Mamusie marcowe 2014 (3)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-2-t500981,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (3)

damy radę, już raz się widziałyśmy :) do jutra

ok to ja 9:13 wsiadam, mam nadzieje ze sie jakos rozpoznamy :)

no dobra to ja dosiade 9.09

Asiula ja wsiadam pierwsza bo na Zacnej :) myślę, że pojedziemy tym wcześniejszym żeby powoli się dokulać i ewentualnie poszukać.. u mnie jest 9:07.
czekam na potwierdzenie od Was :)

hej dziewczyny to ustalcie o której jutro jedziemy tym 130 i jak się znajdziemy w autobusie. Aga wsiada najszybciej bo na Migowie, ja na Piecewskiej a Ty Mikka?

Ja niedługo jadę do szkoły i będę mogla zajrzeć tu dopiero po 21 wiec żebyśmy były na jutro umówione ;)

na 3 lipach jest osobne okienko do odbiorów internetowych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

gosia24 - u nas też niestety zdarzały się wymioty jak dawaliśmy syrop na zbicie temp.ale jak odkryłam ibum forte to mały sam otwiera buzie i daje się mniejszą dawkę,ale im jest starsze dziecko to jest bardziej kumate i można mu wytlumaczyć, a przy maluchu to niestety na siłe-i biedaki z nerwow i płaczu wtedy wymiotują,oczywiście czopki tez czasem dawalismy-jak był mniejszy i faktycznie szybko działają -tylko u nas czasem pojawiała się po czopku od razu kupa i sie zastanawiałąm czy sie wchłonęło czy nie:)
a i u nas dziś noc jakaś nieprzespana-młody zaczął w nocy kaszleć i miał odruchy wymiotne, ale to chyba zaczął mu katar ściekać po gardle-przynajmniej takie miał zawsze objawy... zobaczymy czy znow się cos nie rozwinie,bo ledwo wyszedł z przeziębienia

evelcia-ja do tej pory korzystałam z ręcznika z kapturem-zwłaszcza jak się przenosi dziecko z łazienki do pokoju i się tam ubiera a ma umytą główkę:)my na początku młodego kąpaliśmy w pokoju więc nie było potrzeby tego kaptura -ale zawsze chyba cieplej w główke:)

a gemini-też ma punkt odbioru osobistego w pruszczu w aptece Wałowa(na pasażu) -ale minus jest taki,że jak się zamawia z odbiorem w tym miejscu to czeka się kilka dni-do tygodnia a nie 1,max 2, i co najgorsze tam jest zawsze fulll ludzi i nie mają osobnej kasy do odbiorów zamówien internetowych a na 3lipy na pewno jest

Mikkka czas leci jak głupi jeszcze myślę, że spokojny mamy styczeń i połowa lutego, a później już jak na szpilkach będziemy siedzieć i każde ukłucie się zastanawiali czy to nie zaczyna się poród :D

ja polecam szkole do której ja chodzę http://www.supermama.edu.pl/ zajęcia w różnych miejscach, ja chodzę koło akpolu

warsztaty@bezpiecznymaluch.com.pl

na klinicznej tak mnie zbywali od wrzesnia, ze za wczesnie, ze jeszcze nie zapisuja. potem, ze juz zaczeli, ale nie ma miejsc, potem , że koniec kurosow w tym roku, ze mam dzwonic w polowie stycznia!, na morenie tez mowili, ze nie wiedza, czy bedzie dofinansowanie, wiec chozimy w swissie, mila atmosfera i fajna położna. wiem, ze na zaspie i przy akpolu i mama i ja tez sa szkoly.

zapisy powinien byc link albo mail. na te pazdziernikowe zapisywalam sie jakos na poczatku wrzesnia.

gemini jest na 3 lipach w parku naukowo technicznym albo na obroncow wybrzeza .

fotelik wzielismy pebble - jets troche wiekszy , mamy isofixy, wiec nie bedziemy sie bawic z pasami.

hej
dostałam potwierdzenie na warsztaty, będę w sobotę :)

dzisiaj w smyku kupiłam komplet body 5szt za 25zł (62-68 rozmiary), 4 kaftaniki z bawełny (2x62 i 1x 68), 3 body zapinane od przodu (3x62), 3 pary skarpetek, 1 x niedrapki

w smyku jest wiele przecen, ale ciuchy albo różowe, albo niebieskie, trochę jeszcze beżowych jest, ale ogólnie w ogóle jakoś nic mi się nie podobało, podobnie w h&m, w cubusie widziałam fajne dresiki poprzeceniane, sukienusie, spodenki różne, sweterki - ceny jakoś do 35zł, całkiem fajna oferta, ale akurat rozmiarówki którą chciałam nie było, a za dużych na np 74-80 nie chcę jeszcze kupować, a takich było sporo poprzecenianych

u mnie powoli zadyszka, dłuższe spacery to z przerwami

śpię na lewym boku i od tygodnia próbowałam na prawym trochę, dużo lepiej, bo już mnie lewe biodro bolało, więc teraz na zmianę jadę

łóżeczko mam wybrane z allegro, razem z materacem, zwykłe sosnowe, materac gryczano-kokosowy 9cm - a Wy jakiej grubości materac kupujecie?

cięzko mi 8h wysiedzieć w pracy, jestem połowie 28 tygodnia, kręgosłup najgorzej

coś wiecie kiedy ruszają zapisy na warszaty z tego bezpiecznego bobasa? będą 5 marca

niestety nie dostałam się do szkoły rodzenia na kliniczną do położnej, którą mi polecano.. z lekka wkurzona jestem, bo kobieta nie powiedziała kiedy dzwonić dokładnie, jak dzwoniłam, nie odbierała telefonu,a dzisiaj się dowiedziałam, że listę już ma pełną, więc nie wiem czy w ogóle gdzieś się dostanę... porażka :(

zaczęłam się rozglądać za
- wózkiem konkretnie głęboką spacerówką, a nie jak wcześniej myślałam gondola+spacerówka.... jakieś modele polecicie? co w ogóle sądzicie o takich modelach ?
- i fotelikiem - fotelik chyba maxi cosi cabrio fix chyba weźmiemy, bo tam jest możliwość podłączenia do bazy...ale ceny tej bazy to jakiś kosmos... planujecie bazę pod fotelik ?

dostałam już pierwsze ciuszki od rodzinki, będę musiała to poprać, dzisiaj kupiłam proszek jelp i odplamiacz, bo kilka ubranek jest ufajdolonych, ciekawe czy zejdą plamki ?!?!

przeglądałam ofertę rodzynkeczków, całkiem sporo towaru mają, ale tak jak na liście produktów zachęcają różnymi kolorowymi wersjami, tak na samej aukcji już nie są wszystkie produkty/ kolory dostąpne...trochę to wkurzające, bo z tych zdjęć, wiele rzeczy nie ma po prostu na tych aukcjach, ale zapewne coś u nich zakupię, mam niedaleko do pruszcza, więc może wjadę tam osobiście...

gdzie jest ta apteka gemini ? bo zupełnie nie kojarzę :(

pozdrawiam

Aga ja myślę bardziej o tym 9:09 żebyśmy zdarzyły się tam doczołgać (przynajmniej ja teraz wolniej chodzę) i znaleźć to miejsce, więc lepiej na spokojnie niż biec i wejść w ostatniej chwili

ja mam spod domu 130 stke - ode mnie z Migowa wyjezdza o 9.29. wczesniejsza jest o 9.09, wiec to za wczesnie.

w rodzyneczkach bylismy przed nowym rokiem, ale mieli inwentaryzacje, ale moze jeszcze kupie wszystko na allegro i wtedy do nich podjade odebrac, bo jak sie kupi na miejscu, to ceny sa inne z tego, co babka pisała.

ach no i zdrówka życzę dla chorowitych Maluszków! :))))

taaak, dostałam potwierdzenie :D ja mam spod domu 130, ale nie wiem jak tam wam pasuje???
Evelcia, ja kupiłam dwa ręczniczki, właśnie z kapturkiem, ale bardziej niż na nim zależało mi żeby był duży, według mnie będzie wygodniej otulić i szybko osuszyć Maleństwo, ale to rzecz gustu :)
a jeżeli chodzi o wyprawkę do szpitala, to część mam, a część zamówię, tylko jeszcze się zastanawiam, może gemini a może rodzyneczki - popatrzę jeszcze co mają w asortymencie :) to już coraz bliżej, czas leci, ojeja :)

fendika coś się wykurować nie możesz, współczuje :/ ale poczekamy ze spotkaniem kawowym aż będziesz się lepiej czuła :)

dziewczyny jadące w sobote na warsztaty z Moreny jakie autobusy Wam pasują w stronę głównego? Ja mogę wsiąść do 184 albo w 130 na przystanku Piecewska, do kazdego innego moge podejsc :)

dzięki Marta jutro ide po odbior zamówienia (julcia znowu chora ode mnie się zarazila i mnie ciagle trzyma:/) to wezme receptę zobaczę czy syrop jest dostępny:)

Luciolla nawet kaftanika nie dostaniesz :D

Fendika można na receptę kupować tylko osobiście przez internet nie można zamawiać.

Inne tematy z forum

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

Wybór auta :) (83 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

krzywe ząbki (24 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...