Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *39

ROZPAKOWANE:
Kwiecień:

25.04 (10.05) Akamara -córeczka Aurelia 2920 g, 49 cm, Kliniczna SN
27.04 (11.05) - Kasia i Tomuś - Synek Arek 3550 g, 56 cm, Zaspa CC

Maj:

05.05 (01.05) - pomelo - córeczka Agatka 3460 g, 53 cm, Redłowo SN
14.05 (01.05) - jantarka - córeczka Marta 3400g, 56cm, Redłowo SN
15.05 (26.07) - Irongirl88- córeczka Amelia 1200 g, 43 cm, Zaspa CC
17.05 (10.06) - Bożenka83- Córeczka Amelia 2470 g, 51cm, Wejherowo SN
18.05.(25.05) - atta9 - synek Jaś 3530g, 55cm, Kliniczna CC
21.05 (01.06) - nulka - Córeczka Oleńka 3670 g, 55 cm - 21:15 Zaspa SN
26.05 (26.05) - Mała757 - Synek Julian 3450 g, 51 cm - 22:50 Kliniczna SN

2 w 1
Majowe:
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
26.05 - Hanulek - córcia Agatka
28.05 - Sylwia (sylpiw) - Lena - Wojewódzki (cc)
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
04.06 - bastrzel - Córeczka - Zaspa
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
11.06 - aneczka27- córeczka Lenka
13.06 - Alicja11 - Synek Alex
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka Julka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka Julka - Redłowo
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
18.06 - sylwiaagnieszka - Synek Maciej- wojewódzki (cc)
20.06 - agusia85 - Synek Kacperek Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
24.06 - jeremka - Synek Jeremi
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
07.07 - oooll - Córka Eliza
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa - synek - Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
14.07 - monika848 - Synek - Redłowo
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki
27.07 - arletka1991 - córeczka Lena - Redłowo

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Lista rzeczy na Kliniczną:
DOKUMENTY:
Karta ciąży, dowód osobisty, rumua, grupa krwi, p/ciała i ostatnie usg i wszelkie wazne konsultacje nie tylko ginekologiczne,
DLA MAMY:
Rzeczy osobiste typu: szlafrok, 2 koszule, kapcie + klapki pod prysznic, recznik, skarpetki, termometr, wkładki poporodowe, papier toaletowy, maszynka jednorazowa, enema (jeżeli ktos chce mieć wykonaną), wkładki laktacyjne, laktator, biustonosz do karmienia, majtki jednorazowe, cos do jedzenia, woda najlepiej z dziubkiem, kosmetyki, sztucce, kubek, talerzyk.
DLA DZIECKA :
Ciuszki, niedrapki, czapeczka, rozek, kock (do zawiniecia zaraz po porodzie) co kto woli, generalnie szpital ma swoje i można z nich skorzystac, pieluszki jednorazowe ( z tego co pamiętam to 7 szt na dobe szpital zapewnia), mokre chusteczki, pieluszki tetrowe, szczoteczka do włosków,
DLA OSOBY TOWARZYSZĄCEJ:
Najlepiej wcześniej zakupic w automacie szpitalnym byty jednorazowe i okrycie wierzchnie.

poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-38-t384028,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *39

Mikulka, zaczekaj z tymi zakupami w smyku czy w c&a ;) w tych paczuszkach, przynajmniej na zaspie są 2 kupony rabatowe, -20% do smyka i -30% do c&a :)

Agusia,
ja bym chciałą 4 czerwca urodzić więc pewnie, że mam takie oczekiwania to przenoszę :)

o losie kolaczasty,
ja już nie mam zdrowia,
dzsiaj poszłam z buta na zaspę, wróciłam, poszłam do galeri bałtyckiej i w końcu dostałam boleści :) - brzuch i plecy ciągną ale cały czas więc to chyba nie skurcz.
swoją drogą nie mysłełam, że się będe cieszyć, że coś mnie boli.
byłam w smyku dziaj i mają bardzo ladne bodziaki z długim rękawkiem ale takie fajne zapinane od przodu - 3 pak za 30 zł więc na pewno warto :)

syrenko mail wyslany:)

Pelnia sie zbliza i same porody :)
Luxtorpeda ja sie pytalam na Klinicznej poliznych jak lezalam na patologii. Jak ma sie skierowanie na cc to wtedy sie przychodzi i umawia na konkretny termin. A z tym skierowaniem to chyba na izbe na parterze po praeej stronie sie idzie. Narazie tylko tyle wiem no licze ze jeszcze uda mi sie urodzic naturalnie :)

Skoro Jonka poruszyla temat cc to i ja sie podlacze do zadania pytania :) Ciekawa jestem jakie pytania zadaja podczas wywiadu przed zabiegiem?

tak w Redlowie

martuchowata - w Redłowie byłaś?

Ehhh- czy jest jeszcze jakiś szpital który nie jest zapchany?

Mi akurat aż tak bardzo Wejherowo nie przeszkadza, jako miejsce narodzin dziecka, tylko że później mąż będzie miał dalej aby do nas przyjeżdżać. A przy drugim dziecku w domku, liczy się każda minuta, bo Elizka będzie tęsknić i za mamą i za tatą jeszcze.
Plus z kolei taki że tam moja siostra pracuje, więc opiekę miałabym idealną :).

no i wyliczyli mi juz prawidlowo ze dzis koncze 38 tydzien a jutro wchodze w 39...

Witam, a wiec wrocilam ze szpitala dzis... Ale nadal 2w1. Trafilam na porodowke ze silnymi skurczami w niedziele w nocy i tak czekalismy na dalsze efekty. Lekarz ktory mnie przyjmowal powiedzial ze porod bedzie dopiero tak za 5-6 godzin wiec moj maz mogl albo zostac i czekac ze mna albo jechac do domu przespac sie i wrocic jak do niego zadzwonie. A wiec wyslalam go do domku bo byl zmarnowany po calym dniu i mowilam ze bede dzwonic. W domu jak liczylam skurcze to mialam co 4 minuty a na ktg wyszlo ze mam co 1,5 minuty! Skonczylo sie na tym ze lezalam tam 6 godzin i skurcze przeszly same ot tak! bylam az zla :P polozyli mnie na patologie ciazy w dalszym oczekiwaniu ze cos sie zmieni. A tu nic... rozwarcie na 1 palec i tak zostalo mi do dzis. Powiedzieli mi ze jak nic nie bedzie sie dzialo nadal to puszcza mnie do domu. No i nadal cisza, po dzisiejszym obchodzie i badaniu lekarza okazalo sie ze faktycznie nic sie juz nie dzieje, poza tym ze odszedl mi wczoraj czop. Dodatkowo moj lekarz zrobil mi dzis masaz szyjki macicy... matko co za bol, nigdy tego nie mialam i nie wiedzialam na co mam sie przygotowac. Powiedzial ze to powinno pomoc. Juz nawet wczoraj myslalam ze wody zaczely mi odchodzic ale nie wiem. Babeczka ktora mnie badala powiedziala ze moze gdzies u gory cos sie poluzowalo ale ona nie jest w stanie tego stwierdzic. Jestem juz w domu i dalej czekam. Lezac na patologii tylko zegnalam sie z dziewczynami ktore byly zabierane na porodowke a ja cisza i cisza :P Ogolnie tłok jak cholerka. Porodow tyle ze miejsc zabraklo. Na poczatku zamiast na patologii lezalam z innymi ciezarnymi na poloznictwie bo patologia byla pelna, dopiero wczoraj mnie przeniesli na patologie. Ale musze wam powiedziec ze polozne, pielegniarki, lekarze... niesamowicie mili! bylam w wielkim szoku bo spodziewalam sie ze nie bedzie milo po niektorych opiniach. Mam nadzieje ze niedlugo tam wroce :)

W ogóle z tych co do tej pory przejrzałam to najbardziej odpowiada mi wózek navington cadet, może któraś słyszała czy ktoś by chciała sprzedać?

gosia podaje maila syrenka83@o2.pl

No ja wiem że zależy od powodu, i szukam jaki ja moge mieć powod ;) bo napewno cos sie zajdzie. Tylko jestem ciekawa jak to wyglada w praktyce ;)

Jonka to też zależy od powodu z jakiego ma być cc - u mnie też wszystko wskazuje ze bedzie cc z powodu wady wzroku i odklejania siatkówki - skierowanie od gini mam dostać w poniedziałek plus koniecznie mam zabrać zaswiadczenie od okulisty o powodzie wskazania do cc.
Masia a dopytywałaś lekarzy jak jest na klinicznej - czy umawiają na konkretny termin czy trzeba przjechać dopiero gdy rozpocznie się akcja? Tak czy inaczej podjade do nich w przyszym tygodniu - rozmawiałam z p.Jolą z naszej SR - dopytywała o to lekarzy i powiedzieli zeby przyjechać wczesniej ze skierowaniem, ale juz się zaczynam niepokoić co powiedzą. u mnie leci 38tc, w sumie zero objawów zeby miało coś się zacząć wczesniej, ale z drugiej strony nigdy nie wiadomo :)

ja na klinicznej też dostałam dwie paczuszki :-)

Fajnie ze już prawie nie krwawisz NULKA
Ja ogólnie też nie krwawię mocno- chyba że przesadzę ze schylaniem i noszeniem :-)
Z Gabrysią całe 6 czy 7 tygodni krwawiłam ale może teraz nie będzie tak źle :-)

A ja bym tak chciała cos w domu zrobic, bo szkoda mi tego mojego meza a nie mam siły :/ zazdroszcze 'kondycji'

Ja juz w sumie w ogole nie krwawie, od 2 dni mam delikatne plamienia...

Dziewczyny, a w innych szpitalach tez dają paczuszki z prezencikami/próbkami ? Bo ja na zaspie dostalam 2 :))

ja chciałam sobie trochę odpocząć bo udało się że dzieci poszły spać w tym samym czasie ale wzięło mnie na porządki :-/
zaczęłam przekładać rzeczy w szafkach w kuchni a teraz się zastanawiam po co :-)
ale jednak muszę trochę odpocząć bo mocniej zaczęłam krwawić i szwy zaczęły ciągnąć :-/
Ale bym sobie już wyszła na spacerek :-)

akamara - azs nie da sie stwierdzić po jednym obejrzeniu ... zresztą to się nie objawia tylko wysypką t byłby pikuś ;))
mówi to mama młodego atopika ;))

laski mają racje pomyśl co zjadłaś, ale czego mała mogła się dotknąć , a z jedzeniem i niepokojem - tak samo moze coś jej nie przypasowało .. moze kolki was dopadają ...
na pewno wyśledzisz co i jak ;))

ja wróciłam z oruni obkupiona w miniaturki białego jelenia ;))
u kosmetyczki się zmęczyłam heheheh
a tu obiad trzeba zrobić heheheh

OK ;]

Azura, przemilcz temat truskawek bo moglabym byc nie miła ;)

A na spacerek bym poszła a musze skorzystac ze tatusiek dzis i jutro w domu bo potem do pracy a przez to moje krocze nie ma szansy, zebym zniosła wózek, bo ledwo z Olką na rekach chodze :/
Moze jutro bedzie lepiej...

Inne tematy z forum

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

krzywe ząbki (24 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...