Mamusie marcowe 2014 (2)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-t480030,1,16.html

Mamusie marcowe 2014r:

1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
3. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale)
4. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)
5. termin: 12.03.2014r. BWN (Gdańsk Ujeścisko)
6. termin: 16.03.2014r. asiula (Gdańsk Morena)
7. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
8. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
9. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
10. termin:? malgocha
11. termin:? Kejt
12. termin:? kiave
13. termin:? Magdula
14. termin:? AgaMalaCzarna
15. termin:? Martyna.89
16. termin:? Patunga
17. termin:? Morelka
18. termin:? Luciolla (Pruszcz Gdański)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (2)

a widzisz siedziec obok i sie nie przyznac! ja kupilam takie przez net http://www.e-marilyn.pl/pl/18731,leginsy-mama-100-,article, ale pewnie w sklepach stacjonarnych tez sa- wiem, ze jest sklep ichw galerii przymorze. ja do stycznia, potem kilka dni urlopu i l4

Tak jest:) Tylko jakieś leginsy muszę kupić, bo w przedciążowe chyba już się nie wcisnę. Może ktoś wie, gdzie można tak od ręki w Gdańsku dostać ciążowe gatki do ćwiczeń?

Na szczęście pracuję tylko do świąt i będę miała w końcu czas zabrać się za szycie i szydełkowanie:) Może macie jakieś fajne wykroje/wzory dla maluchów?

programujaca?:) a fajnie, odzial super, takze zbieramy dalej:P to jutro sie spotkamy na fikołkach piłkowych?

Bo nieśmiała jestem:P
Ja jestem ta, co nie pije od pół roku;)
Dużo ludzi było, zdziwiłam się, myślałam, że jak jest tyle bezpłatnych szkół rodzenia w Gdańsku, to na te płatne chodzą 2-3 pary, a tu taki tłum:)
Jak Ci się podobało?

Yenna bylas wczoraj na sr w swissie?, cos sie nie ujawnilas:P

Ja mam termon na 29 marca 2014. Ruchy maluszka mojego (nie wiem jeszcze w jakimś w miarę pewnym stopniu czy chłopczyk czy dziewczyna ale wg lekarza ze wskazaniem na dziewczynkę) czuję od około 1,5 miesiąca,

Witajcie, jestem tu nowa :) bo w zasadzie termin miałam pierw na 05.04.2014, więc pisałam na mamusiach kwietniówkach. A teraz wychodzi termin na 30.03.2014, więc teoretycznie powinnam być tu :).

W związku z tym wpisuję się na listę:

1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 04.03.2014r. monika0305 (Gdynia)
3. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
4. termin: 06.03.2014r. mikkka (Gdańsk Morena)
5. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale)
6. termin: 08.03.2014r. kiave
7. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)
8. termin: 12.03.2014r. BWN (Gdańsk Ujeścisko)
9. termin: 16.03.2014r. asiula (Gdańsk Morena)
10. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
11. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
12. termin: 24.03.2014r. elfik5555/ Kamila (Gdynia) oraz Patunga (Gdańsk)
13. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
14. termin: 30.03.2014r. kasieńkas (okolice Pruszcza)
15. termin:? malgocha
16. termin:? Kejt
17. termin:? Magdula
18. termin:? AgaMalaCzarna
19. termin:? Martyna.89
20. termin:? Morelka

Mamusie kwietniowe:

1. termin: 07.04.2014r. Luciolla (Pruszcz Gdański)
2. termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda)

To moja pierwsza ciąża i jestem obecnie w 23tyg, czyli 6 miesiąc się zaczął. Połówkowe za mną, wszystko ok. Wszystko wskazuje, że będę miała córeczkę.Wyniki póki co dobre mam, za tydzień czeka mnie badanie glukozy. Robiłyście już czy to dopiero przed Wami ?
Od 20tygodnia dzidzia zaczęła mi fikać w brzuchu, niesamowite wrażenie i w sumie dopiero teraz czuję, że faktycznie ktoś mieszka w moim brzuchu. Brzusio wygląda zgrabnie i ma dość ładny kształt. Nie utyłam za dużo, nie objadam się. Jem mniejsze porcje, a częściej.

Póki co pracuję i czuję się dość dobrze. W zasadzie od początku ciąży tak jest, nie miałam wymiotów, nie cierpiałam. Trochę ze spaniem były drobne problemy, bo potrafiłam o 20 kłaść się spać, ale jak mus to mus. Jakiś szczególnych zachcianek nie mam, no może na mandarynki. Z początku w ogóle nie jadłam słodyczy, mogły dla mnie nie istnieć, teraz trochę się to zmieniło.

Z tego co widzę, to chyba ostro już planujecie zakupy wyprawkowe. Ja jeszcze nic nie kupiłam, ale robię rozeznanie. Fotelik będzie maxi cosi, ale jeszcze nie wiem jaki model. Wózki, łóżeczka oglądałam, ale jeszcze nic nie wybrałam. W sumie jestem zwolenniczką, żeby nie kupować nowych akcesoriów, bo dzieci małe tak nie niszczą i chyba wózek, fotelik kupimy używane. Jak widzę ceny nowych sprzętów, to momentami przerażenie bierze. Co o tym sądzicie? Ciuszków za dużo nie będę kupować, bo dziecko szybko rośnie, planuję kupować najmniejsze w rozmiarze 62. Co sądzicie o używanych rzeczach? od znajomych, rodziny?

Utworzyłyście może jakąś listę wyprawkową? bo nic nie znalazłam takiego.

Wybrałyście już szkoły rodzenia? od kiedy zaczynacie zajęcia? Z tego co widziałam, to są bardzo różne terminy, godziny zajęć, czas trwania całej szkoły. Ja dopiero w styczniu mam dzwonić po nowym roku, bo będą zapisy.

Czy macie jakieś preferencje co do ubierania dzieci? niebieskie dla chłopca, różowe dla dziewczynki ? Mi się to nie podoba. Jest tyle fajnych kolorów, a ubieranie w 1 kolor to monotonia.Ba ja już nawet w rodzinie powiedziałam jak były gadki o ciuszkach, że w różowe nie będę ubierać.Wiadomo, jak dostanie na prezent to tak będzie, ale sama z siebie będę wybierać różne kolory, raczej co mi wpadnie w oko.

Pozdrawiam Was :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeszcze nie byłam, ale się wybiorę w najbliższym czasie :) Byłam w akpolu, ale cieszę się jak mówicie, że w mama i ja jest większy wybór, bo jakoś mnie akpol nie porwał :)) dużo również zależy od sprzedawcy, a my trafiliśmy na takiego, że myślałam o wyjściu :) MartaR zgadamy się o wózkach na spotkaniu, będziesz??

Mikkka jesteś zmobilizowana zapraszam do mnie na przymiarkę x landera :D byłam dziś w akpolu tam też są fajne wózeczki fakt mały wybór w porównaniu do Mama i ja

my tez tam kupowaliśmy po cenie negocjacyjnej i rzeczywiście taniej w necie nie znaleźliśmy poza tym jest gwarancja na miejscu i zawsze można zostawić wozek i dostać w zastępstwie następny jak się cos stanie... ale pisze ze można ewentualnie porownac w necie bo akurat nie wszystkie modele maja taniej:)
mikka a bylas w tym Mama i Ja?

mama i ja na grunwaldzkiej w gdansku

Słuchajcie znalazłam takie dwa wózki, ale nie wiem, nie znam marki, pierwszy raz wybieram wózek, może któraś z was coś o nich słyszała lub ma jakieś opinie, może od razu zobaczycie wady...będę wdzięczna za radę
Lonex Speedy V Light
Coletto Marco Polo - ten ma przekładaną rączkę i całkiem niezłą opinię..
Chociaż cały czas się zastanawiam nad xlanederem, jedyne co to nie ma tej rączki..

Aga M a w korym skelpie kupowałaś

Aga ale gdzie? tam w Mama i Ja??

nie ma co zamawiac z neta. trzeba ponegocjowac. pojechalismy tylko przymierzyc wozek do bagaznika, ale zamowilismy wozek , fotelik i baze. cena nizsza niz w necie:)

mikka jedz do Mama i Ja..zobaczysz jak wygladaja sprawdzisz jak jezdza i tam tez Ci doradza.. jak nie będziesz chciała tam kupować to zawsze możesz wybrać model i zamowic z neta:)

Super, dziękuję bardzo!!
Ja chciałam z przekładaną rączką, ale ciężki wybór, już sama nie wiem :/

ona nie jest z naszej przychodni, namiar juz wyslam. przychodiz przed porodem - zmierzyc tetno , Tobie cisnienie, pouczyc:) takze mozna sie czuc bezpiecznie.

my zamówilismy xlandera run, Mąż biega, wozek miesci sie w bagazniku, wiec czeka juz w magazynie:)

Aga a to jest kobitka z przychodni? Już od 30 tygodnia? Myślałam, że dopiero po porodzie.. a mogłabyś podać mi na nią namiary? Jeżeli nie tutaj to na prywatny mikkka_p@wp.pl ?

Z tymi wózkami to ja już zwariowałam, co patrzę i więcej czytam to jestem głupsza :P

mikka ja mam wybrana - z polecenia, kolezanka ją miala i bardzo sympatyczna, pomocna kobieta. zacznie pewnie od 30 ego tygodnia przyjezdzac. ma juz jedna dziewczyne z moreny, wiec sie zgodzila.

Inne tematy z forum

Wybór auta :) (83 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...