Mamusie marcowe 2014 (3)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-2-t500981,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (3)

i niestety u nas choróbsko :( w weekend młody miał temp.i w pon.byliśmy u lekarza i na razie inhalacje bez antybiotyku.ale kaszel brzmi nieciekawie...i niestety pewnie przyszly tydzien jeszcze bedzie siedzial w domu a myslalam ze sobie odpocznę i juz przygotuje ciuszki dla malucha:/

co do kosmetyków-to my przy młodym na początku stosowaliśmy Hipp,ale potem zmieniliśmy na oillan baby-emulsja natłuszczjąca,bo miał problemy skórne.a w szkole rodzenia i w szpitalu to polecali natłuszczać parafiną :)

ja też zazdroszczę tym , które mogą spać.jak się nie zmęczę porządnie to wtedy się budzę o 5ej i mam problem z zaśnięciem i niestety pojawiły się dziś skurcze łydek więc chyba czas na magnez:)

my przy młodym nie mieliśmy ani niani ani monitora.w monitor chyba trzeba się zaopatrzyć jak jest wcześniak albo mała waga urodzeniowa.ale jak ktoś ma się czuć pewniej i ma trochę kasy to czemu nie...

a fotelik,bujaczek - to my nie kupowaliśmy ale kuzyn miał i chciał się pozbyć i jak maluszek był większy to go brałam do kuchni jak robiłam obiad itp i na chwilę sobie siedział w czymś takim i ja i on byliśmy zadowoleni:)

Fendika ja teraz biorę urofuraginum po konsultacji telefonicznej a w środę mam wizytę i zobaczę co mi powie.. ale ty będziesz pierwsza po wizycie to zdasz relacje :) jejku biedna Julcia! jak nie spróbujesz to się nie dowiesz, może będzie chciała ci pomagać w opiece nad Pawełkiem :))
Ja też słyszałam o Nivea i Ziajka, ale chyba trzeba się zdecydować na jedną markę i wypróbować.. W naszej grupie na warsztatach jest dziewczyna, która ma już dwójkę. Myślę, że jak potrzebujesz to czemu nie?
W UCK na AM też mają, tylko trzeba podejść i się pokazać, bo jak jest dużo ludzi to czasem nie zauważą..
MartaR a ty nie chciałaś w wojewódzkim?? W takim razie może się spotkamy na zaspie :)
W sprawie monitora jestem tego zdania co Asiula. Teraz wymyślają tyle różności żeby tylko namówić na zakup młodych niedoświadczonych rodziców! My nie kupujemy ani monitorów, ani niani, ani tych fotelików bujaków itp.

Ja miałam nianię. Przydatna rzecz ale w mojej nigdy nie miałam pewności czy cisza jest bo dziecko śpi czy nie ma zasięgu i i tak chodziłam co jakiś czas zajrzeć. Teraz chce kupić nianię ale z kamerką żeby widzieć całe moje towarzystwo :)

dzięki Gosia następnym razem pomyślimy tez o inhalacji i w ostateczności antybiotyk:)
My zadnych udogodnień typu nianie, monitory oddechu nie kupowalismy nawet jakos o tym nie pomyslalam;) Julcia z nami spala w pokoju wiec wszystko pod kontrola a ja jestem czujna najmniejszy szmer potrafi mnie obudzić;) poza tym znajomi używali monitory oddechu przez krotki czas bo jak raz zaczal im pipczec to prawie zawalu nie dostali ze cos się stało a ta mata po prostu gdzies się lekko przesunella..także to tez nie do końca super a na początku lepiej mieć maleństwo blisko.. teraz zastanawiam się nad niania bo chcemy Pawelka dac razem z Julcia w pokoju (po kilku tygodniach) i żeby w razie czego slyszec..no ale zobaczę jak to będzie w praktyce wygladac..

Dzieki Marta, faktycznie kupie kilka sztuk a jak będzie trzeba wiecej to mi dokupia. Moze uda mi sie jeszcze zwiedzic gdynska porodowke to zapytam.
Czytalam o tych monitorach oddechu ale nie bede az do tego stopnia glupiala, kiedys radzili sobie bez tego, a co ma byc to bedzie (a bedzie dobrze!!!) poza tym to sporo kosztuje, wydatkow i tak duzo, kasa przyda sie na co innego

Zawsze robimy pierw inhalację tylko, że mieliśmy podać antybiotyk jak temp będzie się utrzymywała no i tak temp trzymała od wt. i co ją zbiliśmy to znowu wzrastała do 39 i tak co 6h i w sb jak by nie spadła to mieliśmy podać antybiotyk no i niestety nie spadała a młody się tak męczył, że nie chcieliśmy go męczyć już po antybiotyku na następny dzień było ok inhalację niestety nie pomogły :-(

Asia ja Ci powiem tak w wojewódzkim ordynator gonił jak ktoś nie miał w tym mnie :) siostra musiał mi kupić jak leżałam w szpitalu te majtki. A wkłady miałam ale zużyłam z dwie sztuki. Kup sobie po jednej paczce a jak zabraknie to mąż Ci dowiezie.
Ja nie kupuję tych majtek poporodowych kupie sobie bawełniane potem wyrzucę na Zaspie słyszałam, że nie gonią ;) a tam chce rodzić .

Kocur tak mowie o klinicznej. Ja podeszlam do jakiejs pani przy rejestracji i sie spytalam czy moge bez kolejkii od razu mnie wziela. Moze to zalezy od dobrej woli badz ilosci ludzi? Bo ja trafilam na niezla kolejke i czekanie pewnie min. godz.
Ja nie wiem skad taki korek sie w ogole wzial bo zadnego wypadku nie bylo a cala swietokrzyska i nowa lodzka staly. Tak mnie zmeczylo to jechanie ze jak wrocilam do domu po 10 to spalam do 14 hihi :D

Z tymi firmami kosmetykow to juz sama nie wiem. No ale najlepsze rozwiazanie to po prostu proboeac no w sumie kazdy czlowiek inaczej reaguje. Alergii mozna nawet dostac na kosmetyk ktory caly czas sie uzywa.

Dziewczyny a co sadzicie o monitorze oddechu? Dzidzia bedzie spala z nami w sypialni, plus do tego pies wiec zastanawiam sie czy obecnosc pieska nie zakloci pracy urzadzenia. Inwestujecie w taki monitor?

Marta a napisz proszę czy do cesarki są tez potrzebne te podkłady i majtki poporodowe?

gosia a lekarz na zapalenia gardla nie mowil nic o inhalacji? Nasza julcia już 3 antybiotyk teraz przyjmuje i klezanka polecila mi inhalacje ale nasz lekarz mowil żeby się wstrzymać nie wiem co o tym myslec co jest lepsze:/

Ja będę używała Jonhnson,s baby kojący żel na dobranoc no i dokupię oliwkę tej firmy.Moja Martyna miała uczulenia na te oliatum i gorzej wysuszoną skórę, ale i nie pomagała oliwka bambino też wysuszała skórkę.

Evelcia ja widziałam co się działo za oknem od strony fashion house w stronę Gdańska autobusy jechały z 1 godzinnym opóźnieniem korek był do godziny 11stej.

Evelcia, mowisz o labie na Klinicznej?Chodze tak bsrdzo czesto i pytalam o pierwszenstwo ciezarnych ale dostalam info, ze nie mozna bez kolejki :/

Hejka :-)
Ja sie zastanawiam nad uzywaniem czegos z ziajki. Bardzo lubie to firme. Albo oilatum bo sporo kobitek poleca.
Prywatnej poloznej nie ma juz mozliwosci wynajac. Jedyna opcja jedt doula ale nie wiem czy ma zaspie mozna ja miec dodatkowo oprocz jednej osoby towarzyszacej.

Ja juz na szczescie nie mam problemow ze spaniem. Ale teraz cierpie na zbyt suche powietrze w mieszkaniu mimo codziennego wietrzenia. Macie moze jakies sprawdzone sposoby na to?

Dziewczyny moze wiecie po co robi sie badanie na przeciwciala rozyczki? Dzisiaj robilam badania i w sumie nie zwrocilam uwagi na co mnie lekarz skierowal poki nie dostalam rachunku! 4 badania wyniosly mnie 160zl!!! Masakra, tego sie nie spodziewalam.

A i dzisiaj dowiedzialam sie ze w UCK kobitki w ciazy maja pierwszenstwo - chociaz nie ma zadnej informacji nt temat. A ja tam tyle razy sie juz naczekalam no ale chociaz dzisiaj po kiepskim ranku (trafilam rano na korek i zamiast jechac niecale 10min jechalam 1 godz!) cos milego mi sie przydarzylo :)

ja używałam nivea od pierwszych dni a synuś ma zapalenie gardła

a no wlasnie, nawet na nich pisze ze powyzej 1 miesiaca ehhh juz sama nie wiem

Ale wiekszosc kosmetyków Nivea jest dopiero po pierwszym miesiącu. Ja mialam z córcią Oilatum. Wlewałam jej nakrerkę plynu do kąpieli i nie potrzebne mi byly zadne inne kosmetyki. Nie uzywalam ani oliwek, pudrów czy kremów i nigdy nie miała pupy udparzonej.

Ja mialam kilka bezsennych nocy ale jak zakrecilam kaloryfer w sypialni do zera i wietrze codzień, jest o niebo lepiej.

mikka myślisz ze urafiganium wystarczy?nie potrzebny będzie antybiotyk na bakterie? jutro ide do swojej gin to zobaczę co powie..jakbym dostala antybiotyk to może i wkoncu przeziębienie by minelo:/bo ciagle trzyma katar i zapchany nos:/..Julcia niestety tez dziś dostala antybiotyk:(:(:(ma zapalenie oskrzeli..jestem przerazona tymi antybiotykami bo to już 3 od końca października:/ myślicie ze to nie za dużo..nie wiem co robic czy puszczac ja dalej do zlobka po wyzdrowieniu czy niech siedzi ze mna w domu..tylko się boje ze nie dam rady z 2 takich małych dzieci a jeszcze julcia caly czas chce żeby się nia zajmować..wszędzie za mna chodzi i tylko z nia się bawic i nia zajmować..obawiam się ze nie da mi podejść do Pawelka i będzie ciagle plakac:/
Gosia a co w końcu synkowi dolegało? i nie martw się ze ciagle tatuś..tatuś tez niech się poczuje potrzebny i doceniany:)
Ja podobnie jak Gosia od początku stosujemy kosmetyki z Nivea..tez polecila je nam polozna i tez powiedziała żeby od początku nie stosować tych z emolientami bo skora się przyzwyczaja i później ciężko jest przejść na inne.. dlatego polecam na początku wlasnie Nivea i zobaczycie jak skora dzidzi na to reaguje i ewentualnie jak będzie cos nie tak zakupić te specjalistyczne.. wiem ze niekorzy stosuja Jonssona ale ponoc często uczulają i jeszcze nigdy nie probowalismy wiec do końca nie wiem;)
co do warsztatow to chodza tam dziewczyny z kolejnymi ciążami czy wszystkie sa z pierwsza..zastanawiam się bo teraz mam większe obawy i takie porady psycholigiczne dobrze by mi zrobily:)
ze spaniem pisałam już wiele razy ze od września mam problemy a teraz doszła jeszcze choroba julci gdzie ciagle się budzi z kaszlem:/

Gosiu ja mam pod prawym ostatnim zebrem glówkę Małej, wiec rozumiem, co czujesz, a nóżki na pęczerzu:P, wiec jest naprawde wesolo:)

no ja własnie o nivea tez myslalam, podpytam jeszcze jutro polozna na szkole rodzenia. Zreszta dostalam tam probki wlasnie z nivea. Gosiu rozumiem zazdrosc, ale maly sie pewnie jeszcze przestawi, jak urodzi sie malenstwo to dla niego bedziesz najwazniejsza i bedzie od Ciebie uzaleznione :)

Hej my od początku używamy Nivea i teraz też i super skóra piękna nam położna poleciła żeby na początku właśnie nie używać tych z oliatum, balneum albo emolium bo jak przyzwyczai się skórę dziecka to cały czas trzeba tego używać bo mogą być uczulenia u nas się sprawdziło. Ja tez nie mogę spać mały ma nóżki w moich prawych żebrach i mocno kopię dostaję szału jak się kładę na prawy bok mały nerwusek :-) Z moim synkiem już ok nie obeszło się bez antybiotyku ale wreszcie ta straszna temp spadła :-) Czuję się zazdrosna o mojego synusia tak zawsze była mamusia mamusia wszystko ja a od kiedy mama jest niedyspozycyjna i tatuś przejął większość obowiązków jest tylko tatuś tatuś i tatuś tatuś usypiać kąpać ubierać oj serduszko mamusi pęka :-( miłego dnia!

Inne tematy z forum

Pomocy! Jaka pralka najlepsza? (222 odpowiedzi)

Witam. Dziewczyny doradzcie jaka pralke wybrac? Obecnie mam whirpoola ktora ma 4 lata i była juz...

pilnie prawnik (23 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...