Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *28

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-26-t326137,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *28

Nika dzisiaj na zajęciach to były prawie puchy:) Były takie ze dwa spotkania, że myślałyśmy, że będziemy na zewnątrz ćwiczyć:)
Azura to trochę kiepsko z tym TENSEM....musisz koniecznie się wywiedzieć co i jak abyś już spokojnie do porodu wiedziała na co się nastawić. A wydawałoby się, że żyjemy w PRAWIE cywilizowanym kraju:) dobrze, że nie usłyszałaś, że kiedyś się w bruździe rodziło:)widziałam dzisiaj w sobotniej wyborczej urodzone ostatnio dzieci. I w sumie byłam mile zaskoczona, że w Redłowie w ciągu ok tygodnia urodziło się 11 dzieci. Więc po tym ostatnim naweale gdzie było 13 rodzących jednego dnia jest to pozytywna informacja:)

moja miała 2800 w 35-36 tygodniu i urodziła się z wagą 3350 tydzień po terminie - więc naprawdę nie ma co się obawiać :)

Kurcze - szok z tym tensem ... bym nie pomyślała że mogą z czymś takim problem robić.

banka, a kiedy masz teraz wizyte i USG ? :) moja dr mówi, ze mała bedzie z tych wiekszych dzieci, ale bez przesady.. do 4kg powinno dac rade ;)

Azura, a która położna Was oprowadzała ? Bo u nas mówiła, ze zalezy od lekarza i położnej u której sie bedzie rodzić... ale napewno nie mówiła, ze nie...

Mąż mówi, ze zadzwonili z Mama i Ja i bryka jest do odbioru :D w piątek jedziemy :D :D :D

ja też będę chciała chodzić na takie zajęcia z Małym :)

no wygląda na to że nie będzie można, co oni się bolą że ich prądem pokopie :P
to że ja wyskoczyłam z tym TENS, to wyglądało bardziej że poród jest całkiem bezbolesny i ja tu sobie wymyślam znieczulacze...no mówię wam, poczułam się jak za czasów głębokiej komuny.

no chcę iść na te spotkanie z anestezjologiem i tak zapamiętałam że porodówkę też pokazują.

jeszcze się okaże że będę chciała rodzić w Wejherowie gdzie TENS i gaz jest standardem ;]

Ja niestety też musiałam zrezygnowac z aerobiku i juz sie raczej nie pokaze do porodu- teraz musze poszukac sobie jakis zajec dla mamy z maluszkiem co by szybko do formy wrocic :) tak szybko jak to tylko mozliwe oczywiscie.

Azura to jakis koszmar z tą porodówka, tzn z tymi całymi procedurami i mozliwosciami, ale ta połozna powiedziała Ci juz ze na 100% nie bedziesz mogła uzyc TENS na Zaspie? a w wojewódzkim tez idziesz ogladac porodówke?

Pomelo jest nie do zdarcia :D

Ja uwielbiałam ćwiczenia w Medisonie, dziś dotarła piłeczka to będę w ramach możliwości trochę ćwiczyć, tyle pracowałam aby mieć kondycję to aż szkoda ;] mam też małą piłkę piankową, także bicepsy też mogę ćwiczyć :P

Co do porodówki, to powiem tak... na trakcie cisza :) słychać było tylko bliźniaki, które przyszły na świat przez cesarkę ;] te salki nie są takie straszne jak na zdjęciach :)
Ale mam jedno ale...kiedy spytałam o elektrostymulator TENS, to położna zrobiła wielkie oczy, że w jej grupie też jest jedna zainteresowana, ale w szpitalu nie ma procedur abym to mogła sobie stosować ! ona do tej pory nie rozmawiała z ordynatorem aby to w końcu ustalić i wtopa. Mogę sobie zabrać, ale raczej nie ma szans na użycie...rozumiecie coś takiego ?!
Spytałam również o gaz, to niby raz jest, a raz go niema, a z drugiej strony podobno mało kobiet go chce ! no to kto go zużywa ? :D położne ? :P
Kobiety podobno nie krzyczą, nie mdleją, gazu też nie chcą...no cudowna ta porodówka ;)

Także jest trochę podłamana, teraz to jestem ciekawa co usłyszę w Wojewódzkim :)

Hej dziewczynki, miałam spory problem z netem, ale już jestem:) Ok zabieram się za lekturę.

Pomelo, gratuluje kondycji - gimnastyka w 38 tygodniu - super!:))

Dziewczyny, uwazajcie na siebie, a jak juz wszystko bedzie ok, to moze ktoras sie skusi na weekend za pol ceny: http://www.gdansk.pl/rozsmakujsie,1247,16298.html
Bardzo kuszace, szczegolnie w ciazy:)

Nulka, to Twoja corcia wazy juz 2800?! To moj synek pewno tez, bo mialysmy ostatnio prawie identyczna wage... tak sadzac po wpisach na forum, to wiekszosc maluchow jest jednak lzejszych... jestem ciekawa, jakie klopsiki przyjdzie nam rodzic;))

hejka wszystkim
Ja właśnie biorę się za robienie późnego obiadku :-)
ciekawa jestem czy w ogóle coś zjem bo dzisiaj znowu mam duszności a efektem tego jest brak apetytu niestety :-/
Nam zmiana mieszkanka chyba niestety trochę się opóźni co mnie trochę martwi bo wyjdzie na to że albo będę na ostatnich nogach się przenosić albo z noworodkiem :-/
kicha :-(

normosanu nie polecam, jest tam kruszyna i senes, niewskazane w ciąży, jestem farmaceutką i sąsiadką z innego wątku Mamusiowego:)

dużo osób dziś na zajęciach było ...
No i całkiem mały brzuszek miała mama bliźniaków ...

A ja za chwilę lecę na angielski - ja póki co nie mam żadnych ciążowych dolegliwości - byle tak jak najdłużej - poprzednio zaczęłam czuć że jestem w ciąży jak już byłam po terminie.

Cześć dziewuszki.
Masia polałam z opisu Twoich piegów:)tym razem udało mi się nie obryzgać monitora bo nie miałam nic w buzi:)
Nika ja byłam dzisiaj na ćwiczeniach w Madisonie. Powiem wam, że piszecie o tych dolegliwościach, a ja w sumie prócz tego, że toczę się jak beczułka to czuje się chyba najlepiej od czasu jak wiem, że jestem w ciąży. Normalnie szok. Byłam dzisiaj w pracy po nowe RMUA i kolega (którego żona też zaraz rodzi) podał mi nazwę herbatki na zaparcia dla ciężarówek. Podam wam nazwę, a sama kupię ją jutro i zobaczę, ale mówi, że podobno naprawdę działa. Herba nazywa się NORMOSAN. Trzymajcie się.

Nulka- zamówiliśmy Jedo fyn classic kolor nr 240, na czarnym stelażu. Najpierw chciałam inny kolor ale jak zobaczyłam go na żywo w mama i ja to zmienilam zdanie. A fotelik Maxi cosi citi.

Znowu mnie złapał skurcz jak byłam w sklepie ale tym razem nie łydek a palców u stóp.No masakra! Ledwo stałam i nie mogłam chodzić. Okropne uczucie.Trzymało całkiem długo ale w koncu przeszło.
Dobrze że to póki co (odpukać) jedyne dolegliwosci ciążowe.

Masia, moja gin powiedziala, ze bole @ to nie są skurcze przepowiadające, ale mam brac no spe forte i obserwować. Plus dużo odpoczynku, nie dźwigać itp. A za 2-3tyg koniec z lekami i niech się dzieje co chce ;)
Olcia waży ok 2800 :)
A ten tekst o wojnie - padłam i nie mogłam wstać !! hahahaha

Laktator tez mam z TT za 1grosz ;)

Kabor, a jaki zamówiliście kolor Jedo ? i jaki fotelik ?

Jonka :( trzymaj się babo ! Odpoczywaj !!!

Ja juz mam częsciowo torbe spakowaną, musze jeszcze dokupić koszule jedną, małej pieluszki,skarpetki, niedrapki i ze 2 kaftaniki spakować.. ale juz lezy przygotowana, z listą co trzeba dorzucic w razie co... ;)

Przyszły moje literki nad łożeczko :D ogolnie są sliczne, i kolor ładny i wykonanie... tylko czcionka nie ta :/ i teraz mysle, co robic... bo chciałam taka czcionke jak w #34, z racji O, które w normalnej widać 'przecięcie' ... http://happino.pl/literki-na-sciane.html poczekam na męża i zobaczymy co on powie...

a moja znów ma czkawkę!

Jonka6 taki klub to bardzo dobry pomysł hehe ;)
Są jeszcze chętne, żeby dołączyć do bezkarnego i oficjalnego leżenia do góry brzuchami? :D

Jonka lezakuj ile sie da.

Anavaw moja kolezanka miala podobna sytuacje tyle ze odwrotnie. Byla pewna ze nie trzyma moczu ale jej gin na wszelki wypadek poprosila zeby pezyjechala do niej. Okazalo sie ze wody zaczely jej sie saczyc. Trafila do szpitala i lezala 2 tygodnie. Lekarze podjeli decyzje o CC bo maly przez to saczenie nie przybieral na wadze i urodzila zdrowego synka w 32 tc :)

Mikulka jak cos bd dzis chyba sama na tych zajeciach w SR. Moj maz bohater ma tyyyyyyyle rzeczy jeszcze dzis do zalatwienia...;)

biała _katarzynko moze jakis klub leżących założymy hehe.
No ja lęze cały cza a z młoda to albo na łóżku sie bawie albo na podłodze, plusem jest to ze ona sama jeszcze nie chodzi, tylko przy meblach i jezdziku

Teraz Ty i Vincent jesteście najważniejsi :)
A mi właśnie przyszedł wózek i się trochę nagimnastykowałam, żeby go doprowadzić do ładu i teraz sobie odpoczywam, więc solidaryzuje się z Tobą w leżeniu :)

Cześć Dziewczyny :)
A ja dziś po ciężkiej nocy i poranku.
Przed chwilą wróciłam ze szpitala.
Na szczeście okazało się , że nic się nie dzieję, ale co się nastresowałam.
Akurat mój gin dziś miał dyżur w szpitalu.
I okazało się , że moja mała za mocno mnie kopie w pecherz :)
W nocy miałam mokre przescieradło, a nie czułam, że to mocz.
Dzwoniłam do położnej ze SR , bo nie wiedziałam co mam robić, i Ona mówiła , że rożnie może być, że moga się wody sączyć.
Ale na szczeście mała ma mocne kopniaki, uffff.

współczuję Wam tych bóli, mnie się dziś pytał, czy mam.
Miłego popołudnia

Inne tematy z forum

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie

Wakacje z dziećmi (119 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...