Mamusie marcowe 2014 (3)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-2-t500981,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (3)

nie Marta, niestety swieta w tym roku bez mojej rodzinki, pierwszy raz ale dobrze ze mam na miejscu tesciow fajnych :)
skurcze macicy sa poki co nieregularne wiec to bardziej od tego ze rosnie, w koncu troche bardziej intensywnie bo pamietacie jaki mialam maly brzuszek w porownaniu z Waszymi ;) a z dnia na dzien faktycznie cm w pasie przybywa.
Bardziej martwia mnie skurcze lydek bo jak sie czasem przeciagne to ruszyc sie potem nie moge. Pomecze dzis mojego gin telefonami i zapytam o spozywanie magnezu w ciazy.
Wydaje mi sie ze ja jeszcze za malo odpoczywam, ale zawsze bylam aktywna wiec trudno mi przystopowac, ale ucze sie tego, kazdy zwraca mi uwage wiec swieta przesiedze i przeleze bez wiekszej aktywnosci ;)

Ja bym nie lekceważyła żadnych skurczy i bóli choć mnie nic nie dolegało a o mało nie doszło nawet nie chcę myśleć do czego...mnie też wszystko boli ale to od leżenia małemu się nie podoba leżakowanie i grandzi w brzuszku a ja mam tylko niestety dwa boki :-( ale co tam dla maluszka wszystko jeszcze jakieś 50 dni i będzie ok haha Wszystkim mamuśką i im dzieciątkom w brzuszkach ja życzę przede wszystkim ZDRÓWKA i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia!!!! ps pierwszy raz tęsknie i zazdroszczę nawet świątecznych porządków...

Asia w tym roku nie wybierasz się do rodziców?Tylko czemu mogłaś mieć te skurcze? nie za wcześnie? O bólach nic lepiej nie pisz:( to co teraz się ze mną dzieję tragedia jakaś wszytko boli a najgorzej biodra w nocy i w dzień jak źle ustanę nogą mogła bym się przewrócić. O dziwo nie mam jeszcze skurczy nóg mimo, że jesteśmy już u rodziców i chodzę z piętra na piętro nogi nie dają o sobie znać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Macie tu parę wskazówek odnośnie jedzenia świątecznego. Jedzcie smacznie i zdrowo i z umiarem.
http://dzieci.pl/gid,16277451,img,16277616,kat,1033613,title,Nie-dla-nich-kapusta-i-grzyby,galeria.html?smgputicaid=611e34

Życzę Wam Wesołych Świąt, Dużo Spokoju, Zdrowia, Smacznych potraw, Miłości, Spełnienia Marzeń i Zdowych Pociech.

mnie bolą od piątku żebra, wiec cale dni staram sie siedzieć wyprostowana.

choinke dzis Mąż dzielnie przytachał, ubrana, wiec juz jest bardziej światecznie.

Evelka daj znac jak po wizycie u endokrynologa.

Ja niby duzo leze i odpoczywam bo oprocz zrobienia gigantycznej ilosci ciasteczek nic nie musialam robic a i tak wszystko mnie boli. Brzuch tez mnie czesciej boli jak chodze - to chyba uroki ciazy.
Jutro ide do endokrynologa to zobaczymy co to jest w koncu z moja tarczyca :)

Ja juz raczej nie bede miala kiedy wpasc tutaj na forum do przyszlego weekendu wiec dziewuszki chcialabym Wam zyczyc duzo zdrowka i milosci, spelnienia marzen, samych przyjemnosci ciazowych :) aby bobasy Wasze rosly pieknie i zdrowo! No i zeby Mikolaj przyszedl bogaty i chojny ;)
Pozdrawiam :)

widze ze kolezanki zapracowane przed swietami :) ja dzis jeszcze tylko ubiore choinke, ostatnie 2 dni mialam takie bolesne ze za duzo nie udalo sie zrobic, wczoraj az mi sie plakac chcialo tak mi dal popalic i maluch i skorcze macicy. Dzis bylismy z mezem odebrac zamowione prezeznty i mojemu brzuchowi tez nie bardzo sie to podobalo bo bolal jakby mi ktos kołki wbijal :(
A jak tam u Was? tez juz macie takie bole? kregoslup tez boli i kolana i skurcze lydek i stop coraz czestsze, chyba przeleze czesciowo te swieta, tym bardziej mi na reke ze zostajemy w Gdansku...

dzięki za rady co do podrozy ale 5 rano jest dla nas za wcześnie i wiem ze nie wstaniemy;) poza tym o tak wczesnej porze jestem tak zakrecona ze byśmy co najmniej godzine się zbierali do wyjścia;)
A mowią ze ciąża to nie choroba ale niestety jak cos zlapie to mało jest rzeczy by pomoglo poza tym dla kregoslupa jest dużym obciążeniem co tez czuje i wychodzą dolegliwości których nigdy nie mielismy np. zgaga;) a ludzie nawet w okresie przedswiatecznym nie reagują na kobiety w ciąży..bylam 2 dni temu w Baltyckiej i dzwigalam po schodach wozek z Julka..nikt nie pomogl..spowrotem stal facet i widział ze schodzę z wozkiem nawet nie zareagowal, przeszedł koles, przeszla laska i nic..az w końcu przyszedł koles który sam schodzil z wozkiem i pomogl..znieczulica to mało powiedziane no ale takie zycie jeszcze ze ja nie umiem prosić to musze radzic sobie sama;)

Marta ja tez wlasnie mam problem z bolem bioder. W ogole nie moge sie juz ulozyc w nocy . no i wrocila rwa kulszowa. Kurcze a tu jeszcze ponad dwa miesiace. Chyba musze pomyslec o tym rogalu do spania ale szkoda mi tyle kasy na poduszke :P
Faktycznie ja tu nie bede narzekac na podroz bo w koncu ja to przespie a jednak z dziecmi to niezla wyprawa musi byc. Ja tez planuje wyjechac jak najwczesniej zeby nie wyrywac sie ze snu i byc na miejscu rano tak jakbym dopiero wstawala. Trzymam kciuki zeby Julcia nie dala mocno w kosc w podrozy bo to pozniej caly dzien czlowiek jest juz taki wykonczony. Przynajmniej ja tak mam jak jade z moim psiakiem - nie moze usiedziec w jednyn miejscu nawet przez 15 min. Dobrze ze swoim rodzicom moge go podrzucic :)

Fendika a próbowaliście np nad ranem wyjechać? no teraz można o 5-tej , bo jest długo ciemno to Julcia by sobie może jeszcze po spała. My jak Martyna była młodsza tak robiliśmy i się udawało:).My to wyjeżdżamy na całe święta prawdopodobnie w niedzielę i przed nami 200km. Na dzień dzisiejszy została bym w domu jakoś w tym roku czuję, że święta będą ciężkie :). Od dwóch dni nie mogę spać z bólu. Strasznie bolą mnie biodra rano wstać to dla mnie wielki wyczyn dobrze, że szafa stoi obok łóżka bo na pewno bym się przewróciła przez ten ból nie mogę utrzymać się na nogach :(. Od trzeciego miesiąca już zaczęło mnie boleć w dole pleców tyłek, ale jak się położyłam do łóżka wieczorem to czułam ulgę rano wstałam jak nowo narodzona teraz niestety wstaję z gorszym bólem.

Witamy nową ciężarówkę :) Ja dzis bylam na polowaniu prezentów. Dwie godziny i mialam dość. A kupilam raptem dwie rzeczy, no ale znalazlam tez kilka pomysłów.

Jak co roku najwiekszy problem mam z rodzicami. Co wy kupiłyście? Moze mnie zainspirujecie?

Evelcia dasz rade..ja po 2 dzień swiat jade na mazury 350 km jeszcze z dzieckiem a niestety nasza Julcia do podróżniczek nie należy wiec kombinacje alpejskie żeby tyle wysiedziała;)
Witamy nową kolezanke:)

Niria witamy :) masz bardzo fajna date hihi ;-)
Cos wiem o tym ukrywaniu sie naszych bobasow. Do mnie juz dochodzi ze bedzie cora a maz mimo ze myslal o chlopcu jest mega szczesliwy i co chwile sie pyta co slychac u jego dziewczynek :D

Na swieta wybieram sie do tesciow wiec czeka mnie podroz 300km we wtorek. Mam nadzieje ze wytrzymam w samochodzie tyle czasu.

Niri witam Ciebie wśród nas :) trzy mamusie maja datę na 8 marca no ciekawe, która będzie miała piękny prezent na dzień kobiet :).Dziewczyny jak przygotowania do świąt ? wyjeżdżacie czy zostajecie w domku?

kilka informacji o mnie:
jest to druga moją ciąża, obecnie 29 tydzień, od 2 tygodni siedzę w domu-przeziębienie katar,kaszel,antybiotyk itp Wcześniej bez przerwy chodziłam do pracy. Mam już synka w wieku 2 lata i 8 miesięcy, a obecny Bąbel się ukrywa i nie chce pokazać płci :)

niestety przeczytałam na razie 3 wątek-ale postaram się nadrobić 2 pozostałe bo widziałam ciekawe posty :) no i przy okazji trochę Was poznam :)

tak więc -witam serdecznie :)

witajcie mamusie marcowe 2014

chciałabym dołączyć się do grupy :)
mam nadzieję,że mogę się dopisać do listy

Zaktualizowałam listę:

Mamusie marcowe:
1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 04.03.2014r. monika0305 (Gdynia)
3. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
4. termin: 06.03.2014r. mikkka (Gdańsk Morena)
5. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale)
6. termin: 08.03.2014r. kiave
7. termin: 08.03.2014r. niria (okolice Pruszcza Gd.)
8. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)
9. termin: 12.03.2014r. BWN (Gdańsk Ujeścisko)
10. termin: 16.03.2014r. asiula (Gdańsk Morena)
11. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
12. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
13. termin: 24.03.2014r. elfik5555/ Kamila (Gdynia)
14. termin: 24.03.2014r. Patunga (Gdańsk)
15. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
16. termin: 30.03.2014r. kasieńkas (okolice Pruszcza)
17. termin:? malgocha
18. termin:? Kejt
19. termin:? Magdula
20. termin:? AgaMalaCzarna
21. termin:? Martyna.89
22. termin:? Morelka

Mamusie kwietniowe:

1. termin: 07.04.2014r. Luciolla (Pruszcz Gdański)
2. termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda)

Ja calutką garderobę dostałam po mojej bratanicy a tam 90% różowego. Ale jak dają to nosem kręcić nie będę :) To co dokupowałam to najczęściej dla kontrastu innego koloru szukała. Ale teraz licytuje właśnie kilka pajaców na drugą córcię i w sumie wszystkie różowe :)

a mi nie przeszkadza;)..dla malutkiej dzidzi latwiej jest cos fajnego znaleźć typu spioszki, pajace czy body w innych kolorach ale już później jest naprawdę ciężko większość rzeczy rozowych albo w takich kolorach ze roz przy innych wymiata..no ale oczywiście kwestia gustu:)

Evelcia ja tez mam mamę, która lubi różowy :) Mam uraz, bo jak byłam mała miałam pokoik różowy a potem jak się przeprowadzaliśmy i byłyśmy z siostrą starsze to nam zrobiła niespodziankę - ściany w pasy .. różowe, ogólnie piękna aranżacja ale kurna różowa :D dlatego już ją uprzedziłam żeby nie przesadzała, ale wiem, że coś wnusia różowego dostanie :)
w małym stopniu różowy mi nie przeszkadza, ale cała niunia na różowo to nie dla mnie :)

niezly ten handel testami...

Inne tematy z forum

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

krzywe ząbki (24 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...