Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *37

ROZPAKOWANE:
Kwiecień:

25.04 (10.05) Akamara -córeczka Aurelia 2920 g, 49 cm, Kliniczna SN
27.04 (11.05) - Kasia i Tomuś - Synek Arek 3550 g, 56 cm, Zaspa CC

Maj:

05.05 (01.05) - pomelo - córeczka Agatka 3460 g, 53 cm, Redłowo SN
14.05 (01.05) - jantarka - córeczka Marta 3400g, 56cm, Redłowo SN
15.05 (26.07) - Irongirl88- córeczka Amelia 1200 g, 43 cm, Zaspa CC
17.05 (10.06) - Bożenka83- Córeczka Amelia 2470 g, 51cm, Wejherowo SN

2 w 1
Majowe:
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9 - Synek - Kliniczna
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
28.05 - Sylwia (sylpiw) - Lena - Wojewódzki (cc)
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
04.06 - bastrzel - Córeczka - Zaspa
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
11.06 - aneczka27- córeczka Lenka
13.06 - Alicja11 - Synek Alex
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka Julka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka Julka - Redłowo
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
18.06 - sylwiaagnieszka - Synek Maciej- wojewódzki (cc)
20.06 - agusia85 - Synek Kacperek Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
24.06 - jeremka - Synek Jeremi
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
07.07 - oooll - Córka Eliza
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa - synek - Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
14.07 - monika848 - Synek - Redłowo
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki
27.07 - arletka1991 - córeczka Lena - Redłowo

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Lista rzeczy na Kliniczną:
DOKUMENTY:
Karta ciąży, dowód osobisty, rumua, grupa krwi, p/ciała i ostatnie usg i wszelkie wazne konsultacje nie tylko ginekologiczne,
DLA MAMY:
Rzeczy osobiste typu: szlafrok, 2 koszule, kapcie + klapki pod prysznic, recznik, skarpetki, termometr, wkładki poporodowe, papier toaletowy, maszynka jednorazowa, enema (jeżeli ktos chce mieć wykonaną), wkładki laktacyjne, laktator, biustonosz do karmienia, majtki jednorazowe, cos do jedzenia, woda najlepiej z dziubkiem, kosmetyki, sztucce, kubek, talerzyk.
DLA DZIECKA :
Ciuszki, niedrapki, czapeczka, rozek, kock (do zawiniecia zaraz po porodzie) co kto woli, generalnie szpital ma swoje i można z nich skorzystac, pieluszki jednorazowe ( z tego co pamiętam to 7 szt na dobe szpital zapewnia), mokre chusteczki, pieluszki tetrowe, szczoteczka do włosków,
DLA OSOBY TOWARZYSZĄCEJ:
Najlepiej wcześniej zakupic w automacie szpitalnym byty jednorazowe i okrycie wierzchnie.

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-36-t382546,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *37

Dziewczyny :)))) śpieszę do Was z kolejną cudowną wiadomością, nulka ma już przy sobie Oleńkę :))) przyszła na świat już o 21:15, a przecież nulka jeszcze koło 17 pisała że idzie się położyć :) szybko się uwinęły :P
Taką wiadomością jestem już obudzona na całego :D swoją drogą, jak ja lubię przekazywać te dobre wieści :)

ROZPAKOWANE:
Kwiecień:

25.04 (10.05) Akamara -córeczka Aurelia 2920 g, 49 cm, Kliniczna SN
27.04 (11.05) - Kasia i Tomuś - Synek Arek 3550 g, 56 cm, Zaspa CC

Maj:

05.05 (01.05) - pomelo - córeczka Agatka 3460 g, 53 cm, Redłowo SN
14.05 (01.05) - jantarka - córeczka Marta 3400g, 56cm, Redłowo SN
15.05 (26.07) - Irongirl88- córeczka Amelia 1200 g, 43 cm, Zaspa CC
17.05 (10.06) - Bożenka83- Córeczka Amelia 2470 g, 51cm, Wejherowo SN
21.05 (01.06) - nulka - Córeczka Oleńka 3670 g, 55 cm - 21:15 Zaspa SN

2 w 1
Majowe:
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9 - Synek - Kliniczna
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
28.05 - Sylwia (sylpiw) - Lena - Wojewódzki (cc)
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
04.06 - bastrzel - Córeczka - Zaspa
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
11.06 - aneczka27- córeczka Lenka
13.06 - Alicja11 - Synek Alex
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka Julka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka Julka - Redłowo
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
18.06 - sylwiaagnieszka - Synek Maciej- wojewódzki (cc)
20.06 - agusia85 - Synek Kacperek Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
24.06 - jeremka - Synek Jeremi
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
07.07 - oooll - Córka Eliza
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa - synek - Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
14.07 - monika848 - Synek - Redłowo
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki
27.07 - arletka1991 - córeczka Lena - Redłowo

Google to bardzo dobry pomysł :) w tej chwili jeszcze uruchomili coś w stylu dzielenia się zdjęciami itp. jeszcze tego nie obczaiłam :)

Zdążyłam już odpocząć po meczu, Moje kochanie strzeliło dziś 4 bramki :) uwielbiam jeździć na jego mecze:)Ja dziś mam jeszcze zamiar się wybrać na spacerek z psem bo teraz pogoda jest rewelacyjna, ja spaceruje wy spicie a jutro rano będzie odwrotnie. Od środy mocne postanowienie chodzenia spać szybko, nie spania w ciągu dnia i wstawania dość wcześnie a nie po 10 :D zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Oooll - mam takie przeczucie, ze jeszcze przenosze ten moj wielki brzuch, choc najchetniej juz bym sie rozpakowala:) Badzmy w kontakcie:)
My chodzimy z Maja na basen w niedziele i przestalam juz siadac na trybunach, bo to chyba najbardziej gorace miejsce na calym terenie basenu;/
Bauganiarka, z tego co wiem, to Wy czerwcowki 2010 przenioslyscie tez forum na jakies zastrzezone, gdzie nie kazdy moze przeczytac - moze my tez po porodach o tym pomyslimy..?:)

Dobrej nocki Dziewczyny!

jestem po wizycie u gina. Szyjka skrocona ale wykrzywiona nie do konca do porodu wiec w pewnym sensie droga ewakuacji jeszcze nie gotowa ale to moze ise w kazdej chwili zmienic. Moj gin uwaza ze nie ma czegos takiego jak "daje Pani dwa dni" lub "jeszcze troche poczekamy" bo to jest wrozenie z fusow. W kazdym razie Mala jest na tyle duza ze nie dalo sie ja zwazyc.... masakra. W srode ide na KTG. A poki co mialam jeden okropny skurcz- u gina w gabinecie. Myslalam ze sie skicham tak bolalo i do niczego nie moge tego porownac.
Najwazniejsze jednak ze Mala zyje, jest w niezlej kondycji, a lozysko nadal pracuje pelna para.

no właśnie dziś myślałam, jak tu Was powiadomić, jak już będę miała Maurycka na powierzchni :)
nam=czerwcówkom 2010 się od 2 lat sprawdza konto na gmailu - prywatne galerie i w kontaktach ładnie zebrane adresy i telefony, już drugie mamy, tyle fotek, także polecam :) mogę założyć i Was zaprosić, już mam doświadczenie ;)

ja też jestem za tylko zbiór fotek to zrobimy jakiś prywatny na hasło albo na linka że poszczególne osoby będą miały? jak myślicie? ja jakoś nie lubię aż tak wszystkim fotek pokazywać :))

jeżeli chcecie wyślijcie mi na prv swoje nr tel, ja zbiorę to do kupy zrobię listę i Wam porozsyłam, a najlepiej na e-mail z nickiem z forum, to wtedy odeślę na mejla listę z numerami :) i do kogo będziecie chciały to napiszecie że już po :))

e-mail madzior2004@o2.pl

też jestem za - i ten zbiór fotek i telefonów jest jak najbardziej ok

Dobrej nocki wszystkim.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

tez mylalam o tych nr tel zebysmy mogly byc na bierzaco ze wszystkim :P ale to juz od was zalezy :) Ja delektuje sie chlodnym powietrzem na balkonie :) Ide po krolika i spadam do meza do lozka. Dzis tez mialam dosc leniwy dzien... zreszta ostatnio jakos tak czesciej jest mi ciezko. Milej nocki babeczki :)

Ale sie zmeczyłam... powiem wam ze chyba cos mi odbiło, caly dzień leżałam bo jakoś średnio się czułam, mąż wrócił z pracy zjadł obiad i stwierdził że zabierze Bianke na spacer a przy okazji załatwi kilka sprawa a ja mam sobie odpoczywać ;) i co zrobiłam ??
Odkurzyłam całe mieszkanie,posprzatałam zabawki, rozwiesiłam pranie, pozmywałam gary zamoczyłam dywaniki z łazienki i dopiero co usiadłam uffff a o dziwo czuje sie dobrze tylko ze nogi mi spuchły...

z tego co pamietam to Misia sie przeprowadzała, ale jej zazdroszcze ze ma to juz za soba i dzidzia przyjedzie na nowe mieszkanko, my co prawda jedna przeprowadzka za nami a kolejna miala byc pod koniec maja a sie okazało ze dopiero 16 czerwca dostaniemy klucze ;/ a wprowadzac sie bedziemy chyba mogli pod koniec lipca bo nie ma pozwolenia na uzytkowanie i jestem tak wk*** ze mała bania bo bedziemy sie przeprowadzać z maluszkiem... grrrrr

Kurde ale sie rozpisalam ale musialam sie wygadac, dziewczyny trzeba sie nr tel wymienic bo znowu beda poszukiwania ;) heheh
AAAAA i trzeba założyc album na picasie z fotkami naszych maluszków ;)

I jeszcze jedno może przy datach porodów bedziemy wpisywać godzine porodu? jestem ciekawa czy czesciej to w nocy czy jednak w dzien ;)

dopiero teraz zauważyłam że za tydzień to cię mogę odwiedzić na porodówce ihhihihihihih

ooo banka- to ja z chęcią - bo siedzenie na trybunach poważnie mnie ostatnio męczy - raz że nie wygodnie , a dwa że strasznie duszno jest .....

więc za tydzień jeżeli nadal będziesz miała ochotę to się wpraszam ;)))

Hejka, to dobrze ze Masia jest pod opieka.
Oooll, basen jest tuz kolo mnie - jesli nie obserwujesz z trybun, to zapraszam nastepnym razem na mrozona kawke:)

Ja tez dzis zamowilam wozeczek :) teraz czekam tylko na jego dostawe.

Wlasnie zrobilam sobie i mojemu synkowi zupe mleczną i jestesmy najedzeni i szczesliwi! stwierdzam ze to bylo to na co mialam ochote :)

Co do krolikow- ja swojego na trawe nie wypuszczam bo obawiam sie ze moglabym juz go nie zlapac :P wiec siedzi sobie czasem na balkonie, wlasnie msze go wypuscic na chwile bo wczesniej w taki upal to nie ryzykowalam

Dzięki Akamara za odpowiedz :) Od tego czytania w necie zaczęłam się denerwować. A poród tuż tuż :)

no to ja się melduję

dobrze że Masia namierzona ;) Mikulka - misja completed ;))

alicja- młoda chodzi na chełm - generalnei jestem zadowolona - chociaż z przedszkolem jeździli do koziego grodu na basen i tam to była prawdziwa bajka ehhhh az się rozmarzyłam ehhehehhe

królik wyprowadzony teraz siedzi dosłownie przyklejony do szyby na ogródek - heheheh aż mi go szkoda ale nie mam jak go samego puścić bo zwieje jak nic ....
a mam pytanie do króliczych właścicielek - wyprowadzacie zwierzaki na trawkę? jak się wtedy zachowują???

aaaa przyszły w końcu moje zakupy dziedziakowo/łóżeczkowe - czyli brakuje mi tylko łóżeczka heheheh cała reszta jest ;)))

kabor przy paciorkowcu leczyc sie nie trzeba,ale jak trafisz na porodówke to od razu podadza Ci kroplówke z antybiotykiem. U mnie był ten problem,ze od podania kroplówki do urodzenia sie Aureli nie mineło 4godz i dlatego mala miała dodatkowe badania,ale na szczescie wszystko było ok.

Heja heja... a ja mimo tego upału jakaś taka żywa jestem:) Może dlatego, że dziś odebraliśmy furę dla Stasia :) Tutek Grander :)

Jakoś wszystko za szybko się dzieje. Nie dochodzi do mnie to, że lada dzień będę miała w ramionach synka !!! Pamiętam, jak dopiero co zaszłam w ciążę :D

A tak ogólnie to cały dzień zalatwiania różnych spraw.. A ile brzuchatek śmiga po mieście, ile wózeczków la la la ... Już nie mogę się doczekać jak będziemy chodzić na spacerki z synkiem :D

czemu mi moj lekarz nie chce powiedziec ze dziecko sie przygotowuje :P z chęcią bym to uslyszala. Ciekawe kiedy mala bedzie gotowa, skurcze sie pojawiaja ale szybko mija...

Taka pogode to ja tez kocham ale wieczorami kiedy juz nie jest gorąco :P Dzisiejszy dzien byl dla mnie katorgą! Az nogi mi spuchły...ale juz wrocilam do siebie :)

i ja się witam w nowym wątku, z poprzedniego mam jakieś 200 postów do nadrobienia także znów długo nie popiszę, ale widzę, że nowe dzieci są już po jasnej stronie świata więc witamy i ślemy gratulacyjne buziaki!

u nas ok, dziś pierwsze ktg, komentarz gina po ręcznym badaniu 'noooooooo, przygotowuje się' :)

jak ja kooooooooocham taką pogodę...!

Witam wszystkie mamusie 2 w 1 i te już rozpakowane :) i melduję się w nowym wątku :)

Inne tematy z forum

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (22 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...