Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *38

ROZPAKOWANE:
Kwiecień:

25.04 (10.05) Akamara -córeczka Aurelia 2920 g, 49 cm, Kliniczna SN
27.04 (11.05) - Kasia i Tomuś - Synek Arek 3550 g, 56 cm, Zaspa CC

Maj:

05.05 (01.05) - pomelo - córeczka Agatka 3460 g, 53 cm, Redłowo SN
14.05 (01.05) - jantarka - córeczka Marta 3400g, 56cm, Redłowo SN
15.05 (26.07) - Irongirl88- córeczka Amelia 1200 g, 43 cm, Zaspa CC
17.05 (10.06) - Bożenka83- Córeczka Amelia 2470 g, 51cm, Wejherowo SN
18.05.(25.05) - atta9 - synek Jaś 3530g, 55cm, Kliniczna CC
21.05 (01.06) - nulka - Córeczka Oleńka 3670 g, 55 cm - 21:15 Zaspa SN

2 w 1
Majowe:
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek - córcia Agatka
28.05 - Sylwia (sylpiw) - Lena - Wojewódzki (cc)
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
04.06 - bastrzel - Córeczka - Zaspa
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
11.06 - aneczka27- córeczka Lenka
13.06 - Alicja11 - Synek Alex
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka Julka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka Julka - Redłowo
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
18.06 - sylwiaagnieszka - Synek Maciej- wojewódzki (cc)
20.06 - agusia85 - Synek Kacperek Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
24.06 - jeremka - Synek Jeremi
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
07.07 - oooll - Córka Eliza
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa - synek - Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
14.07 - monika848 - Synek - Redłowo
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki
27.07 - arletka1991 - córeczka Lena - Redłowo

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Lista rzeczy na Kliniczną:
DOKUMENTY:
Karta ciąży, dowód osobisty, rumua, grupa krwi, p/ciała i ostatnie usg i wszelkie wazne konsultacje nie tylko ginekologiczne,
DLA MAMY:
Rzeczy osobiste typu: szlafrok, 2 koszule, kapcie + klapki pod prysznic, recznik, skarpetki, termometr, wkładki poporodowe, papier toaletowy, maszynka jednorazowa, enema (jeżeli ktos chce mieć wykonaną), wkładki laktacyjne, laktator, biustonosz do karmienia, majtki jednorazowe, cos do jedzenia, woda najlepiej z dziubkiem, kosmetyki, sztucce, kubek, talerzyk.
DLA DZIECKA :
Ciuszki, niedrapki, czapeczka, rozek, kock (do zawiniecia zaraz po porodzie) co kto woli, generalnie szpital ma swoje i można z nich skorzystac, pieluszki jednorazowe ( z tego co pamiętam to 7 szt na dobe szpital zapewnia), mokre chusteczki, pieluszki tetrowe, szczoteczka do włosków,
DLA OSOBY TOWARZYSZĄCEJ:
Najlepiej wcześniej zakupic w automacie szpitalnym byty jednorazowe i okrycie wierzchnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *38

Witam z rana:)

Oj mi też kiepsko się spało, najpierw zasnąć nie mogłam, później nad ranem młody jakoś tak się ułożył, że wypychał mi jednocześnie żebra po prawej i po lewej stronie, nie wspominając już o prawie cogodzinnym chodzeniu do WC. Długi dzień przede mną. Zamierzam zrobić szarlotkę sypaną z przepisu z jednego z wątków na forum, ciekawe co mi wyjdzie, bo talentu do wypieków nie mam.
Wielki ten worek sako, ale na pewno baaaaardzo wygodny, zazdroszczę. Mój się nie zgodził, ale pewnie dlatego, że w nim nie siedział.
Miłego dzionka brzuszki i te już rozpakowane:)

hejka :-) ja też już obudzona...ehh, ale może jeszcze uda mi się zasnąć, obudziły mnie bóle jak na @, ale już przeszło.

No to ja otwieram dzisiejszy dyżur :)

Jak zwykle pobudka o 5, po niezbyt udanej nocy...już nie wiem jaką pozycję wynaleźć żeby brzuch nie wadził :( Chociaż przyznam, że paczka ciastek zjedzona ok 1:30 troszkę pomogła...
Czy ja się jeszcze kiedyś w życiu wyśpię?!

Sylwiaagnieszka, no faktycznie wzrost, brzuch podobne :), ale fryzurka u mnie już nieaktualna ( chociaż bardzo bardzo ją lubiłam).) Odkąd jestem w ciąży to staram się wyjść z tej asymetrii i zapuszczam włosy ( i siebie przy okazji), bo przy Baby będzie mało czasu na układanie, prostowanie i kitka to całe 5 s roboty :) A dodam, że mam naturalnie raczej kręcone - czego nienawidzę!

Miłego dzionka!

Nieska a jak z oparciem głowy? Leci do tylu czy np tv można oglądać opartym wygodnie aż po czubek głowy ? :-)
I czy podnóżek - taki mały pufek - dostałaś gratis?
Aa. I ile czekałaś na przesyłkę?

chcialabym rodzic na takim kole ;)

http://www.youtube.com/watch?v=cYWpXTq_QAQ&feature=related

kobritta - Sako zamawiałam ze stronki http://www.ecopuf.pl/
Ten największy :)) razem z przesyłką wyszło 164 zł -naprawdę warto.

u mnie znowu cos sie dzieje... nie wiem tylko czy to mala tak mi daje po pecherzu czy to skurcze? az nie moge sie wyprostowac :/ boli jak chole... wiec klade sie do lozka a wam milego wieczorku zycze dziewczyny!

mnie zlapala pierwszy raz w zyciu teraz w tej ciazy i za bardzo nie wiedzialam o co chodzi, poki co cisza... zobaczymy co bedzie podczas porodu.

co do wozka to ja bede uzywac rozka a w ciepe dni pieluszki :)

Martuchowata juz pisalam na temat rwy, bo mialam wlasnie podczas porodu, ale mnie trzymalo cala ciaze i teraz tez ;/

a do wozka tylko pielucha albo kocyk ;)

witam wieczornie :) ja dzis po powrocie meza z pracy podalam obiadek 20 minut odpoczynku i pojechalismy na chwile do tesciowej a pozniej na spacer na skwerek... zimno juz sie strasznie zrobilo.

Co do laktatora ja dzis zrobilam sobie rezerwacje laktatora od forumki, kupuje avent z pojemniczkami za 35 zl. Mysle ze sie bardzo oplaca. Nie chcialam kupowac nowego bo troche szkoda mi pieniedzy a nie wiadomo czy sie przyda, ale lepiej zeby byl :)

Witam! U mnie puki co cisza, mimo że rano miałam skurcze. No ale niestety przeszły. Za to dzień spędziłam bardzo aktywnie, biegając po sklepach z nadzieją, że się rozkręci.
Nieska jak możesz to napisz gdzie zamawiałaś swój worek sako?? jaki rozmiar i ile płaciłaś??

No właśnie sylwiaagnieszka dylemat jest i w ogóle dużo tego wszystkiego do ogarnięcia, normalnie jakiś dodatkowy fakultet;-)
Tak sobie patrzę na allegro to te laktatory, nawet używane, się dobrze sprzedają, więc może kupię teraz i najwyżej sprzedam jak się okaże że nie jest potrzebny. Chyba przy takim rozwiązaniu będę spokojniejsza:-)

Jeremka miałam ten sam dylemat co Ty, ale pojawiła się promocja w Akpolu, że do niani elektr. laktator ręczny za 1gr, na razie mam to, jeśli będzie potrzebne coś wydajniejszego/lepszego to mąż dokupi. Niektórym się przydaje a niektórym nie i bądź tu mądry :/

Cześć kobitki,
dzisiaj kumpela przyjechała do mnie na kawkę także od rana miałam mobilizację żeby bardziej gruntownie posprzątać chatkę;-P. Ta koleżanka rodzi 4 tyg. po mnie więc wspólnych tematów na pół dnia gadania a i tak temat nie został wyczerpany. Dostałam jeszcze dwie torbę ciuszków po jej starszym synku i teraz to już mam jakąś ilość hurtową:-))))
Zapodałam nam na lunch truskawki z makaronem i też była zachwycona smakiem, ale jutro koniecznie detox truskawkowy i może dla odmiany jakiś kalafiorek z kefirem;-)

Ja nie kupuję pościeli do wózka tylko mam zamiar wykorzystać rożek, który wygląda jak kołderka albo kocyk, a jak będzie upał to pieluszkę flanelową lub tetrową i myślę, że styknie
Zastanawiam się natomiast nad laktatorem - mam już wybrany model (Medela Mini electric) tylko nie wiem czy kupować teraz czy dopiero jak się okaże, że jest potrzebny, trochę się boję awaryjnej sytuacji np. w nocy i wtedy nigdzie nie kupię tego konkretnego a nie chcę wydawać kasy na jakiś awaryjny zastępczy... Jak u was wygląda ta kwestia?

8zł za prześcieradło łeee to kupuję:)
Lidl również zaliczony ale kupiłam tylko stanik do karmienia (właśnie byłam wymienić na większą miseczkę) i bodziaczki, co do ciuchów dla mnie doszłam do tego samego wniosku co Azura i Mikulka.
Pq ja też 160cm i chyba nawet fryz mamy podobny:)

Dzięki Azura, ja mam 16ocm - to będę miała sukienkę...też myślę, że nie ma sensu przesadzać z ilością ciążowych ubrań, ale obawiam się, że za szybko do mojego rozmiaru sprzed ciąży nie wrócę...a taka tuniczka do śmigania z wózkiem po osiedlu to chyba może być.

Miłego popołudnia Dziewczynki, ja właśnie celebruję moje poobiednie dwie godziny dla słoniny :)

dzięki wielkie Sylpiw, pozdrawiam

słuchajcie - coś dla nas:

http://gruper.pl/x.php/1,21547/Trojmiasto-BamBam-Cafe-dowolna-kawa-i-deser.html?utm_source=newsletter-trojmiasto-2012-05-24&utm_medium=e-mail&utm_term=trojmiasto&utm_campaign=dd33f21b208408cefbd2dc9ae6f4c898&grid=25729454

:)

Pyszotka, no wlasnie nie pamietam co to za pianka byla, ale jakas ogolna do materacy - nie dziecieca. I tak materac jest zawsze w przescieradle, a Maja miala juz z roczek, kiedy to czyscilam...:)

Ja bylam tylko 2 godzinki na dworze i jestem padnieta - czuje sie juz tak ciezka, ze zupelnie nie mam kondycji na chodzenie;)

Mikulka jeżeli dobrze pamietam to masz jakies swoje "guru" od szczepionek-my teraz stoimy przed wyborem- mozesz napisac cos na temat tych na nfz, a tych 5w1,6w1?

Jezeli chodzi o jedzenie na klinicznej to faktycznie jest bardzo słabe i te godziny, tez trafiłam na taki dzień, ze obiad był o 14, a kolacja o 16-masakra, bez swojego prowiantu mogłoby byc ciężko, a na pierwsze sniadanie jadłam sam chleb z masłem, bo do chleba było jajko na twardo, których nie jadam i zupa mleczna tez nie lubie:)

Inne tematy z forum

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

W góry pociągiem - gdzie? (50 odpowiedzi)

Mam pytania do bardziej doświadczonych turystów. Gdzie najlepiej wybrać się z dzieckiem na...