Mamusie marcowe 2014 (2)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-t480030,1,16.html

Mamusie marcowe 2014r:

1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
3. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale)
4. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)
5. termin: 12.03.2014r. BWN (Gdańsk Ujeścisko)
6. termin: 16.03.2014r. asiula (Gdańsk Morena)
7. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
8. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
9. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
10. termin:? malgocha
11. termin:? Kejt
12. termin:? kiave
13. termin:? Magdula
14. termin:? AgaMalaCzarna
15. termin:? Martyna.89
16. termin:? Patunga
17. termin:? Morelka
18. termin:? Luciolla (Pruszcz Gdański)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (2)

Ja tak sobie myślę mi nic lekarz nie mówił w którym tygodniu mam zrobić tą glukozę dał skierowanie i tyle. To co mówicie, że to się robi w 25 tygodniu ciąży?

no dziewczynki ladnie się bawily i bylam pod wrazeniem ze się dogadywaly;)
mikka może razem się wybrac na glukozę zawsze to raźniej ta godzine wysiedzieć:) tylko ja najwcześniej za 2 tyg mogę bo w tym tyg za wcześnie a w przyszłym nie ma mnie w Gdansku:/pasuje ci za te 2 tyg?bo my chyba mniej więcej ten sam tydzień ciąży?
Co do ciuszków to tydzień temu bylam w tesco i były fajne promocje może jeszcze sa..kupiłam kilka fajnych rzeczy nawet z 50% zniżka:)no i do pepco na myśliwskiej masz blisko i tam tez kupisz taniej:)

Fendika ja całą drogę rozmawiałam z Martyna do carrefura o Twojej córci jaka jest jak to moja córka powiedziała "urocza" :D

jak macie znajomych w angli to tam ciuchy sa najtansze i bardzo dobrej jakosci, mnie udalo sie wyprosic miejsce na 3 komplety w walizce kolezanki ktora pojechala tam troche popracowac, ale np 5ciopak body kosztuje tam 30 zl, a u nas wsmyku czy 5 10 15 to nawet w promocji jest drogo. Slyszalam o outlecie dla maluszkow na oruni gornej, moze warto sie tam wybrac

Mikkka na pewno jest taniej w auchanie na dziale dziecięcym i popatrz na allegro, bo dziewczyny sprzedają w paczkach i można licytować od złotówki :) takim sposobem wczoraj wygrałam dwie aukcje z bodami, pajacykami, czapeczki, spodnie, bluzeczki :)

Jeszcze mnie naszło jedno pytanko odnośnie ciuszków i innych gadżetów dla maluszków, macie doświadczenie, gdzie można je kupić nie wydając za dużo, bo jak patrzę po niektórych sklepach to uhmmm trochę przeginają jak na dzieciątka, które czasami ubiorą coś raz i wyrosną :) Powoli zaczynam się rozglądać..wiem, że w tesco jest dział dla maluszków i można coś taniej kupić..

Dzięki dziewczyny :) Miałam poruszyć ten temat na spotkaniu a jakoś wyleciało mi z głowy,chyba z wrażenia hehe
Może być i późniejsza godzinka, obojętnie, byleby się udało przed porodem :P Ja na razie nie wiem co to czkawka maleństwa, tak mi się zdaje :)
A Fendika kiedy się wybierasz na glukozę?? Może się razem napijemy :)

Spotkanie super:) widziałam jak Julcia cieszyla się ze poznała Martynke:)ona już tak długo nie chodzi do zlobka ze az się rwie do dzieci szczególnie nieco starszych;)oczywiście na następne spotkanie tez się pisze tylko może nieco późniejsze godziny bo o 12 Julcia chodzi spac i tez długo nie mogłam z tego względu posiedzieć a z checia porozmawialabym troszkę dluzej:)
co do ruchow to normalne na tym etapie, pamioetam jak z Julcia tez w dzień praktycznie nie czułam a wieczorami nie dawala spokoju;)czkawkę tez Julcia miała bardzo często a teraz wcale, poki co;)więcej ruchow i kompniaki pojawia się w późniejszych tygodniach także spokojnie:)

Mikkka my z fendiką posiedziałyśmy może z 20 minut po Twoim wyjściu :) mam nadzieję, że na następnym spotkaniu będzie nas więcej, bo było bardzo miło :)
A co do ruchów to najważniejsze, że się rusza i czuć także mikkka nie denerwuj się, bo na tym etapie nie ma jeszcze regularnych ruchów odczuwalnych tak myślę :)

Ja jak nie tak usiądę i maluszkowi nie podpasuję pozycja od razu o tym wiem :D to jeszcze nie są kopniaki odczuwalne tak mocno, że wygina ale czuje :)

Byłyśmy w trójkę i dwie malutkie słodkie dziewczynki :)

Ja też czekam na następne, bo tak jak mówiłam, dzisiaj się śpieszyłam..
Po przebudzeniu też czuję, ale najbardziej wieczorem. Tak, zgadzam się, przyjemne hehe ale ja raz czuję bardziej raz mniej i nie wiem czy na tym etapie to niepokojące.. ??

a ile Was bylo? strasznie zaluje ze nie moglam ale mam nadzieje ze nastepnym razem sie uda. Ja czesto czuje czkawke malucha, rano po przebudzenie a z najwieksza czestotliwoscia wieczorem, czasem az trudno zasnac :) ale to bardzo przyjemne gilgotki :D

Niestety w ciąży o infekcje baaardzo łatwo :/
Udało się spotkać! :) Było fajnie, posiedziałyśmy pogadałyśmy, ja niestety krótko, ale mam nadzieje, że jeszcze to nadrobimy i w większym gronie :)
Chciałam Was zapytać, czy często czujecie ruchy dziecka? Ja jestem w 24 tygodniu, ale to moja pierwsza ciąża i nie mam porównania :) Najbardziej czuję na wieczór, jak kładę się spać :)

Hej dziewczyny.
Melduje sie z pracy juz po zwolnieniu i mini urlopie, poniewaz na ostatnie dni zwolnienia a meza urlopu pojechalismy do Torunia cala rodzinka. Fajnie bylo, wypoczelam, wyspalam sie :)

Jestem tez po usg polowkowym i wszystko u malucha ok, a raczej maluszki bo to dziewczynka :) takze bedziemy miec parke :)

Niestety po badaniach krwi i moczu okazalo sie ze mam anemie i infekcje ukl moczowego wiec dotalam antybiotyk i zelazo. Moze zalapalam cos na basenie bo od kilku tygodni regularnie plywam zeby mnie plecy nie bolaly. Wolalabym nie rezygnowac z basenu bo lepiej mi sie spi jak poplywam no i to jedyny sport jaki moge z mezem uprawiac mimo ciazy a on jest uzalezniony od sportu.

jesli sie spotkalyscie to dajcie znac jak bylo. ja dzis niestety dzien w lozku spedzam chora :(

ok :) zbieram się do Was :)

ok to ja tez wychodzę:) mikka dawaj dziś do nas nawet na chwile a na dluzej następnym razem:)

Dla mnie nawet lepiej jutro o 12 :) To dawajcie znać czy wychodzić z domu czy jutro :)

fendika ja bede na 12 w MC na Morenie bede z corka :D

czy jutro będzie nas więcej?

tak ja zaraz wyjezdzam:) Marta a Ty?

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...