Mamusie marcowe 2014 (3)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-2-t500981,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (3)

powiedzcie mi tylko jak jest z odbiorem i platnoscia..mogę zaplacic u nich na miejscu czy konieczny najpierw jest przelew? Mogę zamowic jedna rzecz i odebrać ja na drugi dzień?

wlasnie siedze na stronie apteki Gemini i jestem w szoku!! witaminy które kupuje tu sa dosłownie o polowe tansze jak w normalnej aptece, syrop stodal ostatnio kupowaliśmy w Carefurze za 21 a tu jest za 11 zl..przegięcie slyszalam o tej aptece ze jest tansza ale żeby takie roznice cenowe..no szok szok!!!!

tak tak na paciorkowce robi się ok 36 tyg:)

No ja też już umówiłam się z teściową że w przyszłym tygodniu zajmie się małą a ja się zabieram za "wicie gniazdka" :)

Wydaje się że tyle czasu jeszcze ale z drugiej strony dopiero co szukałam prezentów na święta a tu już styczeń leci, normalnie kiedy ten czas tak zwiewa...?

Gdzie planujecie rodzić? czy orientujecie się czy do cesarki potrzeba coś dodatkowo spakować do walizki?

ufff a myślałam że to ja tak późno się za to biorę ;)

Asiula dzięki za info, nie pamiętałam kiedy miały dać znać a nie chciałam być upierdliwa :)))
Też tak mam, dopisuję coś, coś skreślam, w końcu trzeba się zabrać za zakupy :D

moja lekarka mówiła wczoraj , że na paciorkowca 36-38 tydzien mozna pobierać

No to jestem po wizycie :) leżałam 15 minut podłączona pod ktg szyjka zamknięta na swoim miejscu. Tylko kurcze zastanawia mnie jedna sprawa czemu lekarz nie pobrał mi wymazu na paciorkowca już chyba powinien? Co do kosmetyków to Fendika tak samo jak Ty dla małej wiedziałam wszytko a teraz już sama nie wiem co powinnam mieć, ale to wszytko wyjdzie jak maluszek już będzie w domu :)jedynie wiem, że będę używała Jonhnson,s baby kojący żel na dobranoc, bo moja mała od noworodka używa a próbowaliśmy dużo preparatów, bo miała bardzo suchą skórę od oilatum po różne i jedynie ten żel na odpowiadał i do dnia dzisiejszego używamy i też u małego zacznę stosować.

BWN ja tez miałam takie bóle, jakby mnie jakiś prąd kopal, teraz sa troche mniej intensywne ale jakos szczegolnie sie nimi nie martwilam, przeszly same.

Mikka, z tego co pamietam Pani mowila ze w piatek beda wysylac smsy z potwierdzeniami, wiec spokojnie ;) w razie czego mozna zadzwonic i zapytac

Fendika ja juz od jakiegos czasu mam wypisana liste i tylko dopisuje lub skreslam, jeszcze nie zabralam sie za zakupy. Ale dzis weszlam sobie w ta zakladke dla mamy i kobiet w ciazy i znalazlam jeszcze kilka rzeczy ;)
zamówie tam wszystkie kosmetyki dla dziecka i akcesoria higieniczne (np nozyczki, gruszka, gaziki itd) ale tez wkladki laktacyjne dla mnie czy nakladki na piersi w razie bólu brodawek

z gemini wczesniej kupilam juz siatkowe gatki i wkladki laktacyjne, jelp do prania i plukania- wzialam kilka różnych w najmniejszych opakowaniach, zeby zobaczyc co bedzie fajnie pachniec i pasować.

podklady poporodowe, moze wieksze "lotniska", fride do noska, oilatum do kąpania, komplet do obcinania pazurków i szczoteczke z naturalnego włosia.

jak bedzie trzeba to pozniej bocianka

Hmm jedynie jakies klocie to mialam w pachwinach ale to po dosc dlugich spacerach. A tak to coraz czesciej mi doskwiera twardnienie brzucha. Ja bym chociaz zadzwonila do lekarza prowadzacego jakby takie klocie sie powtarzalo. Chyba lepiej dmuchac na zimne.
Z gemini mam zamiar kupic wszystko z kosmetykow i przyborow dla dzidzi i dla mnie do szpitala i po. Caly czas porownuje ceny i tam najlepiej to wychodzi.

z Julcia bylam jakos bardziej ogarnieta..oczytana, szkola rodzenia i wszystko było a teraz nie pamiętam dokładnie co trzeba i nie mam czasu na głębsze wnikanie..dlatego co mi się przypomni to robie liste;)
co do jedzenia w czasie karmienia to ja uwazalam bardzo..zero słodyczy, zero smzonego tylko na parze albo gotowane, pieczone, woda niegazowana do picia, przez pierwsze 6 tyg jadlam jabłka gotoane bo surowe ponoc nie można żeby dziecka nie wzdelo..naprawdę uwazalam i nie wiem czy rzeczywiście to działa..julcia w sumie kolki miała ale pojedyncze sporadyczne a tak plakala nam dużo bo wykryto już dosyć pozno zakazenie układu moczowego..plus takiego jedzenia to szybki powrot do formy bo szybko zgubiłam kg po porodzie:)

hmm ja nie mam, mam twardnienie brzucha, bardziej odczuwalne poniżej pępka, ale kłucia od krocza nie.. zawsze możesz podjechać na zaspę do szpitala i cię zbadają, jeżeli to ma cię uspokoić - spokój najważniejszy :)

dziewczyny dostałyście jakieś potwierdzenie tych warsztatów?

dziewczyny a co zamawiacie konkretnego z apteki Gemini? bo ja robie liste i nie wiem wlasciwie co mam kupic;)

Dziewczyny cz też macie czasem takie kłucia jakby od krocza?:)Od wczoraj co jakis czas mi sie zdarzają zwłaszcza jak chodzę. Wiem że najlepiej byloby sprawdzić bo ten sam objaw może być groźny albo nie znaczyć nic złego ale tydzień temu byłam u gina i było ok a nastepna wizyte mam za tydzien.

Evelcia na wyprawkę z apteki nie będzie za późno :)

Ja tez mam zamiar prac w loveli ale w plynie bo nie przepadam za proszkami. Od przyszlego tygodnia biore sie wlasnie za pranie i prasowanie. Oj te prasowanie :P
Wiecie ile moze sie czeka na zamowienie z apteki gemini - przesylka kurierska. Planuje na poczatku lutego zrobic zamowienie wyprawki ale nie wiem czy to troche nie za pozno.
Z ciuszkow zostalo mi juz niewiele do kupienia- czapeczki, niedrapki i moze male kaftaniki i spioszki na poczatek. Ostatnio mama z siostra kupily cala siate ubran. Oj bedzie zabawnie jak sie jednak okaze ze to chlopak :D
O i jeszcze materac do lozeczka :) chyba namowie meza na wybranie sie do akpolu

Niria ja kupiłam proszek lovela. Dziewczyny a od którego tygodnia podłączają do ktg na wizycie? ja mam dziś wizytę i się zastanawiam czy będę podłączona .

co do jedzenia mamy karmiącej -to w szkole rodzenia babka podawała cała listę rzeczy, których nie można :) wszystkie wzdymające warzywa, alergizujące owoce i no właśnie ostrożnie z nabiałem:)
niestety i tak u nas była kolka - pomimo,że starałam się nie jeść "wszystkiego". musiałam ograniczyć nabiał/mleko itp i brać wapno w tabletkach... muszę sobie przypomnieć jak to było :) jakaś mała luka w pamięci :)

a jakim proszkiem/żelem planujecie prać ?
ja przy Andku chyba mialam głównie Lovele-płyn bo mi zapach najbardziej odpowiadał :)przynajmniej jakiś zostawał:) i ogólnie żele do prania stosowałam (jelp,kokosal) i w sumie dalej stosuje.

a śpiworek u nas też do tej pory się sprawdza,bo niestety kołdra była zawsze rozkopana i spał bez przykrycia:)

Hej do mnie dziś przyszła wyprawka dla małego ze względu na mój stan kupowałam wszystko przez neta mogę z czystym sercem polecić sprzedawcę wiktor-sklep szybko i wszystko takie jak chciałam. Ja trzymałam w miarę dietę przez pierwsze 3 m-ce a później jadłam normalnie tylko wprowadzałam produkty pomału żeby zobaczyć reakcję młodego Ja pomału zabieram się za przeglądanie ciuszków po synku niestety nie mogę sama się tym zając ale mama i teściowa czekają na znak i biorą się do roboty proszek już dla dzidzi mam. Ja przy Sebie dostałam cały zestaw pościeli z baldachimem i całym osprzętem ale kołdry nie używałam od małego spał w śpiworku i dalej w nim śpi super wynalazek :-)

Inne tematy z forum

Sprawdzona odżywka do paznokci - jaka? (94 odpowiedzi)

Hej Dziewczyny, może miała któraś problem z bardzo słabymi, miękkimi paznokciami i sobie...

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...