Mamusie marcowe 2014 (2)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-t480030,1,16.html

Mamusie marcowe 2014r:

1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
3. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale)
4. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)
5. termin: 12.03.2014r. BWN (Gdańsk Ujeścisko)
6. termin: 16.03.2014r. asiula (Gdańsk Morena)
7. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
8. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
9. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
10. termin:? malgocha
11. termin:? Kejt
12. termin:? kiave
13. termin:? Magdula
14. termin:? AgaMalaCzarna
15. termin:? Martyna.89
16. termin:? Patunga
17. termin:? Morelka
18. termin:? Luciolla (Pruszcz Gdański)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (2)

gosia najważniejsze ze się dobrze rozwija i aby tak do rozwiązania:)na pewno chłopakom będzie się lepiej dogadać w urządzeniu pokoju jak podrosną;)bo u nas dziewczynka i chłopak to już trochę gorzej;)no ale poki co urządzamy neutralnie:)

Hej my po wizycie połówkowej u dzidzi wszystko gra bardzo dobrze się rozwija i synuś będzie drugi dr ewidentnie pokazał siusiaka haha więc mój synuś będzie miał braciszka! fajnie mała różnica wieku będą kumplami :-) i mogę im pokój chłopięcy zrobić bo z dziewczyną musiałabym się pogimnastykować a to trochę mam ułatwione :-) Brzuch spory w porównaniu do 1 ciąży i młody będzie napastnikiem bo kopię mamusie a Sebuś uwielbia przytulać się do brzuszka i całować go :-)a nad imieniem dalej myślimy teraz jest na rzeczy Szymuś no ale zobaczymy
Dziś kiepska pogoda wczoraj tak pięknie miłego weekendu!

Z Mezowych pobytow w domu, ostatnio się trochę mijamy,ale weekend wspólny już napawa mnie mega radoscia mimo przeziębienia , które się przypaletalo ;p;p;p

Evelcia ja w 5/6 mies. miałam tez "stawianie brzucha" czyli skurcze,ale nospa forte w ruch i już, szyjka przestala się skracac. urodziłam 3 dni przed terminem zatem bez paniki ;) wszytsko będzie ok.

nie działają na zakup kart podarunkowuch, na konsole i gry, w smyk outlet i sklepie internetowym. poza tym wazny na terenie calej Polski.

dwa sa zarezerwowane, wiec zostaly 3

Aga na jakies konkretne artykuły czy na wszystko?

kobitki jak chcecie mam z warsztatow bezpieczny maluch 5 kuponow znizkowych 15% do smyka, wazne do konca grudnia.

Mój ginekolog mówi to samo-tzn. zaleca brać nospę jak się brzuch napina tzn. robi się twardy lub bardziej boli i to nie dla dobrego samopoczucia przyszłej mamy bo taki ból jest oczywiście do zniesienia tylko żeby zapobiec skracaniu się szyjki macicy co grozi przedwczesnym porodem. W takiej sytuacji zaleca brać 3 razy po jednej przez kilka dni aż przejdzie jak się napina (nie tylko w danym momencie), żeby "zrelaksować macicę". Jeśli chodzi o ruchy to moja dzidzia też czasem szaleje a jak mąż przyłoży rękę to spokój:)

A ja właśnie od kilku dni jestem spokojniejsza i mam dużo lepszy humor - mimo tych wiadomości z badania połówkowego.
Dzidzia też już nieźle u mnie szaleje w brzuchu, ale mąż nic jeszcze nie czuje. Strasznie nie może się tego doczekać, ale jednocześnie brak mu cierpliwości w trzymaniu ręki na brzuchu.
Wczoraj byłam na badaniu i trochę mnie nastraszyła moja ginekolog. Ostatnio męczyły mnie trochę ostrzejsze bóle podbrzusza, aż mi twardniał i kazała mi koniecznie brać nospe, żeby te skurcze nie przekształciły się w skurcze porodowe! A ja myślałam że jak się nie faszeruje tabletkami i przetrzymuje ból to jest lepiej :/ dobrze że już minęły, choć teraz przy każdym małym bólu już się zastanawiam czy nie wziąć tabletki.
A i oczywiści dalej nie wiem jaką dzidzia ma płeć bo tym razem pokazało pupę :)

Ja już za niecałe 2 tyg zaczynam szkołę rodzenia- nie mogę się doczekać :) mam nadzieję że będą ciekawe zajęcia.

A jak tam dziewczyny u was z przygotowywaniem wyprawki? Ja chyba zacznę kupować wszystko w uniwersalnym kolorze bo jeszcze długo się nie dowiem co tam we mnie siedzi :)

Właśnie dziewczyny co można brać uspokojenie w ciąży ?? Ja czasami jestem tak strasznie nerwowa ze albo wrzeszczę albo płaczę, az zali mi tego mojego dziecka.

Ja liczyłam że w tej ciąży też szybko poczuje bo to druga i dwa maluchy w środku. Z córcią czułam kopniaki już w 18 tygodniu a tu już 17 tydzień i jeszcze nic :/ Ale faktycznie brzuch już mam więc mają miejsce :) A co ciekawe przytyłam tylko dwa kilo. Eh... ja przyznaję że mam teraz bardzo mało cierpliwości i szybko wybucham czasem z bardzo błahego powodu. Później mam wyrzuty sumienia :(

dzięki asiula jutro lece je kupic:)
elfik zazdroszczę meza na urlopie;) mój prawie codziennie do wieczora pracuje i same siedzimy z Jula..no ale ktoś musi;) a meliske tez musze zacząć pic bo tez jakos nerwowa jestem, na wszystko zla i czasami mam takiego dola ze placze bez powodu i czuje się bezsilna żeby cos zmienić;) ze spaniem mam to samo..jak się przebudzę to już 2 h z glowy..nie mogę zasnąć bo wciąż mysle kiedy zasne i ile jeszcze godzin do poranku;)

na uspokojenie tez roobos , ja mam roobos manhattan- slodka lekko i tez lekko uspokajajaca, a przy tym lekko tropikalny smak

Ja tez juz czuję ruchy wyraźniej, szczególnie wieczorem jak się położę. Mąż jak trzyma mnie za brzuch też czuje :)

No i wylądowałam na zwolnieniu, dwa tygodnie mam odpoczywać i się nie stresować, pić meliskę bo nic innego nie mogę na uspokojenie. Mam nadzieję, że wyśpię się bo już piąty dzień z rzędu nie śpię po 2-3h w nocy. Masakra.

Fajnie bo mąż jest na urlopie więc trochę czasu razem spędzimy dzięki temu.

a czulam tak wczesnie byc moze dlatego ze bylam bardzo szczupla a do tego w pierwszych miesiacach schudlam jeszcze 3,5 kg - oj ciezki to byl czas

omega med pregna z kwasami dha, lekarz mi je polecil bo te kwasy podobno sa wazne w rozwoju dziecka

asiula a jakie witaminy bierzesz? czy masz jakies specjalne od lekarza przepisane? bo ja tez musze zacząć brac a nie wiem jakie sa najlepsze:)

11 tydzień szybko..ale wiadomo kazda ciaza przechodzona jest inaczej i może akurat Tobie trafilo się szczęście ze tak szybko;)
u mnie w 2 ciąży tez zaczelam czuc ruchy już w 18 tyg a z Julcia dopiero w 20..ale tak ponoc jest ze druga ciaza i wcześnie ja widać i wcześnie ruchy czuc:)

ja czulam ruchy juz od 11 tygodnia - wczesnie ale to podobno tez sie czasem zdarza ;) teraz troche mniej ale jak sie wczoraj dowiedzialam u lekarza moze to byc spowodowane tym ze brzuch mi sporo podrosl i dziecko ma wiecej miejsca. Za 2 tygodnie mam zrobic usg to wtedy zobaczymy czy mu tam luzno :) poki co ciesze sie tym ze po nowych witaminkach polepszyly mi sie wyniki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja czułam bąbelki w połowie 18 tyg:) teraz połowa 22 i juz jest weseło, szczególnie jak dużo zjem:)

Dziewczyny czy Wy też tak mocno czujecie już ruchy Waszych szkrabów?Ja jestem teraz w 20tyg +6 dni i jak zjem coś słodkiego to tak mnie kopie że normalnie widzę to już na swoim brzuchu i trochę mnie to rozprasza w pracy chociaż się cieszę, bo wiem, że wszystko ok:) Synek był zdecydowanie spokojniejszy:)

Inne tematy z forum

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...