Mamusie marcowe 2014 (2)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-t480030,1,16.html

Mamusie marcowe 2014r:

1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
3. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale)
4. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)
5. termin: 12.03.2014r. BWN (Gdańsk Ujeścisko)
6. termin: 16.03.2014r. asiula (Gdańsk Morena)
7. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
8. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
9. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
10. termin:? malgocha
11. termin:? Kejt
12. termin:? kiave
13. termin:? Magdula
14. termin:? AgaMalaCzarna
15. termin:? Martyna.89
16. termin:? Patunga
17. termin:? Morelka
18. termin:? Luciolla (Pruszcz Gdański)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (2)

ja mam Jedo Fyn czyli z tymi mniejszymi kolami przednimi które sa skrecane..ja sobie teraz nie wyobrażam nie mieć skretnych kol..sprawdzałam jazde na zablokowanych kolach (bo oczywiście można) i nie ma porównania..na zablokowanych masakra jak dla mnie;)poza tym jak później jest spacerówka to lepiej mieć mniejsze kola..my kupiliśmy 2 w 1 a fotelik Maxi Cosi bo te foteliki od wozkow maja tylko atesty od producentow a nie ogolnoswiatowe..no i adapterow tez nie kupowaliśmy bo ja w wozku nigdy dziecka nie przewozilam na bazie fotelika..
co do środowiskowej to ja miałam z moreny ale nie wybierałam chyba sami mi ja przyznaczyli ale mila i konkretna babka:)nazwiska niestety nie pamiętam;)

Fendika ja się właśnie zastanawiam nad jedo, modelem neiva, ceny nie są aż tak wygórowane jak innych.. a Ty kupowałaś od razu 3w1?
Dziewczyny macie wybraną położną środowiskową albo kiedyś korzystałyście? wiecie coś na temat moreny??

ja mam ze skretnymi kolami czyli 2 duże i 2 mniejsze z przodu:) ja najprawdopodobniej będę z Julka ale na 100% będę wiedziała w srode bo maz w delegacji i nie wiem czy wraca w srode czy czwartek:/

Ja też postaram sie być. Zobaczymy czy bede zmotoryzowana. Bedziecie same czy ktoras bieze swoja pociechę bo sie zastanawiam czy sprzedać moja na ten dzień, bo sama to może sie zanudzić.

Fendika ale Ty masz z tymi kołami skrętnymi z przodu? czy 4 kola duże?

tak ja mam JEDO i spacerowke można przelozyc przodem do jazdy i przodem do mamy:)z tego co wiem x-lander nie miał takiej funkcji jak ja kupowałam chyba ze weszly przez tye 2 lata jakies nowe modele..Jedo jest z tej samej polki co x-landeri ok 500 zl tanszy a naprawdę jest dobry jestem z niego zadowolona:)

Fendika ma jak się nie mylę jedo ja mam x landera i nie ma przekładanej raczki

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, na pewno damy radę :) Poza tym tyle przed nami już urodziło :) Ja się obawiam, żeby nie mieć cesarki, żeby poród szybko poszedł i bez komplikacji a już nie wspomnę o pierwszej opiece.. w styczniu miałam operację, podobną do cesarki i na samo wspomnienie o tych dniach po operacji mnie skręca i nie chciałabym czegoś podobnego przeżywać a jeszcze mając pod opieką maleństwo! Nie wiem z kolei co to poród naturalny, dlatego jego tak się nie obawiam heheh :) I właśnie w związku z tą operacją i całą historią choroby szybko poszłam na zwolnienie..
Fendika ty masz xlandera? Jesteś z niego zadowolona? On ma przekładaną rączkę? Zastanawiam się nad takim.

hihih to do zobaczenia jutro:)

Tak, też w swissie, fajnie, że nie będziemy sami z mężem, bo by mnie chyba zjadł;)

ja na pol etatu, wiec oczy nie mecza sie az tak od kompa. Yenna a zaczynasz w swissie moze? bo my jutro tez pierwsze zajecia.

Ja też jeszcze będę chodziła do pracy do końca roku. Z jednej strony nie mogę się doczekać zwolnienia, bo jak tak siedzę w robocie po 8h to nie mam kiedy porządnie domu wysprzątać, ani nic zrobić, ledwo się wyrabiam z gotowaniem na bieżąco i drobnymi porządkami od czasu do czasu. A jeszcze jutro zaczynamy szkołę rodzenia... Z drugiej strony praca mnie jednak dowartościowuje, dziwnie mi będzie bez tego, boję się, że wszystko zapomnę i zostanę nudną kurą domową:(
No ale będę miała czas coś uszyć i porobić na szydełku, czego mi też brakuje...
Pracuję do 16, a w czwartek mamy do tego szkołę rodzenia na 18, więc pewnie się nie pojawię na spotkaniu, ale może w przyszłym roku będzie łatwiej, jak będę na zwolnieniu:)

Evelcia polubisz tę wolność :) ja jeszcze miesiac i dopiero l4, a teraz zaczelam 28 tydzien. czasem mysle, ze bym juz chciala, a z drugiej strony ksiegowo trzeba rok dokonczyc , a ja sie czuje ok, wiec jeszcze chodze:)

ale ja mam pecha z tymi terminami. w czwartek mam fitness na 16.30 ale tak sobie myślę ze chyba sobie je w takim razie odpuszczę ;)

ja dzisiaj zaczęłam pierwszy dzień na zwolnieniu.jakoś mi tak dziwnie i smutno... i powoli do mnie dochodzi dopiero jakie zmiany mnie czekają.

widze ze na forum zagladaja ostatnio te same osoby, czyzby reszta nas opuscila? nie chca z nami gadac :( to ile nas bedzie w ten czwartek? 3-4? szkoda no ale i tak bedzie fajnie :)

ps ale sie dziś wyspałam :D a o porodzie na szczęście nie śnie, może dlatego ze cesarka to mniej przezywam niz Wy. Miłego dnia :)

Fendika bardzo ładnie to ujęłaś :)
"My kobitki jesteśmy tak stworzone i na pewno wszystko będzie dobrze:)".
Mikkka po cierpieć trochę trzeba będzie, ale warto:).Ja też od paru dni a zwłaszcza jak już się kładę spać przeżywam poród, ale tłumacze sobie weszło teraz musi wyjść :D damy radę dziewczyny:)
Fendika ja mam dwie młodsze siostry jak ta starsza się urodziła miała 14 lat wszystko przy niej robiłam i byłam w ciąży mówiłam dam przecież radę jak urodzę mała, ale jednak nie było to takie proste ja nawet nie wiem czego się do końca bałam, ale się bałam np już w domu wykąpać.Mama jednak musiała przyjechać i pomóc córce:D.

co do porodu to pewnie kazda się obawia..ja z Julka tez miałam sny z porodem już dużo wczesnieale my kobitki jesteśmy tak stworzone i na pewno wszystko będzie dobrze:) co do obaw czy sobie poradzę to mam teraz większe jak wtedy..jak sobie dam rade z 2 takich małych dzieci..ale ja nie pierwsza i nie ostatnia tak sobie powtarzam;)jednak pierwsze dni opieki nad Julcia mnie przerosły..jak zaczela mi plakac w nocy po urodzeniu to 2 godz bo nie potrafiłam wyjac jej z tego wozika i sobie wyobrazcie ze do rana jej nie przebrałam (urodziłam o 22);) wyjelam ja dopiero jak przyszla lekarka na badania a przebierałam pol godz przy czym zuzylam cala paczke chusteczek;)ja nigdy przed nia nie przenieralam i nie trzymałam takiego maleństwa..ale drugi, 3 raz było lepiej wiec mysle ze kazda się nauczy:)

mikka pewnie kazda z nas się domyslila;P myslalam ze zmienilas login:) to fajnie widzimy się w czwartek w Manhatanie:)

Autorka powyższej wypowiedzi to ja mikkka, nie wszyscy się wylogowują :P

Marta dziękuję za pamięć :) ! Dziewczynka :D Na razie się wstrzymam, mama przyjeżdża na Święta i podobno ma paczuszkę niespodziankę dla wnuczki :) A jak to babcia, pewnie zaszalała hehe
Cieszę się, że się udało zgadać z tym naszym spotkaniem!
Jak Wy się czujecie z myślą o porodzie? Ja przeżyję to po raz pierwszy i trochę się denerwuję, już mi się śni, a jeszcze mam trochę czasu :) Zastanawiam się jak sobie poradzę z takim maluszkiem na początku..

Inne tematy z forum

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...