Mamusie marcowe 2014 (3)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-2-t500981,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (3)

hej dziewczyny :) u mnie była mama w odwiedziny i czas zleciał, muszę nadrobić teraz zaległości :P ale tak, też się zapisałam i też będę jechać z moreny więc możemy się zgadać a po warsztatach może jakaś kawka??

wiem ze gdzies przy mariackiej, maja jeszcze wysylac smsy z potwierdzeniem, ja tez z moreny, mikka chyba tez sie zapisala, ale dawno jej tu nie bylo

zapisałam sie i wiem, ze chyba jeszcze dwie Forumki. bede jechac z moreny. to jest przy mariackiej.

hej dziewczyny,
którym z Was udało się w końcu zapisać na te bezpłatne warsztaty? Umawiamy sie jakos zeby razem jechac? 11 stycznia o 10 sie zaczynaja

Gosia to dobrze, że masz taką dobrą opiekę, napewno będzie dobrze:)Byle do 34 tyg dotrwać to bedzie dobrze, a wierze że uda się dłużej. Ja mam synka z 34 tyg i super się rozwija od początku, wręcz ponadprzeciętnie:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej mam nadzieję, że leżenie zdziała cud :-)a tak wymazy wszystkie badania mam na bieżąco robione w szpitalu dodatkowo biorę dwa antybiotyki dopochwowo przeciwzapalne i przeciwgrzybiczne, teraz tyle tych leków biorę, że pomału gubię się w tym :-) pewnie jak mi odstawią to urodzę :-) A dziś taka piękna pogoda moje chłopaki już w parku a ja się wietrzę przy otwartym oknie taki mój spacerek haha

My o dziwo nie mieliśmy problemu z odzwyczajeniem, jak mały skończył rok to zabraliśmy i pierwsza noc dużo później zasnął ale histerii z tego powodu nie było bo pewnie bym zmiękła i po dwóch- trzech nocach był odzwyczajony:)

my używamy smoczka AVENT..osttanio jej zmieniliśmy na jkais tanszy (nazwy nie pamiętam) i niestety dostala uczulenia..wokol ust miała jakies dziwne krostki jak wrocilam do AVENTA od razu zeszlo..ale zaluje ze wogole dalam jej smoczka bo teraz nie wiem jak oduczyć:/ i na dzień dzisiejszy mam postanowienie ze Pawelek nie dostanie;)

Gosia leżenie może zdziałać bardzo dużo, więc wierzę, że doczekasz bezpiecznego terminu. Jak byłam w pierwszej ciąży to leżała ze mną dziewczyna na patologii też z powodu rozwarcia cały miesiąc w końcu ją wypuścili do domu ostatecznie urodziła w terminie. A ja rozwarcia nie miałam a nie wiadomo dlaczego wody odeszły przedwczesnie i urodziłam przed terminem więc różnie to bywa- problemowe ciąże kończą się czasem lepiej niż te z pozoru bezproblemowe. Ale jeśli masz rozwarcie to dobrze zrobić wymaz z kanału szyjki robiłaś już?

Mnie od świąt pobolewało a to podbrzusze, a to spojenie, a to żołądek ciągle coś. Przedwczoraj bolał mnie strasznie brzuch cały dzień tak jak przed okresem tylko jeszcze mocniej mimo, że biorę 3 razy nospe forte. Oczywiście też się martwiłam, że coś się dzieje, ale wczoraj byłam na wizycie i ponarzekałam więc gin zbadał mnie bardzo dokładnie i podobno wszystko ok- szyjka nawet mi się wydłużyła choć to pewnie zależy od pomiaru, ale wczesniej miała 3,5 a teraz prawie 4 i wszystko pozamykane. Zauważyłam, że jak mała się dużo wierci to boli mnie brzuch a jak od wczoraj jest trochę spokojniejsza to nie boli. Ale moja córcia póki co mniejsza od Waszych- niecałe 1400 choć gin powiedział, że i tak 3 dni większa wg usg niż wg miesiączki więc jest ok

Gosiu trzymaj sie! Trzeba byc pozytywnej mysli!
Dobrze ze malenstwo rosnie.

Oj czy oni musza tyle smokow wymyslac :P

My mieliśmy smoczki NUK (chyba) Matko teraz sobie uświadamiam, że nic nie pamiętam, jak to było z pierwszym dzieckiem :D

Gosia, mnie ostatnio boli spojenie łonowe. Gin mnie ostatnio ponaciskał, pomacał ;) i powiedział, że jest ok ale kurka boli coraz bardziej, mam nadzieję, że rozwarcie mi się nie robi :)

Hej witam! ja po wizycie w szpitalu dobrą wiadomość dostałam, że młody waży 1500g a trochę gorszą, że mam rozwarcie na 2 cm i od tygodnia strasznie kroczę mnie boli dostałam dodatkowe leki na podtrzymanie ciąży ja już mam dość nie dość, że leżę to co chwila jakaś sensacja i żylak mi na brzuchu wyszedł :-( a ja kupiłam wyprawkę przez neta i smoczek mam baby perfect a butelki sporadycznie używałam TT bo karmiłam 13 m-cy pierwszy młody nie chciał smoka teraz zobaczymy :-)

Ja chyba wypróbuje smoczek z firmy lovi- dzieci znajomego stomatologa używają to pewnie sprawdzone ;)

Mikkka to chyba jeszcze baluje po sylwestrze długo się nie odzywa :)

A no to w takim razie zostane narazie przy butelkach avent. W razie czego kupie te Tommee. A jakie smoczki polecacie? Nie chcialam kupowac ich w ogole ale w sumie macie racje- trzeba sie przygotowac na niespodzianki :)
Kurde jak ja nie lubie byc zielona z jakiegos tematu a tu totalna abstrakcja. Nie mam co prosic mamy o pomoc bo ona jest juz tak zacofana w tych tematach ze czasami to az mnie przeraza hihi :) ostatnio jak rozmawialysmy o fotelikach samochodowych to byla w szoku ze malenstwo ze szpitala wraca w samochodzie wlasnie w tym foteliku a nie w rozku na rekach :D

Ja używałam butelek aventy, ale tylko dlatego, że dostawałam w szkole rodzenia :D i średnio byłam zadowolona z nich nie wiem czy ja nie umiałam jej zakręcać ale leciała z każdej strony i przeszliśmy na TT.
Kocur ja też wzięłam do szpitala smoczek z myślą, że to też należy do wyprawki dla noworodka w szpitalu :D i dobrze zrobiłam.Była godzina 4 nad ranem mała w taki płacz wpadła ja nie wiedziałam o co chodzi przy cycu ok od cyca odstawiałam płacz a po godzinie czasu było mi głupio przed sąsiadką, że moje dziecko płacze a ona spać nie może i dałam smoczek. Moja córka dwie doby leżała na oddziale noworodkowym, bo miała silnego paciorkowca i tam ja dokarmiali sztucznym mlekiem nic mi o tym nie mówiąc i dlatego ona była rządna tego mojego cyca, ale dopiero dowiedziałam się rano na obchodzie.

Przy pierwszej córce używaliśmy butelek TT do około 3 miesiąca, później przeszliśmy na Avent ale nie wiem czemu, może tańsze były? :D Aventy jakieś bardziej poręczne są, teraz chyba kupię je od razu.
Smoczek zabiorę ze sobą już do szpitala. Na początku karmiłam małą piersią i była do mnie non stop przyssana. Najgorzej było w nocy - wystarczyło, że pierś jej z buzi wypadła na 5 sekund i już ryk, więc po trzech dniach totalnego niespania podjęłam wyrodną decyzję o podaniu smoka ;) U nas nie zaburzył laktacji, a ja w końcu mogłam się wyspać.

hej dziewczyny:)
wszystkiego dobrego w Nowym Roku:)
Nie odzywalam się bo bylam tydzień praktycznie bez neta..ale już jesteśmy w domku wiec mogę razem z Wami planować spotkanie:D
co do butelek to ja wlansie używam Tommee'go i Pawelkowi tez je będziemy kupować:)
Jak spedzalyscie Sylwestra?
Mnie od wczoraj znowu chorobstwo zaatakowalo:/:/ nie wiem nawet po czym bo raczej nie przewiało wszyscy zdrowi a w Nowy Rok wstaje a tu zonk..gardlo zawalone, kaszle jak oszalala, dziś do tego katar i ogolne osłabienie..a tydzień temu tylko co przeszlo:/:/ zla jestem bo nic nie można brac:/mam jakies tabletki do ssania ale tylko n gardlo pomaga nic więcej:/ a w niedziele urodziny meza..mam nadzieje ze już mi przejdzie bo pije codziennie domowe mikstury;)

hej dziewczyny :) jakby któraś potrzebowała to mam na sprzedaż leżaczek-huśtawkę bright starts, praktycznie nie używana ponieważ synek nie akceptuje leżaczków. Huśtawka jest do 11 kg, synek ma 9 kg więc przestałam się łudzić, że może się przekona... Tylko stoi i zagraca nam mieszkanie... ;/ Kupiona za 279 zł a sprzedam za 159 zł :)
image
image

Inne tematy z forum

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

od którego tygodnia ciąży brałyście kwas foliowy (60 odpowiedzi)

Wszędzie mówią i piszą, jak ważny jest kwas foliowy w rozwoju maleństwa i aby brać go już...