Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *35

ROZPAKOWANE:
Kwiecień:

25.04 (10.05) Akamara -córeczka Aurelia 2920 g, 49 cm, Kliniczna SN
27.04 (11.05) - Kasia i Tomuś - Synek Arek 3550 g, 56 cm, Zaspa CC

Maj:

05.05 (01.05) - pomelo - córeczka Agatka 3460 g, 53 cm, Redłowo SN

2 w 1
Majowe:
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9 - Synek - Kliniczna
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
28.05 - Sylwia (sylpiw) - Lena - Wojewódzki (cc)
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
04.06 - bastrzel - Córeczka - Zaspa
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
11.06 - aneczka27- córeczka Lenka
13.06 - Alicja11 - Synek Alex
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka Julka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Kacperek Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
24.06 - jeremka - Synek Jeremi
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - Córka Eliza
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa - synek - Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- Córka - Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Lista rzeczy na Kliniczną:
DOKUMENTY:
Karta ciąży, dowód osobisty, rumua, grupa krwi, p/ciała i ostatnie usg i wszelkie wazne konsultacje nie tylko ginekologiczne,
DLA MAMY:
Rzeczy osobiste typu: szlafrok, 2 koszule, kapcie + klapki pod prysznic, recznik, skarpetki, termometr, wkładki poporodowe, papier toaletowy, maszynka jednorazowa, enema (jeżeli ktos chce mieć wykonaną), wkładki laktacyjne, laktator, biustonosz do karmienia, majtki jednorazowe, cos do jedzenia, woda najlepiej z dziubkiem, kosmetyki, sztucce, kubek, talerzyk.
DLA DZIECKA :
Ciuszki, niedrapki, czapeczka, rozek, kock (do zawiniecia zaraz po porodzie) co kto woli, generalnie szpital ma swoje i można z nich skorzystac, pieluszki jednorazowe ( z tego co pamiętam to 7 szt na dobe szpital zapewnia), mokre chusteczki, pieluszki tetrowe, szczoteczka do włosków,
DLA OSOBY TOWARZYSZĄCEJ:
Najlepiej wcześniej zakupic w automacie szpitalnym byty jednorazowe i okrycie wierzchnie.

poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=381071&c=1&k=16
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *35

Azura a moze to ten przedporodowy syndrom wicia gniazdka ;)

Azura to zapraszam do mnie to pomożesz mi pakować rzeczy :-)
trochę tego jest a posprzątać też trzeba więc na pewno znalazła bym ci jakieś zajęcie żebyś się nie nudziła i wyładowała energie :-)

hejka :)

I ja się witam w nowym wątku :)

Zatem trzymamy kciuki za Maleńką Amelkę, jest waleczna i silna, będzie dobrze :)

Ja wróciłam od kosmetyczki i chyba zacznę coś sprzątać...no tak mnie nosi dziewczyny że szok :) sprzątałabym i sprzątała :)

Toyote corolle w hatchback'u i JEDO nam nie wchodzi. Trzeba wyjmowac wszystkie koła ze stelaża, a budke położyć na tylni fotel pasażera. Moja koleżanka ma Opla w kombi i sama ledwo mieści ten wózek do bagażnika :/

Curly to maleństwo nieźle się chowa że nie chce pokazać kim jest :-)
może to wstydliwa dziewuszka :-)

Ja trochę popakuje i muszę usiąść wiec co chwila do was zaglądam :-)
Mała poszła się bawić z koleżankami więc mam trochę "odpoczynku".

aha ok, dzięki. Czyli jedziesz przyjmują Cię badają i normalnie płacisz jak za wizytę?

Wózek ;), jak to dobrze, że mam to za sobą. Też się długo męczyłam nad wyborem i kilka razy zmieniałam decyzję i tak naprawdę to mąż wybrał ostatecznie. Mamy spory i ciężki wózek, ale łatwo prowadzący się. Jeżeli chodzi o koła to są różne teorie ale mnie przekonało to, że pompowane łatwiej naprawić(wystarczy tylko wymienić dętkę), a te piankowe jak się zepsuje to jest większy kłopot. Może dziewczyny, które mają już dzieci i jakieś doświadczenie w tej sprawie będą bardziej pomocne, bo ja sama uczę się dopiero.

Wiktoria29 niestety tam nie rodze ale zawsze jak cos s sie dzieje to tam jade na oddzial, bo do bay ktora prowadzi mi ciaze chodze bo musze a teraz juz w sumie nie bo bylam 2 razy w 3 trymestrze

Curly5 no to bedziesz miala niespodzianke ;)
Jesli chodzi o wózek to mam dokladniee to co twoja kolezanka i jest super, rozwazalam Delti ale z racji tego ze Bianka rodzila sie w lutym kupilam Jedo (chodzilo miedzyinnymi o koła) i ma duza gondole co sie u nas sprawdzilo bo mala pozo zaczela siadac.

a co masz za auto ze sie nie miesci? ten stelaz nie jest taki duzy a i wszystkie kola mozna odpinac

Jestem! Wróciłam ze szpitala, straszny natłok dzisiaj ludzi tam był i niestety musiałam swoje odczekać,ale dałam radę, co się nasłuchałam i naoglądałam na IP to moje.

Oficjalnie się przemianowywuję na mamę czerwcową.
18 czerwca o godz. 6:45 mam się zgłosić na IP ginekologii na ciachanie. Enema to moja sprawa, nikt mnie nie będzie zmuszał, golić jak coś to będę mnie tylko na linii cięcia, babeczka powiedziała że lepiej to zrobić samej w domu na spokojnie. Teraz tylko dotrzymać do 18.06.

Iron pewnie już PO, ciekawe jak z dzieciątkiem. 1300gram to malusio ale wiem, że leżą tam dzieciaczki nawet o połowę mniejsze i często wychodzą cało z tego.

Bożenka fajnie, że udało się wstrzymać, jutro będzie już mężuś i będzie już git.

Jutro chyba wybiorę się do Ikei, dzięki Mikulka za info :)

Nerwy mi odeszły, teraz spaaaaać.

Przyszła moja paczuszka z kuźni piękna, jak wchodziłam po szpitalu to kurier akurat dzwonił domofonem do mojego mieszkania, miałam fuksa:)

Melduje sie w nowym :D
U mnie zaczął sie 32 tydzień a do dziś nie mam potwierdzonej płci dziecka - to są jakieś jaja :D
Za każdym razem na usg oglądam pupe, plecki i tył głowy mojego szkraba... tak więc jesli dowiem sie w końcu kto u mnie mieszka to na pewno poproszę o dopisanie imienia dziecka do listy ;)

A tak z innej beczki. Czy wy też macie/miałyście problem z wyborem wózka?????
Dla mnie to jakiś koszmar. Spuszczam sie nad tym jak by to była jakaś życiowa decyzja ;P

Szukam lekkiego/zwrotnego wózka.
Moja koleżanka ma JEDO FYN 4ds. Dla mnie ten wóżek jest za duży i za cięzki (waga 15 kg...) Do tego po złożeniu nie mieści mi sie do bagażnika ;P
Znalazłam inne, mniejsze np. DELTI EMU
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=901&%3CosCsid%3E

Wiem że wozek jest lekki i zwrotny. Latem na pewno przyjemnie będzie się go prowadzić, ale jak te małe kółka z przodu dadzą sobie rade zimą np. na śniegu czy błocie pośniegowym??
Czy takie kółka nie grzęzną ?

HELP! :P

Jonka a Ty rodzisz w swissmedzie?czy tylko do ginekologa tam chodzisz?

Mikulka dzieki za info ;)

Ja biore buskopan na ten moj brzusio, a jakos wole urodzic w 37-38 niz odstawic i w 34;/
dzis chyba podjade do swissu zeby sprawdzili co tam sie u mnie dzieje.

ja się melduje w nowym wątku i spadam dalej pakować :-)

Jonka, rynek we wrzeszczu jest we wtorek, piatek i niedziele, babaka jest we wszystkie te dni, szlafroki ma ale dość drogie,
inne babki mają tańsze takie zwykłe.
o iron nic nie wiem jak coś się dowiem dam znać, mam nadzieję, że jest wszystko ok.

no to sie melduję
i pieknie dziękuję za zmianę imienia ;)

a teraz jadę do ginki na usg przepływowe i pomiary wszelkie
i do fotografa co jest najgorsze z tego wszytskiego wrrrrrrr

Ja nospe mam brac razem z luteina, magnezem i witaminami, ale biore tylko wtedy kiedy mam bolesne skorcze albo jest twardy jak skala.

Ja po moich wczorajszych hulankach w ikei wzięłam nospę i bardzo ładnie odpuściło. Choć nie brałam odkąd "wstałam" z przymusowego leżakowania, czyli od jakiś 4 m-cy.

Podobno po 34 tyg juz nie warto brac nospe, tak powiedzial mi lekarz a wy co o tym mysicie?

Melduję się w nowym :) Dziękuję za zmianę imienia :) Masz dziewczyno pamięć :)

A my tak jak pisałam idziemy prasować :)

Bożenka i Nulka to już pewnie ostatnie chwile z maleństwami w brzuchu. No trzeba teraz trzymać kciuki za Irongirl, aby maluszek urodził się bez komplikacji i zdrów jak ryba.

Bożenka, a już myślałam że jesteś po. Przynajmniej tatuś nie będzie zawiedziony, że nie zdążył.

Inne tematy z forum

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...

Mrowki Bigbitowki - kto zna? (21 odpowiedzi)

Chodzi mi o tekst tej piosenki, spiewalam jak bylam mala, ale nie pamietam, a chcialabym nauczyc...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...