewczyny zabije Was za tą pizzeee... jezyk mi do tylka ucieka !!!! Na szczescie Galeria jest daleko i dziś mam na obiad spagetti :D tez dobre :D

Ja licze ze na truskawki sie jeszcze załapie... poza tym probować zamierzam wszystkiego, zobaczymy jak mała bedzie tolerować i w razie co bede eliminować... :)

Wróciłam ze spacerku... pięknie jest... mmm :) oby bylo coraz lepiej ! śniegi i mrozy akysz !!

Inne tematy z forum

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

Jaką nakładkę na WC polecacie? (11 odpowiedzi)

Jestem zielona w temacie, każda pasuje? jaka jest najlepsza, najwygodniejsza? proszę o poradę....