Mamusie marcowe 2014 (3)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-2-t500981,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (3)

ah Ty masz cesarkę planowana to co innego;)to tez bym tam jechala skoro Tobie się podoba no i do tego lekarz prowadzący jest z tego miejsca:)

Fendika ja już przed świetami jechalam na "sygnalach" do Gdyni jak mnie skurcze zlapaly i dojechalismy w pol godziny mimo korkow wiec damy rade. Poza tym mam nadzieje ze wiecej sie to nie zdarzy a ze bede miala cesarke to juz ze 2 tygodnie przed terminem moga mnie ciac. Tam mam tez troche lepsza opieke bo moim ginekologiem prowadzacym jest ordynator ;)

fendika ja bym sie tak chetnie wybrala, ale obecnosc studentow i stres, ze moge sie nie dostac skutecznie mnie od tego odwiodły

Mikkka wszytko może się zdarzyć :D między nami tylko 5 dni różnicy rozwiązania :D

szkoda ze żadna nie wybiera się na Kliniczna na porod:(:( ;P

ja na Morenie akurat przy badaniach tak trafiam ze mnie sami puszczają pierwsza:) bylam w piątek rano, końca kolejki nie było widać tyle ludzi i pytam kto ostatni a jeden młody koles ze ja w ciąży i powinnam wejść pierwsza:) milo mi się zrobilo i widać ze młodzi jakos bardziej na to zwracają uwagę niż starsi;)dziś w aptece mnie tez puścili..naprawdę fajnie jak ktoś zauwaza:) najgorzej jest w sklepach bo akurat ciąży nikt nie widzi;) a w akademii Medycznej 2 lata temu z julka tez bylam kilka razy na badaniach i puszczali pierwsza do rejestracji..gorzej było do laboratorium bo tez nikt nie zauwazal tego wyjątkowego u mnie stanu;)

ja mimo zamkniecia czy nie zamkniecia i tak chce na Klinicznej..milo wspominam i mam nadzieje ze teraz tez będzie wszystko dobrze:) a ze zamknieta to teoretycznie tylko 2-3 dni wiec zobaczyć się będę mogla rownie dobrze i w tym pokoju;)poza tym maz będzie zajmowal się Julka wiec i tak nie będzie tak często siedział u mnie jak przy pierwszym dziecku;) aby było szybko i wszystko sprawnie przebiegl porod;)
jestem wlasnie po wizycie u mojej gin..Pawelek wazy już 1900 (33 tydzień ciąży)i wszystko jest dobrze..na to zakazenie przepisala urosept (czyli bez antybiotyku) i mam ifekcej wiec tez dala Pimafucin..za 2 tyg badania ale mowila ze powinno być już ok..a no i na przeziębienie można już po 30 tyg brac prawie wszystko, czyli do nosa spraye jak się normalnie używa, tabletki do ssania, syropy saszetki do picia typu Apap i ze już w tych tyg nie powinno to zaszkodzić..a ja się kurna mecze 2 tyg:/:/ mam nadzieje ze teraz już minie:)
AsiulaB a Ty z moreny chcesz az do Gdyni na porodowke jechać? nie boisz się ze nie zdazysz albo bole będą takie silne ze nie wytrzymasz?

Ja Evelcia też zwiedzałam porodówkę na zaspie ze szkołą rodzenia..ale jak chcesz w poniedziałek będę w szpitalu i mogę ci pokazać, gdzie się zgłasza, gdzie co jest, tylko bez zwiedzania :P

Na Morenie nawet kartka wisi przy rejestracji do laboratorium, że m.in. kobiety w ciąży bez kolejki! ale te niektóre stare babeczki są straszne, najpierw biegną żeby być pierwsze a potem udają, że nie mogą stać :) Ja kiedyś w sobotę miałam śmieszną sytuację, weszłam szybciej na górę, tuż po otwarciu, a przy rejestracji pan starszy mnie zaczepia, że są inne zasady, że już sobie na dole ustalili kto jest pierwszy itd. a ja że w ciąży :)wtedy nie było tak widać, ale ważne, że pani w rejestracji mnie obroniła haha

Marta to liczę, że się spotkamy :) razem byłoby raźniej :)

Wiem, że 27.01 jest zwiedzanie traktu porodowego na zaspie, ale ze szkołą rodzenia, możecie spróbować zadzwonić, chociaż patrząc na ilość babeczek w grupach może być ciężko.. :/

No mi dziewczyna mówiła, że to pielęgniarki walczyły o to żeby odwiedziny była jak na Zaspie czy wojewódzkim i będzie tak już nieodwołalnie.

kuzynka rodzila w listopadzie i juz byla zamknieta, podobno do końca sezonu zimowego, ale moze sie okazac, ze na stałe.

Ewelcia naprawde zamkneli poporodową na Klinicznej???? Cholerka a to był główny powód dla ktorego tam sie wybieralam :/ a moze to tylko na zimę?

hej Kobitki

ja wlasnie zaczynam wolne:) chociaz juz byl telefon z pracy, co jak zrobic:) hihihi

Asiula nie ma co sie czic, ja tam pewnie za kilka dni tez pojde na pobranie, to bede sie pchac:)

Mikkka ja się tak boję tego wojewódzkiego :D, że znowu mogą męczyć. Lekarz mój mówił, że jego zdaniem jak była pierwsza cesarka to powinni bez wahania zrobić drugą, ale to na pewno zależy od lekarza który będzie mnie przyjmował i sam mi doradził Zaspę, lub Kliniczną. Ale najpierw się udam na Zaspę. No chyba, że zacznie się krytycznie ;) ze strachem, że nie dojedziemy na Zaspę pojedziemy do wojewódzkiego.

Evelcia ja na pewno chce jechać zobaczyć porodówkę na Zaspie, ale to chyba tylko dlatego, że w razie porodu mieć już obraz tego oddziału :). Ja będę dzwonić gdzieś w połowie lutego może pozwolą przyjechać się przespacerować :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

My też zwiedzaliśmy porodówkę w szkole rodzenia ale ja Wejherowo ale mój poród tak szybko poszedł, że podczas rodzenia nie zdążyłam nawet jej się przyjrzeć i z niczego skorzystać a był i prysznic i piłka i gaz :-) przy drugim porodzie mam nadzieję, że też tak będzie ekspresowo :-)

A ja bylam dzis na pobraniu krwi na Morenie i sie przekonalam ze tez mam pierwszenstwo, pani w rejestracji powiedziala ze mam wchodzic smialo od razu. W kolejce bylo ze 30 osob, oczywiscie wiekszosc starszych i jak zobaczyli ze sie czaje do wejscia to 3 kobietki az ustaly zeby mi nie pozwolic ale sie wcisnelam i nie zdarzyly nic powedziec. Ale gdyby cos mowily to bym sie klocila ;)

My też nie mieliśmy monitoru on chyba właśnie najlepiej przydaję się dla wcześniaczków nianie zakupiliśmy później jak młody był troszkę większy na wakacjach się przydała :-)a leżaczek dostałam w prezencie od firmy w której pracuję przydał się Sebi lubił się w nim bujać w międzyczasie używały go jeszcze 2 dzieci a teraz wróci do Szymusia :-)

Evelcia nas umawiaja w szkole rodzenia po kilka osob na ogladanie porodowki i mimo ze ja w gdansku nie rodze to chetnie pojde tu zobaczyc, a jak mi sie uda do Gdyni umowic to tez tam pojade :) Wlasnie jesli macie taki problem z wybraniem szpitala zapraszam do Gdyni :P mnie sie tam bardzo podobalo :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja caly czas nie wiem gdzie chce rodzic i zaczyna mnie to przerazac :/ na poczatku chcialam kliniczna bo mogl byc przy mnie caly czas maz ale skoro zamkneli sale poporodowa dla odwiedzajacych to szczerze mowiac nie widze roznicy w klinicznej i zaspie. Nie podoba mi sie rowniez to w klinicznej ze caly czas slychac ze czesto odsylaja bo nie ma wolnych miejsc.
A jak to jest z tym ogladaniem poloznictwa? Jeszcze nigdzie nie bylam, myslalam ze wystarczy zorientowac sie jak dojechac i gdzie jest IP. Czego podczas takiego ogladania mozna sie dowiedziec? W ogole nie wiem jakie mialabym zadawac pytania. A moze ktoras wybiera sie na ogladanie zaspy lub klinicznej i moze moglabym sie dolaczyc? :)

Ja zmiast bujaczka uzywalam fotelika samochodowego. :p

ja bujaczek kupiłam ale julcia nie lubila w tym lezec wiec niepotrzebnie..zobaczymy jak Pawelek będzie się w czyms takim czul;)
Aha co do kosmetykow to my na poczatku przez pierwszy miesiąc stosowaliśmy mydelko Nivea..on jest wlasnie chyba od pierwszych dnia później przeszliśmy na plyny Nivea:) także trzeba wybrobowac co wydaje nam się najlepsze i zobaczyć jak będzie dzialac:)
A na Klinicznej ktoś chce rodzic? bo może nie będę sama z forum:)

Inne tematy z forum

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?