Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *39

ROZPAKOWANE:
Kwiecień:

25.04 (10.05) Akamara -córeczka Aurelia 2920 g, 49 cm, Kliniczna SN
27.04 (11.05) - Kasia i Tomuś - Synek Arek 3550 g, 56 cm, Zaspa CC

Maj:

05.05 (01.05) - pomelo - córeczka Agatka 3460 g, 53 cm, Redłowo SN
14.05 (01.05) - jantarka - córeczka Marta 3400g, 56cm, Redłowo SN
15.05 (26.07) - Irongirl88- córeczka Amelia 1200 g, 43 cm, Zaspa CC
17.05 (10.06) - Bożenka83- Córeczka Amelia 2470 g, 51cm, Wejherowo SN
18.05.(25.05) - atta9 - synek Jaś 3530g, 55cm, Kliniczna CC
21.05 (01.06) - nulka - Córeczka Oleńka 3670 g, 55 cm - 21:15 Zaspa SN
26.05 (26.05) - Mała757 - Synek Julian 3450 g, 51 cm - 22:50 Kliniczna SN

2 w 1
Majowe:
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
26.05 - Hanulek - córcia Agatka
28.05 - Sylwia (sylpiw) - Lena - Wojewódzki (cc)
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
04.06 - bastrzel - Córeczka - Zaspa
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
11.06 - aneczka27- córeczka Lenka
13.06 - Alicja11 - Synek Alex
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka Julka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka Julka - Redłowo
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
18.06 - sylwiaagnieszka - Synek Maciej- wojewódzki (cc)
20.06 - agusia85 - Synek Kacperek Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
24.06 - jeremka - Synek Jeremi
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
07.07 - oooll - Córka Eliza
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa - synek - Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
14.07 - monika848 - Synek - Redłowo
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki
27.07 - arletka1991 - córeczka Lena - Redłowo

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Lista rzeczy na Kliniczną:
DOKUMENTY:
Karta ciąży, dowód osobisty, rumua, grupa krwi, p/ciała i ostatnie usg i wszelkie wazne konsultacje nie tylko ginekologiczne,
DLA MAMY:
Rzeczy osobiste typu: szlafrok, 2 koszule, kapcie + klapki pod prysznic, recznik, skarpetki, termometr, wkładki poporodowe, papier toaletowy, maszynka jednorazowa, enema (jeżeli ktos chce mieć wykonaną), wkładki laktacyjne, laktator, biustonosz do karmienia, majtki jednorazowe, cos do jedzenia, woda najlepiej z dziubkiem, kosmetyki, sztucce, kubek, talerzyk.
DLA DZIECKA :
Ciuszki, niedrapki, czapeczka, rozek, kock (do zawiniecia zaraz po porodzie) co kto woli, generalnie szpital ma swoje i można z nich skorzystac, pieluszki jednorazowe ( z tego co pamiętam to 7 szt na dobe szpital zapewnia), mokre chusteczki, pieluszki tetrowe, szczoteczka do włosków,
DLA OSOBY TOWARZYSZĄCEJ:
Najlepiej wcześniej zakupic w automacie szpitalnym byty jednorazowe i okrycie wierzchnie.

poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-38-t384028,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *39

oooll, no trochę bolało, chyba najgorzej następnego dnia, drugiego już tylko trochę, to jednak delikatne miejsca :D ale przez myśl mi nie przeszło aby brać tabletkę, to w ogóle by pomogło ? :/

też słyszałam o depilacji cukrowej, może będzie bardziej komfortowa, bo gorący wosk w tamtych miejscach...ehh ;]
ale stwierdziłam że ten ból to pikuś i nie będę się wygłupiać :P

coś jej gadałam że wpadnę jeszcze na poprawkę ( sadomasochistka ) :D, no zobaczę w poniedziałek, jak nic konkretnego się nie będzie działo to może w ramach rozkręcenia pójdę się poprawić :D

myśmy też razem rodzili i tym razem - mimo że o wiele trudniej będzie to zorganizować - bo coś trzeba będzie na ten czas zrobić z Elizką, nie wyobrażamy sobie aby miało być inaczej.
Dużo zależy od faceta, jego podejścia do tego wszystkiego - u nas od początku mąż się deklarował że będzie uczestniczył i ja też wolałam z nim.

No i z całą pewnością było łatwiej - biorąc pod uwagę że w czasie porodu to mąż jest tą osobą "myślącą" - Twoim rzecznikiem - który zgłosi położnym co jest potrzebne, przypilnuje aby przyszły gdy ich potrzebujesz itd.
W Redłowie było słabo pod tym względem że na salę gdzie rodzą kobiety bez mężów - tak naprawdę może wejść każdy - np. położne tam wysyłały mojego męża po ligninę itd. Więc ja dziękuję za taką intymność.

Mój mąż namawiał niezdecydowanych kolegów, którzy wahali się czy uczestniczyć czy nie, dla niego też było niesamowite wydarzenie, i nie wyobraża sobie że mógłby w tym momencie nie uczestniczyć.

kochane mam info od Hanulek mała Agatka już jest na świecie :)

przyszła na świat 24.05 o 15.45 z wagą 3100 i 52cm i topi się we wszystkich ubrankach :) więcej pewnie niedługo sama mamusia nam napisze :)

ROZPAKOWANE:
Kwiecień:

25.04 (10.05) - Akamara -córeczka Aurelia 2920 g, 49 cm, Kliniczna SN
27.04 (11.05) - Kasia i Tomuś - Synek Arek 3550 g, 56 cm, Zaspa CC

Maj:

05.05 (01.05) - pomelo - córeczka Agatka 3460 g, 53 cm, Redłowo SN
14.05 (01.05) - jantarka - córeczka Marta 3400g, 56cm, Redłowo SN
15.05 (26.07) - Irongirl88- córeczka Amelia 1200 g, 43 cm, Zaspa CC
17.05 (10.06) - Bożenka83- Córeczka Amelia 2470 g, 51cm, Wejherowo SN
18.05.(25.05) - atta9 - synek Jaś 3530g, 55cm, Kliniczna CC
21.05 (01.06) - nulka - Córeczka Oleńka 3670 g, 55 cm - 21:15 Zaspa SN
24.05 (26.05) - Hanulek - Córeczka Agatka 3100 g, 52cm - 15.45
26.05 (26.05) - Mała757 - Synek Julian 3450 g, 51 cm - 22:50 Kliniczna SN
28.05 (28.05) - sylpiw - Córeczka Lena

2 w 1
Majowe:
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
04.06 - bastrzel - Córeczka - Zaspa
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
11.06 - aneczka27- córeczka Lenka
13.06 - Alicja11 - Synek Alex
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka Julka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka Julka - Redłowo
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
18.06 - sylwiaagnieszka - Synek Maciej- wojewódzki (cc)
20.06 - agusia85 - Synek Kacperek Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
24.06 - jeremka - Synek Jeremi
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
07.07 - oooll - Córka Eliza
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa - synek - Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
14.07 - monika848 - Synek - Redłowo
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki
27.07 - arletka1991 - córeczka Lena - Redłowo

agusia - ja rodziłam z partnerem - tzn. był wtedy kiedy był potrzebny mi - a jak chciałam pobyć sama to mówiłam żeby sobie poszedł .. podczas kulminacyjnego momentu i tak został poproszony o przejście za moją głowę - więc za dużo to nie widział ....
ale .... ale nie wiem czy wcale czy to wszystko było dobre - mam mieszane uczucia ... nie wiem czy tym razem chce żeby partner był ze mną .... duzo zależy od samego faceta - jaki on jest ....
no i od kobiety - od tego jak reaguje w momentach kryzysowych - jeżlei wiesz ze potrzebujesz wsparcia to pewnie warto
jeżeli - tak jak jest u mnie w momentach krytycznych wole być sama to pewnie nie jest to juz takie oczywiste
ja mialam próbkę w niedziele - jak miałam takie mega skurcze - to wysłałam moje kochanie żeby poszedł myć naczynia w zlewie a sama polazłam do łazienki i tam próbowałam wyluzować .... aż on się ze mnie śmiał czy w czasie porodu też ma sobie jakieś brudne gary z kuchni szpitalnej załatwić .....

każda z nas jest inna i pewnie nie ma jednej rady .. ani jednego zachowania ....

zmiana tematu zapisałam się na depilację uuuuu już czuję że będzie bolało heheheh azura- jednak poczytalam ze pasta cukrowa niby mniej bolesna i ją bedę testowac - a powiedz szczerze mocno cię boało ??? brałaś coś pb. wcześniej?? ja sobie zakupiłam efelargan i się poważnie zastanawiam czy nie wziąć przed ... heheheh chociaż jak z kosmetyczką rozmaiwałam to mówiła że nie ma po co ... ale bo ja wiem ....

to że są szerokie i sztywniejsze to właśnie ich plus - bo to dobrze odwodzi bioderka - delikatniej niż dodatkowa pielucha tetrowa ...

Witam wtorkowo, ja dzisiaj też zupełnie zamulona. W nocy wstawałam 5 razy do wc normalnie rekord, do tego całą noc potworna zgaga- aż mi się płakać chciało. Już zaczęłam do juniora mówić żeby się przesunął, albo wogóle już ywszedł aby mamusi było lepiej. Ale on sobie nic z tego nie robi, wstałam połamana i w dodatku mam wrażenie jak by mały zaplątał swoje nózki o moje żebra. Już nie wiem jak mam siedzieć tak to boli :(

Co do pieluszek my mamy jedne Huggisy 27szt i jedne Pampki 43szt. Jak coś to obok bloku mamy rossamanna więc się dokupi :)

A ja mam pytanie z innej beczki do tych które już urodziły. Czy rodziłyście z mężami/partnerami?? Jak oni znieśli poród? Nie było to dla was troszkę krępujące?? No i czy teraz będąc już po podjęłybyście taką samą decyzję by rodzić razem??

co do ciuszków to Aurelia miała 49, a w 50 tez toneła, ale wczoraj juz musiałam odlożyc te spiochy, bo nozek nie mogla wyprostowac- wiec rosniemy w sile:)

Nulka super,zę jestescie juz w domu-jak sobie radzicie, jak mała?

Ja tanum rosa rozpuszczałam w butelce 0,5l i podmywała sie tez po kazdej wizycie w toalecie i w szpitalu i w domu tez.

co do pieluch to musze wam powiedzic, ze nam najlepiej sparwdzaja sie huggisy i pampersy, bo te bella happy sa strasznie szerokie i twarde-miałam wrazeniz, ze mała musi w nich szeroko nozki trzymac. My uzywamy juz 2, bo roznica miedz 1 i 2 jest nie wielka, a jak robiłam zapas na promocji to bałam sie ze z 1 mała wyrosnie i nie wykorzystamy wszystkich, a i np 2 huggisa sa mniejsze niz 2 pampersa, wiec to wszystko zalezy od firmy.

No to widocznie trafiłam na niekompetentą babkę, bo ona powiedziała, że mogę odebrać tylko tam gdzie robiłam ten wymaz. No nic, okaże się:)
55cm i topiła się w 56cm hmmm no to ja się troszkę pocieszyłam, bo martwiłam się, że może niepotrzebnie kupiłam tyle 56.

Właśnie przyszedł do mnie zestaw do pobrania krwi pępowinowej, mąż zdecydował, że nie będzie żałował na to kasy.

Alicja pewnie tyli juz maluszka ;)

Nulka dokladnie wiem o czym mowisz, ja tez "wszystko" robilam na lezaco, a takie podlewanie robilam po kazdym siusianiu.

Ja mam jedno opakowanie pampkow 1, jak nie starczy to dokupie, z Bianka robilam zapas to pozniej sprzedawalam

I ja się witam z rana.
Na początku przede wszystkim serdecznie gratuluję kolejnym rozpakowanym! A za te na porodówkach trzymam mocno kciuki :)

Sylwiaagnieszka -badania możesz też odebrać na Zwycięstwa, więc w raze jak się w necie nie pojawią, to zawsze będzie lepiej, niż w korasach tłuc się na Zaspę :)

Jak też mam dwa małe opakowania 1 - Pampki i Huggiesy i chyba jeszcze dokupię jedno opakowanie pampków 2 i na razie styknie, a potem zobaczymy, które dla malucha będą lepsze :)

Dzisiaj "porządkowy" dzionek przede mną - najpierw idę włączyć zmywarkę, potem mam ambitny plan kilka prań zrobić, bo dla małego jeszcze nie wszystko wyprane, ciekawe, jak mi pójdzie ;)

Miłego dnia!

Na Zaspie jest mega ciepło, moja młoda była albo w śpiochach albo w bodziakach z długim i skarpetkach i w sumie caly czas owinieta szpitalnym kocykiem a na noc lekko ją kołdrą przykrywałam.. ale my miałysmy non stop otwarte okno...
Co do pieluch, my zuzywamy ok 10-12 na dobe, mialam huggiesy i belli, te z belli są duzo wieksze...
Poza tym moja mała jak sie urodzila miala 55cm i w ciuszkach 56 pływała... moja mama sie nad nią zlitowała i kupila kilka body w rozm 50 i teraz pralka jest puszczana codziennie ;)

Ja sobie póki co przemywam gazikiem nasaczonym tantum rosa, ale moze faktycznie zaczne intensywniej... i ile razy dziennie taka 'płukanka' ?
No i u mnie najlepiej sie sprawdza lezenie, karmienie na lezaco, jedzenie na lezaco... bo nawet ciezko mi sie chodzi :/

Hejka,
to niesamowite, ze nie ma poranka, zeby nie przeczytac, ze ktoras z nas znowu zawinela sie do szpitala rodzic - Alicja, powodzenia!!:)

Masia, super, ze juz wyszlas ze szpitala, odpoczywaj teraz i oszczedzaj sie!

Ja juz co wieczor od poltora tygodnia mam takie bole miesiaczkowe, dosc mocne, ale potem spie jak zabita i zadnych oznak porodu nie mam... Jutro ide do gina, ale tez mysle, ze nic jeszcze nie bedzie widac..
a niecierpliwie sie strasznie!;)

ja wczoraj miałam też robiony wymaz i wiecie że po raz kolejny nie zapłaciłam ani złotówki :))), wynik będzie w piątek ( w diagnostyce) też liczę na wynik na ich stronie ;]

to ja sie witam tez

dziecko wyprawione do szkoly a ja dzis leniuchuje - a co
sylwiaagnieszka- tez mm tak ze lewy bok to juz masakra- biodro czuje mi wysiada od spania na tej stronie, a na prawym nie moge bo mam od razu taaaaaaaaaaaaaaką zgage że bleeeee
na plecach jak leże to nie mogę oddychac dla odmiany - tylko lewy jest si ...

ja musze w koncu tez pieluszki jakieś zakupić - przez to ze one sa wszędzie to nie mam ich ciagle heheh

a wiecie czy gdzies są może promocje na lakatory aventu??? chce zakupić na dniach - a jakoś nie chce mi sie jezdzic i sprawdzać wszedzie ... moze któraś coś widziała ....

aaa co do ułożenia dzidziaka to położna może zrobić taki specjalny masaż pomagający zmienić pozycję ...
ja tez mam małą fiku miku w brzuchu i ciągle się kręci - nie wiadomo na co padnie - póki co jest po skosie w poprzek ;/

jak mi się nic nie chce, ale trzeba się powoli zbierać bo coś mi dzień ucieka :)
jasze się muszę upewnić na którą sie zapisałam na te stopy :)

tak więc modmeldowuję się i zyczę miłego dnia :)

Być może, choć byłoby to dziwne, bo na Zaspie to normalna placówka LM a nie współpracująca. Okaże się za parę dni:)

ja mam wynik na stronie, tylko że akurat to badanie robiłam w Gdyni w Luxmedzie - może dlatego?

Nilkaa a mi babka w recepcji powiedziała, że na stronce nie podejrzę tego wyniku bo specjalnie o to się pytałam hmmmmm :/ W takim razie będę zerkać w necie. Dzięki za info:)

sylwia:
w czwartek robiłam po południu a w poniedziałek rano już na ich stronie był.
Więc nie ma co się stresować korkami :), w ogóle to mi się bardzo podoba że teraz wszystko internetowo można odebrać.

Inne tematy z forum

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...