Mamusie marcowe 2014 (2)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-t480030,1,16.html

Mamusie marcowe 2014r:

1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
3. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale)
4. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)
5. termin: 12.03.2014r. BWN (Gdańsk Ujeścisko)
6. termin: 16.03.2014r. asiula (Gdańsk Morena)
7. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
8. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
9. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
10. termin:? malgocha
11. termin:? Kejt
12. termin:? kiave
13. termin:? Magdula
14. termin:? AgaMalaCzarna
15. termin:? Martyna.89
16. termin:? Patunga
17. termin:? Morelka
18. termin:? Luciolla (Pruszcz Gdański)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (2)

kolejne usg w styczniu, wizyty mam co miesiac

asiula dopiero w styczniu masz kolejna wizyte?

nareszcie i ja doczekalam sie usg polowkowego i mimo ze nie dopuszczalam do siebie zlych mysli to ulzylo mi kiedy lekarz powiedzial ze wszystko dobrze sie rozwija, tylko z oznaczeniem plci byl problem bo nasza niunia odwrocila sie do nas pleckami i pupa i zacisnela nogi :D ale lekarz "przychyla sie" bardziej do tego ze to dziewczynka :) na kolejnym usg w styczniu bedzie wiadomo na 100 %. Najwazniejsze ze zdrowe :)

Zwykle robię na akademii (jestem pod kontrolą hematologa dodatkowo :/ ), tylko teraz mam skierowanie na część badań na morenie, w tym glukozę i nie chcę jeździć w dwa miejsca, już nie mówiąc o tym, że nie lubię jak pobierają mi krew a i tak trochę próbek będzie, więc wolę za jednym zamachem wszystkie na morenie ( ale i tak najbardziej przeraża mnie ten cudowny napój i posiedzenie w przychodni 2 godziny :/ )

mi moja gin poleciła akademie - tam podobno są tańsze badania bo kilka oprócz glukozy muszę zrobić, pewnie znowu wyjdzie ponad 100 zł :/ no i przekonuje mnie że wyniki są tego samego dnia w necie :)
mikkka może jednak skusisz się na akademie ? :)

Marta tabletek zadnych :/ pije duuuzo herbaty z miodem i cytryna, syrop z cebuli, gardlo plucze woda z sola, na katar robie parowki z sola bochenska i staram sie troche polezec i powygrzewac w poscieli ;)

Evelcia a gdzie idziesz na badanie glukozy? Ja też wybieram się w poniedziałek, do przychodni na morenie.
Z pewnością jeszcze będzie jakieś spotkanie :)
A mój mąż też nic jeszcze nie czuje..mi się wydaje, że czasem tak mocniej kopnie, że czuć pod ręką, ale to jednak subiektywne odczucie :)
Asiula zdrówka życzę, kuruj się i wybierzemy się wszystkie na kawkę :D

Ja chodzę do szkoły rodzenia na kowalach trendy mamy. Zdecydowałam się na nią bo mam blisko a szkoła rodzenia przy klinicznej zawsze ma duże oblężenie i nie ma się pewności czy się dostanie.

Asia a co łykasz na te przeziębienie?

Evelcia a gdzie chodzisz do tej szkoly? Nam 2 pierwsze spotkania przepadly bo chora jestem i nie chcialam innych mam zarazac. Dzis o 16 mamy usg polowkowe...juz nie moge sie doczekac, maluch tez niecierpliwy, zrobil mi dzis pobudke wczesniej niz zwykle ;) jestem jeszcze troche zakatarzona ale odzyskuje juz sily...tylko przez te przeziebienie znow mniej na wadze :(
Czas leci mega szybko tyle mialam spraw zaplanowanych i sie nie wyrabiam

ahh szkoda że ja też nie mogłam się spotkać! mam nadzieję że na kolejne spotkanie to już będę mogła!
Mi moja gin kazała robić badanie z glukozą tuż przed wizytą czyli wypada w 25 tc - idę w poniedziałek! Kurde ale ten czas leci! jeszcze chwilkę temu umawiałam się na spotkanie a to już w przyszłym tyg! Ja nawet nie wiem kiedy październik minął :) też Wam tak czas szybko leci?
Ruchy mojego maleństwa najbardziej czuje rano. wieczorem jakoś gorzej. Mąż dalej nic nie czuje :(

Ja już jestem po 2 spotkaniu w szkole rodzenia :) bardzo mi się podoba - dużo się dowiedziałam, gorzej z mężem bo wczoraj zasnął na pół godziny na temacie o rozpoczęciu porodu - stwierdził później że to ja mam wiedzieć kiedy się zaczyna a on jest od zawiezienia :P faceci :P

MartaR ja nie mam doświadczenia w pielęgnacji dziewczynek ale z tego co mówili w szkole rodzenia pielęgnacja chłopca jest łatwiejsza niż dziewczynki bo można podcierać pupcie w dowolnym kierunku:)

Ru.minka gratuluję dziewczynki :) masz racje dziewczynki są bardzo fajne i kochane :D, ale wiem, że mojego synusia będę tak samo kochać jak córcię :) i mam nadzieję, że szybko wejdzie nam w krew pielęgnacja chłopca, bo tego się boję :D

Ja na glukozę jakos na następnej wizycie dostane skierow. a nastepna wizyta w 21 tyg.

Zastanawialam się nad tymi r******i,ale dziś jednocześnie zobaczyłam i poczułam hehe :D

Mieszka sobie w brzuszku dziewczynka i nieeee, nie marzyłam o parce, oczywiście gdyby był chlopiec to tez fajnie,ale jakos nie mam ciśnienia, dziewczynki są fajne :)

Hmmm ja miałam sporo rzeczy z pepco i nic się z nimi specjalnie nie dzialo...

Ciekawe czemu nie daja najpierw 50-tek najpierw tej glukozy, dopiero jak wynik slaby to 75...

ja mialam glukoze dobry wynik podczas pierwszej morfologii i dlatego nie byla powtarzana. mam skierowanie na 75 ml i lekarka polecila , jak pisalam zrobic ja za ok 2 tyg.

Kurcze a ja zrobilam teraz glukoze w 20 tygodniu :/ bede musiała powtarzać? Czemu to ma znaczenie?

W Pepco owszem sa tanie ale jak dla mnie marna jakość. Dwa razy wyprane i robi sie szmatka. Tesco polecam. Bodziaki są świetne i nie do zdarcia. Ja jeszcze polecam komisy dziecięce. Mam w Pruszczu dwa w ktorych sie zaopatruje i jest o wiele taniej a czesto trafiam na nowe z metkami. W koszach jest poukladane wedlug wieku, rozmiaru i rodzaju ubranka, wiec nie grzebiesz w koszu godzine zanim cos trafisz jak w lumpach :)

hej kobitki :) mi glukoze lekarka polecila zrobic miedzy 26 a 28 tygodniem , teraz jestem w 24. a ruchy jak sie najem to się wierci Dzieciątko:), rano i wieczorem tez:)

no to szkoda:( a przy większej dawce glukozy wlasnie 2 godz się siedzi..daj znac jak wyniki..a te badania robi się w przedziale 24-28 tydzień jak pisala mikka:)

Jest jakiś przedział, chyba 24-28 tydzień?
Ja mam wizytę u gina 20.11 a na tą wizytę powiedział, że mam przynieść wyniki, dlatego wyjdzie 25 tydzień jak będę badać - Fendika niestety nie pójdziemy razem..., a poza tym ja mam siedzieć dwie godziny :/

no wlasnie miałam pisać o Pepco, tam często fajne i dość tanie ubranka.

Inne tematy z forum

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

Tabletki do zmywarki. (71 odpowiedzi)

Własnie zamontowali mi w kuchni zmywareczke,chce kupic tabletki do mycia ale jest tak duzy...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...