Mamusie marcowe 2014 (3)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-2-t500981,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (3)

dziewczyny a wiecie czy w Gemini na receptę tez można leki kupować?

Ja od czasu do czasu sama mam ochotę się położyć :)

U mnie wszystko pozamykane szyjka długa ale już samo odkurzanie czy mycie podłóg to wyzwanie. Najgorsze sa zakupy z córcią i spacery. Wracam obolała strasznie

Takiego ciaglego lezenia to wspolczuje bo to naprawde mozna zeswirowac no ale co sie nie robi dla malenstwa.
Dziewczyny a jakie macie zdanie na temat recznikow z kapturkiem? Maz uwaza ze to tylko niepotrzebny wydatek bo mozna przeciez wycierac w male/srednie reczniki. Hmm i teraz nie wiem czy kupowac a one sa taaakie ladne :D

mikka dostalas potwierdzenie? jestes spokojniejsza? :P

Dziś mąż kupi czopki bo wczoraj akurat nie mieliśmy bo serce mi pęka jak młody z tym w syropie walczy mamy lekarza na 14:30 więc zobaczymy co to za cholerstwo się przyplątało A wszyscy mi mówią odpoczywaj bo później przy 2 maluchów zapomnij tylko ile można haha pozdrawiam

Gosia ja też mało co robię w domu- staram sie maksymalnie oszczedzac przynajmniej do konca stycznia. Ubranek tez nie bede prasowac sama, ale prasowania nienawidze wiec z tego powodu przykro mi nie jest. Zreszta przy malym prasowalam tylko pierwszy raz i teraz tez tak zamierzam bo wiekszosc ubranek sie za specjalnie nie gniecie jak ustawie pralke na delikatne z funkcja prasowania. A jeśli chodzi o leżenie to jest to trudne ale pewnie przy dwójce dzieci nie czesto bedzie do tego okazja;)

Potwierdzam, my od zawsze używamy czopków u małej. Na początku to wiadomo - żeby nie obciążać brzuszka i tak się przyzwyczailiśmy :)

Gosia a nie próbowaliście włożyć małemu czopka?My ostatnio jak nam zwymiotował kupiliśmy czopki- działają szybciej i jak już się uda ulokować gdzie trzeba (co też trzeba na siłę niestety czasem zrobić) to przynajmniej nie zwymiotuje. U nas najlepiej dziala nurofen ale mamy tez paracetamol na zmiane- g0raczka spada po nich bardzo szybko w porownaniu z syropem.

Ja mam bóle krocza ale ja inna bajka :-( więc nie pomogę a u nas noc bezsenna młody miał 39,8 nie chciał lekarstwa na zbicie gorączki daliśmy siłą i zwymiotował noc masakra tak mi go szkoda i nie mogę się nim sama zająć mam dość tego leżenia bezsilności po prostu dość!!!mam kryzys na całej linii :-( zazdroszczę Wam, że możecie same wyprasować sobie ciuszki :-( ale jeszcze troszkę..........................

Wiecie ja jednak zrobilam zakupy w rodzyneczkach. Glownie dlatego ze na piechote moge do nich isc po odbior i zaplacic gotowka, ale tez dlatego ze moze w gemini owszem, maja niektore produkty taniej ale jednak mniejszy wybor. Bo np podklady mieli dwa rodzaje po 6 zeta chyba a ja belli kupilam za 3, wiec tez zalezy jakie produkty sie chce.

Hmmm na cesarke na golasa? :) nie dadzą nawet kaftanika, zamarznę :p

Niri ja kupiłam tydzień temu te podkłady higieniczne płaciłam za nie 4.99 , ale teraz weszłam na stronę gemini i rzeczywiście nie ma ich.

Ja tez chce rodzic na Zaspie i w lutym umowie się na oględziny porodówki :) chyba, że coś się będzie działo nipokojącego to od razu do wojewódzkiego bez korków mam 5 minut :D

evelcia-zamowienie w gemini już Ci babki pisały wiec nie bede sie powtarzac :) a cenowo naprawde waerto, w poprzedniej ciąży zamawiałam w DOZ bo nie wiedziałam o gemini i na pewno przepłaciłam :)
ja też planuje od przyszłego tyg.pranie i prasowanie:)tylko najpierw muszę się uporać z wielką michą ciuchow do prasowania, która się nazbierała od zeszłego tyg i prasuje tylko młodego ciuszki i na bieżąco dla męża:)
evelcia- przypomnialas mi o niedrapkach - wcześniej miałąm ciuszki od kolezanki i tam miała wszystko, ale teraz sama urodziła i musze braki uzupełnić :)

BWN- co do kłucia od krocza to nie miałam, mam tylko takie dziwne ukłucia/smyrania jakby w pęcherz-ale to chyba bobas mnie kopie w pęcherz.wczoraj miałam wizyte u gin.i wszystko ok więc chyba tak jest

fendika -co do zakupow z gemini to podobnie jak inne babki- kosmetyki dla bobasa i dla siebie-rozne takie poporodowe(wkładki laktacyjne,gatki itp) - niestety nie znalazłam podkładów higienicznych(poporodowych) Bella a u mnie sie sprawdziły

fendika- też mam wrażenie że przy młodym jakoś więcej wiedziałam i się bardziej przygotowywałam(też chodziłam do szkoły rodzenia) - ale ta wiedza może sama wróci :)

a planujecie jakiś krem na brodawki -gdyby popękały itp Ja poprzednio miałam Medela -bo babka ze szkoly rodzenia polecała, ale prawie nie używałam- i teraz może coś innego awaryjnie kupie :)

luciolla- pytałaś gdzie chcemy rodzic - ja bym chciała na Zaspie- poprzednio tam rodziłam i się nie zraziłam :)a babki były spoko-a siedziałam tydzień bo maly miał podwyższone CRP(czyli infekcję).Tymbardziej,że lekarza do któego chodzę na kontole nie pracuje w szpitalu wiec dla mnie to obojętne:)najważniejsze żeby zdąrzyć dojechać do szpitala -więc mogę skończyć w wojewódzkim bo to najbliżej od pruszcza:)

Fendika ja kupowałam witaminy osobiście w aptece zapłaciłam 13zł z groszami a teraz zamawiałam przez internet zapłaciłam 10.79 i dla małej ceruvit junior zapłaciłam ok 14zł przez neta 12zł

Luciolla nic dodatkowego nie bierzesz do cesarki. Rozbierasz się w sali kładziesz się i zawożą na salę operacyjną robią ciecie potem przewożą Cię na salę pooperacyjną leżysz zależy jaki szpital ile godzin nago po kołdrą. Po tych godzinach położna pomaga wstać i pod kranikiem się podmyć. Mi nawet wkłady poporodowe nie były potrzebne,bo zużyłam może ze dwie sztuki które wcześniej dostałam od położnej a rodziłam w wojewódzkim. No i te nieszczęsne majtki siatkowane które nie lubiłam i miała wrażenie, że są mi zbędne musiał nosić ponieważ ordynator gonił.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja tak z rana dzisiejsza noc straszna oczywiście nie przespana wszytko boli ja już chce mieć marzec :).
Fendika jeżeli kupujesz na miejscu to o tą złotówkę nawet 2zł masz drożej i to na pewno.

drozej nie, ale moze tego nie byc na miejscu. maja dwie apteki , wiec jak nie ma w jednej to moga podwiezc na nastepny dzien z drugiej.

tego juz nie wiem, ale jesli jest drozej to niewiele i na pewno tez taniej niz gdzie indziej

ok dzięki a mogę zamowic u nich na miejscu?czy to wtedy jest drożej?

ah o tym czy zamowienie jest gotowe do odbioru dostajesz smsa

jesli robisz zamowienie internetowe to musisz zrobic przelew, do odbioru na ogol na nastepny dzien, zalezy tez w jakich godzinach zamowisz i zrobisz przelew, jesli wieczornych to moze sie zdarzyc ze nastepnego dnia wieczorem bedzie dopiero do odbioru albo dopiero rano kolejnego dnia

Inne tematy z forum

rośliny na balkon - jakie? (18 odpowiedzi)

Może pomożecie... Chcę coś posadzić na balkonie, tylko w lato tak strasznie tam praży słońce...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...