Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *21

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka lub Paulinka
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka- Córeczka Milenka
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - Córeczka
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa
12.07 - Joann4
14.07 - Nieska
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00
22.07 - iwonka_ika
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-20-t313531,1,16.html

ZAPRASZAM NA POGADUSZKI, BO POPRZEDNI WĄTEK MA JUZ PRAWIE 400 POSTÓW ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Warsztaty zm.in. pierwszej pomocy dla przyszłych mam 13.03.2012

mikulka - nie wiem czy dobrze kojarze ale chyba pisałaś że jesteś psychologiem ... szukam namiarów na jakiehgoś jnego /rozsądnego psychologa dziecięcego w Gdańsku - chodzi mi o rozmowę - chcę się poradzić w sprawie mojego słonka ;)) bo wiem już że problem będzie w jednej materii a sama jakoś nie mam pomysłu jak go rozwiązać a chce to zrobić jak tylko pierwsze mignięcia się pojawiły heheheh
możesz pomóc ???

a tak w ogóle szalone popisałyście że heeeej
ja na wygnaniu mam słaby dostęp do neta to czytam was raz dziennie i zajmuje mi to z pół godziny jak nic

ja na 13 na spacerek przed się piszę, pracę kończę o 15.30 a zajęcia o 17 są - więc jaknajbardziej w międzyczasie się powłóczę ;)
w ogóle się zastanawiam czy nei wziąć wolnego - bo na 11 ide na usg połówkowe heheh więc z pracy wyjść muszę ;)

azura- wózek fajowy - ja dobrze kojarzyłam że chciałaś jane czy to akamara .... tak mi się kojarzyło że jedna z was hihihihi za pomyłkę przepraszam

w ogole szkoda ze nie ma podglądu wątku jak się odpowiada bo nie pamiętam co komu chciałam napisać hehehhe

ja nie wiem ile mam w obwodzie, wiem za to że moje tycie po pierwszym trymestrze zwolniło w końcu i w ostatnim miesiącu przytyłam tylko 0,5 kg - więc hura ;)))

miłego dnia !! w bydzi słoneczko- nie wiem jak w 3city - ale słoneczka zycze ;))

Dzięki dziewczyny za wsparcie. Będę już uważać na to co jem, a ze słodyczy tylko galaretkę ;)

Azura, wózio śliczny :D i te kolory :D ile daliscie ?

Kasia i Tomus, to odpoczywaj teraz dużo co By Aruś jeszcze zaczekał conajmniej ten miesiac !

Biała katarzynko, ciekawe czemu Ci tak powiedziała.... dziwne.... a nie mozesz zadzwonic i dopytac ? Po co Ci taki stres ?

elfiik, ja tez przytyłam jakos miedzy 22 a 26 (+/- tydzien) 3 kg wiec uwazam, ze to przesada...

Madziuska, a umawiałaś sie do dr na te prywatne USG ? Na te pomiary przepływów ?
Moja mała na Jeleniogórskiej ważyła w 27-28 tyg 1130 albo 1150 ... ale ja jakos nie wierze temu usg z czarów PRL :P wiec czekam na 23 marca bo wtedy idziemy prywatnie i dowiem sie ile wazy moja kluseczka :))

Z panem z Pinio negocjacje sie udały ;) tzn 250zł rabatu plus transport gratis ( z Opalenicy, bezposrednio od producenta ) wiec jak dobrze pojdzie to w połowie marca z mężem robimy sobie wycieczke do Poznania i podjedziemy do któregos ze sklepów zobaczyc :) Czas ok 4-5tyg, wiec jeśli któraś nie jest pewna a ma czas, możecie zaczekać a poźniej zapraszam do siebie na ciacho- bedzie można obmacać mebelki ;)

hej dziewczyny :)
myślę, że 3,5 kilo w 4 tygodnie to nic nadzwyczajnego - ale pewnie lekarzowi chodzi o to, żeby się nie rozpędzić z tematem - czyli takie żółte światełko :)

co do spacerku to chodzi o te warsztaty w scandicu, dzieci mile widzane, bezdzietne się muszą oswajać. dokładnie na godzinę się umówimy jeszcze :)

a jeśli chodzi o wagę płodu to moją w 24 tyg 0 dni ważyła 750, w piatek znów idę do lakarze więc też się dowiem,
ale mojej koleżanki córka, jak ją miezyli to raz był 2 tyg do przodu, raz tydzień do tyłu i tak w kółko a w rezultacie 4,500 kg, więc chyba nie ma się co zastanawiać bo popierwsze tępo wzrostu w różnych okresach jest różne, maszyny zawodne (na etapie 750 g wahanie jest już prawie 200g na samą maszynę czyli może również ważyć 950 jak i 550...)

ja zaraz uciekam do mamy bo chora biedna ale nie zarazliwie, więc nagatowałam jej rosołku i jej zawiozę a później się przespaceruję.

hejka brzuchatki :-)
ja dzisiaj już trochę lepiej się czuje ale jeszcze nie jest super niestety.
Kasia i Tomek ja z córcią też bardzo szybko miałam ją bardzo nisko i musiałam sie trochę oszczędzać ale w efekcie końcowym przenosiłam ciąże i urodziłam 9 dni po terminie i to jeszcze był to wywoływany poród mimo że na koniec już się nie oszczędzałam i robiłam dużo rzeczy i dużo chodziłam :-)
Ciekawa jestem jak teraz będzie :-)

Taki piękny dzień a ja muszę w łóżku leżeć :-(

Co do wagi to ja pomiędzy 24 a 28 tygodniem ciąży przytyłam 4 kg. A teraz tylko 1 kg, więc to naprawdę bywa różnie. Myślę, że ta lekarka trochę przesadza.... pewnie nie zaszkodzi żadnej z nas zdrowe odżywanie, ale bez przesady:):)dziewczyny dzisiaj piękny dzionek także spacerek wskazany:)
Ja wczoraj wyprasowałam chyba z tonę ciuszków dla chyba Agatki:):)i dzisiaj je rozdzielam i wkładam w komodę i rzeczy mężunia muszą znaleźć sobie inne miejsce:)trzymajcie się brzuchacze:)

My w przyszłym tyg też zaczynamy zakupy. Chcemy do końca urządzić pokoik, kupić rzeczy potrzebne do szpitala i dla małej, a na kwiecień zostawimy sobie lozeczko,materac, a wózek ro sama nie wiem, hehe to chyba będzie najtrudniejsze. Dlatego Azura zazdroszczę zakupu:)

Madziuska2 moja w 26tyg ważyła dokładnie 705gr (kruszynka:) i do terminu z OM była 2 tyg za mała, później byłamw 30tyg i troszkę odrobiła,bo za malutka była już tylko tydzień, a dzisiaj idę na to 3ważne usg i zobaczymy jak teraz sie miewa.

Witajcie Brzuchatki,
ja tez bylam wczoraj na wizycie. To juz 32 tydzien, wiec bylo to szczegolowe USG. Arek wazy juz 1700g, wiec "kawal chlopa" z niego ;D
Ogolnie jest duzy, wedlug wszystkich pomiarow termin wychodzi tydzien, a wg. glowki nawet 2 tygodnie przed czasem!
W ciagu 4 tygodni przytylam tylko 1,30 choc wydawalo mi sie,ze co najmniej 5 kg, bo czuje sie bardzo ciezka. Za to miesiac wczesniej przytylam prawie 4 kg, wiec nie przejmujcie sie tak bardzo-zawsze jest duzy skok w pewnym momencie-w ciazy z Tomkiem miedzy 20, a 24 tygodniem przytylam 4 kg!
Jedyna zla wiadomosc jest taka,ze glowka malego jest bardzo nisko. Zakaz spacerow i "latania" po schodach :( Ciezki temat zwlaszcza,ze zaczynamy remoncik :D Ale jakos dam rade-jeszcze tylko 4 tygodnie na luteinie, wiec mam juz z gorki ;D
Pisalyscie o bolu w pachwinie-mnie tez bardzo boli-tylko po jednej stronie, no i okazalo sie,ze glowka malego naciska na nerw kulszowy. Pani doktor powiedziala,ze nic nie da sie na to poradzic, musze po prostu lezec i "odpoczywac". Sa lepsze dni-takie ze chodzilam z Tomkiem na spacery i gorsze-tak,ze do toalety dojsc nie moglam, no i powiedziala,ze juz tak bedzie-zalezy od tego, jak akurat maly w brzuchu sie przekreci. Coz... w przyszlym tygodniu maz bedzie mial jakies wolne dni, to pojedziemy na "dzieciowe" zakupy poki jeszcze jestem na chodzie, bo jak zalegne w lozku na dobre, to pozostaie mi tylko kolek w zebach zacisnac, bo nic na bol na tym etapie nie dostane :(
Mam nadzieje,ze Wasze bole to jednak cos innego niz u mnie.
W czwartek mam jeszcze konsultacje u gina z szpitala na Zaspie-ciekawe co on na to powie, ale obawiam sie,ze to samo :(
Trzymajcie sie cieplutko-wiosna juz blisko :D

Kurcze nasza córcia jak na razie chyba troszkę mała:P Ciekawa jestem czy dorówna mojej wadze urodzeniowej- 5,350 kg albo męża- ponad 4kg :P

image

jedyne 1,5h opóźnienia u dr, na pieszo bym doszła i bym się nie spóźniła :)
cukier w porządku, tylko morfologie mam słabą, mam bakterie w moczu, znów jakieś tabletki podostawałam, posiewy do zrobienia i wizyta za 2 tygodnie, coś czuję że jestem rekordzistką z ilością wizyt. 26tydzien a ja byłam już 10 razy.

aa mała waży 890gr, kojarzy któraś ile Wasze maluchy w około 26tygodniu ważyły ?? nasza jest ponoć tydzień mniejsza niż z OM.

Mikulka to jest to w scandicu 13go bezpieczny maluch ?? :) mi by ten spacer wcześniej nawet odpowiadał tylko pewnie musiałabym młodego wziąć i w między czasie mężowi go oddać :)bo to jest na 17 prawda?

Azura chyba będziemy razem rodzić:-)
jaki szpital wybrałaś?

Azura świetny wózek!!! Ile daliście?
Ja przymierzam się do BabyMerc-a tyle, że tylko producent je ma w ofercie, a siedzibę ma pod Katowicami i nie ma jak obejrzeć i dotknąć;/
http://allegro.pl/wozek-gleboki-baby-merc-q7-deluxe-fotelik-i2116120842.html
myślę, że cena jest super w stosunku tego co ma w komplecie.

Hey Dziewczyny,
3,5 kg w miesiąc i już taki rygor ? ja w tym czasie mialam 4 kg na miesiac i moj gin nic nie powiedział.

Ale słuchajcie....:-) chyba pobiłam tutaj rekord, bo właśnie kupiliśmy wózek :D tzn. daliśmy zaliczkę i wózek spokojnie w Mama i Ja poczeka miesiąc.
Oliwkowo kremowy ...cudeńko, a jak się lekko prowadzi :D

http://www.mamaija.pl/product_images/3306_27648.jpg

Zależało mi na wyprzedaży rocznika 2011 i udało mi się kupić go w super cenie, która jeszcze została zbita ze względu na ostatni egzemplarz w sklepie, a tego się nie spodziewałam :) :) :)

W sumie przytyłam 8kg z czego 3,5 w ostatnim miesiącu i czepiała się, że za dużo przez miesiąc. Tak czy siak słodycze muszę ograniczać bo za dwa tygodnie mam glukozę.

Biała_katarzynko dobra,że z dzieciątkiem wszystko ok, ale tym wcześniejszym porodem to nie dziwie się że się martwisz,ale gdybyś wiedziała o co chodzi to pewnie było by łatwiej.

co do warsztatów to od przyszłego tyg ćwiczenia w SR wypadają mi właśnie we wtorki:( także na spacerek i te lody się pisze,a na warsztaty wpadne na godzinke-urwe się po prostu szybciej, mam nadzieję,że nie będzie glupio.

Serwus Dziewuszki ;)
Wszystkie brzuszki rewelacja :D

Byłam dziś u swojej Doktorki na kontroli wagi Dziedziczki, przepływów, łożyska.
Lekarka dmucha na mnie i chucha i mnie to cieszy, ale..
Mimo, że wszystko jest dobrze - waga Małej to 988g, a dwa tygodnie temu ważyła 751g, więc jak widać przybiera. Nie należy co prawda do największych Dzieciaczków, ale rośnie :)
Dwa tygodnie temu była mniejsza o tydzień względem terminu z miesiączki, a dziś już tylko o 4 dni, więc jak się ucieszyłam, że idzie do przodu, ale moja Doktorka stwierdziła, że nie ma się z czego cieszyć, bo i tak pewnie wyśle mnie na wcześniejszy poród i to w sumie z nieznanych mi bliżej powodów. Tak mnie to zatkało, że nawet nie zapytałam się dlaczego??!!??!!
Teraz zamiast się cieszyć to mam myślówy..

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *21

Hey Dziewczyny,
chyba pobiłam tutaj rekord, ale właśnie kupiliśmy wózek :D tzn. daliśmy zaliczkę i wózek spokojnie w Mama i Ja poczeka miesiąc.
Oliwkowo kremowy ...cudeńko, a jak się lekko prowadzi :D

http://www.mamaija.pl/product_images/3306_27648.jpg

Zależało mi na wyprzedaży rocznika 2011 i udało mi się kupić go w super cenie, która jeszcze została zbita ze względu na ostatni egzemplarz w sklepie, a tego się nie spodziewałam :) :) :)

mi mówią że za mało przytyłam bo zaledwie 4kg od początku ciąży, ale dzidzia w normie, a ja po prostu nie mam zachcianek:-/
jem tak jak przed ciążą tylko bardziej "słodko"...

elfik, chyba Twoja ginka zartowala? Albo Ci zazdrosci bo sama przytyla w ciazy ponad norme, wygladala jak wieloryb a Ty wygladasz jak laska ciezarowka :-)

elfik a ile ci przybyło, że się czepia?

Inne tematy z forum

Irmina Wróblewska-Jankowska dermatolog - zna ktoś? Jakie opinie? (14 odpowiedzi)

Irmina Wróblewska-Jankowska przyjmuje na Jelelniogórskiej. Był ktoß może na wizycie i może...

Dr Małgorzata Błędzka (4 odpowiedzi)

czy może ktos chodzi do pani doktor? chciałabym poznac opinię o niej.

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...