Mamusie marcowe 2014 (2)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-t480030,1,16.html

Mamusie marcowe 2014r:

1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
3. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale)
4. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)
5. termin: 12.03.2014r. BWN (Gdańsk Ujeścisko)
6. termin: 16.03.2014r. asiula (Gdańsk Morena)
7. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
8. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
9. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
10. termin:? malgocha
11. termin:? Kejt
12. termin:? kiave
13. termin:? Magdula
14. termin:? AgaMalaCzarna
15. termin:? Martyna.89
16. termin:? Patunga
17. termin:? Morelka
18. termin:? Luciolla (Pruszcz Gdański)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (2)

hejka, ja sie zapisalam do szkoly super mama na jaskowej dolinie, chyba ze wzgledu na male grupy i ze blisko domu ;) opinie tez maja dobre. Place wpisowe 25 zl za siebie i 75 za meza bo tego podobno nfz nie pokrywa. Zaczynamy juz 12 listopada :)

Witam Was dziewczyny po długim weekendzie:) czas najwyższy trzeba było wrócić do domku udało nam się uniknąć wczorajszych korków , bo wyjechaliśmy w południe.Marzyło mi się położyć wieczorem do mojego kochanego łóżka :D. Dziś z rana pobudka trzeba było jechać na pobranie krwi,bo w środę mamy wizytę i usg połówkowe. Ja tez się nie wybieram na szkołę rodzenia.

BWN nie martw się w czasie porodu naturalnego położne szybko Cię nauczą oddychania :)

Słyszałam też, że w akpolu jest jakaś bezpłatna szkoła rodzenia, ale więcej szczegółów nie znam.

Ja nie zamierzam iść do szkoły rodzenia bo to moja druga ciąża, w pierwszej chodziłam na kliniczną i ją polecam. Niestety nie dotrwałam do końca zajęć praktycznych bo wylądowałam na patologii ciąży. Teraz nie wiem czy znów będzie cc czy tym razem naturalnie- za m-c mam iść w tym celu na konsultację okulistyczną. Mimo wszystko wolałabym drugą cesarkę. Jeśli jednak będę musiała rodzić naturalnie to chyba po prostu umówię się na jakieś 2-3 spotkania z położną, żeby nauczyła mnie prawidłowo oddychać podczas porodu.

Cześć dziewczyny,
zapisałyście się już do jakiejś szkoły rodzenia? Chyba czas się tym zainteresować, a ja wciąż się nie zdecydowałam. Może ktoś Wam polecił jakąś konkretną? Przy szpitalu na Klinicznej jest bezpłatna szkoła, podobno ok. Przy wojewódzkim są dwie, obie płatne, ale różne kwoty. W swissmedzie też płatna. Każda niby o tym samym, ale trochę inaczej.
Poza tym słyszałam o kilku bezpłatnych szkołach rodzenia (jedna na kowalach, druga na chełmie albo orunii górnej), ale już nie związanych ze szpitalami.
Jak coś wybierzecie dajcie znać, którą i dlaczego, może reszcie się rozjaśni:)

Ja w czwartek idę na połówkowe usg 4d i mam nadzieję, że się w końcu okaże czy Mikołaj będzie miał brata czy siostrę:)w sumie nie ma to dla nas dużego znaczenia najważniejsze żeby było zdrowe i tym razem urodziło się w terminie ale już chciałabym wiedzieć, żeby myśleć nad imieniem i w ogóle zwyczajnie ciekawość mnie zżera:)

Widzę, że u mnie jest podobnie z drugą ciążą. NA pierwszą wszyscy się cieszyli a teraz tylko słyszę pytania jak ja sobie poradzę i takie tam. Najbardziej moja mama mi gada i dobija mnie w ten sposób zamiast wspierać. Mieszkamy z moją mamą w jednym domu i coraz częściej myślę o wyprowadzce. Mieliśmy poczekac jeszcze kilka lat żeby odłożyć trochę kasy i kupić cos swojego ale nie wiem czy wytrzymam.

We wtorek mam połówkowe i cały czas się zastanawiam co tam wyjdzie.

u mnie na drugą ciążę to mój ojciec się cieszył i dopingował od początku bo chciał w końcu wnuka. No i się doczekał więc on się cieszy. Reszta rodziny bardziej realistycznie o tej ciąży myśli bo jak ja sobie poradzę...

przy pierwszej ciąży kazdy się cieszy później przy kolejnych emocje opadają..u nas tez każdy się cieszyl bo jak pisałam pierwsza dziewczynka a tesciowa to już wogole w 7 niebie bo ma 4 wnukow i 2 synow wiec nawet corki nie miała..teraz tez liczyla na dziewczynke no ale się trochę zawiodła bo rosnie Pawelek;)

pytam o korki bo my tez chcieliśmy jechać na mazury na swieta ale zrezygnowaliśmy ze względu na duzy ruch a w pociągach wlasnie na scisk..jeszcze w tym roku wypadl dlugi weekend wiec wogole korki na maxa;)

u nas pierwszy wnuk z jednej i drugiej strony wiec szaleja wszyscy dziadkowie :D to troche smutne bo druga ciaza tez powinni sie chwalic tak jak pierwsza, e nie ladnie ;) a w korkach nie stalismy bo przyjechalismy pociagiem ale za to w scisku :/

no przyszla babcia ma powod do dumy;) u nas przy pierwszej ciąży tez każdy się cieszyl bo wiedzieliśmy ze dziewczynka a z obu stron same wnuki teraz już chyba tylko my się cieszymy a największy zal mam do moich rodzicow bo zachowują się jakbym nie była w ciąży..nawet mojej babci nic nie powiedzieli gdzie mój tata jest tam codziennie..mowia ze przy drugiej ciąży tak bywa no ale jak dla mnie to trochę nie fair..asiula a jak droga długo w korkach staliście?

ale moj maluch sie rozszalal :D wierci sie, kopie, az mnie brzuch boli. Przyjechalismy dzis do mojego miasta rodzinnego i pieknie sie przywital z babcia :) a moja mama sie nacieszyc nie moze i napatrzec na moj coraz to okraglejszy brzuszek. Taka szczesliwa ze babcią zostanie :D

Marta u mnie cesarka wpisana w zyciorys ze wzgledu na chorobe i operacje 9 lat temu zwiazana ze slabymi tetnicami :/

Ja mam sporo po córci ale muszę jeszcze duuużo dokupić. I wszystko podwójnie. Ubranka już mam zaklepane u przyjaciółek dla chłopaka. Ja już szukam łóżeczek, leżaczków myślę jak urządzić pokój i zorganizować się logistycznie z kąpielami i na co dzień. I w ogóle nie patrze na jakieś głupie zabobony. Dziecku się nic nie stanie przez to pójdę na zakupy...

No ja to mam obawy :) Córcia będzie miała dwa latka a ja bliźniaki do obsłużenia. Najbardziej boję się że mi dla córci zabraknie czasu i że będzie pokrzywdzona. Na co dzień mam pod ręką dwie babcie więc pomoc jest ale żeby był jeszcze czas.

A czemu masz mieć cesarkę ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

u mnie bedzie cesarka wiec roznie to moze byc ;)

Mały mały i tylko tydzień różnicy porodu mamy :)

prawie od poczatku czulam ze to Ty Marta :) jaki ten swiat maly :D

Cześć,mam do sprzedania laktator może jesteście chętne http://forum.trojmiasto.pl/Sprzedam-Laktator-elektryczny-BabyONO-SENSI-t499661,1,131.html

Inne tematy z forum

Wybór auta :) (83 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (44 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

pilnie prawnik (23 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...