Mamusie marcowe 2014 (2)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-t480030,1,16.html

Mamusie marcowe 2014r:

1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
3. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale)
4. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)
5. termin: 12.03.2014r. BWN (Gdańsk Ujeścisko)
6. termin: 16.03.2014r. asiula (Gdańsk Morena)
7. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
8. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
9. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
10. termin:? malgocha
11. termin:? Kejt
12. termin:? kiave
13. termin:? Magdula
14. termin:? AgaMalaCzarna
15. termin:? Martyna.89
16. termin:? Patunga
17. termin:? Morelka
18. termin:? Luciolla (Pruszcz Gdański)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (2)

gosia najważniejsze ze się dobrze rozwija i aby tak do rozwiązania:)na pewno chłopakom będzie się lepiej dogadać w urządzeniu pokoju jak podrosną;)bo u nas dziewczynka i chłopak to już trochę gorzej;)no ale poki co urządzamy neutralnie:)

Hej my po wizycie połówkowej u dzidzi wszystko gra bardzo dobrze się rozwija i synuś będzie drugi dr ewidentnie pokazał siusiaka haha więc mój synuś będzie miał braciszka! fajnie mała różnica wieku będą kumplami :-) i mogę im pokój chłopięcy zrobić bo z dziewczyną musiałabym się pogimnastykować a to trochę mam ułatwione :-) Brzuch spory w porównaniu do 1 ciąży i młody będzie napastnikiem bo kopię mamusie a Sebuś uwielbia przytulać się do brzuszka i całować go :-)a nad imieniem dalej myślimy teraz jest na rzeczy Szymuś no ale zobaczymy
Dziś kiepska pogoda wczoraj tak pięknie miłego weekendu!

Z Mezowych pobytow w domu, ostatnio się trochę mijamy,ale weekend wspólny już napawa mnie mega radoscia mimo przeziębienia , które się przypaletalo ;p;p;p

Evelcia ja w 5/6 mies. miałam tez "stawianie brzucha" czyli skurcze,ale nospa forte w ruch i już, szyjka przestala się skracac. urodziłam 3 dni przed terminem zatem bez paniki ;) wszytsko będzie ok.

nie działają na zakup kart podarunkowuch, na konsole i gry, w smyk outlet i sklepie internetowym. poza tym wazny na terenie calej Polski.

dwa sa zarezerwowane, wiec zostaly 3

Aga na jakies konkretne artykuły czy na wszystko?

kobitki jak chcecie mam z warsztatow bezpieczny maluch 5 kuponow znizkowych 15% do smyka, wazne do konca grudnia.

Mój ginekolog mówi to samo-tzn. zaleca brać nospę jak się brzuch napina tzn. robi się twardy lub bardziej boli i to nie dla dobrego samopoczucia przyszłej mamy bo taki ból jest oczywiście do zniesienia tylko żeby zapobiec skracaniu się szyjki macicy co grozi przedwczesnym porodem. W takiej sytuacji zaleca brać 3 razy po jednej przez kilka dni aż przejdzie jak się napina (nie tylko w danym momencie), żeby "zrelaksować macicę". Jeśli chodzi o ruchy to moja dzidzia też czasem szaleje a jak mąż przyłoży rękę to spokój:)

A ja właśnie od kilku dni jestem spokojniejsza i mam dużo lepszy humor - mimo tych wiadomości z badania połówkowego.
Dzidzia też już nieźle u mnie szaleje w brzuchu, ale mąż nic jeszcze nie czuje. Strasznie nie może się tego doczekać, ale jednocześnie brak mu cierpliwości w trzymaniu ręki na brzuchu.
Wczoraj byłam na badaniu i trochę mnie nastraszyła moja ginekolog. Ostatnio męczyły mnie trochę ostrzejsze bóle podbrzusza, aż mi twardniał i kazała mi koniecznie brać nospe, żeby te skurcze nie przekształciły się w skurcze porodowe! A ja myślałam że jak się nie faszeruje tabletkami i przetrzymuje ból to jest lepiej :/ dobrze że już minęły, choć teraz przy każdym małym bólu już się zastanawiam czy nie wziąć tabletki.
A i oczywiści dalej nie wiem jaką dzidzia ma płeć bo tym razem pokazało pupę :)

Ja już za niecałe 2 tyg zaczynam szkołę rodzenia- nie mogę się doczekać :) mam nadzieję że będą ciekawe zajęcia.

A jak tam dziewczyny u was z przygotowywaniem wyprawki? Ja chyba zacznę kupować wszystko w uniwersalnym kolorze bo jeszcze długo się nie dowiem co tam we mnie siedzi :)

Właśnie dziewczyny co można brać uspokojenie w ciąży ?? Ja czasami jestem tak strasznie nerwowa ze albo wrzeszczę albo płaczę, az zali mi tego mojego dziecka.

Ja liczyłam że w tej ciąży też szybko poczuje bo to druga i dwa maluchy w środku. Z córcią czułam kopniaki już w 18 tygodniu a tu już 17 tydzień i jeszcze nic :/ Ale faktycznie brzuch już mam więc mają miejsce :) A co ciekawe przytyłam tylko dwa kilo. Eh... ja przyznaję że mam teraz bardzo mało cierpliwości i szybko wybucham czasem z bardzo błahego powodu. Później mam wyrzuty sumienia :(

dzięki asiula jutro lece je kupic:)
elfik zazdroszczę meza na urlopie;) mój prawie codziennie do wieczora pracuje i same siedzimy z Jula..no ale ktoś musi;) a meliske tez musze zacząć pic bo tez jakos nerwowa jestem, na wszystko zla i czasami mam takiego dola ze placze bez powodu i czuje się bezsilna żeby cos zmienić;) ze spaniem mam to samo..jak się przebudzę to już 2 h z glowy..nie mogę zasnąć bo wciąż mysle kiedy zasne i ile jeszcze godzin do poranku;)

na uspokojenie tez roobos , ja mam roobos manhattan- slodka lekko i tez lekko uspokajajaca, a przy tym lekko tropikalny smak

Ja tez juz czuję ruchy wyraźniej, szczególnie wieczorem jak się położę. Mąż jak trzyma mnie za brzuch też czuje :)

No i wylądowałam na zwolnieniu, dwa tygodnie mam odpoczywać i się nie stresować, pić meliskę bo nic innego nie mogę na uspokojenie. Mam nadzieję, że wyśpię się bo już piąty dzień z rzędu nie śpię po 2-3h w nocy. Masakra.

Fajnie bo mąż jest na urlopie więc trochę czasu razem spędzimy dzięki temu.

a czulam tak wczesnie byc moze dlatego ze bylam bardzo szczupla a do tego w pierwszych miesiacach schudlam jeszcze 3,5 kg - oj ciezki to byl czas

omega med pregna z kwasami dha, lekarz mi je polecil bo te kwasy podobno sa wazne w rozwoju dziecka

asiula a jakie witaminy bierzesz? czy masz jakies specjalne od lekarza przepisane? bo ja tez musze zacząć brac a nie wiem jakie sa najlepsze:)

11 tydzień szybko..ale wiadomo kazda ciaza przechodzona jest inaczej i może akurat Tobie trafilo się szczęście ze tak szybko;)
u mnie w 2 ciąży tez zaczelam czuc ruchy już w 18 tyg a z Julcia dopiero w 20..ale tak ponoc jest ze druga ciaza i wcześnie ja widać i wcześnie ruchy czuc:)

ja czulam ruchy juz od 11 tygodnia - wczesnie ale to podobno tez sie czasem zdarza ;) teraz troche mniej ale jak sie wczoraj dowiedzialam u lekarza moze to byc spowodowane tym ze brzuch mi sporo podrosl i dziecko ma wiecej miejsca. Za 2 tygodnie mam zrobic usg to wtedy zobaczymy czy mu tam luzno :) poki co ciesze sie tym ze po nowych witaminkach polepszyly mi sie wyniki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja czułam bąbelki w połowie 18 tyg:) teraz połowa 22 i juz jest weseło, szczególnie jak dużo zjem:)

Dziewczyny czy Wy też tak mocno czujecie już ruchy Waszych szkrabów?Ja jestem teraz w 20tyg +6 dni i jak zjem coś słodkiego to tak mnie kopie że normalnie widzę to już na swoim brzuchu i trochę mnie to rozprasza w pracy chociaż się cieszę, bo wiem, że wszystko ok:) Synek był zdecydowanie spokojniejszy:)

Inne tematy z forum

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...