Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *38

ROZPAKOWANE:
Kwiecień:

25.04 (10.05) Akamara -córeczka Aurelia 2920 g, 49 cm, Kliniczna SN
27.04 (11.05) - Kasia i Tomuś - Synek Arek 3550 g, 56 cm, Zaspa CC

Maj:

05.05 (01.05) - pomelo - córeczka Agatka 3460 g, 53 cm, Redłowo SN
14.05 (01.05) - jantarka - córeczka Marta 3400g, 56cm, Redłowo SN
15.05 (26.07) - Irongirl88- córeczka Amelia 1200 g, 43 cm, Zaspa CC
17.05 (10.06) - Bożenka83- Córeczka Amelia 2470 g, 51cm, Wejherowo SN
18.05.(25.05) - atta9 - synek Jaś 3530g, 55cm, Kliniczna CC
21.05 (01.06) - nulka - Córeczka Oleńka 3670 g, 55 cm - 21:15 Zaspa SN

2 w 1
Majowe:
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek - córcia Agatka
28.05 - Sylwia (sylpiw) - Lena - Wojewódzki (cc)
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
04.06 - bastrzel - Córeczka - Zaspa
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
11.06 - aneczka27- córeczka Lenka
13.06 - Alicja11 - Synek Alex
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka Julka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka Julka - Redłowo
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
18.06 - sylwiaagnieszka - Synek Maciej- wojewódzki (cc)
20.06 - agusia85 - Synek Kacperek Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
24.06 - jeremka - Synek Jeremi
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
07.07 - oooll - Córka Eliza
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa - synek - Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
14.07 - monika848 - Synek - Redłowo
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki
27.07 - arletka1991 - córeczka Lena - Redłowo

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Lista rzeczy na Kliniczną:
DOKUMENTY:
Karta ciąży, dowód osobisty, rumua, grupa krwi, p/ciała i ostatnie usg i wszelkie wazne konsultacje nie tylko ginekologiczne,
DLA MAMY:
Rzeczy osobiste typu: szlafrok, 2 koszule, kapcie + klapki pod prysznic, recznik, skarpetki, termometr, wkładki poporodowe, papier toaletowy, maszynka jednorazowa, enema (jeżeli ktos chce mieć wykonaną), wkładki laktacyjne, laktator, biustonosz do karmienia, majtki jednorazowe, cos do jedzenia, woda najlepiej z dziubkiem, kosmetyki, sztucce, kubek, talerzyk.
DLA DZIECKA :
Ciuszki, niedrapki, czapeczka, rozek, kock (do zawiniecia zaraz po porodzie) co kto woli, generalnie szpital ma swoje i można z nich skorzystac, pieluszki jednorazowe ( z tego co pamiętam to 7 szt na dobe szpital zapewnia), mokre chusteczki, pieluszki tetrowe, szczoteczka do włosków,
DLA OSOBY TOWARZYSZĄCEJ:
Najlepiej wcześniej zakupic w automacie szpitalnym byty jednorazowe i okrycie wierzchnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *38

wlasnie... ja sie zastanawialam czy rozek tez moze byc rozlozony w wozku? bo z drugiej strony nie wiem czy chce kupowac posciel do wozka.
Wizyta u gina nic nie zapowiada, zostalam zbadana jak ladnie poprosilam :P Powiedzial ze rozwarcie nadal na jeden palec... I gdzie tu oznaki porodu? hmmm moze kiedys sie doczekam :P

Pogoda jest taka ciężarowa, jest cieplutko, ale super wieje i taką jakąś przyjemną rosę czuć...przynajmniej u mnie "na wsi" :)

Azura, nie mów tak...musi być ciepłe lato, bo zakupiłam śliczne sukienunie dla Majki :):P:P:P

to ja sie tylko witam z rana
przeleciałam wzrokiem co i jak

dzisiaj dosc pracowity dzien sie zapowiada
podobno ma być chłodniej oby!!!

miłego dnia brzuchatki ;))

heh, a do mnie dziś przyjdzie pościel do wózka :-) nie mogłam się oprzeć, taka słodka :-P prześcieradło mam do kołyski, bo do wózka nie mieli ale dużo za duża nie jest.
wrzuce fote na fejsa to zobaczycie co kupiłam.

oczywiście przy takiej spiekocie nie bede używać tylko np. flanelke, ale ja jakoś nie wierze w piękne lato, bedzie jak w zeszłym roku...wypstryka się teraz i po lecie :-)

I ja witam sie z rana :) lece z Pawlem do przedszkola a pozniej do gina bo zauwazylam ze dzis konczy mi sie zwolnienie :) ciekawe czy mnie zbada... Skurcze w nocy jakies tam byly ale wydaje mi sie ze ja i tak je przespie :P Posty wasze nadrobie jak wroce :)

no ja mam w gondoli taki wyjmowany materac, do tego dokupiłam prześcieradło i na razie młoda będzie kładziona na tym plus przykryta pieluszką, kocykiem - to już w zależnoście od pogody, a na zimę to nie wiem, może śpiworek jej kupię - ale to jeszcze tyle czasu :)
ja tylko to prześcieradło kupiłam, żeby szybko i łatwo się prało, ale materacyk mój też do pralki wchodzi więc zasadniczo nie ma problemu :)

ja nie kupuję - na lato nie ma sensu, w razie czego utulę kocykiem, rożkiem, a jesienią czy zimą będzie miał śpiworek

tak chodzi mi o to, czy jakieś kołderki,, wkłady?? coś w tym stylu

i ja się witam,
ja też na nagoach z racji wyprawy porannej z Azurą :)
i tak jak Azura mam matereacyk sprężynowy z ikea.
z praniem to nie wiem bo i tak do pralki nie wejdzie :)
ale taki materacyk jest na 3 lata jakieś więc bez przesady, po co to prać, jak zostanie zasikany to lepiej przewietrzyć :)
mój ma zdejmowany pokrowiec z zewnątrz i to się pierze, środka nie :)

a co do opowieści o krwawych porodach to jak ktoś mnie próbuje wkręcać to mówię "no ale żyjesz? urodziłaś? kochasz swoje dziecko? - no to i jak przeżyję :))" i wtedy wszyscy są zawiedzienie, że nie można mnie nadmiernie straszyć :)

Jolaa a w jakim senscie co do wóżka będziemy miały?
chodzi Ci o pościel?

bo się właśnie zastanawiam, czy warto zamówić kołderkę, podusię do wózka, no ale z tego co wiem, to maluszki właśnie najlepiej na płasko.... zamówiłam wszystko do łóżeczka no i tak siedzę i myślę o tym wózku.....a najbardziej żałuję, że nie umiem tak jak Biała Katarzynka zrobić na drutach kocyka....

do gondoli na spód - jakąś grubą bawełnianą "szmatkę", taki niby kocyk, ale nic sztucznego, żeby się nie pociła dzidźka, a na wierzch do przykrycia kocyk, pieluszka itp. Pod główkę nic, bo mamy taką podnoszoną wersję, więc w razie czego lekko to podniesiemy, ale preferuję na razie na płasko.

Skąpe wyposażenie gondoli z racji przewidywanych upałów w czasie spacerów, gdyby jednak moje prognozy się nie sprawdziły :) to będę małą zawijać w jakieś takie beciki - też ich trochę mam :)

Hej dziewczynki, ale w nocy wiało- musiałam okno w sypialni zamknąć, bo odgłosy mnie przerażały. Też mam materac kokos-gryka i nie wiem jak go odświeżyć.
Powiedzcie mi co będziecie miały do wózka?? do gondoli dokładnie?? nie wiem, co się wkłada....

Dzięki, czekam na relację :)

pq, spojrzę na te tuniki na pewno :-)

Azura, a możecie zerknąć jeszcze na te tuniki? czy one są takie "za tyłek"? i czy są w miarę ładne?

dzień dooobry w nowym wątku w nowy brzydki ;) dzień

ja mam kokos pianka gryka - a żeby mu się nic nie stało położyłam pod prześcieradełko takie specjalne podkłady

u nas też była opcja Kubusia - jak jeszcze nie było potwierdzone czy to on czy ona

dobrze Azura, że przypomniałaś o lidlu - są też dziś staniki takie sztywniejsze do karmienia (kiedyś kupiłam sobie tam sportowy i byłam bardzo zadowolona, więc obejrzę sobie i taki)

Witajcie w nowym wątku, ja teź już nie śpię :-) u mnie rano jest tak jasno ( wschodnie okna) że budzę się szybko :-)

pyszotka, ja mam materac z ikei sprężynowy, mnie kokosowe gryki nie przekonują, ten jest w sam raz nie za miękki nie za twardy.
I gratuluję wyboru imienia, my również oczekujemy Kubusia :-)

ja się umówiłam z Mikulką i zobaczymy te bodziaki w lidlu :-)
miłego dzionka:-)

hej dziewczynki
Ja ze zmęczenia chyba spać nie mogę :-/
moje kochanie wstało do pracy i ja też od 5 już zasnąć nie mogę :-/
pewnie później sobie będę musiała odbić drzemką :-)

jeżeli chodzi o materacyk to ja tez mój tylko z zewnątrz odświerzam zwykłą gąbką z wodą i jakimś płynem-zależy co się stało ale nigdy nie prałam.
One się nie odkształcają i są super

miłego dzionka życzę :-)

Cześć Dziewczęta,
ja się przestawiłam na tryb małego dziecka, tzn. chodzę spać po wieczorynce, a wstaję ok 5:00.
Ciekawe wątki poruszałyście wieczorem.
Najbardziej podobało mi się skierowanie na porodówkę...znając naszą publiczną służbę zdrowia to trzeba by było z wyprzedzeniem jakimś półrocznym rezerwować miejsce w szpitalu :)

A co do KTG to położna mówiła, że teraz mają takie wytyczne, żeby właśnie robić na boczku...bo skoro wszyscy trąbią o tym, że dziecię jest niedotlenione przy leżeniu na wznak to jakim cudem wynik KTG ma być wiarygodny...ale jak widzać życie życiem. Jak ja trafiłam na IP w 28 tyg. do wojewódzkiego to też robili mi na wznak (ale wtedy miłam mały brzuch).

A ciśnienie też mi skoczyło ostatnio tzn. całą ciążę miałam 100/60 a teraz 130/80...to chyba normalne pod koniec.

Co do częstości wizyt to powiem Wam, że też się zdziwiłam (byłam teraz w 36 tyg), bo następną mam za 3 tyg...ale cóż chyba lekarz wie co robi...zwłaszcza, że to prywatnie to jeszcze dodatkowy zysk dla niego.

Sylwip to co napisałaś o wrednych położnych jeszcze bardziej mnie utwierdziło, że biorę walizkę...jak mam dzwigać ze skurczami to już wolę ciągnąć (albo pchać:)). Z resztą przed porodem to spoko, bo mi mąż wszystko zaniesie gdzie trzeba, gorzej na położnictwo (bo tam już nie wejdzie).

O i oczywiście też wczoraj (przez WAS!!!!) jadłam truskawki...Na Nowym Horyzoncie, koło ronda są po 10 zł.

I ja się pytam, gdzie jest ta burza i deszcz??

To w takim razie Cię widziałam :-))) Masz piękny duży - brzusio :-))) No i miło było Cię zobaczyć choć nie poznałyśmy się osobiście :-))) Ale pewnie będzie jeszcze okazja :-)))

Inne tematy z forum

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

Wybór auta :) (83 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...