Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *21

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka lub Paulinka
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka- Córeczka Milenka
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - Córeczka
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa
12.07 - Joann4
14.07 - Nieska
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00
22.07 - iwonka_ika
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-20-t313531,1,16.html

ZAPRASZAM NA POGADUSZKI, BO POPRZEDNI WĄTEK MA JUZ PRAWIE 400 POSTÓW ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *21

Jolaa - no to zrób jeszcze 75g - ważne jaki wynik będzie po dwóch godzinach .... Jak jutro zrobisz to akurat na środę będą wyniki.

Dziewczyny jestem przerażona, odebrałam wyniki glukozy i mam glukozę 50 g po 1 h- 166, a norma to chyba poniżej 140. Wizytę mam dopiero w środę i mam już taki bałagan w głowie, że szok...........

Co do zwolnienia to wszystko zależy od pracodawcy, ja czasami po ponad tygodniu zanoszę i nie ma problemu. Raz mi tylko nie naliczyli zasiłku chorobowego, ale napisałam maila do kadr z prośbą o rozliczenie w najbliższym terminie i pieniążki po paru dniach były na koncie.
Wczoraj na kinderparty spotkałam kolejną mamuśkę zadowoloną z wojewódzkiego :)

Ja się właśnie zastanawiam czy urządzać młodemu pokoik czy na początku łóżeczko wstawić do nas do sypialni...
Na razie pokoik dla bąbla to tzw. pokój gościnno-biurowy, jest tam tylko wielka wersala i spore biurko. Sama już nie wiem. W oddzielnym pokoiku dla małego byłoby chyba wygodniej niż u nas w sypialni, bo w sypialni jest wyjście na taras- przez lato prawie non stop otwarte drzwi, poza tym chociaż jedno z nas (rodziców) mogłoby normalnie spać.

W salonie mamy dużą kanapę, po rozłożeniu i dostawieniu pufy mogą na niej spokojnie spać 3 os.
Przeanalizuję to jeszcze z mężem jak wróci, a wraca w czwartek yupiiiiiii :))))))nawet załapie się na czwartkowe SR, co prawda będzie tam przysypiał po parunastogodz.podróży, ale będzie:)

Fajne te mebelki co wstawiacie, tylko z jednego kompletu chciałabym jedno a z drugiego coś innego...ehhh

BAKUŚ ZAPRASZA: RODZIC BLISKO NATURY
Cykl spotkań edukacyjnych w ośmiu polskich miastach, tj. w
Gdańsku (17.03.2012), PanDinek ul. Wawelska 10A/1
Bydgoszczy (24.03.2012), Akademia Szkraba ul. Gackowskiego 1c
Poznaniu (31.03.2012), Pracownia Gauganek ul.3 maja 49 c
Szczecinie (14.04.2012), Studio Tańca Kimama i Kawiarnia Tkacz Towarzyski ul. Tkacka 64d
Warszawie(21.04.2012), Fitness Club "GROCHÓW" Sala Zabaw Abawuś ul.Zamieniecka 90
Centrum Handlowe "Szembeka"
Wrocławiu (28.04.2012), Żłobek Niepubliczny WYSEPKA, ul. Szybka 6-10
Krakowie (05.05.2012) Famiga Ul. Lea 179
Olsztynie (12.05.2012) Filia nr 10 ABECADŁO C.H. "Alfa" Al. Piłsudskiego 16

Zapraszamy do polubienia http://www.facebook.com/Bakusie

I śledzenia wszystkich informacji na temat spotkań.

Zapisy pod numerem Tel. 792-443-052 Agnieszka Janiszewska

Spotkania poprowadzą eksperci, którzy poruszą m.in. tematy, takie jak: Dlaczego warto nosić maluchy w chustach?; BLW (Baby-led Weaning) - wprowadzanie pokarmów stałych do diety małego dziecka; Zabawy Akademii Szkraba czy kwestię diety starszaka.

wklejam, może któraś się skusi, ja idę raczej na pewno :)

Skarbusia niestety jestem słaba z załatwianiem spraw przez telefon, więc chyba poczekam na to co się stanie hehe

Jakby co to numer do mnie też mają.
A to wszystko dlatego, że za dużo mam ostatnio problemów na głowie i ta sprawa musiała mi gdzieś ulecieć z pamięci.

Biała_katarzyno czas na dostarczenie zwolnienia lekarskiego to 7 dni, wydaje mis się że wszystko zależy od kadrowej jak to potraktują.

Generalnie jak u mnie zwolnienie nie dotrze na czas to ten okres traktują jako bezpłatna nieusprawiedliwiona nieobecność w pracy, a gdy zwolnienie dotrze to ten czas nieusprawiedliwionej nieobecności w pracy doliczą do pensji z następnego miesiąca.

Bez paniki:) może najlepiej zadzwoń i powiedz że taka sytuacja się wydarzyła.

szczerze mówiąc to nie wiem czym to grozi :(

A u mnie był bardzo aktywny weekend- wreszcie piękna pogoda więc mała mogła się wyszaleć na spacerkach - tak szalała że wczoraj w ogóle nie spała i energii nie zabrakło jej aż do spania.

Fajne te wszystkie mebelki.
Myśmy nie kupowali nic poza łóżeczkiem - mam zamiar dopiero pokój meblować jak Elizka będzie miała 3-4 latka - póki co i tak śpi z nami w pokoju. Planuję jej przeprowadzkę jak wyjdą jej ostatnie dwie trójki.

Hej :)
Niby mam dwie głowy, bo swoją i Karolci, ale czuję się mimo to jakby mi ktoś pół mózgu wyciął bez pytania o zgodę.. :(
Właśnie się zorientowałam, że zapomniałam wysłać mojego zwolnienia do pracy. Dziś mamy już 5 marca, a ja u lekarza byłam 24 lutego :( FAK!
Zaraz podjadę na pocztę i będę się modlić aby wypłata znalazła się o czasie na moim koncie.
Wiecie może czy mogą być z tego powodu jakieś konsekwencje???

Witam się i ja:) Wczoraj mieliśmy dzień pełen wrażeń i o 21.30 już spałam. Znajomi przywieźli nam kołyskę i szczerze powiedziawszy to chętnie bym ją już złożyła, tylko mąż mnie powstrzymuje. Muszę się również wstrzymać ze względu na malowanie w kwietniu.

Witam was wszystkie brzuchatki po pięknym weekendzie :)

Miałam 93 posty do nadrobienia :) Normalnie szał :) Jestem ciekawa ile wątków będziemy miały jak zaczniemy się rozpakowywać :)

Mam już wyniki glukozy i wszystko jest dobrze, bardzo się z tego cieszę :) Mogę nadal jest słodycze :D

Śliczne macie te mebelki, my w sobotę kupiliśmy szafę narożną do pokoju smyka. Mój tata jest kierownikiem sklepu meblowego i załatwił nam ją za grosze :) Szkoda że oni nie robią łóżeczek- to miałabym z głowy a tak muszę jeszcze poszukać :)

W sobotę byłam też u fryzjera- obcięłam włosy i zrobiłam sobie balejage :) Od razu miałam lepszy humorek :)

Mały wczoraj też mi dał do wiwatu cały wieczór kopał mnie w pęcherz a ja normalnie się bałam że nie dolecę do łazienki :) Śmiać mi się chciało na początku, ale potem to już do śmiechu nie było :). Co do snów to ja na razie nie mam, ale za to gdziekoliwek nie pójdziemy to wszyscy opowiadają o porodach i normalnie włos się jeży na głowie. Przez te ich gadanie ja też o tym coraz częściej myślę i zaczynam się lekko bać :/

Jutro przychodzi pani na moje zastępstwo i będę musiała ją zacząć przyuczać, a w czwartek jedziemy pierwszy raz na SR do p.Iwony Guć- zajęcia będą w szpitalu w Redłowie- takie zwiedzanie porodówki- jestem ciekawa jakie będą wrażenia.

no właśnie komoda mi się w Marsylii bardziej podoba, a łóżeczka to sama zauważyłam że różną się w sumie tylko tym daszkiem ;]
U Nas też będzie tabliczka, Kubuś , albo Kuba :o)

Kupujemy łóżeczko, komodę i fotel bujany, to się na razie zmieści ;]
Racja z tymi daszkami na szafie, nic tam się nie położy, a sama teraz dużo trzymam na szafie , ale to będę myśleć później zawsze mogę ewentualnie dokupić szafę z Barcelony :)

Zatem do zobaczenia na Zaspie :)

No to sie pewnie spotkamy, ja bede dzis sama bez męża :(

Marsylia mi sie tez podoba, ale jesli chodzi o szafe to ten daszek jest nie do ściągniecia, wiec zadnych pudelek nie bedzie można postawic ani nic i troche szkoda miejsca... Łożeczko jest bardzo podobne, tylko tez ma ten daszek... a komoda chyba nawet bardziej mi sie podoba ;) ale przeciez nie rozkompletuje ;)
Fajne jest to, ze na tyc tabliczkach mozesz napisać co chcesz i u nas na łożeczku bedzie Oleńka ;) albo Ola.. ;)
I prawdopodobnie jak nie bedzie ich w trojmiescie, zrobimy sobie mała wycieczke do Poznania i tam oblukamy ;)

A apropo promocji, nie wiem czy to jeszcze jest, ale w Real jesli zrobisz jakiekolwiek zakupy, dostajesz razem z paragonem bon 10%,który można wykorzystać w srode... nie wiem czy to dzis jest, ale moj tata cos kupił w sobote i dostał.. wiec jak ktoś ma blislko, to warto zobaczyć :)

Hejka z rana :)
Ja już obudzona koło 6 :) zasnęłam koło północy i wystarczyło mi 6 godzin snu :P

Nulka, tak będziemy na wykładach, ma być o pielęgnacji noworodka z pediatrą.
Jeżeli chodzi o mebelki, to myślę jeszcze nad Marsylią :) http://www.pinio.com.pl/kolekcja/marsylia/2

No nie wierze, juz po 9 a tu taka cisza??? :)

Azura, bedziesz dzis na wykladach? Podobno maja byc z pediatrą.

Mnie mój mąż wczoraj wieczorem rozczulił, bo głaskał brzuszek, całował a po chwili mówi.... mogłaby sie juz urodzić, juz sie nie moge doczekać az ją przytule i wysciskam :))))
A ja wtedy powiedzialam, ze niech jeszcze sie wstrzyma bo nie ma fury ani pokoiku :P i trzeba sie wziac ostro do roboty ;)

Jejka, zaczełam dzis 3 trymestr, 7 miesiac... ale czas pędzi :))

no proszę, jeszcze mi się nie zdarzyło, żebym pierwsza danego dnia o paranku was przywitała.
Tak więc witam serdecznie w ten piękny słonoczny dzień :)

ja zaraz uciekam do babci na naleśniczki - swoją drogą od jakiegoś czasu mam taki apetyt, że chyba zjadłabym wszystko....
ehhhhh

kate88,
my również kupujemy łóżeczko i komodę dla Synka i będą w naszym pokoju :)

Wózek już mam wybrany ale Akamara i tak mi się śnią po nocach wózki :)

Ale jestem wycapana... no szybko nie zasnę ;] będę buszować po meblowych, może znajdę coś ciekawszego :P

Pozdrowionka

Wy macie problem z mebelkami, a ja z wózkiem-mam taki mętlik, ze szok, az sni mi sie to po nocach:)

Pokoiki śliczne ale te ceny...
Ja dziś pół dnia spędziłam na oglądaniu : kuchni, sypialni, łazienek...nibyc cudowna sprawa ale zmeczyłam sie i jak w domu wszystko policzyłam co chce do nowego mieszkanka to sie za głowe złapałam o mężu nie wspomnę hehheheh ;)

Kate88 ja mam łózeczko i komodę z seri Klapuś Safari ;) polecam.

hej Kobitki :)
Czytałam Was chyba z godzinkę :P
Widzę, że wybieracie mebelki, ale Wam zazdroszczę :P Nasz maluch będzie musiał póki co zadowolić się łóżeczkiem i komodą (prawdopodobnie Klupś Safari ) i naszą obecnością w sypialni :D
Ale faktycznie teraz jest taki wybór, że szok, a ceny jeszcze lepsze ;/

Tydzień u rodziców, i niby powinnam być wypoczęta, ale moja rodzinka jest taka w euforii z powodu naszego bzyka że cały czas pytania, odwiedziny, przyjechałam do domku i poszłam spać :P Eh rodzinka :)

Ale jestem szczęśliwa bo już pod koniec tego miesiąca bierzemy się za odświeżanie pokoju, i szafę będziemy montować .
Nom i w marcu tatusiek obiecał, ze zabieramy się powoli za wyprawkę, więc jestem pełna nadziei :D

Azura cudowny brzucholek !!

Lecę się rozpakować :)
Pozdrawiam, do jutra :) buźka!

Hej dziewczyny:)
Śliczne mebelki... Szkoda, że nie można ich wszystkich dotknąć i zobaczyć... jedyne czego na razie jestem pewna to tego że chce białe mebelki :P Co więcej to się okaże:)

image

Inne tematy z forum

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...