Mamusie marcowe 2014 (2)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-t480030,1,16.html

Mamusie marcowe 2014r:

1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
3. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale)
4. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)
5. termin: 12.03.2014r. BWN (Gdańsk Ujeścisko)
6. termin: 16.03.2014r. asiula (Gdańsk Morena)
7. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
8. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
9. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
10. termin:? malgocha
11. termin:? Kejt
12. termin:? kiave
13. termin:? Magdula
14. termin:? AgaMalaCzarna
15. termin:? Martyna.89
16. termin:? Patunga
17. termin:? Morelka
18. termin:? Luciolla (Pruszcz Gdański)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (2)

Marta Fendika z własnego doświadczenia powiedzcie kiedy zmienia się gondolę na spacerówkę?

hehe wykrakałyście :p wyszliśmy z zapłaconą zaliczką :D zdecydowaliśmy się na xlandera x move, dostaliśmy kilka gratisów (ale bez fotelika), w końcu trzeba było się zdecydować. Długo się nad nim zastanawiałam, może nie ma rączki, ale mało wózków ma, a inne cechy są dla mnie ok, poza tym ma dobre opinie i nie chcieliśmy wydawać więcej..
kurcze coś mnie dzisiaj brzuch pobolewał i najadłam się żeby Małą poczuć, bo oczywiście już zaczęłam świrować.. a ona tak leciutko i koniec, mam nadzieję, że się jeszcze rozkręci..

mikka i jak wizyta w mama i ja? wpadlo Wam cos w oko?

nie wiem ktore pierwsze:) w tej przychodni, gdzie robilam na nfz to tam wszystko tajne do wizyty u lekarza... a mam ją za 2 tyg. polozna przeczytala mi tylko jak sie udalam do niej oczywiscie osobiscie:) dla mnie to nie bylo slodkie, bo ja zawsze jadlam duzo slodyczy wiec moze moj organizm szybko pozbyl sie tak malej dawki łakoci:) ale konsystencja okropna, wiec ciesze sie, ze juz nie musze tego powtarzac...

dzięki za pocieszenie :)

Norma jest do 100 a po obciążeniu do 140.
Asiula według mnie jest okej, norma jest do 100, ja miałam 86 czy 89 jakoś, a 93 to super wynik, organizm szybko rozkłada cukier, słyszałam, że jak wraca do początkowego to bardzo dobrze, ja miałam 113, więc w normie, ale troszkę dłużej mi ten rozkład zajmuje :)
AgaM 65 wow aż tak ci spadło??

na kliniczna dzwonilam od wrzesnia, najpierw, ze za wczesnie i na nastepny kurs nie zapiszą, potem, ze nie ma juz miejsc, potem, ze od stycznia beda nowe fundusze i mam dzwonic w polowie grudnia. zaczelysmy 28 tydzien, wiec na kliniczna nie ma co czekac, bo potem sie okaze, ze nie skonczymy zajec, a Mała sie pojawi. zaczelismy we wtorek w swissie.

ja mialam 88 i 65, norma podobno do 140

Luciolla mamy nadzieje ze dasz rade i bezpiecznie dotrzesz :)

Mikka mam 90 na czczo a 93 po 2 godz, a niby przedzial jest 50-100 wg tego co mam na wynikach, ale czytalam w necie ze do 120 w ciazy moze byc wiec chyba jest ok :)

Kasieńkas ja robiłam glukozę w 26 tyg., teraz zaczęłam 28.. po prostu jesteśmy w różnych tygodniach i jest jeszcze ten przedział może dlatego wygląda, że wcześnie :) My moja droga to już drugie organizujemy takie jesteśmy tutaj rozrywkowe :D :D Na Klinicznej słyszałam, że przeciągają z zapisami a potem jeszcze mówią, że nie ma miejsc :/
Asiula ja konsultowałam, mam w normie, ale i tak mi powiedział, żeby uważać ze słodyczami :) a jaki miałaś wynik?
Luciolla nas wiatr nie zdmuchnie z takim obciążeniem :P
Do zobaczonka!

Moj mąż pracuje w transporcie do Szwecji i juz wczoraj Stena Line i inne odwolali promy z obawy przed sztormami. No u mnie tez ledwo dmucha poki co wiec moze jednak sie urwe....

ja robilam w 27 tyg - tydzien temu w czwartek. lekarka zalecila 26-28 tydz. do zobaczenia o 16:)

Kasieńkas ja robiłam glukoze w tym tygodniu a jestem w 25 obecnie, tak mi kazal moj lekarz, ale wiem że niektore dziewczyny robily wczesniej.

Luciolla myślisz ze az tak mocno moze wiac? zapowiadaja ale słyszalam ze od jutra, poki co w gdansku delikatny wiatr i dosc cieplo.

Dziewczyny a konsultowalyscie juz wyniki tej glukozy ze swoimi ginekologami? ja wlasnie bylam po wynik i mnie troche przerazil bo niby mieszcze sie w przedziale ale blisko gornej granicy. Słodyczy prawie nie jem, herbaty nie slodze....musze zadzwonic po poludniu do gin i podpytac bo nie wiem czy sie martwic i czy moge pozwolic sobie dzis na te lody ;)

ok to Grycan o 16:)

To wcześnie robiłyście tę glukozę, mi widomo, że między 24 a 28 tygodniem. Co lekarz to inne wytyczne.

Dokładnie planowałam chodzić na Kliniczną do szkoły rodzenia i tam rodzić albo mieć cc, bo tego jeszcze nie wiem co będzie, mam wadę wzroku, czekam na badania okulistyczne. Może coś się wyjaśni niebawem.

Luciolla ...tam gdzie straszy, przed Rotmanką :)

Widzę, że organizujecie spotkanie, fajna sprawa. Na kwietniówkach taka propozycja w sumie nie padła jeszcze. Może następnym razem do Was dołączę...

To udanego spotkania zakrapianego deserami z Grycana :)

hej AgaMalaCzarna pamietam:)

Kurcze mój mąż nie chce mnie puścić bo zapowiadają huragany przez najbliższe dwa dni i boi sie że cos sie stanie po drodze a mam kawalek z pruszcza :( bede patrzec jaka pogoda i moze sie urwę. Ale jak to mój ukochany powiedział "trzeba dom obciążać żeby nie odleciał"

Idziesz rano na czczo ze swoją glukozą zależy jaką masz dawkę pobierają krew siedzisz 1 lub 2 godziny i znowu Ci pobierają krew i do domu :D A do kogo Ty chodzisz jakiego ginekologa? Czy będziesz płacić za badanie?

Dziewczyny czy któraś z Was robiła badanie z glukozą w szpitalu MSWiA ? Mam pytanie jak to wygląda wogóle ?

proponuje grycana, przy wejsciu od srodka bedzie cieplej, rozepnijcie kurtki i pokazcie brzuszki :D

ok to kawiarenka w manhattanie o godz 16.00. a jakis znak rozpoznawczy? kurcze boję się ze będę stała jak ta głupia i nie wiedziała do kogo podejść :D

ale ja mam teraz przygody z moja gin. wczoraj byłam u internisty po skierowanie do endokrynologa. Dr bardzo sie zdziwil ze gin mi nie pezepisala zadbych hormonow. Nastraszyl mnie troche ze niewielka nadczynnosc tarczycy jest mniej grozna od niedoczynnosci. Przepisal mi euthyrox 25. Zadzwonilam do gin i ona powiedziala ze skoro przepisal mi to mam brac i w sumie juz nie musze isc do endokrynologa :/ ale jak juz jestem to mam isc chociaz teraz jej nie pasuje ze ide do ginekologa endokrynologa a nie samego endokrynologa (a ta dr tez przyjmuje w przychodni endokrynologicznej). I jak bedzie ten lekarz mial inne zalezecia do leczenua to mam sluchac internisty. Ja zwariuje. Jednak cos w tym jest zeby konsultowac od czasu do czasu wyniki z innym lekarzem. Ona sobie troche olala wyniki, nie dala nic do zrozumienia ze wizyta jest pilna a zwykly lekarz internista sie zaniepokoil wynikami :/ i jak tu ufac w pelni lekarzom ktorym sie placi ??

Inne tematy z forum

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...