Mamusie marcowe 2014 (2)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-t480030,1,16.html

Mamusie marcowe 2014r:

1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
3. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale)
4. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)
5. termin: 12.03.2014r. BWN (Gdańsk Ujeścisko)
6. termin: 16.03.2014r. asiula (Gdańsk Morena)
7. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
8. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
9. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
10. termin:? malgocha
11. termin:? Kejt
12. termin:? kiave
13. termin:? Magdula
14. termin:? AgaMalaCzarna
15. termin:? Martyna.89
16. termin:? Patunga
17. termin:? Morelka
18. termin:? Luciolla (Pruszcz Gdański)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (2)

mam 75 glukozy, a mieszkam prawie na przeciwko przychodni wiec blisko do domu, jeszcze teście chcą ze mną isc ba maz nie moze a chca mnie pilnowac gdybym sie zle poczula i nie chcialabym im na tak dlugo czasu zabierac, bo rozumiem ze badanie na czczo?

Spotkanie o 15 średnio mi pasuje bo to pora obiadowa no ale jak już nic innego nie ustalimy to jakos sie dostosuje

a moze poniedziałek? :) we wtorek mam dentystę :/ miejsce mi obojętne bo i tak muszę dojechać czy to morena czy wrzeszcz.

ale mój mąż ma ze mną ciężko! wczoraj wieczorem co chwilę płakałam z byle powodu, tak samo w nocy bo przyśnił mi się koszmar. plus co chwilę awantura za jakieś pierdołki. jak on ze mną wytrzyma to będzie cud :) samej siebie mam już dość :P niech te hormony się zlituja.

Jak sie dobrze czujesz można iść do domu i wrócić. O cytrynie powiedziala mi lekarka.można popic kilka lykow niegazowanej wody o czym mówiła pielęgniarka.

Ja do 15 pracuje w gdyni więc nie dotre wcześniej

MartaR nie wiem jak jest z tą wodą, nie będę się sprzeczać, mi pani laborantka powiedziała, że w malutkich ilościach i nie za często..hmm

a co do wtorku 3.12. godz. 15:00 mi pasuje, ale szukamy miejsca na morenie czy np. we wrzeszczu ??

Mikkka ale wodę śmiało można popijać po wypiciu glukozy.
Co do spotkania ustalmy np wtorek godzina 15sta? pasowało by? tylko trzeba by miejsce zaproponować.

Jak robisz badanie gluzkozy, nie możesz, tzn. nie powinnaś, bo wynik może być zafałszowany: chodzić, jeść, pić, stresować się. Najlepiej po badaniu usiąść i czekać, a na samo badanie przyjść jak tylko się ogarniesz w domu, żeby nie spalić za dużo cukru już z rana. Chodzenie czy cokolwiek spali ci cukier a z kolei jedzenie, picie i stres go podwyższy.. Powodzenia!
A co z tym spotkaniem?? Skoro większość z nas ma teraz te szkoły to pasuje wam do południa??

Słodkośc glukozy ok.jadałam slodsze rzeczy ale trzeba ja szybko pić bo robi się z tego budyn a takie coś ciężko było wypić.cytryna pomogła:-)

Asia a jaka masz dawkę tej glukozy?. Ja mogłam jechać śmiało do domu tylko żeby się za dużo nie namęczyć i w domu spokojnie bez wariacji. Ja jednak siedziałam w szpitalu, bo pewnie jak bym do domu przyjechała to na pewno bym spokojnie nie leżała, bo mała wiecznie by coś od mamy chciała:D tylko Pani mówiła żeby na zakupy czy spacerki nie iść.

ja mam jutro blech, ogromne to pudło z glukozą, z tego, co wiem, raczej trzeba siedziec na miejscu, wiec kupie jakas gazete.

hejka,
czesc z Was martwi sie ze za duzo przytyje w ciazy, ja sie martwilam zbyt malym brzuchem i przyrostem wagi, ale bylam dzis u ginekologa i pocieszyl mnie ze moj brzuch jest jak najbardziej w porzadku, ze dziecko ma wystarczajaco duzo miejsca by sie rozwijac i ja pewnie mam juz taka przemiane materi ze nie przytyje zbyt duzo :) fajnie bo juz sie zaczynalam martwic i wkurzac jak kazdy zwracal mi uwage ze taki maly mam ten brzuch. Wyniki dobre mimo ze troche slabsze po tym moim tygodniowym przeziebieniu, no i czeka mnie glukoza w przyszlym tygodniu fee.
Napiszcie mi prosze czy te 2 godz to trzeba czekac w przychodni/szpitalu czy moge sobie pojsc na ten czas do domu?

jeżeli chodzi o spotkanie po godz 16 to mogę tylko w piątek. jeżeli do 15 to w grę wchodzi jeszcze poniedziałek. oj coś ciężko się spotkać :D

pogoda faktycznie masakryczna. cieszę się ze już tylko do końca tygodnia pracuje bo do pracy chodzę na piechotę ok 30 min i już ledwo daje radę :/
chociaż później gorzej z ruchem więc trzeba będzie na wagę uważać :D

Jest taka pogoda, że dziś z mojego osiedla na autobus czekałam 40 minut lekko śnieg spadł a już autobusy mają problem a nie wspomnę jak przez te czekanie z córcią zmokłyśmy :).

Asia dopiero w niedzielę rano wstałam pełna siły. W sobotę jak wróciliśmy do domu, bo w szpitalu jeszcze czułam się jakoś w miarę ręce mi opadały były takie wiotkie. Dziś odebrałam wyniki wszytko jest ok i w normie, bo przy okazji robiłam tsh, badanie na kiłę i lekarz dał mi na grupę krwi miałam już kiedyś robione, ale za żadne skarby nie mogłam znaleźć tego papierka:)

to proponujcie, ja sie dostosuje i do godz i do miejsca.

Marta a jak tam u Ciebie? doszlas juz do siebie po tym badaniu glukozy? dlugo Cie trzymalo zle samopoczucie?

Moze tym razem jakies miejsce przystosowane dla dzieciaczkow gdybyśmy musiały zabrac je ze sobą.

Ja też jestem chętna na spotkanko, tylko w przyszłym tygodniu po 16 pasuje mi tylko wtorek, czwartek albo weekend, bo zaczęłam szkołę rodzenia i spotkania mamy na 17..

Ja też bym cały czas jadła w pierwszej ciąży nie miałam tak a teraz mam głoda na maksa jadłabym w kółko nawet nie chcę wiedzieć ile będę ważyć na koniec ciąży :-) ale to siła wyższa i nie umiem sobie odmawiać :-)

ja chetnie ale od 16 stej w przyszłym tygodniu. na apetyt jem duzo owoców kroje sobie marchewki i jablka w paski i podjadam.

ja tez mam dola ze za dużo jem tylko u mnie to akurat widać :( boje się ze ciężko będzie mi później te kg zrzucić..na obiad jem więcej od mojego meza no i do tego dużo dużo słodkiego:(no ale nie mogę się powstrzymać..może macie jakies rady żeby tyle nie jesc?;)
co do spotkania jestem za..kiedy wam pasuje?no i propozycje miejsca?:)

U mnie wage lekarz sprawdza od kilku wizyt. W 19 tygodniu mialy po 250 a dzis, trzy tygodnie poźniej dziewczynka ma 350 g a chlopiec 411g. Lekarz mierzy obwod glowki i kośc udowa i na tej podstawie jakos wage wylicza :)

hej Evelcia :)
co do wagi dziecka to ja nie bardzo się orientuje bo nie mam usg na wizytach u gin tylko robię je oddzielnie, ale pewnie teraz lekarz na każdym usg powinien już kontrolować wagę bo wielkość to nie bardzo się da teraz kiedy dziecko jest takie zwinięte.

A z nastrojem to u mnie rożnie....najczęściej po prostu nic mi się nie chce, też jestem cały czas głodna i jem ale właśnie za dużo nie tyje, każdy mi mówi że jak na ten tydzień to mam mały brzuch...tylko mnie denerwują ;) i spałabym pół dnia, a mówili że senność to na początku ciąży ehh ale to mogę zrzucić na pogodę.

Ja chętnie się w przyszłym tygodniu spotkam :)

Inne tematy z forum

Pomysły na tegoroczne prezenty : (44 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...