Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *35

ROZPAKOWANE:
Kwiecień:

25.04 (10.05) Akamara -córeczka Aurelia 2920 g, 49 cm, Kliniczna SN
27.04 (11.05) - Kasia i Tomuś - Synek Arek 3550 g, 56 cm, Zaspa CC

Maj:

05.05 (01.05) - pomelo - córeczka Agatka 3460 g, 53 cm, Redłowo SN

2 w 1
Majowe:
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9 - Synek - Kliniczna
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
28.05 - Sylwia (sylpiw) - Lena - Wojewódzki (cc)
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
04.06 - bastrzel - Córeczka - Zaspa
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
11.06 - aneczka27- córeczka Lenka
13.06 - Alicja11 - Synek Alex
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka Julka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Kacperek Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
24.06 - jeremka - Synek Jeremi
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - Córka Eliza
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa - synek - Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- Córka - Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Lista rzeczy na Kliniczną:
DOKUMENTY:
Karta ciąży, dowód osobisty, rumua, grupa krwi, p/ciała i ostatnie usg i wszelkie wazne konsultacje nie tylko ginekologiczne,
DLA MAMY:
Rzeczy osobiste typu: szlafrok, 2 koszule, kapcie + klapki pod prysznic, recznik, skarpetki, termometr, wkładki poporodowe, papier toaletowy, maszynka jednorazowa, enema (jeżeli ktos chce mieć wykonaną), wkładki laktacyjne, laktator, biustonosz do karmienia, majtki jednorazowe, cos do jedzenia, woda najlepiej z dziubkiem, kosmetyki, sztucce, kubek, talerzyk.
DLA DZIECKA :
Ciuszki, niedrapki, czapeczka, rozek, kock (do zawiniecia zaraz po porodzie) co kto woli, generalnie szpital ma swoje i można z nich skorzystac, pieluszki jednorazowe ( z tego co pamiętam to 7 szt na dobe szpital zapewnia), mokre chusteczki, pieluszki tetrowe, szczoteczka do włosków,
DLA OSOBY TOWARZYSZĄCEJ:
Najlepiej wcześniej zakupic w automacie szpitalnym byty jednorazowe i okrycie wierzchnie.

poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=381071&c=1&k=16
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *35

Dzień dobry Mamusie :)

Makuszka mam nadzieję, że Twoja teoria co do porodów zgodnie z imieniem dziecka się nie sprawdzi do końca :) jeszcze troszkę chciałabym poczekać :) Jedyny termin najgorszy do porodu to 2.06 bo wtedy tatuś ma przemowę w pracy i nie bardzo byśmy chcieli by się zrywał :)

Madziuska2 dziękuję za dodanie imienia mojego synka do listy :) Będziemy rodzić na klinicznej.

Ciekawa jak IronGirl. Super Bożenka, że maleńka czeka grzecznie na tatusia..

My wózek mamy wybrany ale nie wiadomo czy będzie :( po 20 będę miała decyzję z Bobowózków. Dla mnie głównym kryterium były duże pompowane koła oraz podnóżek dość szeroki bo w trójkołowcach z reguły był bardzo wąski(dziecko nie miało możliwości rozstawienia nóżek) no i w 4 kołowcach też się to zdarzało. Moje kochanie podejło decyzję, że kupujemy Xlandera Xmove, jest dla nas idealny ze względu na to,że często jeździmy na wieś a tam zimy śnieżne, lata błotniste więc kółka się sprawdzać powinny idealnie. Na szczęście moja rodzina rok temu przekonała mnie bym kupiła Vana( o ile można go tak nazwać) a nie hatchbacka wiec przy moim autku nie miałam problemu z wielkością wózka każdy się zmieści :D nawet sklepowy :D

Mam pytanie do Akamary i Pomelo... Pisałyście, że macie problemy z laktacją.. Tak się zastanawiam czy przed porodem miałyście już zaczątki laktacji w postaci wypływającej siarki czy miałyście totalną posuchę?

Irongil gratulacje, śliczne imię :)
Wszystko będzie dobrze, trzymamy kciuki, wszystkie e-ciocie :)
Mój mąż też urodził się w 7 miesiącu i to ponad 30 lat temu i duży chłop:)

Irongirl, trzymam za Ciebie i za ma Amelię kciuki. Wszystkiego najlepszego Wam życzę.

Iron gratuluje Ci!!! Corcia ma sliczna date urodzinowa 15.05. I Zosia na drugie. Wszystko bedzie dobrze, polezy w inkubatorze, nabierze sil i wagi cialka. Trzymaj sie.

Zglaszam sie po cesarce... Jadac na sale sie poplakalam tak bez powodu. Skurcze co dwie minuty mialam mozna było zegarki ustawiac. Bolalo kosmicznie lzy momentami lecialy... Na sali operacyjnej mile zaskoczenie odbierala mnie znajoma:d potem stala za szyba i dodawala mi otuchy bo w srodku nie mogla byc. Anestezjolog dala znieczulenie w kregoslup. Nie bolalo. Caly zabieg trzymala mnie za reke bo sie balam. Dziwne to bylo jakby mnie rozrywali. Chwila i Amelia Zofia byla na swiecie jak uslyszalam jej placz to poplakalam sie ze szczescia i chyba dopiero uwierzylam ze mam dziecko.. Powiedzieli ze wazy 1200g więc waga z usg niewiele sie pomylila. Jest w otwartym inkubatorze, ale musieli respirator zalozyc bo male problemy z oddychaniem miala. Jest silna. Ja jestem jak kloda. Nic nie czuje. Brzuch zaczyna bolec. O 20moge probowac wstawac i mam nadzieje pojade ja zobaczyc.

Zglaszam sie po cesarce... Jadac na sale sie poplakalam tak bez powodu. Skurcze co dwie minuty mialam mozna było zegarki ustawiac. Bolalo kosmicznie lzy momentami lecialy... Na sali operacyjnej mile zaskoczenie odbierala mnie znajoma:d potem stala za szyba i dodawala mi otuchy bo w srodku nie mogla byc. Anestezjolog dala znieczulenie w kregoslup. Nie bolalo. Caly zabieg trzymala mnie za reke bo sie balam. Dziwne to bylo jakby mnie rozrywali. Chwila i Amelia Zofia byla na swiecie jak uslyszalam jej placz to poplakalam sie ze szczescia i chyba dopiero uwierzylam ze mam dziecko.. Powiedzieli ze wazy 1200g więc waga z usg niewiele sie pomylila. Jest w otwartym inkubatorze, ale musieli respirator zalozyc bo male problemy z oddychaniem miala. Jest silna. Ja jestem jak kloda. Nic nie czuje. Brzuch zaczyna bolec. O 20moge probowac wstawac i mam nadzieje pojade ja zobaczyc.

Azura:
ja mam do tej spacerówki jeszcze bardzo ciepły śpiworek ( z Tchibo) - więc nie ma problemu - montowany jest w miejscu pasów, więc idealnie pasuje, po prostu wkłada się do niego dziecko i już .

nilkaa, to fajna opcja, ja przez chwilę tez tak myślałam...ale myślę że mój Młody pojeżdzi max do grudnia stycznia w gondoli, także na taką spacerówkę to chyba trochę za zimno, także zdecydowałam się na 2 w 1, a na lato kupi się parasolkę.

Aaaa zapomniałam napisać, z racji tego że troszkę czasu dzisiaj spędziłam na IP wojewódzkiego to podpytałam babki o wykład z anestezjologiem w najbliższy czw. Powinien być, ale kazały jeszcze przedzwonić, najlepiej w czw. rano :)

Ja tez mam Toyotę Corollę i jak chcę zabrać cały wózek to niestety koła trzeba odczepić, ale wtedy stelaż razem z gondola się mieszczą w bagażniku. W Larecie koła bardzo łatwo się zdejmuje i zakłada więc nie jest to wielki kłopot.

no to rzeczywiście fajna opcja. Ja chcę u nich rodzić, zobaczymy jak będzie

odnośnie wózka to mi żal było na niego wydawać tyle kasy - tzn szczególnie na te 3 w 1 bo mimo że z założenia są do trzech lat to jednak w rzeczywistości ze spacerówki sporo rodziców korzysta tylko kilka miesięcy a potem przerzuca się na lekką spacerówkę ...
Dlatego też kupiliśmy wózek gondolkę - firmy Hebart:
http://allegro.pl/wozek-gleboki-hebart-classic-gratis-model-2011-i2317580062.html
ten czerwony z kwiatkami :) - przy córce sprawdził się rewelacyjnie i wygląda jak nowy ...
A potem od razu lekką spacerówkę - ale nie typową parasolkę - tylko coś pomiędzy:
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2028

Z obu wózków jestem zadowolona i nic nowego nie zamierzam kupować.

te wozki sa niskie, dane techniczne masz na stronce. Widzialam na zywo w Bobowozkach. Jak dla mnie maja wysoka cene.
http://www.navington.com/produkty/29/wozek-cadet/

Też mam duży problem z wyborem wózka i odkładam to na ostatnia chwilę:( rozglądam się za wózkiem, który przede wszystkim będzie miał dość nisko gondole od ziemii tzn. poniżej 55cm, może któraś mogłaby doradzić które wozki są w miarę niskie? aha i najlepiej 3w1:)

Ja teraz chyba za dużo na głowie mam i na koniec ciąży mi nerwy puszczają bo jak słyszę jak dzieciaki mi się co chwile kręcą to mnie krew zalewa WRRRRRRRR
Mam nadzieje że szybko mi to przejdzie

Wiktoria29 dokladnie, ide place 150zl mam badanie i usg,i nie wazne czy to dzien czy noc

A ja siedze w poczekalni i sie nudze
obok jakis tatus oglada mecz na kom wrrrr
Nie dosc ze w domu to mam to i u lekarza hehehe

Azura - a mi wprost przeciwnie sprzatac sie w ogole nie chce hehehe
wole juz pracowac i pisac niz sprzatac i gotowac. ... cos mi sie w
ciazy porobilo. ... sil za malo :(

Jak zdjecie robilam pani powiedziala ze wygladam jakbym chciala
kogos zabic heheh a ja sie tak czuje
jakos w ciazy mega dtrazliwa jestem wrrr

Dobra Mała, jak ogarnę swój majdan to przyjadę do Ciebie :D haha

no chyba tak Masia, ale ja zawsze lubię być szybko z wszystkim przygotowana..., a tutaj brzusio ogranicza moje zapędy ;]

nospa zapodana to idę się gimnastykować ;)

aaa, dziś odebrałam wiesiołka i herbatę z liści malin, także zaczynam kurację przygotowującą :D zobaczymy :)

Hejka wszystkim mamuską. Ja dziś za to mam straszny spdek energi i mam wrażenie jakby ktoś ze mnie spuścił powietrze ;-( Wziełam się dziś troszkę za porządki w zabawkach córki - wyrzuciłam cały worek jakiś rupieci - stwierdzam że straszny z niej chomik :-). U mnie w domu dziś szaleństwo sprzątania, ale na szczęście to nie ja morduje się z tym. A jutro mężuś obiecał mi skręcić łóżeczko więc jak będzie gotowy kącik dla maluszka to też się pochwalę. Młoda narazie bedzie spać u nas w sypialni, a puźniej dostanie eksmisję do starszej córki, Zobaczymy jak się dogadają. Narazie gdy zapytamy Zuzki to mówi że to będzie pokój jej i siostryzczki. :-)
Co do prezentu to chyba kupię koszulkę z napisem starsza siostra i chyba jakiś wisiorek albo kolczyki fajne, bo moja mała jest fanką takich rzeczy - natomiast pluszaków ma i tak dużo.

elfik, nasze wozki wcale nie sa ciezkie. Jedo wazy praktycznie tyle samo.
My nie mielismy prawie wcale problemu z wyborem. Albo Jedo albo Laret. Laret wydal nam sie miekciejszy i go kupilismy. Juz sie wywietrzyl i czeka na pasazerke.
A mamuska od tatuska przy okazji tez dostala nowe auto :-))))

Inne tematy z forum

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...