Mamusie marcowe 2014 (4)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-3-t511452,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (4)

niedawno wróciłam od ginekologa, żelazo mi trochę spadło wiec muszę je uzupełnić tabletkami, za 3 tygodnie kolejna wizyta i wtedy ustalimy termin porodu ale powiedział ze jak wszystko będzie ok to i tak cesarka po 39 tygodniu żeby dziecko jak najdłużej rozwijało się w brzuchu. Oby nie pchała się za wcześnie ;)

Moja łobuziara chyba wyczuwa kiedy ktg będzie miała bo zawsze przed samym badaniem tak się wykręca ze trzeba się wsłuchiwać żeby usłyszeć tętno, tak jakby gdzieś z głębi dochodziło ;) w szpitalu tez tak było, tylko nocą położnym udawało się uchwycić je od razu a w dzień stały nade mną po kilkanaście - kilkadziesiąt minut żeby coś złapać :D

Fendika tsh 12zł, a jak chcesz inne to zobacz: http://www.uck.gda.pl/images/cennik2013/CLK.pdf
Na Morenie dokładnie nie pamiętam, ale chyba 25zł ???

U nas podobnie choć później stosowaliśmy troche dady ale tylko na dzień bo na noc to do końca pampersy

Ja z tymi pieluszkami na początku przy synku kupiłam małą paczkę żeby zobaczyć czy będą ok i nie będzie żadnych reakcji od początku pampers gdzieś w 9 m-cu skusiłam się na chwalone Dady no ale u mnie się nie sprawdziły pupa czerwona i mniej chłonne więc do końca zostaliśmy przy pampersach jest sporo promocji zwłaszcza co chwilę w Tesco i cena jest ok

Kocur pewnie czytałąaś moje opinie w watku o swissie. rzeczywiscie chcemy sie zdecydowac zeby tam rodzic. kwalifikacja pewnie niedlugo, bo leci 35 tydzien. chodzimy tam na szkołę rodzenia, widzielismy oddzial, cena co prawda spora, ale duzo przemawia za. ten brak odwiedzin albo krecący sie studenci to nie dla mnie. u nas raczej cesarka bo Mała ostatnio jeszcze miała główkę u góry, a nie zamierzam zgadzac sie na jej obracanie jak to robia w wojewodzkim. nie chce tez czekac niewiadomo ile , jak sie zacznie to pojedziemy. do swissu zreszta mamy kilometr.

mikka a ile kosztują badania tsh w UCK?

mikka to po urodzeniu pilnuj córeczki co by przypadkiem nie podmienili;P

O odwiedziny na Klinicznej pytałam ostatnio mojego prowadzącego i potwierdził, że jest stały zakaz. Szkoda, bo poprzednio tam rodziłam i było ok, a pomoc męża i mojej mamy była nieoceniona.. Teraz chyba zdecydujemy się na Swissmed :(

Jeśli chodzi o szczepienia to ja w ogóle nie będę szczepiła w szpitalu. Taki maluch nie ma praktycznie możliwości zarazić się gruźlicą czy wzwb więc zaczekamy aż organizm będzie trochę silniejszy :)

Aga M. gdzieś mi się obiło o oczy na forum, że też zamierzasz rodzić w swiss? Byłaś już na kwalifikacji?

a co do pecha z gubieniem, chyba mam, bo nawet paczkomaty zagubiły moją paczkę :P

Dali mi kopię wyniku, a po pewnym czasie jak mąż poszedł do lekarza to dali mu oryginał :) Nie kontaktowałam się z inviktą, bo robiłam na Morenie, a oni są odpowiedzialni za przesyłkę itp.
Nawet porównując tsh na Morenie i UCK to na Morenie prawie dwa razy drożej! więc tych specjalistycznych badań krwi tym bardziej mi się nie opłaca..a właśnie fajnie, że mają wyniki na internecie, bo ja na niektóre muszę tydzień czekać i wygodniej mi w ten sposób sprawdzać ;)

i jeszcze jedno do doświadczonych mam :)
warto kupować dużo paczek pieluszek jednorazowych czy tylko kilka opakowań żeby zobaczyć jak dzidzia będzie reagować na daną firmę?
planuję używać Dada ale z tego co czytałam to właśnie różnie bywa.

a w invikcie nie maja kopii?

pierwsze słyszę o gubieniu wyników! ja to często jedynie mam pecha bo nie mogą mi znaleźć żyły i po kilka razy mnie kłują :/
co do badań z invicty to potrafią być droższe dwukrotnie od tych z UCK! moja przychodnia wysyła próbki do invicty i miałam porównanie jak robiłam sobie badania na tarczyce - invicta z przychodni 50 zł, a UCK niecałe 30 zł. Nawet moja była gin mówiła że tam jest najtaniej. no i ja zawsze miałam wyniki już po 12.00 tego samego dnia, które można zobaczyć i wydrukować z neta. także warto sobie to przeanalizować :)

To fakt- do szpitala też biorę koszule- ta piżamę chce nosić po zdjęciu szwów i powrocie do domu jak rana sie troche podgoi- a do tego czasu bede ta bluskę do ciążowych legginsów ubierać

no u mnie przy cc to pewnie piżama odpada (choć jedną mam jakby co w torbie spakowaną) myślę że gumka od dołu mogłaby uciskać na ranę.

Do mnie też doszła piżama do karmienia. Ja zamówiłam taka:
http://allegro.pl/pizama-do-karmienia-zyta-italian-fashion-s-xxl-i3843637635.html

Oprócz tego mam z 1 ciąży 2 koszule ale jakoś wolę piżamy.

oj mikka to masz pecha

Ja robie badania w invikcie i jestem zadowolona-wyniki sa zwykle na drugi dzien dostepne online:)

Mam kilka specjalistycznych badań do hematologa, nawet nie wiem czy wszystkie by mi zrobili na Morenie, poza tym tam mam taniej, a one do najtańszych nie należą :/ a jeszcze jedno, na Morenie też raz zgubili mój wynik, taki co do invicty wysyłają :)

BWN nic sie nie martw, papierek im wystarczy i nie bedzie im sie chcialo swojego okulisty zaprzegac. No bo z drugiej strony niech Ci dadza na pismie ze nie wierza tamtemu okuliscie :)

Przyszły moje koszule. Bardzo jestem zadowolona. Przed ciaza mialam rozmiar 40 a koszule wzielam XXL i sa dobre. Na brzuchu nie cisną ale sa na tyle opiete ze jak wyjmą maluchy to nie beda wisiec na mnie. Wiec przydadza sie i przed (w razie patologii) i po porodzie.
Wlasnie sie piora a ja zaczelam pakowanie walizki. Brakuje mi tylko klapek pod prysznic.

Kurcze trzeba dzisiaj do dziadkow leciec jeszcze...

Inne tematy z forum

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...