Mamusie marcowe 2014 (2)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-t480030,1,16.html

Mamusie marcowe 2014r:

1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
3. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale)
4. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)
5. termin: 12.03.2014r. BWN (Gdańsk Ujeścisko)
6. termin: 16.03.2014r. asiula (Gdańsk Morena)
7. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
8. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
9. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
10. termin:? malgocha
11. termin:? Kejt
12. termin:? kiave
13. termin:? Magdula
14. termin:? AgaMalaCzarna
15. termin:? Martyna.89
16. termin:? Patunga
17. termin:? Morelka
18. termin:? Luciolla (Pruszcz Gdański)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (2)

Ja chetnie wzielabym z isofixem bo to i bezpieczniej i wygoda duza a u mnie z dwoma fotelikami bawic sie za kazdym razem z pasami to bedzie upierdliwe strasznie. No ale i koszt podwójny :/ wybralismy foteliki Cybexa bo pasuja do wózka ktory wybralam no i maja 5 gwiazdek. A slyszalam ze po ostatnich testach maxi cosi wypadl marnie i ma tylko 3

Nam za to bardzo z córcia spacerek sie udał. Wietrzylam chate a my w tym czasie ulepilysmy mokrego bałwanka :)

my mielismy fotelik zapinany pasami i teraz raczej tez nie będziemy nic dokumypwac..ale to już indywidualna każdego sprawa:)
ja już po 1 dniu mam dosyć zimy;)wczoraj nigdzie nie wychodziłam ale dziś okropieństwo..slisko, pelno blota pośniegowego Julcia lezala już 2 razy;)a ja prawie raz ..zalozylam buty na obcasie i to chyba ostatni raz tej zimy;)

fotelik z bazą bo mamy isofix w autku.

Evelcia Klimaszewski super lekarz:D mój prowadzący jak na moim brzuchu widać synusia jak na dłoni to na Twoim będzie jeszcze lepiej :). Ja też oczywiście chętna na kolejne spotkanie :D.Tylko jeśli do 15-stej to na pewno teraz ja będę z córcią także Fendika teraz Ty spokojnie sobie po rozmawiasz a ja taka z doskoku :D

zdecydowałam się na Klimaszewskiego. Teraz istotny jest dla mnie sprzet wiec zobaczymy. Moze ten dr bedzie mial szczescie by dzidzia pokazala co tam ma miedzy nogami bo juz bym chciala po imieniu mowic do brzuszka.
Ja mialam taka bardzo dokladna liste wyprawki, dane z roznych stron i forum, ale komp mi padl i wszystko stracilam. Jak odzyskam dane to wam przesle.
Mi wtorek i czwartek jak najbardziej pasuje wiec sie dostosuje.
Pogoda dobija. Pierwszy wolny weekend z mezem a tu nawet sie z psem na spacer ciezko wybrac ;( niech ten snieg juz przestanie padac.

zapomniałam zapytać czy do fotelika kupujecie bazę czy będziecie zapinać pasami??

ja mam we wtorek badania na 10 na akademii ale myślę, że się wyrobię, chyba że pasuje też czwartek? to może wtedy np. na 12 i posiedzimy na spokojnie pogadamy :) żebyś po Julcie nie biegła?

wtorek mi odpowiada tylko tym razem wolalabym jakas wczesniejsza godzine np. 13? bo Julcie planuje zostawić w zlobku do 15 i sama przyjechać żeby spokojnie porozmawiać:)
i oczywiście na spotkaniu mogę pomoc co my mielismy już kupione a co dokupowaliśmy a okazało się niezbędne:)
co do laktatora to my wlansie mieslimy wybrany w Akpolu firmy Tommee Tippee elektryczny co okazal się potrzebny bo na 2-3 dzień dostałam nawalu pokarmu a Julcia niestety az tyle nie zjadala i przez kilka dni laktator ulatwial zycie..poza tym w weekendy dodatkowo pracowałam wiec musiałam sciagnac mleko żeby maz nakarmil...no i jak chcemy gdzies wyjść to tez można dziecko zostawić z tata i gotowym mlekiem tylko podgrzać:)teraz na pewno zabiorę go do szpitala..chociaż niby można na klinicznej wypozyczyc ale ja chciałam swój:) a wcześnie nie kupowaliśmy bo nie wiedziałam czy będę karmic..slyszalam ze niektóre nie maja poakrmu albo za malo itp. no i nie wiedziałam ze na 2-3 dzień piersi robia się jak balony i bola:/ wiec jak mikka pisze rozejrzyjcie się wybierzcie i ewentualnie maz dokupi:)

Napiszę Wam później listę, którą nam babeczka na szkole podała.. a co do laktatora powiedziała, że jak nie kupiliśmy jeszcze to żeby wybrać tylko, ale się wstrzymać, no nie wiadomo czy będzie potrzebny i jaki, a mąż jak będzie wiedział jaki chcemy to zawsze może nam przywieźć przecież :)

dzięki Aga, jest tych list troche ale w tej tez nie ma wszystkiego, np przyborow do pielegnacji malucha (nozyczki, cos do czyszczenia noska)

w kwietniowym wątku była taka lista

1. wózek (akcesoria=spacerówka, fotelik itp, torba, osłonka przeciwdeszczowa, przekładana rączka)
2. łóżeczko z materacykiem
3. fotelik do auta
4. przewijak na łóżeczko
5. ubranka - body, śpiochy, kaftaniki, bluzeczki, spodenki, sukienusie, łapki
6. pieluchy jednorazowe/ tetrowe wg uznania
7. krem na odparzenia
8. podkłady do przewijania
9. kocyk
10. huśtawka/fotelik
11. wanienka + ew. stojak do wanienki
12. ręcznik z nakryciem głowy a'la rożek
13. rożek do noszenia noworodka
14. butelki
15. mleko - dla karmiących sztucznie
16. laktator
17. wkładki laktacyjne
18. koszula do porodu
19 2 szt. koszul do karmienia
20. majktki, podkłady poporodowe

właśnie przeglądałam sobie w necie i na forum przeróżne listy z wyprawką i im więcej czytam tym mniej wiem :( może stworzymy sobie jakąś wspólną listę z duużą pomocą doświadczonych mam? albo przedyskutujmy to na spotkaniu, spiszmy i umieśćmy dla pozostałych mam które spotkać się nie mogą...

Nie ma za co Fendika, oby się spodobały :) Przymierzałam, na mnie dobre, więc na Ciebie też będą :)
To ja proponuję np. wtorek żebyśmy miały czas się zgadać :P

no i tak trzymaj mikka :) wszystko bedzie dobrze, a dziecko wyczuwa nasz nastroj i tez mu sie to udziela :)

ja w przyszlym tygodniu chetnie, byle nie piatek bo juz musze jechac do szkoly, ba i do tego czasu nawet napisac prace a natchnienia brak :/ ale jak sie juz wezme to akurat sobie przerwe na kawke zrobie

jestem za..odbiore przy okazji swoje rajstopy;) a tak wogole dzięki mikka:)

Asia ruszała się więc poczekałam na dzisiejsze spotkanie na szkole rodzenia i poprosiłam położną o sprawdzenie tętna żeby się uspokoić, tętno w porządku, mama spokojniejsza to i córcia nawet na szkole rodzenia pofikała i jak wróciłam do domu. Bawiła się ze mną chyba, bo wczoraj musiałam ją zaczepiać wręcz :) Chyba jestem za bardzo podatna na takie ostrzeżenia o tym, co może wydarzyć się złego + moja historia choroby ... także w końcu się uspokoiłam!
Evelcia baaardzo dobra decyzja, będziesz miała porównanie, zawsze możesz wrócić... ale wydaje mi się, że będzie lepiej :) A kogo wybrałaś? Nie powinien robić problemu z przedłużenia zwolnienia.
Fajnie, że jest nas tyle chętnych :) to co, może w przyszłym tygodniu jakaś kawka w mc na morenie :D

Evelcia a do kogo się zapisałaś? a zwolnienie powinien dać bez problemu

ja z moreny nie jestem ale autobus 262 dociera do Was więc również jestem chętna na spotkania i przyszłe spacerki ! :D

oj mikkka nie zajrzałam rano już na forum i nie widziałam twojego maila. Też byłam dzisiaj w galerii i udało mi się kupić leginsy i jeansy. jestem mega zadowolona że w końcu mam jakieś ładne jeansy ! :) i to za taką cenę! Ale już do mama i ja nie dotarłam :(
Pogoda fakt beznadziejna, wracałam do domy autobusem dwa razy dłużej i chyba to mnie najbardziej wykończyło.
Mi moje maleństwo też dzisiaj bardziej szaleje. Chyba więcej miejsca chce sobie zrobić hehe.
Łóżeczko już mam od jakiegoś czasu - białe drewniane, z szufladą. Bardzo mi się podoba takie klasyczne.
Dzisiaj podjęłam męską decyzję i zmieniłam ginekologa! Naprawdę dzięki dziewczyny, bo dałyście mi sporo do myślenia na temat tej mojej gin. A czy nowy lekarz bez problemu wystawi mi zwolnienie lekarskie? idę do niego 17 grudnia - do tego dnia mam zwolnienie.

hej mikka i co mała zaczeła się ruszac czy pojechalas to sprawdzic?

gdyby nie pogoda to pewnie też bym juz buszowała w galerii, ale nie chce mi sie wychodzic, zajecia na studiach tez sobie podarowalam, glowa mnie boli :(
ale mam za to wene na sprzatanie ;) musze troche szpargalow wyniesc do piwnicy, chowam tez ciuchy w ktore sie nie mieszcze i te letnie

znalazlam pozytywna strone dzisiejszej pogody - snieg mi troche obmyl okna ;)

Inne tematy z forum

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?