Mamusie marcowe 2014 (2)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-t480030,1,16.html

Mamusie marcowe 2014r:

1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
3. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale)
4. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)
5. termin: 12.03.2014r. BWN (Gdańsk Ujeścisko)
6. termin: 16.03.2014r. asiula (Gdańsk Morena)
7. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
8. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
9. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
10. termin:? malgocha
11. termin:? Kejt
12. termin:? kiave
13. termin:? Magdula
14. termin:? AgaMalaCzarna
15. termin:? Martyna.89
16. termin:? Patunga
17. termin:? Morelka
18. termin:? Luciolla (Pruszcz Gdański)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (2)

Luciolla a masz już na oku jakiś wózeczek? No my już mamy x landera xa i mamy windę w bloku :D mimo, że mieszkamy na pierwszym piętrze będę korzystać :D

Evelcia a nie masz gdzie zostawić stelaż żeby tylko gondole odpiąć i wnieść? U mojej teściowej zrobili wózkarnie... w piwnicy. No to trzeba mieć łeb żeby coś takiego wymyśleć :)

U nas w domku muszę cisnąć mojego m. żeby wykończył komórkę pod schodami bo ja to nie ma szans żeby wtaszczyć bliźniaczy mimo że mam tylko 8 schodków. Ja nie kupuje tych sztywnych gondolek tylko takie podobne do spiworków z rączkami. Maluchy urodzą sie na wiosne wiec spędzą w gondolkach wiosne i lato czyli i tak gorąco bedzie bedą miały przewiew a dwie sztywne gondole to nie dam rady na raz podnieść

zakup łóżeczka mnie przeraża. co mi się podoba to po chwili odpada przez opinie lub wagę :/ nie rozumiem jak oni mogą robić wózek który sam waży kolo 14-15 kg a gdzie dziecko? waga dla mnie jest najważniejszym kryterium bo będę musiała go wnosić na I piętro - niby tylko I ale ja do siłaczek nie należę :D
dzisiaj byłam na badaniu glukozy i uff wyniki spokojnie mieszczą się w normie! ale tak mnie pokłuły babeczki że to tej pory to czuję :/ za drugim razem to 3 razy musiała się wbijać żeby krew poleciała.. ałć :/
a jak u Ciebie mikkka ?? smakowała glukoza ? :D hehe

I o to mi chodziło :D piękne te kompleciki :) te łóżeczko co wybrałaś wygląda na solidne i fajniutkie.

komplety są tutaj

http://allegro.pl/posciel-i-kocyki-komplety-poscieli-28120

ja sobie upatrzyłam takie cudeńko:

możesz jeszcze dodatkowe kryteria dodać co do wymiarów, kolorów itp

http://allegro.pl/7-el-posciel-patchwork-roz-niebieski-hit-90x120-i3667583550.html

a ja wybrałam komplet z łóżeczkiem, materacem i pościelą, taka leniwa jestem :)

http://allegro.pl/lozeczko-materac-gpk-posciel-13-el-i3699696052.html

Luciolla a podeślij mi linka z kompletami pościeli, bo powiem szczerze, ale ja nie wiem jak wpisać na allegro tyle szukała i nic nie mogłam znaleźć

oj tak dobry wozek to wazna sprawa, ja musze pochodzic po sklepach i poogladac i posprawdzac, ewentualnie poczytac na forach ktore sa dobre i wygodne. A ceny faktycznie sa zroznicowane, a chcialabym taki ktory by mi troche posluzyl...moze i przy kolejnym dziecku jeszcze ;) a moja mama nie bedzie miala wnuka na codzien bo tu nie mieszka, wiec sie uparla ze za wozek zaplaci, juz pewnie oszczedza :D

Ehhh... u mnie wózek to nie lada wydatek będzie. Jestem już nauczona po pierwszym dziecku na co zwracać uwagę w wózku i powiedziałam sobie że teraz byle czego nie kupie bo mnie to tylko nerwów i szarpaniny i dźwigania kosztowało... A przy bliźniaczym to nerwów i dźwigania podwójnie więcej.
Mam już wybrany model (w sumie gdybym miała jedno to też bym ten model wybrała) no i plus dwa foteliki do auta to koszt 3,5 tysia. Nawet nie bede prosić dziadków żeby sponsorowali, ale może trochę dorzucą ;P

Wczoraj cały wieczór spędziłam przy kompie i udało mi się znaleźć boską tapetę do pokoiku bliźniaków :D i łóżeczka od razu z kompletem pościeli i zestaw ubranek dla chłopca same cudeńka!!! ale licytacja jest zażarta, sporo chętnych :)

Gosia24 oj slodko musi wygladac Twoj synek calujacy brzuch :)

Mnie jeszcze szal zakupow nie ogranal....moze w grudniu zaczne. Szczerze mowiac to nawet nie wiem co i w jakich ilosciach mi potrzebne. Musimy sie spotkac w wiekszej grupie na herbatce to moze mnie troche natchniecie ;) kolezanek - matek tu nie mam i jakos nie mam sie kogo doradzic. Poki co jade w tym tygodniu po lozeczko, dostalam turystyczne od kolezanki to bedzie u tesciow stalo ale do nas jakos bardziej pasuje mi tradycyjne drewniane. Wozek po nowym roku chce nam kupic moja mama to juz z glowy, ale reszta...nie ogarniam :D

Marta u mnie weekend minal leniuchowo, ale zagladalam tu czesto czekajac na czyjs nowy wpis, chyba troche za tym tesknilam ;)

hehe no właśnie ja jak tylko oczy otwieram to widzę moją córcie nade mną i jeszcze zanim powiem Dzień dobry to słyszę "na pacerek?".

U mnie poza tym dopiero co skończyliśmy remont w domu. Samo sprzątanie zajęło mi dwa tygodnie. Został nam pokój dla bliźniaków bo czekaliśmy aż dowiemy się jaka płeć, ale teraz ciężko ruszyć :P Szukam natchnienia. Ciężko coś wybrać dla chłopca i dziewczynki. Chyba zrobię coś neutralnego, jakieś beże...

Oj tak inna bajka druga ciąża przy małym słodkim dwulatku :-)haha nieraz gdyby nie ruchy malucha i coraz większy brzuch to nie było by czasu pomyśleć :-) Teraz moje życie to bawić bawić się biegać i odpowiadać na pytania bardzo rozgadanego synusia :-) najbardziej słodkie jest jak odsłania mi brzuch mówi dzidzia dzidzia brat Szymuś i daje słodkie buziaki i robi pierdzioszki a mały w brzuszku szaleję jak tylko Sebuś to robi bezcenne chwile...

Lucciolla zgadza się, że druga ciąża to inna bajeczka:). Jest dzień, że nie mam czasu pomyśleć o tej ciąży przy jednym dziecku.

A ja się zebrać nie mogę do tej wyprawki. W pierwszej ciąży to dwa miesiące wcześniej miałam walizkę spakowaną :) A teraz nic. Pokój czeka, łóżeczek nie ma, ciuszki zalegają aż znajdę czas na przebranie no i sama nie wiem co jeszcze potrzebuje. Ale tak mi się nie chce... Jednak druga ciąża to zupełnie inna bajka. :P

Hej dziewczyny chyba spędzacie aktywnie weekend, że taka cisza:).
Ja dziś wróciłam z kościółka zjedliśmy obiad i teraz się zajadam pysznym ciastem, które wczoraj upichciłam :D no i do końca niedzieli leniuchowanie.
W piątek przyszła mi paczka jaką wylicytowałam z ciuszkami dla synusia piękne nie zniszczone nie poplamione a tak się bałam, że nie będę miała ciuszków dla maluszka a teraz mam ich ogrom:) no i wczoraj kupiliśmy gondolkę do Xlandera, bo stelaż ma po córci jeszcze z tych najpotrzebniejszych to brakuje pościeli i materacyka do łóżeczka, ale to się też zdąży kupić :)

Evelcia super, że wszytko w porządku :D

melduję że z moją dzidzią jest wszystko w porządku - wizyta u kardiologa udana i żadnego ubytku nie widać :D teraz tylko czekam z niecierpliwością na wizytę wtorkową u ginekolog, może tym razem dowiem się co tam się we mnie rozwija :)

jasne Ru.minka, ja dotychczas mialam przeczucie ze synka bedziemy mieli, ale jesli okaze sie ze faktycznie jednak dziewczynka to tez bedzie super :)

MartaR pewnie, wkoncu jeśli chodzi o pielegnacje to niuanse dziela tak naprawdę opieke nad dziewczynka i chłopcem, ale ja jakos się nastawiałam podświadomie na dziewczynke, chyba się przyzwyczaiłam już :) CHoc tak jak mówie, gdyby był chłopaczek te fajnie, grunt,ze dolaczy do Nas nowy, mały człowieczek :D

jasne, ze najwazniejsze :) a ja chyba jakos wytrzymam :D zajme sie innymi sprawami

Asia ważne, że maleństwo dobrze się rozwija teraz tylko do stycznia będzie się dłużyc :)

Inne tematy z forum

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (46 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?