Mamusie marcowe 2014 (2)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-t480030,1,16.html

Mamusie marcowe 2014r:

1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
3. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale)
4. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)
5. termin: 12.03.2014r. BWN (Gdańsk Ujeścisko)
6. termin: 16.03.2014r. asiula (Gdańsk Morena)
7. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
8. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
9. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
10. termin:? malgocha
11. termin:? Kejt
12. termin:? kiave
13. termin:? Magdula
14. termin:? AgaMalaCzarna
15. termin:? Martyna.89
16. termin:? Patunga
17. termin:? Morelka
18. termin:? Luciolla (Pruszcz Gdański)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (2)

MartaR ja z kolei mam pełno ubranek po chłopcu. Część w miarę uniwersalnych zatrzymam dla małej, choć nie dużo tego będzie. A na te typowo chłopięce może zamienię się z sąsiadką bo ona spodziewa się teraz synka a pierwszą miała córkę a ja na odwrót:)

BWN - tak Dr Chojnicki.

Taka "wada" nie jest przede wszystkim zagrożeniem dla życia dziecka, tego się nie operuje i nie leczy np farmakologicznie.

Po urodzeniu dziecko musi być po stała kontrolą kardiologa.

Patunga domyślam się, że ciężko w tej sytuacji się nie martwić, ale łożysko się na pewno zregeneruje a jeśli chodzi o wady serca płodu i małych dzieci to mamy w Gdańsku najlepszych specjalistów, pewnie jesteś umówiona do dr Chojnickiego? Nie znam się na tym, ale może te zastawki jeszcze się domkną same albo jak będzie trzeba to się zajmą tym zaraz po urodzeniu- może nawet operacja nie być konieczna bo niektóre wady usuwają jakoś bezoperacyjnie za pomocą jakiejś parasolki. U mojej siostry też się nie domykała wprawdzie lekko i jedna zastawka ale jak poszła na kontrolną wizytę za 2 czy 3 tyg to już było ok, po prostu była za wcześnie na tym połówkowym, może u niektórych dzieci niektóre narządy kształtują się nieco później. 3mam kciuki, żeby z Twoją dzidzią było wszystko ok:)

MartaR - Dr mówiła że to ma wszystko prawdopodobnie powiązanie z moją infekcją. Łożysko się powinno zregenerować.
Poza tym jest wszystko ok. przepływy w pępowinie itp.
Wiecie jak to jest, stresuję się bo mam dwójkę dzieci z którymi wszystko było w porządku i teraz to.
Jesteśmy dobrej mysli.

Patunga musisz być dobrej myśli będzie wszytko dobrze. A mam pytanie czy te łożysko może się jakoś zregenerować ?

BWN my mamy tego samego lekarza prowadzącego i własnie pamiętam jak pisałaś o pomyłce lekarza równocześnie mi i Tobie powiedział, że będą chłopaczyska :D a na połówkowym u Ciebie okazała się dziewuszka i po Twoim wpisie męża uczulałam żeby się nie nastawiał :D. Trochę się jednak denerwowałam przed wczorajsza wizytą czy wszytko ok no i ta płeć czy będzie potwierdzeniem które lekarz dawał 85% w 14 tygodniu ciąży :) i się udało.
Tyle ciuszków mam po dziewczynce, ale siostra też w ciąży także może się przydadzą :)

Cześć.
na razie pracuję, ogarniam moją dwójkę maluchów w domu i rzadko bywam, ale niebawem pewnie się ruszę w końcu żeby z Wami posiedzieć.

Jesteśmy po USG połówkowym u Dr Leszczyńskiej.
Okazało się że nasz synek ma duże niedomknięcie zastawek trójdzielnych - krew z serduszka się cofa.
Oprócz tego mam poszarpane łożysko.
Popłakałam się..

Pani Dr mówi że to może być wynik mojej ostatniej choroby (zap krtani) - infekcja przeniosła się na płód. Takie wady często się cofają po ok 2-3 tygodniach.
Za 2 tygodnie mamy wizytę u kardiologa dziecięcego specjalizującego się również w wadach serca płodu. Bardzo się boję.

Uaktualniam listę:

1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 04.03.2014r. monika0305 (Gdynia)
3. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
4. termin: 06.03.2014r. mikkka (Gdańsk Morena)
5. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale)
6. termin: 08.03.2014r. kiave
7. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)
8. termin: 12.03.2014r. BWN (Gdańsk Ujeścisko)
9. termin: 16.03.2014r. asiula (Gdańsk Morena)
10. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
11. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
12. termin: 24.03.2014r. elfik5555/ Kamila (Gdynia)
13. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
14. termin:? malgocha
15. termin:? Kejt
16. termin:? Magdula
17. termin:? AgaMalaCzarna
18. termin:? Martyna.89
19. termin: 24.03.2014 Patunga (Gdańsk)
20. termin:? Morelka

Mamusie kwietniowe:

1. termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda)
2. termin: 07.04.2014r. Luciolla (Pruszcz Gdański)

Ja niestety nie mogę bo pracuje dzisiaj do 21 :(
Hmm ja też chodzę do prywatnego i zawsze na takiej kartce drukowanej zaznacza mi wszystkie badania jakie mam zrobić. Badanie z glukoza będę mieć w 25 tyg wiec mam nadzieje ze to nie za wcześnie. Tyle czytam o tych słodkich mamach że aż się obawiam wyników tych badań.
MartaR ja również gratuluje chlopca. Zazdroszczę ze juz wiesz co tam w tobie siedzi :)
Wizytę u kardiologa mi przelozyli na za tydzień bo doktor nie dojechał :/mam nadzieje ze w przyszłym tygodniu to już będzie bo nie wiem czy później te badanie wyjdzie - lekarz kazał mi zrobić 2-3 tyg po polowkowym wiec to już ostatni dzwonek. Bardzo się cieszę i zazdroszczę ze Wam polowkowe przyniosło same dobre informacje!!

niechcący wkleiło mi się dwa razy:(

MartaR ja też gratuluję synka:)USG połówkowe robiłam u dr Katarzyny Leszczyńskiej podobnie jak w pierwszej ciąży. Ma ona jakiś tam certyfikat w usg serca płodu i moja ginekolog prowadząca I ciążę mi ją poleciła jako super specjalistę od USG a już szczególnie od serduszka. Niestety teraz przyjmuje tylko w Gdyni. USG kosztowało 200 zł i całe badanie nagrywa na płytkę więc jest fajna pamiątka. Jakby coś to polecam. Dr Klimaszewski też robi mi USG na każdej wizycie. Byłam w 20 teraz będę w 23 miała wizytę, więc nie wiem w sumie, które to połówkowe. Chciałam jednak raz iść do innego lekarza żeby niczego nie przeoczyć a poza tym żeby skonsultować sprawę płci, bo dr Klimaszewski najpierw obstawiał chłopca, potem dziewczynkę. Dr Leszczyńska potwierdziła dziewczynkę.

MartaR ja też gratuluję synka:)USG połówkowe robiłam u dr Katarzyny Leszczyńskiej podobnie jak w pierwszej ciąży. Ma ona jakiś tam certyfikat w usg serca płodu i moja ginekolog prowadząca I ciążę mi ją poleciła jako super specjalistę od USG a już szczególnie od serduszka. Niestety teraz przyjmuje tylko w Gdyni. USG kosztowało 200 zł i całe badanie nagrywa na płytkę więc jest fajna pamiątka. Jakby coś to polecam. Dr Klimaszewski też robi mi USG na każdej wizycie. Byłam w 20 teraz będę w 23 miała wizytę, więc nie wiem w sumie, które to połówkowe. Chciałam jednak raz iść do innego lekarza żeby niczego nie przeoczyć a poza tym żeby skonsultować sprawę płci, bo dr Klimaszewski najpierw obstawiał chłopca, potem dziewczynkę. Dr Leszczyńska potwierdziła dziewczynkę.

ja nie mam skierowania bo prywatnie chodzimy..a zapomniałam spytac jaka dawke ale z julka miałam chyba ta mniejsza..a myślicie ze lepiej zrobić tą 75?

ja moglabym podjechac ale o ok. 19...

glukoze mi dala dzis 75 , ale wiem, ze tez 50 daja- nie napisala Ci na skierowaniu? powiedziala, ze badanie zrobic 26-28 tydzien i mam wziac cytryne:)

Asia oj zadowolony i to bardzo skakał za plecami lekarza :D
BWN a u kogo robiłaś usg połówkowe?

Ja też dziś byłam na połówkowym i jednak będzie córka:) a więc będziemy mieli parkę:) a poza tym póki co z małą wszystko ok:)

To jesteśmy umówione, a może jeszcze ktoś się przyłączy :)

MartaR gratuluję syna :) tatuś pewnie zadowolony ;)

Ja robię w laboratorium w szpitalu wojewódzkim robiłam już jak była w ciąży z córką tylko nie pamiętam czy to się kupuję czy oni dają.

Mi pasuje 18.00 MOrena:)

Hej
Zależy gdzie idziesz badać. Wiem, że na Morenie trzeba kupić a na Akademii dają. Weź sobie cytrynkę, polecam :) Paskudztwu można nadać ciut lepszego smaku :) Nie wiem czy robiłaś już kiedyś, w razie co: nie denerwuj się przed ani w trakcie, nie chodź podczas całego badania, no i nie jedz i nie pij :) Cudowne badanie heh

A co do spotkania to może pierwsze na 18:00 w Macu na Morenie jutro??

tak glukozę musisz sama kupic i im dac one rozrobia..ja robiłam 2 razy po za 1 wymiotowałam i musiałam powtórzyć..najlepiej dodac cala cytryne do tego roztworu o wiele lepiej wchodzi:) a jaka masz dawke glukowy?bo zapomniałam zapytać mojej lekarki:/
Dziewczyny mi najbardziej pasuje przyszly tydzień na spotkanie bo jutro jednak idziemy ogarniać chate:/ale jeżeli się zdecydujecie na wczesna konkretna godz to zobaczę jak to jutro wyjdzie w praniu;)

Inne tematy z forum

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

białe blaty w kuchni (40 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was posiada białe blaty w kuchni, ładnie to wygląda, ale czy jest wygodne?

Dobry ortodonta (32 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?