Mamusie marcowe 2014 (2)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-t480030,1,16.html

Mamusie marcowe 2014r:

1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
3. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale)
4. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)
5. termin: 12.03.2014r. BWN (Gdańsk Ujeścisko)
6. termin: 16.03.2014r. asiula (Gdańsk Morena)
7. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
8. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
9. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
10. termin:? malgocha
11. termin:? Kejt
12. termin:? kiave
13. termin:? Magdula
14. termin:? AgaMalaCzarna
15. termin:? Martyna.89
16. termin:? Patunga
17. termin:? Morelka
18. termin:? Luciolla (Pruszcz Gdański)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (2)

kolejne usg w styczniu, wizyty mam co miesiac

asiula dopiero w styczniu masz kolejna wizyte?

nareszcie i ja doczekalam sie usg polowkowego i mimo ze nie dopuszczalam do siebie zlych mysli to ulzylo mi kiedy lekarz powiedzial ze wszystko dobrze sie rozwija, tylko z oznaczeniem plci byl problem bo nasza niunia odwrocila sie do nas pleckami i pupa i zacisnela nogi :D ale lekarz "przychyla sie" bardziej do tego ze to dziewczynka :) na kolejnym usg w styczniu bedzie wiadomo na 100 %. Najwazniejsze ze zdrowe :)

Zwykle robię na akademii (jestem pod kontrolą hematologa dodatkowo :/ ), tylko teraz mam skierowanie na część badań na morenie, w tym glukozę i nie chcę jeździć w dwa miejsca, już nie mówiąc o tym, że nie lubię jak pobierają mi krew a i tak trochę próbek będzie, więc wolę za jednym zamachem wszystkie na morenie ( ale i tak najbardziej przeraża mnie ten cudowny napój i posiedzenie w przychodni 2 godziny :/ )

mi moja gin poleciła akademie - tam podobno są tańsze badania bo kilka oprócz glukozy muszę zrobić, pewnie znowu wyjdzie ponad 100 zł :/ no i przekonuje mnie że wyniki są tego samego dnia w necie :)
mikkka może jednak skusisz się na akademie ? :)

Marta tabletek zadnych :/ pije duuuzo herbaty z miodem i cytryna, syrop z cebuli, gardlo plucze woda z sola, na katar robie parowki z sola bochenska i staram sie troche polezec i powygrzewac w poscieli ;)

Evelcia a gdzie idziesz na badanie glukozy? Ja też wybieram się w poniedziałek, do przychodni na morenie.
Z pewnością jeszcze będzie jakieś spotkanie :)
A mój mąż też nic jeszcze nie czuje..mi się wydaje, że czasem tak mocniej kopnie, że czuć pod ręką, ale to jednak subiektywne odczucie :)
Asiula zdrówka życzę, kuruj się i wybierzemy się wszystkie na kawkę :D

Ja chodzę do szkoły rodzenia na kowalach trendy mamy. Zdecydowałam się na nią bo mam blisko a szkoła rodzenia przy klinicznej zawsze ma duże oblężenie i nie ma się pewności czy się dostanie.

Asia a co łykasz na te przeziębienie?

Evelcia a gdzie chodzisz do tej szkoly? Nam 2 pierwsze spotkania przepadly bo chora jestem i nie chcialam innych mam zarazac. Dzis o 16 mamy usg polowkowe...juz nie moge sie doczekac, maluch tez niecierpliwy, zrobil mi dzis pobudke wczesniej niz zwykle ;) jestem jeszcze troche zakatarzona ale odzyskuje juz sily...tylko przez te przeziebienie znow mniej na wadze :(
Czas leci mega szybko tyle mialam spraw zaplanowanych i sie nie wyrabiam

ahh szkoda że ja też nie mogłam się spotkać! mam nadzieję że na kolejne spotkanie to już będę mogła!
Mi moja gin kazała robić badanie z glukozą tuż przed wizytą czyli wypada w 25 tc - idę w poniedziałek! Kurde ale ten czas leci! jeszcze chwilkę temu umawiałam się na spotkanie a to już w przyszłym tyg! Ja nawet nie wiem kiedy październik minął :) też Wam tak czas szybko leci?
Ruchy mojego maleństwa najbardziej czuje rano. wieczorem jakoś gorzej. Mąż dalej nic nie czuje :(

Ja już jestem po 2 spotkaniu w szkole rodzenia :) bardzo mi się podoba - dużo się dowiedziałam, gorzej z mężem bo wczoraj zasnął na pół godziny na temacie o rozpoczęciu porodu - stwierdził później że to ja mam wiedzieć kiedy się zaczyna a on jest od zawiezienia :P faceci :P

MartaR ja nie mam doświadczenia w pielęgnacji dziewczynek ale z tego co mówili w szkole rodzenia pielęgnacja chłopca jest łatwiejsza niż dziewczynki bo można podcierać pupcie w dowolnym kierunku:)

Ru.minka gratuluję dziewczynki :) masz racje dziewczynki są bardzo fajne i kochane :D, ale wiem, że mojego synusia będę tak samo kochać jak córcię :) i mam nadzieję, że szybko wejdzie nam w krew pielęgnacja chłopca, bo tego się boję :D

Ja na glukozę jakos na następnej wizycie dostane skierow. a nastepna wizyta w 21 tyg.

Zastanawialam się nad tymi r******i,ale dziś jednocześnie zobaczyłam i poczułam hehe :D

Mieszka sobie w brzuszku dziewczynka i nieeee, nie marzyłam o parce, oczywiście gdyby był chlopiec to tez fajnie,ale jakos nie mam ciśnienia, dziewczynki są fajne :)

Hmmm ja miałam sporo rzeczy z pepco i nic się z nimi specjalnie nie dzialo...

Ciekawe czemu nie daja najpierw 50-tek najpierw tej glukozy, dopiero jak wynik slaby to 75...

ja mialam glukoze dobry wynik podczas pierwszej morfologii i dlatego nie byla powtarzana. mam skierowanie na 75 ml i lekarka polecila , jak pisalam zrobic ja za ok 2 tyg.

Kurcze a ja zrobilam teraz glukoze w 20 tygodniu :/ bede musiała powtarzać? Czemu to ma znaczenie?

W Pepco owszem sa tanie ale jak dla mnie marna jakość. Dwa razy wyprane i robi sie szmatka. Tesco polecam. Bodziaki są świetne i nie do zdarcia. Ja jeszcze polecam komisy dziecięce. Mam w Pruszczu dwa w ktorych sie zaopatruje i jest o wiele taniej a czesto trafiam na nowe z metkami. W koszach jest poukladane wedlug wieku, rozmiaru i rodzaju ubranka, wiec nie grzebiesz w koszu godzine zanim cos trafisz jak w lumpach :)

hej kobitki :) mi glukoze lekarka polecila zrobic miedzy 26 a 28 tygodniem , teraz jestem w 24. a ruchy jak sie najem to się wierci Dzieciątko:), rano i wieczorem tez:)

no to szkoda:( a przy większej dawce glukozy wlasnie 2 godz się siedzi..daj znac jak wyniki..a te badania robi się w przedziale 24-28 tydzień jak pisala mikka:)

Jest jakiś przedział, chyba 24-28 tydzień?
Ja mam wizytę u gina 20.11 a na tą wizytę powiedział, że mam przynieść wyniki, dlatego wyjdzie 25 tydzień jak będę badać - Fendika niestety nie pójdziemy razem..., a poza tym ja mam siedzieć dwie godziny :/

no wlasnie miałam pisać o Pepco, tam często fajne i dość tanie ubranka.

Inne tematy z forum

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (21 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...