Mamusie marcowe 2014 (2)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-t480030,1,16.html

Mamusie marcowe 2014r:

1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
3. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale)
4. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)
5. termin: 12.03.2014r. BWN (Gdańsk Ujeścisko)
6. termin: 16.03.2014r. asiula (Gdańsk Morena)
7. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
8. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
9. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
10. termin:? malgocha
11. termin:? Kejt
12. termin:? kiave
13. termin:? Magdula
14. termin:? AgaMalaCzarna
15. termin:? Martyna.89
16. termin:? Patunga
17. termin:? Morelka
18. termin:? Luciolla (Pruszcz Gdański)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (2)

Ale cisza ;)
Mam pytanie odnosnie wielkosci i wagi dziecka. Od jakiego tygodnia lekarz sprawdza takie dane? Mi jedynie lekarz na polowkowym powiedzial ile wazy dzidzia a moja gin nigdy jeszcze nie sprawdzala.

Dobrze ze spytalam o ta karte ciazy- teraz jest podstawowym elementem w mojej torebce :)

A jak tam wasze nastroje? Ja nie wiem czy to przez ta pogode czy hormony ale lapie dola za dolem- zawsze znajde jakis powod- a to wyglad a to waga a to ze ciagle jestem glodna az mnie to meczy. Jakas paranoja po prostu- wczesniej panikowalam ze nie tyje a teraz boje sie ze jak pojde na zwolnienie to za duzo mi przybedzie.

Myslalyscie moze o kolejnym spotkaniu? Moze przyszly tydzien?

To ja Wam napiszę po co nosić nawet książeczkę :D .Stałam raz w aptece gemini w kolejce no byłam może z 10ta jedna dziewczyna weszła do apteki pokazał książeczkę ciążową i została obsłużona bez kolejki a stała by może z 15sta :)

Ja dziś była wypić sobie smaczny napój glukozę miałam 75 Pani sama nam doradziła, żeby mąż poszedł po cytrynkę jakoś łyknęłam,ale do tej pory czuje się słabo 4 razy miałam wkuwaną igiełkę,bo taki był problem z pobraniem mi krwi a trochę było do pobrania. Od powrotu leże czuję się taka bez sił mam nadzieję, że to normalne.

Ja tez nosze kartę ciąży zawsze, w torebce ma swoje miejsce i nie zaszkodzi ja mieć przy sobie z tego co wiem to powinnysmy ja nosic, bo rozne sytuacje się zdarzają :) nie mowię nawet o jakichś negatywnych.

Witam Was jestem z wątku lipcowego 2013, wyprzedaję ubranka po mojej córeczce, może zainteresuje Was moja aukcja :)

pozdrawiam :)

http://allegro.pl/paka-paczka-zestaw-ubranek-dziewczynka-56-62-next-i3738437339.html

Dzięki zapisałam się do dr Letkiewicz z Gdyni bo miała najszybszy termin a muszę w następnym tygodniu to zrobić bo mojemu lekarzowi to umknęło... i tak nie wiem czy nie będzie za późno a tak po wizycie widziałam mojego chłopaka w całej okazałości i na 100% będzie synek :-)

Gosia ja też polecam Ci na Filipkowskiego 20A w Gdyni dr Katarzyna Leszczyńska- jest super specjalistą od USG a już szczególnie serduszka, w tym robi echo w razie konieczności. Całe badanie nagrywa na płytkę i daje szczegółowy opis całego badania- koszt 200 zł. Mieszkam w Gdańsku ale też do niej wybrałam się na USG połówkowe i jestem bardzo zadowolona

gosia jest jeden lekarz który przyjmuje w Klifie. Boćkowski jak się nie mylę. poczytaj o nim. Kobiety się nim meeega zachwycają. Ja osobiście nie byłam ale jak szukałam lekarza dla siebie to non stop gdzieś mi jego nazwisko wyskakiwało. Ale do Klifu mam za daleko. Ja osobiście wybiorę się do Doeringa.

Hej Gosiu ja robiłam niedawno w gdyni na ulicy Filipkowskiego 20 a usg 4d połówkowe. Zapłaciłam 200zł. Pani doktor bardzo miła i sympatyczna polecam:)

hej dziewczyny, wlasnie wrocilam z zajec w szkole rodzenia, we wtorek mialam teorie (bardzo fajnie) a dzis gimnastyka - rewelka :) jutro pewnie beda troche zakwasy bo dawno nie cwiczylam ale jestem tak naladowala fajna energia ze zaraz zabieram sie za jakas robote :D wiem teraz co mi wolno a co nie, wiec pewnie szybciej zmotywuje sie do cwiczen w domu ;) jesli jeszcze ktoras z Was zastanawia sie czy zapisywac sie do szkoly rodzenia to ja plecam :)
mojemu malenstwu tez sie podobalo bo cwiczylo razem ze mna ;)

na szczęście mogę tyle poczekac na wizyte do endokrynologa. Jedynie co mnie zmartwilo to to ze moja gin powiedziala ze lekarz ogolny moze ale nie musi dac mi skierowania! No chyba padne! Nie wiem jaki on jest bo jsszcze nigdy u niego nie bylam. Chcialam zalozyc karte pacjenta wiec na swietokrzyskiej wzielam pierwszego lepszego lelarza. Dowiem sie 4 grudnia na wizycie. Zastanawiam sie dlaczego mialby mi nie dac skierowania... Nie dosyc ze co chwile teraz cos mi wychodzi nie tak w tej ciazy to jeszcze same problemy z tymi lekarzami. Az mi sil brakuje :/
Mikka widzisz- trzeba bylo ze mna isc do akademi :P hehe. Wyniki byly juz po 12 :)

Hej dziewczyny gdzie robicie usg połówkowe potrzebny mi lekarz w Gdyni ile płacicie? pozdrawiam

dajcie spokoj z tym zapisaniem się do lekarzana nfz..ja od maja probowalam zapisac się do mojej gin internetowo na nfz w centrum onkologicznym, bo tam tylko przyjumuje na nfz, to za 1 razem nie było jeszcze wiadomo czy będzie miała podpisany kontrakt za drugim i 3 razem to samo a w lipcu mi odpisali ze do końca roku nie ma miejsc..no myslalam ze padne, a dodzwonicc się oczywiście nie można:/

A dlaczego bez znieczulenia? Normalnie dentysta moze ci dac znieczulenie miejscowe. Ja w pierwszej ciazy chodziłam poprostu zawsze bylo "dzien dobry, jestem w ciaży" i mysle ze jak lekarz ma ta informacje to wie co moze a co nie. Mnie zawsze mowili ze to tylko prześwietlenie jest odradzane.

Mnie też dzis ze skierowaniem olali. Dzwonilam do Invicty na nfz sie zapisac. To mi powiedziala ze w grudniu moge zadzwonic zeby sie na przyszly rok zapisac

przepraszam nie chcialam nastraszyc ;) ale mysle ze noszenie karty nie jest az tak uciazliwe zwlaszcza ze my kobiety czesto chodzimy z torebka :)

ja do przychodni na morenie tez nie mam zastrzezen, tylko jak robilam grupe krwi to czekalam 3 dni ale to dlatego ze oni sami tego nie badaja tylko wysylaja gdzies indziej. Musialaz miec poprostu pecha

z morena to dziwnie. ja robilam tam badania i tego samego dnia po 15 stej juz byly

zapomniałam wspomnieć
Ogólnie nie polecam przychodni morena. Robiłam badania w poniedziałek i do tej pory czekam na część wyników, a dzwoniłam wcześniej i pytałam ile się czeka i miały wszystkie być na następny dzień! i jeszcze żeby było mało, jak nie odebrałam wszystkich następnego dnia to trzeciego dzwoniłam i pani mnie poinformowała, że wszystkie już są, więc poszłam wczoraj i... nie było :) ktoś się pomylił i może dzisiaj będą... tragedia

4 lata?! grubo, ale u nich coś jest nie tak z tą rejestracją internetową,ja też próbowałam kiedyś i w ogóle nie zadziałało..
Może zadzwoń tam na zaspę i zapytaj jakie skierowanie, żeby potem nie było problemu, ale podejrzewam, że pewnie od ogólnego. A no i możesz próbować co jakiś czas dzwonić do nich, pytać czy się termin bliższy nie zwolnił i mówiąc, że jesteś w ciąży. Czasem można trafić :)
Pamiętaj, że w ciąży wzrok może się podobno lekko pogorszyć a potem wrócić do poprzedniej wady - ja dlatego sobie odpuściłam do porodu :) a u dentysty też byłam, co prawda przegląd zrobiła i na szczęście nic nie znalazła, ale i tak leczyłabym później, bo bez znieczulenia to masakra dla mnie :) powiedziała mi, że mam przyjść na kontrolę jak urodzę i dzieciątko będzie miało 3 miesiące, bo podobno podczas karmienia jest duże ryzyko próchnicy..
A kartę chyba zacznę nosić już wszędzie, tak mnie Asiula nastraszyła :)
Pozdrowionka

Evelcia, jesli masz spoko rodzinnego i poprosisz o skierowanie to na pewno dostaniesz, nie musisz od ginekologa.
co do karty ciazy to ja nosze ja zawsze gdy wybieram sie dalej poza obszar osiedla, np na dalsze zakupy, na uczelnie czy nie mowiac juz o wyjezdzie poza gdansk. Moja kumpele to uratowalo gdy uczestniczyla w wypadku samochodowym, byla dosc wysoko w ciazy ale prawie wcale nie bylo widac ciazy bo byla poprostu okraglutka. Chcieli jej podac w karetce cos co zaszkodziloby dziecku ale przejrzeli jej torbe w poszukiwaniu dowodu i znalezli karte. Cale szczescie wszystko sie dobrze skonczylo :)

Moja gin powiedziała że jak dostane się w ciągu miesiąca to będzie bardzo dobrze, więc z mężem zrozumieliśmy że to nie jest nic pilnego. Zwłaszcza że wyniki mam w normie, tyle że po prostu niskie. Hmmm ale w sumie jeszcze zadzwonię do niej i się upewnię. A jest jakaś różnica kto wystawi skierowanie? Moja ginekolog mi nie wystawi bo chodzę prywatnie. Powinnam się zapisać do innego ginekologa na nfz po to skierowanie czy jednak lekarz rodzinny wystarczy?? Kurcze już się gubię w tym wszystkim :(
Dzisiaj mam wolne i postanowiłam zapisać się na wizyty kontrolne do okulisty i dentysty, tak więc grudzień będzie dla mnie bardzo ciekawy hehe :D

Dziewczyny czytałam gdzieś, że kobieta w ciąży wszędzie ze sobą powinna nosić kartę ciąży, tak na wszelki wypadek. Wy tak robicie?

A skierowania nie powinna dać ginekolog?ewelcia nie boisz się ze za miesiąc to trochę późno?
Dziewczyny w Tesco te kurtki to typowo ciążowe czy zwykle tyle ze większe?bo ja mierzylam duże rozmiary ale wyglądam tragicznie hehe dlatego wole dopasowana z brzuszkiem:)

Inne tematy z forum

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

W góry pociągiem - gdzie? (50 odpowiedzi)

Mam pytania do bardziej doświadczonych turystów. Gdzie najlepiej wybrać się z dzieckiem na...